CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kurczę też nic nie przytyłam a wręcz co tydzień mniej jest na tej wadze.. 5kg na minus od początku to dużo jak na mnie bo jestem niska i zaraz to po mnie widać, ciekawe co na to moja lekarka 🤔🫣
-
pomijając służbowe historie, mam 3 bliskie osoby ,które w ciąży zaczęły chudnąć, po ciąży miały po 15 kg mniej. Skóra i kości, wyglądają jak anorektyczki. No tak reagują na ciążę i kp. W sumie nie mam nikogo w otoczeniu od lat kto by nie kp
ale to one tylko tak zleciały z wagi .
Z tym że one przebadne są,że zdrowoem u nich ok
-
kasssia wrote:Hej, a przypomnisz czemu miałaś wizytę u genetyka? Jakie miałaś ryzyka? Miałaś słabą biochemie? Sorry ale już mi się pląta kto co tu na forum 🤪
Oficjalnie witam się z L4 😄 plecy mnie bolą, muszę się zacząć ruszac więcej. Od kilku dni jezdzi mi w brzuchu, burczy, bulgocze, mam podejrzenia, że tam się dzieje więcej niż tylko to 😁 ale czekam cierpliwie aż zyskam pewność. Wiem, że to raczej za szybko, ale pomarzyć można 🙂
Czekam już też na moje pierwsze legginsy ciążowe, powinny przyjść lada dzień. A stanika takiego materiałowego sobie nie wyobrażam przy moim cyckach, chociaż jestem otwarta na zmianę zdania.
W ogóle to czuje wzrost dzialania hormonów, ostatnio podczas gorącej dyskusji rodzinnej wyszłam z pomieszczenia i łzy mi poleciały. Dzisiaj podczas rozmowy z psychodietetyczka tez mi sie chcialo plakac, nie wiem czemu... 😅 dzieje się!kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:pomijając służbowe historie, mam 3 bliskie osoby ,które w ciąży zaczęły chudnąć, po ciąży miały po 15 kg mniej. Skóra i kości, wyglądają jak anorektyczki. No tak reagują na ciążę i kp. W sumie nie mam nikogo w otoczeniu od lat kto by nie kp
ale to one tylko tak zleciały z wagi .
Z tym że one przebadne są,że zdrowoem u nich ok
Ja właśnie nie spodziewałam się tego bo z córką przymasowalam 20 kg i to od początku waga rosła a teraz prawie połowa za mną a ja na minusie. No ale widzę że jem inaczej niż wtedy, wtedy batoniki cola chipsy krakersy itd i a teraz mało jem więcej owoców warzyw i zero słodkiego sama woda do picia. No może dlatego ale jeśli tylko wszystko z bobasem ok to cieszę się bo bardzo się właśnie bałam że przywalę nadprogramowo i będę serio wyglądała jak słoń.
Bo o ile 10 lat temu przy wzroście 160 cm ważyłam do porodu 72 to jeszcze nie było dramy. Ale teraz jakbym ważyła ok 90 to byłby już problem serio.. 😳 -
Mnie syn dzisiaj wzruszył bo byliśmy na szmatach I przyniósł taki mały szlafroczek-króliczek. Ja się go pytam na co mu to,a on że to dla Miśki jak.bedzie po kąpieli w morzu bo wtedy wieje i ona też musi mieć swój. Bylwa uroczy.
Nosa a co ten gentyk mówił. Ja czasie nie odswieze strony i mi się nie wszystkie posty pokazująkasssia, amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Mnie syn dzisiaj wzruszył bo byliśmy na szmatach I przyniósł taki mały szlafroczek-króliczek. Ja się go pytam na co mu to,a on że to dla Miśki jak.bedzie po kąpieli w morzu bo wtedy wieje i ona też musi mieć swój. Bylwa uroczy.
Nosa a co ten gentyk mówił. Ja czasie nie odswieze strony i mi się nie wszystkie posty pokazują
Mówił, że nie zaleca amnio, bo wyniki USG i nifty prawidlowe, a że on ufa prawie 100% czułości nifty w wykrywaniu tych najczęstszych trisomii trzech i że w jego ponad 20kilkuletniej karierze od kiedy jest Nifty raz słyszał o wyniku falszywie negatywnym na samym początku. No i przy amnio narażam się na poronienie, a on naprawdę nie widzi wskazan.wiec wielkie uff 😄 -
Ja mam po świętach plus kilo lub 1,5kg, nie trzymałam się diety, nie jadłam dużo ale rzadko i za dużo ciasta... za mało warzyw. No trudno, to jeszcze nic jak na 4 miesiąc 🙂
-
Karola Twój syn jest najlepszy ❤️ (powtarzam się, wiem ale jak mnie nie rozbawi to mnie rozczuli😂)
Odprawiam modły w mojej głowie, żeby się nie świadomie nie wysikać nad ranem bo jutro idę na badania krwi i przy okazji mocz. Ostatnio mój mąż jeździł jak głupi do alabu 2 razy bo księżniczka wstaje i nie ma opcji, że się wysika po nocnych wędrówkach do kibelka 😂Cel95 lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Karola Twój syn jest najlepszy ❤️ (powtarzam się, wiem ale jak mnie nie rozbawi to mnie rozczuli😂)
Odprawiam modły w mojej głowie, żeby się nie świadomie nie wysikać nad ranem bo jutro idę na badania krwi i przy okazji mocz. Ostatnio mój mąż jeździł jak głupi do alabu 2 razy bo księżniczka wstaje i nie ma opcji, że się wysika po nocnych wędrówkach do kibelka 😂 -
Jak wy to robicie że wstajecie w nocy siku? Ja luzik do rana wytrzymuje a piję mnóstwo wody 😅 generalnie zawsze jeszcze sikne na wieczór tak jak np teraz przed spaniem byłam a też jutro rano jadę zrobić morfologię i mocz 😝
-
Nosa wrote:Luzik. Wiek 37 i Pappa mi wyszla delikatnie poniżej 0,5 MoM, z tego ryzyko T21 1:87. No i poprzednia ciąża zakończona poronieniem 12+1, a z Sanco wyszło wysokie ryzyko ZD.
!
Aa to pappa podobnie jak u mnie, ja miałam 0,44. Ale to Sanco z wyskokim ryzykiem było w tej ciąży poronionej, Tak? A betę też miałaś wysoką? Bo dość wysokie to ryzyko, ja mam 39l i ryzyko 1:220, ale to może u ciebie faktycznie przez tą poprzednią ciążę.
Ja też mam z plecami masakrę, ciągle obiecuję sobie że będę więcej ćwiczyć ale nie wychodzi 😭 -
Nosa wrote:Słodkie 🥰
Mówił, że nie zaleca amnio, bo wyniki USG i nifty prawidlowe, a że on ufa prawie 100% czułości nifty w wykrywaniu tych najczęstszych trisomii trzech i że w jego ponad 20kilkuletniej karierze od kiedy jest Nifty raz słyszał o wyniku falszywie negatywnym na samym początku. No i przy amnio narażam się na poronienie, a on naprawdę nie widzi wskazan.wiec wielkie uff 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 23:03
-
HejAnku🌸 wrote:Przygodami66 ja raz weszłam pod prysznic, żeby się podmyć i nie wytrzymałam 😂 także nie dość, że wyzwanie „nie sikać w nocy” to jeszcze „nie posikać się rano”.
-
Dobra to ja wam opowiem sen z wczorajszej nocy, bo myślałam że faza na durnoty już się skończyła a tu się okazuje że guzik prawda.
Śnił mi się mój ginekolog, że przyszedł do mnie do domu przeanalizować wyniki badań prenatalnych. Siedział na kanapie, patrzę na niego a on zasnął. Wtulił się w poduszkę i spał (w ogóle to już jest abstrakcja). Zrobiłam mu więc kawę ale ziarna się w ekspresie skończyły więc chciałam dosypać, no i zaczęłam wsypywać tam jakiś brykiet zamiast ziaren kawy. I pytam starego czy teraz kawa tak wygląda, jak kawałki drewna, na co on że tak, że teraz tak się robi.
Kurtyna 😂😂amoze, eeemakarena, Nosa, przygodami66, kasssia, CelinaJan, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:39
-
magdalena321 wrote:Jak wy to robicie że wstajecie w nocy siku? Ja luzik do rana wytrzymuje a piję mnóstwo wody 😅 generalnie zawsze jeszcze sikne na wieczór tak jak np teraz przed spaniem byłam a też jutro rano jadę zrobić morfologię i mocz 😝
Zazdroszczę takiego pęcherza bo ja to latam ze 2-3 razy w nocy siku, a jak wypije jakąś herbatkę na wieczór to już w ogóle armagedon -
kasssia wrote:Aa to pappa podobnie jak u mnie, ja miałam 0,44. Ale to Sanco z wyskokim ryzykiem było w tej ciąży poronionej, Tak? A betę też miałaś wysoką? Bo dość wysokie to ryzyko, ja mam 39l i ryzyko 1:220, ale to może u ciebie faktycznie przez tą poprzednią ciążę.
Ja też mam z plecami masakrę, ciągle obiecuję sobie że będę więcej ćwiczyć ale nie wychodzi 😭kasssia lubi tę wiadomość