CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozina wrote:Hej dziewczyny, macie może sposoby na swędzącą skórę? Budzę się w nocy, za dnia drapię po brzuchu i piersiach, nie mogę spać, wysypka mi się z tego robi. Próbowałam już wielu balsamów i olejków, Bio oil, olejek z Wieledy dla ciężarnych, balsam hipoalergiczny dla skóry z egzemą również, balsamy dla ciężarnych. Przynosi to tylko chwilowe ukojenie. Brzuch jeszcze jak posmaruje to daję radę, ale piersi...drapię się w pracy, a że jestem jedyną kobietą, takto sami faceci to tak mi głupio, bo już tego nie kontroluję. Staje się to już takim patologicznym swędzeniem
-
Ja też jestem już na etapie, że wstaję raz w nocy do łazienki. Jutro czeka mnie łapanie moczu, więc też może być zabawnie 😅
Witam się po jakiejś ciężkiej nocy. Mimo, że spałam z ciążową poduszką to jakoś mnie bolał brzuch i nie mogłam się ułożyć. A nad ranem mój mąż tak chrapał… No kilka razy go szturchałam, bo aż dzieci mi budził 🫣 -
Margareetka wrote:Co do wagi to jak tak czytam, to chyba jestem jedyna, która przytyłam udało mi się już z 50kg zrobić 51,5 kg przy wzroście 170cm
Ja mam z 61.5 już jakieś 64. Z tym, że schudłam przed ciążą gdzies tyle co przytyłam, więc jakoś bardzo tego nie widać. Chociaż obcisłe krótsze koszulki już mi się robią za krótkie xDMargareetka lubi tę wiadomość
-
U mnie z tym sikaniem się zaczęło jak nasz szczeniak się budził w nocy (siku, zabawa). Jak mąż z nim wychodził to ja i tak się budziłam więc już szłam „na zapas” i chyba mi tak zostało, że jak się przebudzę to idę. A ten mały gad lubi się w nocy obudzić, memlać z 20min swój kocyk i pójść spać więc zawsze mam jakąś pobudkę 😂
Ale dzisiaj się udało! Pierwszy sukcesWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 07:45
przygodami66, SZKODNIK, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Kozina ja używam zwykłego olejku dla mam mamas Babydream rosmanowskiego. Poleciła mi go koleżanka, która stosowała w ciąży i jej siostry też. Nic mnie nie swędzi ale nie wiem czy to zasługa olejku czy poprostu braku swędzenia. Na początku non stop o nim zapominałam a teraz dałam sobie go pod prysznic i nakładam zaraz po jak się lekko osusze.
Kozina lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Co do wagi to jak tak czytam, to chyba jestem jedyna, która przytyłam udało mi się już z 50kg zrobić 51,5 kg przy wzroście 170cm
O to jesteś drobniutka wiec nic dziwnego ze przytylas, i tak malo ja przy wadze 55 mając niecały 170 wyglądam niezdrowo, ale z drugiej strony u mnie zawsze wygląd odzwierciedla mniejszą wagę niż w realu. 55 ważyłam w gimnazjum i zostałam nazywana anorektyczką jako obelga także możecie sobie wyobrazić, że dość wychudzenie wyglądałam xd
U mnie też 3,4 kilo robią wizualnie dość spora różnice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 08:25
Margareetka lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Nosa dzięki za odpowiedź. Myślę że nie ma co się przejmować tymi fałszywie negatywnymi, jest ich tak mało że prawie wcale. No i ja też podchodzę z dystansem do tego co czytałam na tej grupie, kto wie kto to pisał w ogóle.
Co do swędzenia to mam wrażenie że ten mój olejek trochę jednak pomaga. Może nie w 100% ale po paru dniach mniej swędzi napewno. Kupiłam w promce w Rossmanie.
https://www.aptekagalen.pl/palmers-cocoa-butter-formula-kojaca-oliwka-dla-kobiet-w-ciazy-150ml-sootking-oil-for-dry-itchy-skin.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 08:26
-
Z tym sikaniem ja też często wstaje a jak mam badanie moczu zwykle leżę od 4:30 z pełnym pęcherzem żeby o 7 się wysikać. Brrr nie cierpię tego.
Parę razy mi wyszły głupoty i musiałam powtarzać badanie, wczoraj 1 raz wyszło mi książkowo za 1 razem tylko barwę wpisali jako wodojasny. No sorry albo mogę im zapewnić wodojasny albo wysikać się o tej 4,5 i mieć potem za mało itp 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 08:28
👰🏻♀️29 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Mam dziś wizytę koło 16:30-17 swoją drogą i trochę się już denerwuje.
Co jakiś czas czuje jakieś rozciąganiowo kłujące odczucia, ale piszecie wszystkie, że to powszechne. Brzuch mam wrażenie jest trochę większy. Znalazłam jakieś zdjęcie z podobną wagą z przeszłości to aż się zaśmiałam bo mam na nim bardzo płaski brzuch więc ewidentnie brzucholek sobie trochę rośnie. Porównując te 2 zdj wygląda jakby ktoś utył z dychę co najmniej a różni je kilogram he he👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:O to jesteś drobniutka wiec nic dziwnego ze przytylas, i tak malo ja przy wadze 55 mając niecały 170 wyglądam niezdrowo, ale z drugiej strony u mnie zawsze wygląd odzwierciedla mniejszą wagę niż w realu. 55 ważyłam w gimnazjum i zostałam nazywana anorektyczką jako obelga także możecie sobie wyobrazić, że dość wychudzenie wyglądałam xd
U mnie też 3,4 kilo robią wizualnie dość spora różnice.
U mnie niedowaga to był odwieczny problem, zawsze ważyłam za mało i chyba w tym wypadku "taka już moja uroda", bo przebadałam się swego czasu wzdłuż i wszerz. Nawet taka mała się urodziłam, bo ledwo 2 550 g
-
Karola krwiakowy sąd ostateczny mam dopiero we wtorek😂
Moja żyła dzisiaj trysnęła, później przestało się z niej lać, a jak Pani stwierdziła, że spróbujemy z drugiej i wyciągnęła igłę to lało się na nowo 😂 obie ręce pokłute, a zapomniałam o badaniu Cytomegalii więc będzie powtórka ale w sumie kazała mi to powtórzyć koło 20 tygodnia więc może dobrze, że nie byłam nadgorliwa -
Margareetka wrote:U mnie niedowaga to był odwieczny problem, zawsze ważyłam za mało i chyba w tym wypadku "taka już moja uroda", bo przebadałam się swego czasu wzdłuż i wszerz. Nawet taka mała się urodziłam, bo ledwo 2 550 g
Są tacy ludzie i na nich ta niedowaga wygląda tak ładnie naturalnie👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
HejAnku🌸 wrote:Karola krwiakowy sąd ostateczny mam dopiero we wtorek😂
Moja żyła dzisiaj trysnęła, później przestało się z niej lać, a jak Pani stwierdziła, że spróbujemy z drugiej i wyciągnęła igłę to lało się na nowo 😂 obie ręce pokłute, a zapomniałam o badaniu Cytomegalii więc będzie powtórka ale w sumie kazała mi to powtórzyć koło 20 tygodnia więc może dobrze, że nie byłam nadgorliwa
Współczuję z tą zyla.. ale to chyba źle się ktoś wklul👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Dziewczyny kto szuka pomysłu jak zjeść rano jaja polecam racuszki po japońsku. Puchate mieciutkie główny składnik to białka i żółtko a wchodzi jak marzenie!👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:Dziewczyny kto szuka pomysłu jak zjeść rano jaja polecam racuszki po japońsku. Puchate mieciutkie główny składnik to białka i żółtko a wchodzi jak marzenie!