CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj i dziś u mnie w pracy wszyscy śpią na wszystkich kontynentach 🤣 także na razie o l4 nie rozmyślam bo zapowiada się dość spokojnie. Ale wiadomo, taki czas poswiateczno posylwestrowy teraz👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Weronka wrote:Ja też styczniowa, jutro aktualizacja na 29 lat 🙈
Robimy w restauracji kolację, zaprosiliśmy moich rodziców i teściową z partnerem. Zamówiłam torta, takiego w miarę neutralnego, ale w środku będzie niebieski no i tym sposobem chcemy dziadków poinformować o tym, że mamy Juliana 💙 Pewnie pomyślą, że urodzinowy, a będzie krył niespodziankę. Jestem ciekawa czy się połapią. 😁
Super pomysł😋. Przez Ciebie to teraz zjadłabym tort swoją drogą.
Miałam pyszny tort na swoim ślubie. Który pierwszy raz skosztowaliśmy na weselu! A był to najlepszy tort na świecie mango marakuja biala czekolada.. zamawiałam go potem czasem w swoje urodziny ale w 2024 zamknęli cukiernie od tych tortów nad czym mega ubolewam.👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Tanashi u nas był trzydziestkowy rok w zeszłym. Robiliśmy większe przyjęcie w restauracji na urodziny męża, dlatego na moje urodziny już tylko były przekąski i tort w domu. W tym roku już imprezy męża nie robimy wcale. Rodzinka przyjedzie dwa tygodnie później na połączone urodziny dziewczyn, i tak muszę im dwa osobne torty zamówić, bo każda chce z czymś innym. Trzeciego już nie zamawiamy i ja też nie mam siły na kolejną imprezę, ale mąż sam to zaproponował. I dobrze. Bo ile można w ciąży 😅 No ale dzieciom chcemy przyjęcie małe w domu zrobić i zaprosić chociaż dziadków z dwóch stron, na pewno chrzestna starszej córki, co mieszka na miejscu też wpadnie. Bardzo obie czekają na tort, bo niedawno były na urodzinach kuzynki. W sumie ciągle o tych tortach gadają 😅
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja jestem taka ostrożna z tortami że na własny ślub robiłam sobie sama torta😅.
Bukiet też wolałam sama,i makijaż. Ale ja to ja. Dziwak.
U mnie podobnie, tort akurat był kupny, ale zrobiłam sama cały słodki bufet 😅. Ale my nie mieliśmy takiego typowego wesela, był obiad dla rodziny, a potem mieliśmy posiadówkę w ogrodzie dla znajomych. Ale makijaż robiła mi przyjaciółka, sukienkę kupiłam za 300 zł, było niskobudżetowo 🤣kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja jestem taka ostrożna z tortami że na własny ślub robiłam sobie sama torta😅.
Bukiet też wolałam sama,i makijaż. Ale ja to ja. Dziwak.
Karola piątka, ja też się malowałam sama a czesała mnie siostra. Fryzjerki i makijaże to nie jest mój świat 😅 Ale nasz ślub był kameralny i tylko dla najbliższej rodziny, nikt nie był jakoś odstawiony i wszystkim to pasowało. Goście rano siedzieli w saunie i na basenie w hotelu, bo zabraliśmy rodzinkę na południe Polski na weekend. Miło powspominać ❤️ Choć tort, ciasta, dekoracje sali ogarniał nam hotel i ja tylko powiedziałam że lubię gipsówkę i takie kwiaty bym chciała. Resztę zobaczyłam na ślubie i wszystko mi się podobało, widocznie nie jestem wymagająca 🤣 -
Przypomniałyscie mi jak byłam ostatnio u fryzjerki i się zorientowała, że jestem w ciąży tzn zaczęła mówić, że jakoś tak promiennie wyglądam inaczej, no i powiedziałam, że przyszłam w dwupaku. No i się zaczęły tematy 🫣 a najgorzej jak zaczęła mi mówić, że ma pielęgniarki klientki i mówią, że tylko CC. Zaczęła mi gadać o powikłaniach sn no masakra. Aaa i jeszcze tekst, że ja to drobna jestem i że lepiej byłaby CC a ja mam 90 w biodrach i nie uważam, że mam wąskie biodra ale hehe nie wzięłam sobie tego do serca. Ja nie wiem dlaczego wszyscy są aż tak za CC. Ja się nie nastawiam na nic byle urodzić i żeby było wszystko ok.
-
Gusia_ wrote:Tanashi u nas był trzydziestkowy rok w zeszłym. Robiliśmy większe przyjęcie w restauracji na urodziny męża, dlatego na moje urodziny już tylko były przekąski i tort w domu. W tym roku już imprezy męża nie robimy wcale. Rodzinka przyjedzie dwa tygodnie później na połączone urodziny dziewczyn, i tak muszę im dwa osobne torty zamówić, bo każda chce z czymś innym. Trzeciego już nie zamawiamy i ja też nie mam siły na kolejną imprezę, ale mąż sam to zaproponował. I dobrze. Bo ile można w ciąży 😅 No ale dzieciom chcemy przyjęcie małe w domu zrobić i zaprosić chociaż dziadków z dwóch stron, na pewno chrzestna starszej córki, co mieszka na miejscu też wpadnie. Bardzo obie czekają na tort, bo niedawno były na urodzinach kuzynki. W sumie ciągle o tych tortach gadają 😅
Wiadomo, tort musi być 🤣 ja zawsze robię sama, bo lubię i trochę mnie przerażają ceny kupnych, ale jak wczoraj przygotowałam listę zakupów dla meża to stwierdziłam, że dużo taniej nie wychodzi 🤣🤣
Fajnie rodzić dzieci w podobnym czasie żeby zaliczyć jedną imprezkę U nas chociaż z mężem można połączyć xD -
Tanashi wrote:Dziękuję! Mam w domu dwójkę styczniowych ludzi, więc potwierdzam, że są super, tylko ten ciąg prezentowy grudniowo-styczniowy mnie wykańcza 🤣 składam to w domu jak tetrisa żebyśmy się zmieścili xD
Rany my taki ciąg mamy w maju, a jak jeszcze młody wyskoczy wcześniej to pod koniec maja mam już ją, dzień po mnie moja mama (też jej prezent zrobiłam 3 tygodnie wcześniej xD), 1.06 babcia… no a z terminami porodu to wiadomo jak jest - może będzie połowa czerwca a może wcześniej, a może się zasiedzi 🤡 potem jeszcze siostrzeniec, przyjaciółka, Stary i tak się kula tą prezentową karuzela śmiechu przez cały rok 🤣przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Wiadomo, tort musi być 🤣 ja zawsze robię sama, bo lubię i trochę mnie przerażają ceny kupnych, ale jak wczoraj przygotowałam listę zakupów dla meża to stwierdziłam, że dużo taniej nie wychodzi 🤣🤣
Fajnie rodzić dzieci w podobnym czasie żeby zaliczyć jedną imprezkę U nas chociaż z mężem można połączyć xD
No ja za ten zamówiony zapłacę 250 zł… no, ale ja w torty nie umiem. Jednak jeśli Wy umiecie, to powiem Wam to nie jest głupi biznes. Mi tego torta będzie robiła znajoma z poprzedniej pracy, robi to dodatkowo, ale tak po zdjęciach, które wstawia na facebooku widzę, że takie 4 torciki tygodniowo robi, więc no troszkę dodatkowej gotówki miesięcznie z tego ma. Alee no smak to jedno, to idzie dopracować, ale to dekorowanie. 🙈👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
U mnie termin teraz na 14 czerwca, a 15 czerwca ma urodziny mój tata 🤣
Co do cen tortów, zgadzam się. Za mój tort na urodziny daliśmy 280 zł, ale w dobrej cukierni no i z dekoracjami jakie chciałam. Za to dzieciom już w tym roku lecę budżetowo, bo średnio mi się widzi dać prawie 600 zł za słodkości na jedno przyjęcie. Kupię im zwykłe torty w cukierni, takie wiecie, gotowe kilogramowe, zdejmę ozdoby i sama udekoruję papierowymi toperami i jakąś posypką w wybranych kolorach, bo niestety oczekiwania co do kolorów i ulubionych postaci nie pozwalają za dużo pola na kombinowanie 🤣
Ja nie lubię piec. W ciąży tym bardziej mi się nie chce wściekać że mi ciasto opadnie czy coś. Lepszy tort na pewno zamówimy na chrzciny pod koniec wakacji. Już mam nawet zapisane zdjęcie jakie chce, bo jak szukałam pomysłu na swój tort zobaczyłam taki boski tort dla dziecka, że zwariowałam 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 13:24
-
Weronka wrote:No ja za ten zamówiony zapłacę 250 zł… no, ale ja w torty nie umiem. Jednak jeśli Wy umiecie, to powiem Wam to nie jest głupi biznes. Mi tego torta będzie robiła znajoma z poprzedniej pracy, robi to dodatkowo, ale tak po zdjęciach, które wstawia na facebooku widzę, że takie 4 torciki tygodniowo robi, więc no troszkę dodatkowej gotówki miesięcznie z tego ma. Alee no smak to jedno, to idzie dopracować, ale to dekorowanie. 🙈
No to i tak w miarę tanio, u nas jest tyle osób, że trzeba liczyć 400 zł wzwyż za jeden tort. A jak robiłam dwie imprezy, no to dolicz do tego składniki na inne ciasta + drugi tort i wychodzi ponad tysiąc... Wolę się pomęczyć sama, ale no jest z tym trochę roboty, nie da się ukryć. -
Kkk77 wrote:Rany my taki ciąg mamy w maju, a jak jeszcze młody wyskoczy wcześniej to pod koniec maja mam już ją, dzień po mnie moja mama (też jej prezent zrobiłam 3 tygodnie wcześniej xD), 1.06 babcia… no a z terminami porodu to wiadomo jak jest - może będzie połowa czerwca a może wcześniej, a może się zasiedzi 🤡 potem jeszcze siostrzeniec, przyjaciółka, Stary i tak się kula tą prezentową karuzela śmiechu przez cały rok 🤣
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Właśnie dostałam telefon z kliniki, że pappa jest okej i nie ma konieczności konsultacji z lekarzem ani genetykiem ♥️♥️
Co do tortow - na szczęście za covida ja się nauczyłam robić naprawdę smaczne, samo wypieczenie kosztuje mnie do 100 zł, także nie dziwię się, że te piękne w cukierniach są takie drogie
Co do imprez - we wrześniu i w październiku mam dwa wesela - mega ważne dla mnie, także ciekawa jestem jak to zorganizujemy. Plus jeszcze wrzesień i grudzień 18stki - ale tu już się mniej przejmuję.
Ominą mnie niestety dwa panieńskie - jeden miałam sama organizować- no ale na porodówce tego nie zrobię 🙈amoze, Nosa, Cel95, przygodami66, CelinaJan, Revolutionary , Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
U nas też maj/czerwiec miesiąc bogaty w urodziny, jubileusze itp więc będzie ciekawie 😅 18 maja jeszcze mam Komunie u chrześniaka więc wypada być 😁
A co do wagi to u mnie mocno w górę szła na luteinie i duphastonie, po odstawieniu samoistnie poszła 2kg w dół, a finalnie zaczynając teraz już 5 miesiąc 🥹 waga jest plus 4 :p ale wszystko idzie póki co w brzuch i cycki. Na każde rozpoczęcie nowego tygodnia ciąży mierze się cm i sprawdzam wagę tak po prostu z ciekawości👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Jeny dziewczyny, podczytuje wątek styczniowy i jestem przerażona. 😅
Ja wiem, że my do porodu jeszcze chwilę mamy, ale mam też świadomość, że to strzeli jak z procy i chyba jednak czas zrobić jakieś rozeznanie w temacie.
Mamy tu w ogóle kogoś kto planuje rodzić w Bydgoszczy? Czy taka sama jedyna tu jestem? 🫠👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
CelinaJan wrote:Dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie na której mówiłam gin, że już nie najlepiej się czuję. Siedzę bite 8 godzin przed kompem i plecy mi doskwierają. Oczywiście usłyszałam, że powinnam robić przerwy... gdzie czasami serio brak czasu żeby zjeść.
Chciałabym iść na l4, bo jestem już zmęczona, Oczywiście nawet nie zaproponowała. Chodzę do luxmedu....
Dołączam do zyczen dla styczniowych jubilatów🥳, ja także jestem styczniowa 🙂 do urodzin moich (i mojej mamy😅) 2tyg 😁
Karola, system jest porabany, to okropne, że nie masz wsparcia dla syna. Jeśli mogę spytać- a Twój partner/mąż angażuje się w to, o czym piszesz? Masz od niego pomoc? Tak czy siak, jesteś mega dzielna 💪przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Weronka wrote:Jeny dziewczyny, podczytuje wątek styczniowy i jestem przerażona. 😅
Ja wiem, że my do porodu jeszcze chwilę mamy, ale mam też świadomość, że to strzeli jak z procy i chyba jednak czas zrobić jakieś rozeznanie w temacie.
Mamy tu w ogóle kogoś kto planuje rodzić w Bydgoszczy? Czy taka sama jedyna tu jestem? 🫠
Z Bydgoszczy do Torunia masz do nasz rzut beretem jakby co, więc zapraszamy 🤣 Siostra mojej przyjaciółki rodziła w Bizielu, jeśli potrzebujesz jakichś szczegółowych informacji to mogę podpytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 13:48