X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powoli zaczynam tracić nadzieję, że kiedykolwiek przestanę brać tabletki na wymioty… odstawiłam je przed świętami i przez pierwsze 3 dni było dobrze, ale chyba gdy mój organizm zupełnie się z nich „wyczyścił”, to wróciło ze zdwojoną siłą 😓 W Wigilie wymiotowałam po wszystkim co zjadłam/wypiłam, do tego stopnia, że raz nie zdążyłam nawet dobiec do łazienki i zarzygałam całą siebie, wystrojoną w sukienkę i gotową do wyjazdu do teściów… no to nie były dobre święta, nic nie zjadłam, a waga chociaż niedawno zaczęła rosnąć, to teraz znowu spadła i mamy aktualnie -5kg
    Czy któraś z Was też jest nadal na tabletkach? Kiedy planujecie je odstawić?

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko dobrze 🧡

preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach w dniu dzisiejszym, ja już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę na monitorze jaki postep przez te 3 tygodnie zrobiła nasza dzidzia 😍

Co do bolących piersi - mnie od początku calej ciąży bolały tylko i wyłącznie raz i tylko prawa pierś około 2 tygodnie temu, a tak to w ogóle nic i może to i dobrze, bo nie było to ani miłe, ani przyjemne :)

W ogóle to jeszcze kilka dni i zacznie się nasz rok... niesamowite :)

przygodami66 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja już powoli zaczynam tracić nadzieję, że kiedykolwiek przestanę brać tabletki na wymioty… odstawiłam je przed świętami i przez pierwsze 3 dni było dobrze, ale chyba gdy mój organizm zupełnie się z nich „wyczyścił”, to wróciło ze zdwojoną siłą 😓 W Wigilie wymiotowałam po wszystkim co zjadłam/wypiłam, do tego stopnia, że raz nie zdążyłam nawet dobiec do łazienki i zarzygałam całą siebie, wystrojoną w sukienkę i gotową do wyjazdu do teściów… no to nie były dobre święta, nic nie zjadłam, a waga chociaż niedawno zaczęła rosnąć, to teraz znowu spadła i mamy aktualnie -5kg
    Ja akurat nie mam tego problemu, ale moja koleżanka nie odstawiła tych leków chyba do 30 tc, bo nic by nie zjadła, wszystko zwracała
    Myślę, że musisz być dla siebie wyrozumiała i po prostu póki co ich nie odstawiać

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avocado może będziesz tym przykrym przypadkiem, że wymioty będą do końca ciąży…

Ja biorę jeszcze tabletkę na wymioty raz dziennie, z rana, mam jeszcze z 10, jak mi się skończy opakowanie spróbuję już je wyeliminować

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi są pierwszą oznaką ciąży od początku. Bolą cały czas. Z różnym natężeniem. Ogólnie nie dotykać. W pierwszej ciąży miałam zmianę z D na G. Aktualnie mam miseczkę E i robi się ciasnawa więc ciekawe na jakim rozmiarze skończę. Wolałabym żeby nie bez przesady bo to potem kręgosłup cierpi.

@awokado Może po prostu będziesz musiała całą ciążę brać. Ja odstawiłam i pierwsze dni były najgorsze. Teraz jak zjem coś niepożądanego to zwymiotuje albo jak za długo się wygłodzę po nocy to też. Ale wolę tak niż je brać. Może ty nie będziesz miała wyjścia 😢

💊Acard, Neoparin, Pregna

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
    02.01.2025 wizyta
    15.01.2025 wizyta nfz
    30.01.2025 wizyta
    14.02.2025 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

Ja też -5kg a jem normalnie tylko że mało 😟

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas żyje nadzieją, że po 20 tygodniu będzie lepiej, ale zobaczymy, bo wcześniej myślałam że w drugim trymestrze już się skończy, a jednak nie 😅 Mam tylko nadzieję, że te tabletki brane tak długo nie mają negatywnych skutków ubocznych. Osobiście nie znam żadnej kobiety, która tak długo walczyła z wymiotami i potrzebowała tabletek 😕 Dzięki za słowa wsparcia!

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek👌
    04.12 prenatalne - wszystko dobrze 🧡

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avocado ja miałam koleżankę, która brała xonvea do końca, bo nie była w stanie bez tego funkcjonować, więc zdarzają się i takie przypadki, ale oczywiście życzę Ci, żeby u Ciebie mdłości i wymioty minęły wcześniej

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio żona mojego kuzyna wspominała że przez całą ciążę rzygała 😳 wiem że nie pocieszyłam ale serio są takie przypadki. Miejmy nadzieję że u Ciebie to zaraz minie

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ja bez wymiotów, ale ciągle mam mniejszy apetyt i nie mogę za dużo zjeść, bo mi źle.

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal na xonovea, zrobiłam próbę odstawienia przed świętami, ale nie wyszło, więc do nich wróciłam, teraz spróbuję po sylwestrze :) biorę 1 tabletkę wieczorem

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

Jestem nadal. Stwierdziłam, że podejmę próbę dopiero jak lekarz pozwoli mi odstawić luteinę, progesteron besins i duphaston. Myślę, że one mogą nasilać objawy. U mnie wystarczy, że wieczorem nie wezmę tabletki i od rana już wymiotuję.

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Wiecie, ja bez wymiotów, ale ciągle mam mniejszy apetyt i nie mogę za dużo zjeść, bo mi źle.

Ja tak samo. Ale może jak mi lekarz zejdzie z dawki progesteronu to się poprawi. Mówił że jak będą dobre prenatalne fo zaczniemy schodzić z części leków, a wyszły w sumie świetne.

U mnie dobrze ze bez wymiotów bo by się leki nie wchlonely, ale odbijanie i mniejszy apetyt towarzyszą mi stale

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    Wizyta 3 stycznia 🍀🙏

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja tak samo. Ale może jak mi lekarz zejdzie z dawki progesteronu to się poprawi. Mówił że jak będą dobre prenatalne fo zaczniemy schodzić z części leków, a wyszły w sumie świetne.

U mnie dobrze ze bez wymiotów bo by się leki nie wchlonely, ale odbijanie i mniejszy apetyt towarzyszą mi stale

No ja poza heparyną i Acardem nic nie biorę, więc nie widzę żadnego światełka w tunelu 😅
    Ale ja nie mam parcia na przybieranie wagi, więc nawet mi to pasuje. Nie boje się o niedożywienie czy coś... Przejmowałabym się bardziej gdybym za dużo jadła i tyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia, 13:17

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wymiotami to jest tak że nikt nie wie ile będą trwać.

• kasssia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie, jak ze wszystkim w ciąży 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei najgorszym uczuciem ostatnimi czasy jest to jak cokolwiek zjem to później wzdęcia bulgotanie w brzuchu tak jak ma się przy jelitowce tylko bez wymiotów 😳 i takie uczucie dziwne choćby bolał żołądek a nie jest się głodnym. No i właśnie tak miałam po wigilii, wczoraj późnym popołudniem też i teraz właśnie też tak mam a jadłam tylko śniadanie rano…
    I tak czasem siedzę i myślę czy mam zjeść czy lepiej nie, czy lepiej zapić wodą albo zjeść jakiś owoc. Masakra

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się np tragicznie czuję po Duphastonie ale na szczęście biorę go tylko przy krwawieniach. Mi on też tragicznie ryje banie - normalnie mam stany lękowe i depresyjne… odstawiam, kilka dni mija i luz w głowie. Cyclogest chyba póki co ma najmniejsze skutki uboczne u mnie bo po Luteinie miałam wzdęcia😂

Mój krwiak mnie tak nastraszył przed wigilią… ale to był chyba jego ostatni oddech😂 lekko ze mnie pociekło, ja już serce w gardle, że zamiast wigilii będzie IP ale wyleciał skrzep i o tego momentu już tylko brązowe plamienie - może świąteczne życzenia od Nineq się spełnią 🎄

Nineq lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

To samo:( ja co prawda nie odstawiłam a jedynie zmniejszyłam dawke do 1...mdli mnie calutki dzień.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam wszystkie wizytujące dzisiaj.

Ja właśnie jadę do lekarki.

Też was szczypią sutki?dziwne uczucie pieką jakby i szczypią zwłaszcza jak się rozbieram pod wpływem zimna chyba:)

amoze, SZKODNIK lubią tę wiadomość

‹‹ 476 477 478 479 480
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ