X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Pewnie! :)

Wybraliśmy meble firmy wood luck design, a łóżeczko firmy kinderlux (5w1) 😊

Komoda:
    https://www.woodluckdesign.com/pl/furniture/babushka/chest-of-(three)-drawers-white

Szafa:
    https://www.woodluckdesign.com/pl/furniture/babushka/wardrobe-white

Łóżeczko:
    https://kinderlux.pl/produkt/lozeczko-biale/

U nas styl typowo dziewczęcy, chcemy stworzyć funkcjonalny, ale i magiczny pokoik. Takie trochę niespełnione marzenia z naszych lat dzieciństwa :)

Cudne są te mebelki z woodluck. ❤️ Na razie szukam mebli vintage do pokoju córki, ale jak nie znajdę nic ładnego, to skusze się na nie :)

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Cudne są te mebelki z woodluck. ❤️ Na razie szukam mebli vintage do pokoju córki, ale jak nie znajdę nic ładnego, to skusze się na nie :)
    A ktoś je ma i może powiedzieć jak z jakością? Bo dość drogie są i ciekawa jestem czy cena jest adekwatna do jakości

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja basenu nienawidzę zimą i jesienią.. jak już mam się rozebrać, później z tego mokrego rozbierać, ubierać w suche, no dramat. Tak samo z dzieckiem. Katorga dla mnie osobiście. Ale np w lato owszem jak najbardziej, córka moja też uwielbia jacuzzi u babci czy ogólnie basen. W zimę po prostu jestem za leniwa więc unikam tego 😁

Piątka, mam podobnie 😅😅

Weronka, piękny tort !

Ja dzisiaj znowu z bólem brzucha, rano było znośnie to jeszcze pojechałam po zakupy i trochę ogarnęłam chatę tyle o ile,
    A teraz mąż poleciał po nospe bo coraz gorzej :/
    Mam nadzieję że to tylko rozciągająca się macica, bo ból jak na okres, taki ciągły stały, tylko skurczy nie ma
    Plamienia dziś na szczęście nie widziałam, wczoraj się coś tam jeszcze pojawiło 🫠
    A jeszcze żeby mało było to zaczynam coś smarkać, jeszcze nie byłam chora od wakacji także chyba najwyższy czas 🤣

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić za to meble z Voxa. Uwielbiam je, mamy te retro kolekcje od lat i niezmiennie mi się podoba i nic się z nią nie dzieje. Mają komody ze zdejmowanym przewijakiem a większe łóżeczka można potem odkręcić szczebelki i mieć łóżko, w którym dziecko może spać kilka lat. Moja starsza córka użytkuje je już 4 lata 🫣

Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja mogę polecić za to meble z Voxa. Uwielbiam je, mamy te retro kolekcje od lat i niezmiennie mi się podoba i nic się z nią nie dzieje. Mają komody ze zdejmowanym przewijakiem a większe łóżeczka można potem odkręcić szczebelki i mieć łóżko, w którym dziecko może spać kilka lat. Moja starsza córka użytkuje je już 4 lata 🫣
    Podobają mi się te łóżeczka 2w1. W aktualnym mieszkaniu mamy ograniczone miejsce i chyba się na takie skuszę. Poza tym lubię praktyczne rzeczy.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Mnie też właśnie Vox wpadł w oko, pamiętam, że jako nastolatka miałam z siostrą od nich meble i były mega trwałe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 17:22

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś z Was ogarnia może kącik dla malucha w sypialni? :P w naszych budynkach ten 3 pokój to naprawdę niecałe 8m było i wydało mi się to za małe by walczyć o to żeby mąż sam mając wtedy koło 25 lat 🤪 się skusił na całkiem sporo większy kredyt. A więc zostaliśmy na niecałych 50m z 2 pokojami i chcemy fajnie zaaranżować taki kącik w sypialni właśnie.

Myślałam o takiej foto tapecie na ścianę w zwierzaki, zastanawiam się jak z lozeczkiem, do kiedy się trzyma bobasa w takim dostawnym? Na pewno też komoda z przewijakiem by się przydała, kosz na pieluchy, lampka nocna..Coś jeszcze?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie wypowiem co do jakości i trwałości, ale czytałam opinie i przewaga pozytywnych :)

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja właśnie też lubię, jak mebel służy dłużej niż chwilę, a Vox ma naprawdę trwałe rzeczy :)

Cel, my będziemy bobasa mieć w sypialni. Dostawka to jest w sumie do kiedy nie zacznie siadać i się podnosić przy barierce, bo mógłby wypaść. Moja starsza córka spała w dostawce 5 miesięcy, potem się nauczyła z niej wychodzić to już wyniosłam. Taki kącik no to na pewno komoda z przewijakiem u nas, kosz na pieluchy, kilka pojemników, lampka nocna i w sumie tyle. Mieliśmy fotel bujany w sypialni i fajnie nam się sprawdzał jak mąż usypiał starszą, ale teraz stoi w gabinecie, bo i tak śpimy w 4 osoby w sypialni i byłoby ciasno. Ja generalnie jakiś tapet czy coś w sypialni specjalnie nie dawałam, bo to tylko przez jakiś czas miejsce dziecka, a nasze do końca 😅 więc bardziej wpasowałam te meble i gadżety w nasz styl pokoju :) No ale obok mamy już tak typowo, to też może inaczej

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, moja córka do teraz nie ma swojego pokoju, śpi w naszej sypialni. Nie robiłam żadnego kącika pod nią, miała łóżko w którym nie spała i spala z nami 😅. Poza tym miałam taki podręczny zestaw do przewijania, waciki, termos z ciepłą wodą, pampersy. I przewijak, ale ja go kładłam na nasze łóżko i tam przewijalam. I komoda z ubraniami i tyle :) Ścian nie ozdabiałam, ale też wychodzę z założenia że jak będzie miała swój pokój to tam będziemy zdobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 17:51

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was może skusiła się już na jakiś laktator ale muszlowy? Macie coś do Polecenia? Ja właśnie znalazłam na grupie na fb od jednej dziewczyny neno perle 2szt z dodatkami i paragonem z końca października za 470 zł i zastanawiam się czy brać? 🤔

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    No to słuchajcie teraz, ja miałam CC po wielkim niedzielnym śniadaniu 😆 śniadanie o 9, w szpitalu po 11, a cięcie ok 13.

Ja też śpię jak śpię 😃 polecam.

Biedronka, Gusia no to mamy dobrą ekipę na 27.01, ja niestety bardzo późno mam usg, po 18:00.

Dołączam do ekipy na 27.01:)

Biedronka@, amoze, kasssia lubią tę wiadomość

• Blackapple Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A ktoś z Was ogarnia może kącik dla malucha w sypialni? :P w naszych budynkach ten 3 pokój to naprawdę niecałe 8m było i wydało mi się to za małe by walczyć o to żeby mąż sam mając wtedy koło 25 lat 🤪 się skusił na całkiem sporo większy kredyt. A więc zostaliśmy na niecałych 50m z 2 pokojami i chcemy fajnie zaaranżować taki kącik w sypialni właśnie.

Myślałam o takiej foto tapecie na ścianę w zwierzaki, zastanawiam się jak z lozeczkiem, do kiedy się trzyma bobasa w takim dostawnym? Na pewno też komoda z przewijakiem by się przydała, kosz na pieluchy, lampka nocna..Coś jeszcze?

Ja też będę robić kącik, planuje dostawne łóżeczko, ale takie, że potem może być wolnostojące i przewijak z Ikei i tyle. Jestem świeżo po remoncie, więc mi się po prostu nie chce znowu malować itd xD

Cel95 lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator medele podwójną i polecam. Moje koleżanki też raczej ten kupowały jak karmiły piersią i chciały długo karmić. O neno słyszałam, ale nie znam nikogo, kto by używał, więc nic nie podpowiem niestety

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisałam bo wyjechałam z rodzicami moimi i córka w góry po swietach a od przedwczoraj moja się rozchorowała. Syt wydaje się opanowana a ja póki co na wygnaniu u rodziców a z Małą siedzi mąż. Termin na chorowanie całkiem całkiembo dlugi weekend się wyleczy choć wolałabym noe mieć przymusowych wakacji. Balismy się ze to grypa bo wysoka gorączka i bóle mięśni były. Ale test ujemny. Za to pediatra polecił żebym lepiej jak mam możliwość się odizolowała. Ja mam bardzo duże problemy ze zbijaniem gorączki i przeraża mnie kazda infekcja z goraczka w ciąży. A to dlatego że w zasadzie mogę stosować tylko paracetamol. Zazwyczaj bralam naproksen na receptę w max dawce. Teraz to ponoć tylko szpital w ciąży. Więc trochę swiruje żeby nie mieć infekcji z goraczka...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator: wszystkie używały medele i ja też polecam. Ewentualnie magiczna butelka na początek bo laktator elektryczny jest mega drogi a nie zawsze potrzebny.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakiś pomysł jak wymienić ubranka dziewczynskie na chłopięce? U nas duże prawdopodobieństwo chlopaka... znacie może jakieś grupy że można wymienić ubranka? Może ktoś ma np starsza dziewczynkę i małego chlopaka i mogłabym wymienić np rozmiar 92 czy 110 dla dziewczynki na 56 dla chłopaka itp;) albo chłopak okazał się przy porodzie dziewczynka albo ktoś dostal rzeczy chłopięce i potrzebuje dla dziewczynki...ja mam same dziewczynki w okolicy:p

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna może jakaś lokalna grupa twojego miasta czy coś takiego…

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Nie pisałam bo wyjechałam z rodzicami moimi i córka w góry po swietach a od przedwczoraj moja się rozchorowała. Syt wydaje się opanowana a ja póki co na wygnaniu u rodziców a z Małą siedzi mąż. Termin na chorowanie całkiem całkiembo dlugi weekend się wyleczy choć wolałabym noe mieć przymusowych wakacji. Balismy się ze to grypa bo wysoka gorączka i bóle mięśni były. Ale test ujemny. Za to pediatra polecił żebym lepiej jak mam możliwość się odizolowała. Ja mam bardzo duże problemy ze zbijaniem gorączki i przeraża mnie kazda infekcja z goraczka w ciąży. A to dlatego że w zasadzie mogę stosować tylko paracetamol. Zazwyczaj bralam naproksen na receptę w max dawce. Teraz to ponoć tylko szpital w ciąży. Więc trochę swiruje żeby nie mieć infekcji z goraczka...
    W szpitalu podają elektrolity, paracetamol i antybiotyk (nie wiem jaki). Znajomej lekarka powiedziała, że gdyby przyjmowała paracetamol w domu co 6h to by jej nie przyjęła, a tak to spędziła 3 dni.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dziewczyny, macie jakiś pomysł jak wymienić ubranka dziewczynskie na chłopięce? U nas duże prawdopodobieństwo chlopaka... znacie może jakieś grupy że można wymienić ubranka? Może ktoś ma np starsza dziewczynkę i małego chlopaka i mogłabym wymienić np rozmiar 92 czy 110 dla dziewczynki na 56 dla chłopaka itp;) albo chłopak okazał się przy porodzie dziewczynka albo ktoś dostal rzeczy chłopięce i potrzebuje dla dziewczynki...ja mam same dziewczynki w okolicy:p

Wystaw swoje w pakietach na Vinted, kup za pieniążki że sprzedaży takie jak potrzebujesz:)

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ