X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    ad4df9168d14d.jpghttps://zapodaj.net/plik-JJsATJDYmv

Wspólnie wszystkich pozdrawiamy 🥰
    My dzisiaj już odpoczywamy u siebie. Rodzinka poinformowana,oczywiscie polały się łzy 🥹
    Miałam jakąś lekką schizę po powiedzeniu o dzidziulku,że zaraz stanie się coś złego ale już mi na szczęście przeszło 😅
    Życzymy spokojnego dnia wszystkim 😊

ale piękna piłeczka 😍

Truuskaawka lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się witam po dwóch dniach nieobecności. W wigilię kończenie pakowania prezentów, ogarnięcie podłóg i wigilia u moich rodziców, a wczoraj robiliśmy obiad u nas, 10 osób zaproszonych było, nalatałam się przy stole i w kuchni robiąc...Dzisiaj za to siedzimy już sami, mój trochę umiera po wczorajszym świętowaniu ;) Ja za to mam wrażenie że odsypiam te cztery dni w ciągłej gonitwie i na nogach, dzisiaj mogłabym spać i spać, chyba organizm dopomina się odpoczynku...

Zazdroszczę Wam tych brzuszków i ruchów! Mi się lekko chyba robi ciążowy też, szczególnie wieczorami, ale ja nadal mam wrażenie że to bardziej "spożywczy brzuch" ;)

A co do ruchów to wyczekuję ich niecierpliwie 🥹 Aczkolwiek jak leżę na plecach w łóżku bez ruchu i położę rękę pod pępkiem z prawej strony to nieraz mam wrażenie że czuję takie lekkie puk puk, a wzdęcia to raczej nie są, bo one są wyżej i mocniejsze 🤣 Także może delikatnie coś się zaczyna 🥹

A co do emocji - ja się strasznie ostatnio wzruszam... Teraz w święta jak kolędy śpiewali mali górale to ja już łzy w oczach, no tak mnie to rozczula na maxa 🥹🥹 Aż sama siebie nie poznaje 🫣

przygodami66, amoze, Cel95 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana kurcze jakoś czuję takie napięte podbrzusze i trochę się martwię czy to normalne. W I ciąży też tak miałam ale wydaje mi się że później a nie już w 14 tygodniu. Nie boli ale czuję że jest twarda :(

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    A ja od rana kurcze jakoś czuję takie napięte podbrzusze i trochę się martwię czy to normalne. W I ciąży też tak miałam ale wydaje mi się że później a nie już w 14 tygodniu. Nie boli ale czuję że jest twarda :(

Też tak mam, więc chyba normalne ;)

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:

Ja też tak mam kilka razy na dzień twardnieje brzuch i puszcza 😊 dzisiaj to miałam aż tak że trochę zabolało tak jakbym czuła parcie nacisk na pęcherz trochę i za 2 min puściło. Rano brałam magnez x 1 ale chyba na wieczór też wezmę

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po świętach.

Powiem Wam, że się wkurzyłam… Byliśmy dzisiaj u teściowej no i ona ogólnie ma partnera, bo ojciec mojego męża zmarł 11 lat temu no i sobie kobitka układa jakoś życie na nowo. Ten partner ma dorosłą córkę, która na dzisiaj została z rodziną do nich również zaproszona, no i świetnie… Ja nic do tego nie mam, ale no wchodzą rodziną, z dzieckiem 3-latkiem, Frankiem i ona mówi, że w sumie kiepsko się czują, bo są na tabletkach, „bo Franuś ma owsiki”…

Nosz kurna mać. Powiedzcie mi błagam, że tym badziewiem nie jest się tak łatwo zarazić, bo chyba dostanę jakiegoś fizia… Przeraża mnie wizja że mogłam do domu przywlec jakiegoś robala… 🫣🫣🫣🫣🫣

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję, strasznie nieodpowiedzialni 😓 owsiki niestety są mocno zaraźliwe np. przez deski sedesowe, ale ciąży nie powinny zagrozić, one do krwi się nie przedostają. Jeśli się pojawią, to do konsultacji z lekarzem w sprawie leków, a tak domowo to możesz włączyć dużo pestek dyni, one porażają owsiki. I trzeba codziennie prac pościel, piżamy, bieliznę, ręczniki w wysokich temperaturach, jakieś dywany, pluszaki itd. najlepiej też, żeby szybko pozbyć się jajeczek.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Po świętach.

Powiem Wam, że się wkurzyłam… Byliśmy dzisiaj u teściowej no i ona ogólnie ma partnera, bo ojciec mojego męża zmarł 11 lat temu no i sobie kobitka układa jakoś życie na nowo. Ten partner ma dorosłą córkę, która na dzisiaj została z rodziną do nich również zaproszona, no i świetnie… Ja nic do tego nie mam, ale no wchodzą rodziną, z dzieckiem 3-latkiem, Frankiem i ona mówi, że w sumie kiepsko się czują, bo są na tabletkach, „bo Franuś ma owsiki”…

Nosz kurna mać. Powiedzcie mi błagam, że tym badziewiem nie jest się tak łatwo zarazić, bo chyba dostanę jakiegoś fizia… Przeraża mnie wizja że mogłam do domu przywlec jakiegoś robala… 🫣🫣🫣🫣🫣

Nie no owsikami chyba nie tak łatwo się zarazić? Prędzej chyba wszami czy jakąś taką chorobą drogą kropelkową 🤔 ale nie mam pojęcia nie znam się na tym. Wiem że za dziecka moja kuzynka mała miała owsiki i jeszcze coś i bawiłam się z nią nie raz nie dwa i nigdy tego nie złapałam

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Nie no owsikami chyba nie tak łatwo się zarazić? Prędzej chyba wszami czy jakąś taką chorobą drogą kropelkową 🤔 ale nie mam pojęcia nie znam się na tym. Wiem że za dziecka moja kuzynka mała miała owsiki i jeszcze coś i bawiłam się z nią nie raz nie dwa i nigdy tego nie złapałam

Owsiki są bardzo zaraźliwe, jeden ma w przedszkolu a kilka tygodni później cała grupa 😜 Zarażenie przez drogę pokarmową, więc kontakt z brudnymi dłońmi chorych, deska sedesowa itd.

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ble, mnie owsiki obrzydzają🥴z tego co mi wiadomo całkiem łatwo się zarazić, wystarczy że ktoś dotknął czegoś, a miał na palcach jaja. A pptem dotknę ja i zjem cos... Małe dzieci często drapią się po pupie i roznoszą.
    Nigdy nie miałam. Nie znam się w sumie. Ale może zarażenie było na takim etapie, że już tak nie zarażał?🤔

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Współczuję, strasznie nieodpowiedzialni 😓 owsiki niestety są mocno zaraźliwe np. przez deski sedesowe, ale ciąży nie powinny zagrozić, one do krwi się nie przedostają. Jeśli się pojawią, to do konsultacji z lekarzem w sprawie leków, a tak domowo to możesz włączyć dużo pestek dyni, one porażają owsiki. I trzeba codziennie prac pościel, piżamy, bieliznę, ręczniki w wysokich temperaturach, jakieś dywany, pluszaki itd. najlepiej też, żeby szybko pozbyć się jajeczek.

Że ciąży nie zagrażają to wiem, ale no sam fakt przytargania do domu dziadostwa.. właśnie słyszałam o tym praniu pościeli itp. i kojarzyłam, że to po prostu jest ciężkie do wytępienia.

Na szczęście nie bawiłam się z tym chłopcem ani nic, więc może skończy się na strachu. Z łazienki też nie korzystali, bo posiedzieli z godzinę maks.

Ale no ludzie są nieodpowiedzialni…

👩🏻 28 | 👨🏻 29
    📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Owsiki są bardzo zaraźliwe, jeden ma w przedszkolu a kilka tygodni później cała grupa 😜 Zarażenie przez drogę pokarmową, więc kontakt z brudnymi dłońmi chorych, deska sedesowa itd.

O rany 🫣 jak dobrze że moja córka nigdy tego nie złapała ani wszy ani nic

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój siostrzeniec miał owsiki, odkryli to w sumie po tym jak u nich spaliśmy - spałam u niego w pokoju i mnie doprowadzał do szału zgrzytaniem zębów, na następny dzień poszli do lekarza i się okazało, że owsiki😅 My nic nie złapaliśmy, a na bank się wymieniałam z nimi bakteriami wtedy

Ja też potrzebuje uspokojenia - na codzień ginka mi kazała brać Pregna DHA 3x1 i dzisiaj nie wzięłam bo mi brakło - chyba nic się przez jeden dzień nie zawali? 😅

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Mój siostrzeniec miał owsiki, odkryli to w sumie po tym jak u nich spaliśmy - spałam u niego w pokoju i mnie doprowadzał do szału zgrzytaniem zębów, na następny dzień poszli do lekarza i się okazało, że owsiki😅 My nic nie złapaliśmy, a na bank się wymieniałam z nimi bakteriami wtedy

Ja też potrzebuje uspokojenia - na codzień ginka mi kazała brać Pregna DHA 3x1 i dzisiaj nie wzięłam bo mi brakło - chyba nic się przez jeden dzień nie zawali? 😅

Luzik, jak w święta jadłaś ryby morskie to na pewno DHA i tak uzupełnione 😅. A jak nie, to jeden dzień krzywdy nie zrobi :)

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Oj ciężko czasem z tymi rodzinkami - Karola dobrze Cie rozumiem bo też mam taką kuzynkę, która zawsze musi być w centrum zainteresowania w dodatku jej mamusia wykorzystuje każdą opowiesc kogokolwiek innego zeby zmienic temat na swoja corunie (przykladowo ktos opowiedzialaby ze mial mdlosci w ciazy - ALE ONA MIALA MDLOSCI I <za przeproszeniem> SRACZKE) Bardzo się ucieszyłam że akurat w tym roku na święta ani jej ani jej rodziców nie było, tak że atmosfera była na prawdę przyjemna.
    Dziś już chill i dojadanie serniczka w mniejszym gronie 😉
    To dokładnie ten sam klimat. Ja wiem ze no rozmowa polega na tym że każdy coś wtrąci od siebie bo to normalne ale jak cała rodzina jest podporzadkowana jednej osobie to słabo. Ja tam jestem w stanie komuś powiedzieć z ma mi ciągle nie przerywać ale coś widzę ze inni traktują to jako atak.

Owsiki nie brzmią jak wymarzony prezent na święta. Ludzie nie mają wyobraźni. Żeby im te owsiki dupe odgryzły.

Ja się chwaliłam parę dni ze nie wymiotuje, taka szczęśliwa byłam . Wyszliśmy od rodziny z kawy i skończyłam zarzygana (tak ,narzygalam na siebie w aucie). Prowadziłam auto i skończyłam zarzygana gdzieś na poboczu w okolicy Malty w Poznaniu. Ciemno,mgła,mżawka,nienznana okolica. Dajcie spokój. Cały płaszcz puchowy do prania.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nadal mam nos zatkany i katar jak stąd ode mnie nad morze czyli całą Polskę trzeba przejechać z dołu na górę 😂 no dramat zasnąć ciężko oddycham jedną dziurką bo tylko ta się odetkała i tyle. Nos jak Rudolf czerwony i aż skóra schodzi pod nim 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla pocieszenia powiem, że w obu przedszkolach były alerty o owsikach a córka nic nie złapała.

Karola, ja kiedyś na urlopie w Azji złapałam jakiegoś wirusa (możliwe że japońskie zapalenie mózgu) i się zrzygałam z samochodu na podjazd buddyjskiej świątyni bo nie było się gdzie indziej zatrzymać 🤣 tak więc czuję ten klimat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia, 21:39

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja ogólnie nadal mam nos zatkany i katar jak stąd ode mnie nad morze czyli całą Polskę trzeba przejechać z dołu na górę 😂 no dramat zasnąć ciężko oddycham jedną dziurką bo tylko ta się odetkała i tyle. Nos jak Rudolf czerwony i aż skóra schodzi pod nim 🫣
    Smaruj sobie alantanem,linomagiem.albo co tam masz co chwilę pod nosem. Choćby pomadką ochronną. I psiknij jakimś xylometazolem. Nasivin czy coś w tym stylu jak już masz tak ciężko.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Smaruj sobie alantanem,linomagiem.albo co tam masz co chwilę pod nosem. Choćby pomadką ochronną. I psiknij jakimś xylometazolem. Nasivin czy coś w tym stylu jak już masz tak ciężko.

No ja na noc jak miałam tak że miałam obie dziurki zabetonowane na amen to psiknęłam ale to w sumie było 2 razy jednego i drugiego dnia na noc w ciągu dnia przemęczam się jakoś. I noszę przy sobie nivee to cały czas natłuszczam bo bym oszalała takie uczucie ściągające

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak radzicie sobie ze zgaga w ciazy? Mam juz 3 dzień z rzędu i coś czuję ze ze mną już zostanie do końca 🙄 mleko, migdały na mnie nie działają 🥲

preg.png

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ