X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurczę też nic nie przytyłam a wręcz co tydzień mniej jest na tej wadze.. 5kg na minus od początku to dużo jak na mnie bo jestem niska i zaraz to po mnie widać, ciekawe co na to moja lekarka 🤔🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomijając służbowe historie, mam 3 bliskie osoby ,które w ciąży zaczęły chudnąć, po ciąży miały po 15 kg mniej. Skóra i kości, wyglądają jak anorektyczki. No tak reagują na ciążę i kp. W sumie nie mam nikogo w otoczeniu od lat kto by nie kp
    ale to one tylko tak zleciały z wagi .
    Z tym że one przebadne są,że zdrowoem u nich ok

event.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Hej, a przypomnisz czemu miałaś wizytę u genetyka? Jakie miałaś ryzyka? Miałaś słabą biochemie? Sorry ale już mi się pląta kto co tu na forum 🤪
    Luzik. Wiek 37 i Pappa mi wyszla delikatnie poniżej 0,5 MoM, z tego ryzyko T21 1:87. No i poprzednia ciąża zakończona poronieniem 12+1, a z Sanco wyszło wysokie ryzyko ZD.

Oficjalnie witam się z L4 😄 plecy mnie bolą, muszę się zacząć ruszac więcej. Od kilku dni jezdzi mi w brzuchu, burczy, bulgocze, mam podejrzenia, że tam się dzieje więcej niż tylko to 😁 ale czekam cierpliwie aż zyskam pewność. Wiem, że to raczej za szybko, ale pomarzyć można 🙂

Czekam już też na moje pierwsze legginsy ciążowe, powinny przyjść lada dzień. A stanika takiego materiałowego sobie nie wyobrażam przy moim cyckach, chociaż jestem otwarta na zmianę zdania.

W ogóle to czuje wzrost dzialania hormonów, ostatnio podczas gorącej dyskusji rodzinnej wyszłam z pomieszczenia i łzy mi poleciały. Dzisiaj podczas rozmowy z psychodietetyczka tez mi sie chcialo plakac, nie wiem czemu... 😅 dzieje się!

kasssia, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    pomijając służbowe historie, mam 3 bliskie osoby ,które w ciąży zaczęły chudnąć, po ciąży miały po 15 kg mniej. Skóra i kości, wyglądają jak anorektyczki. No tak reagują na ciążę i kp. W sumie nie mam nikogo w otoczeniu od lat kto by nie kp
    ale to one tylko tak zleciały z wagi .
    Z tym że one przebadne są,że zdrowoem u nich ok

Ja właśnie nie spodziewałam się tego bo z córką przymasowalam 20 kg i to od początku waga rosła a teraz prawie połowa za mną a ja na minusie. No ale widzę że jem inaczej niż wtedy, wtedy batoniki cola chipsy krakersy itd i a teraz mało jem więcej owoców warzyw i zero słodkiego sama woda do picia. No może dlatego ale jeśli tylko wszystko z bobasem ok to cieszę się bo bardzo się właśnie bałam że przywalę nadprogramowo i będę serio wyglądała jak słoń.
    Bo o ile 10 lat temu przy wzroście 160 cm ważyłam do porodu 72 to jeszcze nie było dramy. Ale teraz jakbym ważyła ok 90 to byłby już problem serio.. 😳

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie syn dzisiaj wzruszył bo byliśmy na szmatach I przyniósł taki mały szlafroczek-króliczek. Ja się go pytam na co mu to,a on że to dla Miśki jak.bedzie po kąpieli w morzu bo wtedy wieje i ona też musi mieć swój. Bylwa uroczy.

Nosa a co ten gentyk mówił. Ja czasie nie odswieze strony i mi się nie wszystkie posty pokazują

kasssia, amoze, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mnie syn dzisiaj wzruszył bo byliśmy na szmatach I przyniósł taki mały szlafroczek-króliczek. Ja się go pytam na co mu to,a on że to dla Miśki jak.bedzie po kąpieli w morzu bo wtedy wieje i ona też musi mieć swój. Bylwa uroczy.

Nosa a co ten gentyk mówił. Ja czasie nie odswieze strony i mi się nie wszystkie posty pokazują
    Słodkie 🥰
    Mówił, że nie zaleca amnio, bo wyniki USG i nifty prawidlowe, a że on ufa prawie 100% czułości nifty w wykrywaniu tych najczęstszych trisomii trzech i że w jego ponad 20kilkuletniej karierze od kiedy jest Nifty raz słyszał o wyniku falszywie negatywnym na samym początku. No i przy amnio narażam się na poronienie, a on naprawdę nie widzi wskazan.wiec wielkie uff 😄

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po świętach plus kilo lub 1,5kg, nie trzymałam się diety, nie jadłam dużo ale rzadko i za dużo ciasta... za mało warzyw. No trudno, to jeszcze nic jak na 4 miesiąc 🙂

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Twój syn jest najlepszy ❤️ (powtarzam się, wiem ale jak mnie nie rozbawi to mnie rozczuli😂)

Odprawiam modły w mojej głowie, żeby się nie świadomie nie wysikać nad ranem bo jutro idę na badania krwi i przy okazji mocz. Ostatnio mój mąż jeździł jak głupi do alabu 2 razy bo księżniczka wstaje i nie ma opcji, że się wysika po nocnych wędrówkach do kibelka 😂

Cel95 lubi tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Karola Twój syn jest najlepszy ❤️ (powtarzam się, wiem ale jak mnie nie rozbawi to mnie rozczuli😂)

Odprawiam modły w mojej głowie, żeby się nie świadomie nie wysikać nad ranem bo jutro idę na badania krwi i przy okazji mocz. Ostatnio mój mąż jeździł jak głupi do alabu 2 razy bo księżniczka wstaje i nie ma opcji, że się wysika po nocnych wędrówkach do kibelka 😂
    Hej Anku ja raz zapomniałam, że byłam sikać w nocy i wyszło mi dziwne pH z porannego moczu 🫣 w ogóle co ja miałam za przeboje z tym moczem. Raz mi wpadł progesteron do probówki, później zapomnialam właśnie, że byłam sikać w nocy, raz też wysikalam za dużo i zostało mi parę kropel do probówki, a haha chciałam środkowy mocz złapać. No zawsze muszę coś nawalić z moim ciążowym mózgiem 😂 ale hihi ostatnio było ok

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami66 ja raz weszłam pod prysznic, żeby się podmyć i nie wytrzymałam 😂 także nie dość, że wyzwanie „nie sikać w nocy” to jeszcze „nie posikać się rano”.

💔 Marcysia 21t 👼
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy to robicie że wstajecie w nocy siku? Ja luzik do rana wytrzymuje a piję mnóstwo wody 😅 generalnie zawsze jeszcze sikne na wieczór tak jak np teraz przed spaniem byłam a też jutro rano jadę zrobić morfologię i mocz 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Luzik. Wiek 37 i Pappa mi wyszla delikatnie poniżej 0,5 MoM, z tego ryzyko T21 1:87. No i poprzednia ciąża zakończona poronieniem 12+1, a z Sanco wyszło wysokie ryzyko ZD.
    !

Aa to pappa podobnie jak u mnie, ja miałam 0,44. Ale to Sanco z wyskokim ryzykiem było w tej ciąży poronionej, Tak? A betę też miałaś wysoką? Bo dość wysokie to ryzyko, ja mam 39l i ryzyko 1:220, ale to może u ciebie faktycznie przez tą poprzednią ciążę.

Ja też mam z plecami masakrę, ciągle obiecuję sobie że będę więcej ćwiczyć ale nie wychodzi 😭

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Słodkie 🥰
    Mówił, że nie zaleca amnio, bo wyniki USG i nifty prawidlowe, a że on ufa prawie 100% czułości nifty w wykrywaniu tych najczęstszych trisomii trzech i że w jego ponad 20kilkuletniej karierze od kiedy jest Nifty raz słyszał o wyniku falszywie negatywnym na samym początku. No i przy amnio narażam się na poronienie, a on naprawdę nie widzi wskazan.wiec wielkie uff 😄
    A to podobnie ci mówili jak mi. W ogóle mnie genetyk zdziwił bo mówił że większość chorób genetycznych to tzw choroby rzadkie, zdziwiłam się bo myślałam że zespół downa. A ZD bardzo rośnie z wiekiem ciężarnej ale nie jest to najczęstsza choroba. Jak przez chwilę siedziałam na tej grupie o amnio to tam były 3 przypadki z wynikami fałszywie negatywnymi. Sanco na też na swojej stronie napisane że taki przypadek zdarza się raz na rok. Ja w ogóle zrobiłam sobie jeszcze Nifty 😆 mimo wcześniejszej prawidłowej Panoramy, don’t judge me.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 23:03

age.png

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Przygodami66 ja raz weszłam pod prysznic, żeby się podmyć i nie wytrzymałam 😂 także nie dość, że wyzwanie „nie sikać w nocy” to jeszcze „nie posikać się rano”.
    No to hihi powodzenia jutro 😁ja ze trzy razy też zapomniałam, że miałam oddać mocz do labu i jechałam kolejnego dnia. Ostatnio kazałam mojemu rano mi przypomnieć, że mam jechać do laboratorium. Moja pamięć teraz to masakra, jeszcze jak jestem zaspana 🙃

• kasssia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze dwa razy pojechałam do labu a próbka została w domu 🫣

przygodami66 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja ze dwa razy pojechałam do labu a próbka została w domu 🫣
    Haha

• Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja wam opowiem sen z wczorajszej nocy, bo myślałam że faza na durnoty już się skończyła a tu się okazuje że guzik prawda.

Śnił mi się mój ginekolog, że przyszedł do mnie do domu przeanalizować wyniki badań prenatalnych. Siedział na kanapie, patrzę na niego a on zasnął. Wtulił się w poduszkę i spał (w ogóle to już jest abstrakcja). Zrobiłam mu więc kawę ale ziarna się w ekspresie skończyły więc chciałam dosypać, no i zaczęłam wsypywać tam jakiś brykiet zamiast ziaren kawy. I pytam starego czy teraz kawa tak wygląda, jak kawałki drewna, na co on że tak, że teraz tak się robi.

Kurtyna 😂😂

amoze, eeemakarena, Nosa, przygodami66, kasssia, CelinaJan, Lauraa, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:39

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Jak wy to robicie że wstajecie w nocy siku? Ja luzik do rana wytrzymuje a piję mnóstwo wody 😅 generalnie zawsze jeszcze sikne na wieczór tak jak np teraz przed spaniem byłam a też jutro rano jadę zrobić morfologię i mocz 😝

Zazdroszczę takiego pęcherza :D bo ja to latam ze 2-3 razy w nocy siku, a jak wypije jakąś herbatkę na wieczór to już w ogóle armagedon ;)

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Aa to pappa podobnie jak u mnie, ja miałam 0,44. Ale to Sanco z wyskokim ryzykiem było w tej ciąży poronionej, Tak? A betę też miałaś wysoką? Bo dość wysokie to ryzyko, ja mam 39l i ryzyko 1:220, ale to może u ciebie faktycznie przez tą poprzednią ciążę.

Ja też mam z plecami masakrę, ciągle obiecuję sobie że będę więcej ćwiczyć ale nie wychodzi 😭
    Sanco w poprzedniej. U mnie może jeszcze wywiad zaważył, moja waga, cukrzyca ciazowa - kto wie jak te programy działają... no i może NT 1,9 to już też za wysoko dla programu. Wiem, że się zdarzają wyniki falszywie negatywne, ale zostawiam to losowi już, bo chce się cieszyć z tej ciazy...

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ