CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Po skończeniu 18 lat nie byłaś Przygodami nigdy w przychodni u rodzinnego? Może nawet nie pamiętasz, że wybierając lekarza rodzinnego wybrałaś i położną, najczęściej podsuwają razem te kartki
Ogólnie to ja się bardzo zrazilam kiedyś do NFZ jak potrzebowałam do gastrologa - rok oczekiwania. Akurat wtedy zaczęłam mieć Medicovera i na szczęście ogarnęli mi gastroskopię i gastrologa - po roku czasu byłam już przeleczona a tu musiałabym dalej czekać na NFZ. Z sercem też fajnie mi ogarnął kardiolog z Medicovera, że zadzwonił do przychodni gdzie przyjmował kardiolog, który zajmował się typowo moim problemem a on już mnie wysłał z NFZ do szpitala na ablację.
Mam nadzieję, że w ciąży ogarną mi okulistę i EKG w miarę krótkim czasie (a nie po 9 miesiacach) i zmienię nastawienie do NFZ 🫣 PS u nas w tej starej przychodni dalej jest taka starsza kobiecina, której nic się nie podoba i jest chamska haha to akurat się nie zmieniło ale na to mam wywalone -
Nineq wrote:A gdzie jesteś zapisana do przychodni? Bo generalnie to tam gdzie masz swoją przychodnie tam automatycznie masz przypisaną położną od lat.
Raz w roku chyba można zmienić przychodnie i lekarza rodzinnego przez to ikp. -
Cel95 wrote:No neoparin byłby ok 500 na miesiąc więc też fajnie, że za friko. Utrogestan też 170 na miesiąc i za friko. Tylko muszę płacić za pozostałe ale tylko jeden z nich jest droższy
O nieźle, ostatnio neoparin kupowałam dla mojej mamy, bo złamała stopę 😂
i też weszłam do apteki, poprosiłam receptę tam było 5 opakowań i jeszcze jeden lek a Pani mgr, że nie płacę.
To były dwa razy kiedy się tak miło zaskoczyłam ostatnio w aptece
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Przygodami no właśnie, jesteś mimo wszystko zapisana to masz położną. Ale położną można łatwo zmienić, prawo każdej kobiety Ja bym nie zniosła, jakby przychodziła do mnie jakaś starsza złośliwa pani 🫣
-
Nifty właśnie przyszły, mamy zdrową dziewczynkę!
Nineq możesz na pierwszej stronie zapisać Marcjannę ❤️
Mąż w szoku, bo mój tata WYWRÓŻYŁ MU Z OBRĄCZKI że będzie chłopak
Ja byłam pewna, że to baba - tylko silna babka wytrzymałaby tyle krwotoków 😂Tanashi, awokado 🥑, Gusia_, Alex_92, przygodami66, Elza1234, Nineq, eeemakarena, Weronka, Cel95, Ami31, Biedronka@, magdalena321, Lauraa, Truuskaawka, Nosa, KarolaKinga, kasssia, CelinaJan, AgnieszkaW, amoze, asiun, Moooniii, Cinia95, Revolutionary , Kindziukowa, koktajlowa, Kozina, Margareetka, Herbaciana lubią tę wiadomość
-
My również po wizycie 🙃
Mamy 116g zdrowego Bobo 😊 płeć jeszcze niestety nie znana. Mam nadzieję, że na kolejnym się dowiemy. Póki co nic na USG nie dyndało 😁 zobaczymy. Kolejna wizyta 15.01
Poza tym dzisiaj i jutro robię sobie przerwę od clexane. Po 24h od ostatniego zastrzyku mam zrobić układ krzepnięcia i wysłać do lekarza. Trzymajcie kciuki żebym mogła odstawić te tępe dziady 🫣 chociaż lekarz powiedział, że nie chce mi robić nadziei, ale wystarczyłoby nawet zmniejszenie dawki do 1 zastrzyku dziennie.
przygodami66, Tanashi, Gusia_, Ami31, Truuskaawka, Nosa, KarolaKinga, eeemakarena, CelinaJan, AgnieszkaW, amoze, Cinia95, Revolutionary , koktajlowa, Kozina lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Hejo, zniknęłam na kilka dni, bo mieliśmy spore problemy ze zdrowiem naszej ukochanej psinki. Tyle stresu się najadłam, że nie miałam już siły regularnie wchodzić na forum 😓 Podczytywałam sobie o czym piszecie, ale tematy potraw wigilijnych były dla mnie za trudne, bo moje mdłości nadal się utrzymują.
Z dobrych informacji, to byłam dzisiaj na wizycie i wszystko wygląda dobrze, mamy 100 gram szczęścia ❤️ Natomiast niesamowicie się wkurzyłam na Luxmed, bo prowadzę u nich ciążę, u konkretnej ginekolog, która kazała mi umówić wizytę za 4 tygodnie, ale luxmed dał mi najszybszy termin na za ponad 6 tygodni… no jakiś żart, więc poszukałam po prostu innego lekarza i okazało się że całkiem dobry ginekolog zaczął pracę w luxmedzie (Tanashi - Ty chyba do niego chodzisz - Marcin Kierszk), więc nie ma tego złego, ale i tak absurd z tymi terminami w prywatnej opiece luxmeduWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 16:24
przygodami66, HejAnku🌸, Tanashi, Gusia_, Nineq, Alex_92, eeemakarena, CelinaJan, amoze, Cinia95, Revolutionary , koktajlowa lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Przygodami no właśnie, jesteś mimo wszystko zapisana to masz położną. Ale położną można łatwo zmienić, prawo każdej kobiety Ja bym nie zniosła, jakby przychodziła do mnie jakaś starsza złośliwa pani 🫣
-
awokado 🥑 wrote:Hejo, zniknęłam na kilka dni, bo mieliśmy spore problemy ze zdrowiem naszej ukochanej psinki. Tyle stresu się najadłam, że nie miałam już siły regularnie wchodzić na forum 😓 Podczytywałam sobie o czym piszecie, ale tematy potraw wigilijnych były dla mnie za trudne, bo moje mdłości nadal się utrzymują.
Z dobrych informacji, to byłam dzisiaj na wizycie i wszystko wygląda dobrze, mamy 100 gram szczęścia ❤️ Natomiast niesamowicie się wkurzyłam na Luxmed, bo prowadzę u nich ciążę, u konkretnej ginekolog, która kazała mi umówić wizytę za 4 tygodnie, ale luxmed dał mi najszybszy termin na za ponad 6 tygodni… no jakiś żart, więc poszukałam po prostu innego lekarza i okazało się że całkiem dobry ginekolog zaczął pracę w luxmedzie (Tanashi - Ty chyba do niego chodzisz - Marcin Kierszk), więc nie ma tego złego, ale i tak absurd z tymi terminami w prywatnej opiece luxmedu
Tak, chodzę do Kierszka Długie te terminy na luxmed mają :o -
Wygląda na to że u mnie to są problemy jelitowe te bóle brzucha. Też tak macie ? Ogólnie w tej ciąży w sumie wszystko odczuwam mocniej. Na razie nie jadę na IP bo mi przeszło. Aczkolwiek jest to bd bolesne. W brzuchu zaczyna mi się kotłować 10min po tym jak coś zjem:( teraz zjadłam banana i już czuje skręty. Masakra jakaś. Jakbym miała jednocześnie biegunkę i zaparcie. Naprawdę mocno boli do momentu az sie odgazuje:( o 21 mam tekeporade pewnie zaleci lekka dietę I probiotyk...
W 1szej ciazy noe chorowałam co chwile. A teraz mam przedszkolaka i to masakra. Pomysl 3ciego dziecka mi zupełnie przeszedł:dWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 16:50
-
HejAnku🌸 wrote:Nifty właśnie przyszły, mamy zdrową dziewczynkę!
Nineq możesz na pierwszej stronie zapisać Marcjannę ❤️
Mąż w szoku, bo mój tata WYWRÓŻYŁ MU Z OBRĄCZKI że będzie chłopak
Ja byłam pewna, że to baba - tylko silna babka wytrzymałaby tyle krwotoków 😂 -
Alex_92 wrote:My również po wizycie 🙃
Mamy 116g zdrowego Bobo 😊 płeć jeszcze niestety nie znana. Mam nadzieję, że na kolejnym się dowiemy. Póki co nic na USG nie dyndało 😁 zobaczymy. Kolejna wizyta 15.01
Poza tym dzisiaj i jutro robię sobie przerwę od clexane. Po 24h od ostatniego zastrzyku mam zrobić układ krzepnięcia i wysłać do lekarza. Trzymajcie kciuki żebym mogła odstawić te tępe dziady 🫣 chociaż lekarz powiedział, że nie chce mi robić nadziei, ale wystarczyłoby nawet zmniejszenie dawki do 1 zastrzyku dziennie.
Ooo ja wizytę mam dzień przed tobą 14.01 ❤️Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Wygląda na to że u mnie to są problemy jelitowe te bóle brzucha. Też tak macie ? Ogólnie w tej ciąży w sumie wszystko odczuwam mocniej. Na razie nie jadę na IP bo mi przeszło. Aczkolwiek jest to bd bolesne. W brzuchu zaczyna mi się kotłować 10min po tym jak coś zjem:( teraz zjadłam banana i już czuje skręty. Masakra jakaś. Jakbym miała jednocześnie biegunkę i zaparcie. Naprawdę mocno boli do momentu az sie odgazuje:( o 21 mam tekeporade pewnie zaleci lekka dietę I probiotyk...
W 1szej ciazy noe chorowałam co chwile. A teraz mam przedszkolaka i to masakra. Pomysl 3ciego dziecka mi zupełnie przeszedł:d
A powiedz mi bierzesz jakieś preparaty na wzdęcia itp. ? -
Luna30 wrote:Wygląda na to że u mnie to są problemy jelitowe te bóle brzucha. Też tak macie ? Ogólnie w tej ciąży w sumie wszystko odczuwam mocniej. Na razie nie jadę na IP bo mi przeszło. Aczkolwiek jest to bd bolesne. W brzuchu zaczyna mi się kotłować 10min po tym jak coś zjem:( teraz zjadłam banana i już czuje skręty. Masakra jakaś. Jakbym miała jednocześnie biegunkę i zaparcie. Naprawdę mocno boli do momentu az sie odgazuje:( o 21 mam tekeporade pewnie zaleci lekka dietę I probiotyk...
W 1szej ciazy noe chorowałam co chwile. A teraz mam przedszkolaka i to masakra. Pomysl 3ciego dziecka mi zupełnie przeszedł:d -
Popielata87 wrote:Cieszę się z Waszych pozytywnych wyników. U mnie nie jest niestety dobrze. Pożegnam się z Wami, żeby nie psuć Wam atmosfery.
Nie musisz się żegnać. Możesz śmiało się wyzalic jeśli masz taką potrzebę.przygodami66, Lauraa, Alex_92, KarolaKinga, CelinaJan, amoze lubią tę wiadomość
-
W 1szej ciazy noe chorowałam co chwile. A teraz mam przedszkolaka i to masakra. Pomysl 3ciego dziecka mi zupełnie przeszedł:d
Luna ja miałam identycznie - okropny ból brzucha do momentu „odgazowania”, który kompletnie nie chciał nadejść. Naprawdę momentami byłam przerażona że to krwiak pęka, bo jak żyję nigdy czegoś takiego nie miałam… Zaczęłam brać symetykon zapobiegawczo czyli 3x dziennie przed każdym posiłkiem i teraz odpukać jest lżej. Mi pomaga też codzienne jabłko i owsianka.