CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za słowa wsparcia. Mój mąż był ze mną podczas badania i też co chwila mi powtarza, że lekarz włączył ten dźwięk na dosłownie pół sekundy, jakieś 3 uderzenia i że na pewno by nie włączał, jakby wiedział, że to może zaszkodzić. Jestem panikarą i zamiast się cieszyć, że mamy serduszko to się zadręczam, ale muszę się ogarnąć i nauczyć się cieszyć, tym co jest teraz ❤️
Dzisiaj planuję powiedzieć szefowi, więc to jeszcze nie koniec stresów, jak na jeden dzień.
@Kasssia - mocno trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze na dzisiejszej wizycie! Ja też od rana miałam rozwolnienie, ale u mnie to IBS tak działa, że stres = problemy żołądkowe 🫣 -
Awokado 🥑 gratuluję! Super że już tyle serduszek dzielnie bije!
Ja myślałam że nie mam mdłości, tylko zwykła niestrawność, ale to pewnie jednak ciąża, bo od jakichś 3 dni mnie mdli i odbija mi się po każdym posiłku. Mam jeszcze jakiś ogromny apetyt, normalnie jadłam 2-3 posiłki dziennie i nie czułam głodu a teraz jem co 3 godziny i ciągle mnie ssie w brzuchu z głodu. Ale na wadze spadło z 1,5 kg. 🫣awokado 🥑, Revolutionary lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Revolutionary wrote:na tym etapie już nie ma co się sugerować temperaturą
awokado 🥑 wrote:
@Kasssia - mocno trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze na dzisiejszej wizycie! Ja też od rana miałam rozwolnienie, ale u mnie to IBS tak działa, że stres = problemy żołądkowe 🫣
no własnie nie wiem czy to u mnie hormony, IBS czy może metformina, którą niestety biorę, a wiem, że też na jelita nie działa dobrze. -
Kindziukowa wrote:Awokado 🥑 gratuluję! Super że już tyle serduszek dzielnie bije!
Ja myślałam że nie mam mdłości, tylko zwykła niestrawność, ale to pewnie jednak ciąża, bo od jakichś 3 dni mnie mdli i odbija mi się po każdym posiłku. Mam jeszcze jakiś ogromny apetyt, normalnie jadłam 2-3 posiłki dziennie i nie czułam głodu a teraz jem co 3 godziny i ciągle mnie ssie w brzuchu z głodu. Ale na wadze spadło z 1,5 kg. 🫣
Ja to przeżyję, serio, byle tylko ten robak sobie rósł.Lauraa, asiun lubią tę wiadomość
-
Mi rano się odbijało ogórkiem ze śniadania. Plus to że mam wafle ryżowe w torebce bo co 2 godz to głodna jestem już.
Aa wieczorem to w ogóle o 19 robimy kolacje a o 21 to już mi w brzuchu burczy nie ważne co zjem🫣
magdalena321 wrote:Niemiłosiernie mnie dziś szczypią sutki i drażni mnie każdy ruch stanika, jutro dopiero przyjdzie zamówiony miękki bez fiszbin 😩 chyba oszaleję
Do mnie też jutro przyjdzie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2024, 11:24
-
U mnie też mdłości okropne, codziennieod dwóch tygodni. A jak robiłam test to powiedziałam do męża że na pewno pomyłka, przecież czułabym coś jakbym była w ciąży 😅 w pierwszej odrzuciło mnie od mięsa, kawy, różne zapachy przeszkadzały. A teraz nic nie przeszkadza, po prostu cały czas czuję jakiś ucisk w gardle, czuję że jestem głodna a na nic nie mam ochoty, jak już coś zjem to wystarczy jeden gryz za dużo i 🤢
-
Gusia_ wrote:Kurczę dziewczyny, zazdro, że nie macie objawów. Też bym tak chciała. Ja jestem nie do życia w tej ciąży… Brak apetytu. Zmęczenie nie do opanowania. Wszystko mi śmierdzi. Co chwila mnie mdli i dziś już myślałam, że będzie pierwszy 🤮 Niby ciąża nie choroba, ale pierwszy trymestr jest ciężki jak ma się taką gamę objawów już schudłam 3kg…
Ja jestem szczęśliwa ,że nie mamą objawów. Wiem,że jak organizm skuma ze jest w ciazy to przyjdą i będzie źle . Nie ma nic gorszego niż te cholerne miłości i ciągle poszukiwanie bezzapachowych kosmetyków i chemii. O jedzeniu nie wspomnę.... -
SZKODNIK wrote:Dzień dobry,
U mnie mała tragedia, uświadomiliśmy wczoraj mojego 14 latka, że być może będzie miał brata lub siostrę. Od wczoraj jest płacz..., że nie chce mieć rodzeństwa...
Drugi temat, mamy które mają dzieci które chodzą do przedszkola. Jak radzicie sobie ze świadomością, że maluchy mogą przynieść jakas groźna dla nas chorobę z przedszkola ? Jakieś środki ostrożności?
Moja córka też miała 14 lat jak dowiedziała się o braciszku. Powiedziała że to jest nasze dziecko i my się nim będziemy zajmować. Jej nikt obcego bahora nie wciśnie. I jak powiedziała tak zrobiła. Zostawała z nim max na 30 min a pieluchy nie zmieniła ani razu. Teraz ma 19 ,mieszka oddzielnie i jak przyjezdza to ciągle się.....biją i kłócą -
awokado 🥑 wrote:Dzięki za słowa wsparcia. Mój mąż był ze mną podczas badania i też co chwila mi powtarza, że lekarz włączył ten dźwięk na dosłownie pół sekundy, jakieś 3 uderzenia i że na pewno by nie włączał, jakby wiedział, że to może zaszkodzić. Jestem panikarą i zamiast się cieszyć, że mamy serduszko to się zadręczam, ale muszę się ogarnąć i nauczyć się cieszyć, tym co jest teraz ❤️
Dzisiaj planuję powiedzieć szefowi, więc to jeszcze nie koniec stresów, jak na jeden dzień.
@Kasssia - mocno trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze na dzisiejszej wizycie! Ja też od rana miałam rozwolnienie, ale u mnie to IBS tak działa, że stres = problemy żołądkowe 🫣
Nie przejmuj się, u mnie w poprzedniej ciąży też lekarz na NFZ na każdej wizycie słuchał, a ja się po fakcie dowiedzialam, że nie powinno się tak robić... Ale młoda zdrowa jak ryba 😊awokado 🥑, kasssia lubią tę wiadomość
-
Awocado stało się i już. Najważniejsze, że wszystko jest na ten moment dobrze z małym człowiekiem. Gratulacje! ❤️ ja właśnie wyciągnęłam zdjęcie usg i patrzę sobie i się wzruszam 🫣 nie myślałam, że kolejna ciąża mnie tak rozczuli, ale jednak… 😭 chyba wahanie hormonów 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2024, 13:23
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Hej laseczki, nadrobię po pracy, ale chciałam się podzielić wynikami, bo mam już betę i proga: 1559 beta (przyrost jakies 130%), prog niecałe 21 🥰 od wczoraj ciągnie podbrzusze, ogólnie źle śpię, ale innych objawów póki co brak. Ale się cieszę! 🥰🥰 na razie już bety nie sprawdzam. Tsh i glukoza słabsze niż się spodziewałam, więc wjedzie dieta!
Nineq, eeemakarena, Maj.a, Revolutionary , Tanashi, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Juz po!
Wszytko dobrze, zarodek urósł, ma już 11 mm
Akcja serca też się zwiększyła.
Wyznaczył datę jednak na 11.06 więc mozna zmienić @Nineq
I do tego lekarz ekstra. Mam zrobić badania, w pon jeszcze raz przyjść na dłuższą wizytę, żeby wszystko ustalić, co z lekami itd.
Mówił też, żeby narazie się nie chwalić ciążą, ze względu na wczesny etap i mój wiek. Ale i tak czuje się dużo spokojniejsza. I jeszcze, żebym mówiła, jak będę chciała L4 , bo on nie ma z tym problemu. Normalnie lepiej nie mogło być🥰
@Nosa gratulacje, oby tak dalej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2024, 14:16
eeemakarena, Maj.a, Nosa, Revolutionary , Tanashi, Emilka2, Scandi-B lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Kasia gratulacje! A ile masz lat? Przepraszam, jeśli pisałaś, ale mi uciekło
Nie pisałam chyba, miałam w stopce, ale juz jest za długa, więc usunęłam część rzeczy
Mam jeszcze 38, do wtorku, 29.10 mam urodziny
Czy jestem tu najstarsza? 😬 -
kasssia wrote:Juz po!
Wszytko dobrze, zarodek urósł, ma już 11 mm
Akcja serca też się zwiększyła.
Wyznaczył datę jednak na 11.06 więc mozna zmienić @Nineq
I do tego lekarz ekstra. Mam zrobić badania, w pon jeszcze raz przyjść na dłuższą wizytę, żeby wszystko ustalić, co z lekami itd.
Mówił też, żeby narazie się nie chwalić ciążą, ze względu na wczesny etap i mój wiek. Ale i tak czuje się dużo spokojniejsza. I jeszcze, żebym mówiła, jak będę chciała L4 to mam mówić, bo on nie ma z tym problemu. Normalnie lepiej nie mogło być🥰
@Nosa gratulacje, oby tak dalej!
Super, gratulacje !
Mój lekarz też co wizytę pyta czy chcę L4, także piąteczka dobrze wiedzieć, że w razie czego bez wahania lekarz wystawi.kasssia lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488