CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę śniegu, u nas totalnie nic, a przez ostatni miesiąc była tak listopadowa pogoda, że już mi się wyć chciało na myśl o spacerach 🥲. Dziś chociaż przymrozek, to poszłyśmy z młodą na spacer i było przyjemniej.
Cel ja robię podobnie omlet biszkoptowy, dziś córka na urodzinowe śniadanie dostała ubijam na sztywno cztery białka, dodaję żółtka, trzy łyżki mąki i potem smażę na maśle klarowanym pod przykryciem z dwóch stron. Wychodzi jak prawilny biszkopt, zjadlysmy z jogurtem greckim, dżemem porzeczkowym, borówkami i malinami. Pychotka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 11:47
przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Uwielbiam❤️
Hahah czasami mnie chwyci taka nostalgia i niesprawiedliwość ale zawsze mnie podnoście na duchu❤️ powoli do przodu dotuptamy z tym krwiakiem
Ania, jeszcze będziesz się przyzwyczajać, że jak to już "dziada" nie ma
Po to jesteśmy żeby się podnosić na duchu, odpowiadać na swoje pytania " z dupy" i utwierdzać w tym że wszystko z nami okHejAnku🌸, Lauraa lubią tę wiadomość
-
U nas w domu słowo omlet jest zakazane, ale dzieci lubią czekoladową pizzę (omlet z kakao i syropem daktylowym). Czasem nazwa robi wielką różnicę 🤣 Też polecam, mój mąż lubi. Roztrzepane jajka z kakao, syropem daktylowym, kapeczką mleka i rozgniecionym bananem. Niby powinien być jeszcze twarożek ale ze względu na alergię córki nie daje. Ja sama jajka na słodko jakoś średnio Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam w przepisie, bo coraz częściej mam baby brain.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:01
-
U mnie tak jak samo jak u Tanashi (kto by się spodziewał, że jest ta sama pogoda w jednym mieście 🤣), brzydko, szaroburo i zimno 🥶
Ja też regularnie mam takie kłująco/ciągnące bóle i to raczej normalne. Miałam dzisiaj pierwszą wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego i było super! Pani oceniła moją postawę, sprawdziła jakieś miejsca bólowe, wymasowała mnie i zaleciła konkretne ćwiczenia. Bardzo fajna wizyta, pomimo bólu, naprawdę fajnie było zostać wymasowaną 😌
Cel - łączę się z Tobą w stresie, bo sama mam wizytę dzisiaj o 16:15 i już nie mogę się doczekać. Kazałam swojemu robakowi ładnie ułożyć się do zdjęcia, żeby wreszcie zechciało pokazać co ma między nogami 😂Tanashi, przygodami66, Cel95, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Zazdroszczę śniegu, u nas totalnie nic, a przez ostatni miesiąc była tak listopadowa pogoda, że już mi się wyć chciało na myśl o spacerach 🥲. Dziś chociaż przymrozek, to poszłyśmy z młodą na spacer i było przyjemniej.
Cel ja robię podobnie omlet biszkoptowy, dziś córka na urodzinowe śniadanie dostała ubijam na sztywno cztery białka, dodaję żółtka, trzy łyżki mąki i potem smażę na maśle klarowanym pod przykryciem z dwóch stron. Wychodzi jak prawilny biszkopt, zjadlysmy z jogurtem greckim, dżemem porzeczkowym, borówkami i malinami. Pychotka.
Wszystkiego najpiękniejszego dla córki! Sama mam zaraz urodziny, więc subiektywnie uważam, że styczniowe dziewczyny to super ludzie 😎
Tanashi lubi tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Wszystkiego najpiękniejszego dla córki! Sama mam zaraz urodziny, więc subiektywnie uważam, że styczniowe dziewczyny to super ludzie 😎
Dziękuję! Mam w domu dwójkę styczniowych ludzi, więc potwierdzam, że są super, tylko ten ciąg prezentowy grudniowo-styczniowy mnie wykańcza 🤣 składam to w domu jak tetrisa żebyśmy się zmieścili xDawokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:U mnie tak jak samo jak u Tanashi (kto by się spodziewał, że jest ta sama pogoda w jednym mieście 🤣), brzydko, szaroburo i zimno 🥶
Ja też regularnie mam takie kłująco/ciągnące bóle i to raczej normalne. Miałam dzisiaj pierwszą wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego i było super! Pani oceniła moją postawę, sprawdziła jakieś miejsca bólowe, wymasowała mnie i zaleciła konkretne ćwiczenia. Bardzo fajna wizyta, pomimo bólu, naprawdę fajnie było zostać wymasowaną 😌
Cel - łączę się z Tobą w stresie, bo sama mam wizytę dzisiaj o 16:15 i już nie mogę się doczekać. Kazałam swojemu robakowi ładnie ułożyć się do zdjęcia, żeby wreszcie zechciało pokazać co ma między nogami 😂
To Trzymamy kciuki za siebie wzajemnie 🥰
Ja też bym chciała już się dowiedzieć czy to na pewno dziewczynkaawokado 🥑 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Przyszedł mi wynik składowej dopełniacza c4 i jest 2x lepszy niż był, środek normy (to badanie oceniające aktywność chorób autoimmunologicznych, np Sjogrena)
Ciekawi mnie jak dopelniacz c3, jak on się poprawił to chyba już spadnę z krzesła z szoku i niedowierzania.👰🏻♀️29 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Tanashi wrote:Dziękuję! Mam w domu dwójkę styczniowych ludzi, więc potwierdzam, że są super, tylko ten ciąg prezentowy grudniowo-styczniowy mnie wykańcza 🤣 składam to w domu jak tetrisa żebyśmy się zmieścili xD
Moja mama ma dzisiaj też urodziny. Robię jej z zaskoczenia urodziny po 17:00. Nie chciała żadnych urodzin, a ja mam zamówiony tort z motywem podróżniczym, szampana w lodówce, a prezent to dolary, które będzie miała na masaże na wyjeździe. Najbliżsi są powiadomieni o wstawieniu się w odpowiednim czasie 🫣. Tanashi moja mama z tą datą ma taki jakiś 6 zmysł, zawsze twardo stąpa po ziemi, ludzie ją lubią i słuchają pomimo, że ma swoje zdanie i nie boi się go wyrażać.Tanashi, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie na której mówiłam gin, że już nie najlepiej się czuję. Siedzę bite 8 godzin przed kompem i plecy mi doskwierają. Oczywiście usłyszałam, że powinnam robić przerwy... gdzie czasami serio brak czasu żeby zjeść.
Chciałabym iść na l4, bo jestem już zmęczona, Oczywiście nawet nie zaproponowała. Chodzę do luxmedu....
Myślicie żeby poszukać innego lekarza ? Prywatnie.?
Mam też za sobą kilka operacji usunięcia torbieli endometrialnych i poronienie.
Od gin wiem, że mam jajnik zrosniety z macicą co też czuję... przy obracaniu chociażby w łóżku.
Wydaje mi się, że moja historia też dużo mówi o moim stanie zdrowia.
No i już leci 4 msc... wizyta za msc to już będzie 5 msc.
Co myślicie o tej sytuacji ?
Szukać prywatnie czy czekać?
P.s Najlepszego dla solenizantek😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:31
przygodami66, Tanashi lubią tę wiadomość
-
Celina normalnie idź do innego lekarza po zwolnienie jak źle się czujesz. Jakaś dziwna ta lekarka, bez urazy. Mój lekarz od pierwszej wizyty pyta, czy nie potrzebuje wolnego… No ale fakt chodzę prywatnie.
Tanashi u nas mąż i córki z lutego, też mnie wykańcza ta ilości prezentów. No ale dzieci muszą coś dostać 😅 jutro za to urodziny teściowej. Imprezy nie robi (i dzięki Bogu, po świętach i swoich urodzinach mam dość imprez) ale na kawę wpadniemy i z drobnym prezentemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:43
-
Tanasi duzo zdrowia dla córki.
Ja też ze stycznia😅
CelinaJan ja poszłam prywatnie po l4,tzn z PZU. Moja na nfz też nie chciała mi dać. Ale ja bym temu z luxmedu powiedziała że chce l4. Może się zakręcił.
Ja dzisja od rana skopana przez system. Poradnia psychologiczna odmawia prowadzenia mojego syna że względu na rozpoznanie. Poradnia która ma go przejać ma termin na październik. Pierwszorazowo. Wypadł z terapii,logopedy i psychologa. Został bez opieki. System go wykluczył. Świetnie. Ja sobie nie daje rady bo on ma ponadprzeciętną inteligencję,jest ponadprzeciętny w matmie. To jest jego przekleństwo bo nie interesuje go nic innego niż liczby ,języki, lego i fizyka . Nie ma mi go kto prostować,kto pomóc. Do października to on będzie znał książkę do fizykii po angielsku na pamięć ale nadal nie będzie wiedział jak się ubrać albo jak się myje ręce poprawnie. Tzn ja go uczę wszystkiego i bardzo się na nim skupiam ale co pomoc to pomoc.
Koniec żali,idę do garów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:44
-
Ja też styczniowa, jutro aktualizacja na 29 lat 🙈
Robimy w restauracji kolację, zaprosiliśmy moich rodziców i teściową z partnerem. Zamówiłam torta, takiego w miarę neutralnego, ale w środku będzie niebieski no i tym sposobem chcemy dziadków poinformować o tym, że mamy Juliana 💙 Pewnie pomyślą, że urodzinowy, a będzie krył niespodziankę. Jestem ciekawa czy się połapią. 😁Tanashi, przygodami66, Nosa, Margareetka, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja dziś wracam do domu. Teściowa namawiała mnie wczoraj na cc i byłam w szoku ze starsza osoba nie namawia na sn 🫣 ale co będzie to będzie.
7.1mam gina u siebie .
Niestety dopadły mnie od jazdy wymioty a już mialam spokoj 🥵
Ferrytyna u mnie 19 więc nisko polska gin dala mi Actiferol i po wypiciu muli mnie dziwnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 12:49
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
awokado 🥑 wrote:Wszystkiego najpiękniejszego dla córki! Sama mam zaraz urodziny, więc subiektywnie uważam, że styczniowe dziewczyny to super ludzie 😎
przygodami66, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
CelinaJan wrote:Dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie na której mówiłam gin, że już nie najlepiej się czuję. Siedzę bite 8 godzin przed kompem i plecy mi doskwierają. Oczywiście usłyszałam, że powinnam robić przerwy... gdzie czasami serio brak czasu żeby zjeść.
Chciałabym iść na l4, bo jestem już zmęczona, Oczywiście nawet nie zaproponowała. Chodzę do luxmedu....
Myślicie żeby poszukać innego lekarza ? Prywatnie.?
Mam też za sobą kilka operacji usunięcia torbieli endometrialnych i poronienie.
Od gin wiem, że mam jajnik zrosniety z macicą co też czuję... przy obracaniu chociażby w łóżku.
Wydaje mi się, że moja historia też dużo mówi o moim stanie zdrowia.
No i już leci 4 msc... wizyta za msc to już będzie 5 msc.
Co myślicie o tej sytuacji ?
Szukać prywatnie czy czekać?
P.s Najlepszego dla solenizantek😊
Dołączę się do sto lat dla solenizantek😊
A co do lekarza znajdź innego, mój lekarz na każdej wizycie pyta czy jest potrzeba l4 - ja akurat nie potrzebuje, ale jak nagle się pojawi potrzeba to się zgłoszę. Myślę że to dość dziwne, że Cię o to nikt nie spytał. Przecież bywa różnie w pracy i w ciazy.przygodami66 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Dziękuję za życzenia dla córki i dla reszty styczniowych solenizantek również wszystkiego co najlepsze 💖
Gusia ja już najchętniej też bym sobie odpuściła świętowanie, bo nadal się słabo czuję z mdłościami, no ale w tym roku i tak robię jedną imprezę córki, bo zawsze robiłam dwie, jedną u nas, a drugą u moich rodziców dla drugiej części rodziny, bo się wszycy nie mieścimy. Ale w tym roku już nie mam siły robić dwóch tortów, piec od nowa wszystkich ciast, pasuję. Robię tylko dla rodziny męża obiad i kawkę, jako że on też ma urodziny i to trzydzieste i łaczę to z urodzinami córki. Tort będzie tylko dla młodej, bo mój mąż woli inne ciasta, więc wbiję mu świeczki w tartę kinder bueno z marakują xD A dla mojej rodziny zrobię coś więcej na moją trzydziestkę w październiku i tyle.Elza1234, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Mnie by trafiło, jakby ktokolwiek namawiał mnie na cokolwiek 🤣 Na szczęście ani mama, ani teściowa nie mają zapędów. Albo miały, ale już to wyparłam. Przy trzecim dziecku to już nikt nic na szczęście nie mówi 😅
Weronika ekstra pomysł z tortem i życzę Ci miłego świętowania ❤️
Karola system jest chory, współczuję Ci na maksa