X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy kącik w sypialni tzn komoda z przewijakiem plus dostawka. Pokoj będzie mieć później,teraz mamy inne rzeczy do zrobienia w domu. Muszę też złapać flow dziecka, co mu pasuje.

Luna30, KarolaKinga, Cel95 lubią tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    W szpitalu podają elektrolity, paracetamol i antybiotyk (nie wiem jaki). Znajomej lekarka powiedziała, że gdyby przyjmowała paracetamol w domu co 6h to by jej nie przyjęła, a tak to spędziła 3 dni.

Ja ostatniej grypy 2l temu musiałam brać naproksen w max dawce plus w międzyczasie coś innego ( już nie pamiętam może ibuprofen) plus kąpiele w zimnej wodzie i dopiero tak schodziłam poniżej 39c. Paracetamol mi zbijał z 39.5-40 do 39.2:p po czym po godz znowu rosło. I tak przez 5 dni. Masakra. W ciąży to sobie nie wyobrażam takich atrakcji.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Wystaw swoje w pakietach na Vinted, kup za pieniążki że sprzedaży takie jak potrzebujesz:)

Mogę ale wolałabym wymienić. Bo na vinted to będę musiała zrobić segregacje zdjęcia opisy i podzielić np na porę roku. Przykładowo teraz nie sprzedam lata. Mam naprawdę dużo bo do rozmiaru 110:p nie mówiąc o tym że np sukienek na 1 rozmiar to mam i ze 20 to nikt mi tyle na raz nie kupi w paczce. Ze 20 paczek na bank lub więcej na droższe rzeczy. One też są ciężkie więc nosić te pudla, mierzyć...to ostateczność:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka miała swój pokój od ok 8msc. Teraz to będzie ciężko ogarnąć bo musielibyśmy zrobić remont garazu tzn przerobić garaż na gabinet co jest w planach a gabinet na pokój. Zobaczymy czy będą środki i energia na remont z niemowlakiem. Na początku na pewno u nas potem albo mąż odda gabinet i spróbujemy wcisnąć biurko i górę sprzętu do sypialni co nie wiem czy zmieścimy albo do siostry albo u nas...zobaczymy też jak ze snem i u starszaka i u młodego.

Wysłany: 4 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna teraz to ciężarnej dadzą przeciwwirusowy lek i po dniu czy dwóch gorączka zniknie

Luna30 lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie do polecenia komodę z przewijakiem ? Musi byc komoda bo niw mam miejsca w szafie zbytnio a dopóki będzie z nami spało to nie będzie mieć swojego pokoju a więc i szafy:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Luna teraz to ciężarnej dadzą przeciwwirusowy lek i po dniu czy dwóch gorączka zniknie

Dobrze wiedzieć. Myślałam że nic nie można sensownie leczyć. Bo mi tak internistka powiedziała przy ostatniej infekcji że tylko paracetamol a jak się pytałam o inne leki na gorączkę to że nic nie mogę w ciąży brać oprócz paracetamolu. Na szczęście nie mialam wtedy wysokiej bo tylko stan podgorączkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 19:50

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas na odwrót - poza dostawką nie mamy miejsca na nic więcej w sypialni, także musimy zrobić od razu małej pokój, bo nawet nie mam gdzie komody z przewijakiem postawić.
    Ale marzyłam o tym pokoiku wiele lat, więc w sumie się cieszę, że w końcu nie będzie psa tylko córki :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja polecam komody Vox, bo jak zdejmiesz przewijak nie są nic uszkodzone i są bardzo solidne :) A poza tym zwyczajnie piękne i pakowne. Ja mam vintage z 4 szufladami, spokojnie się w nią mieszczą mi rzeczy dla noworodka i potem dla niemowlaka przez wiele miesięcy :)

A co do chorowania no to zależy jaka infekcja. Jak przeziębienie to wiadomo, że nie zapiszą nic więcej poza paracetamolem 🤷‍♀️

Elza1234, Luna30 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A laktator Neno Camino ktoś używał? Chciałabym kupić jakiś tańszy, bo nie wiem czy w ogóle mi się przyda...

• KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez póki co będzie kącik w naszej sypialni, na pewno łóżeczko, komodę już mamy bardzo fajną więc na to przewijak, jakieś pojemniki i na razie tyle. Z czasem zorganizujemy pokój małemu w pomieszczeniu gdzie do tej pory mialam biurko do pracy a oprócz tego byl to taki typowy "pierdo*nik" 😅 tam będziemy mieć większe pole do popisu, póki co działamy minimalistyczne.

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam u córki Voxa Vintage

https://vox.pl/meble/vintage

Faktycznie solidne w miarę, ale ta komoda mnie wkurzała że w opcji z przewijakiem nie da się jej dosunąć do ściany tylko odstaje od niej. Łóżeczko też spoko no ale u nas służyło głównie do przechowywania prania 🤣 będę próbowała je sprzedać, bo teraz idziemy w piętrowe łóżko.

Laktator też mam medele ale głównie korzystałam z laktatora w szpitalu i tam mieli ta medele szpitalna która była genialna. Jak macie możliwość to zorientujcie się czy u was w szpitalu też ją mają i wtedy wystarczy mieć tylko swój zestaw z końcówkami. Bo ja sobie kupiłam potem domową no ale jak kiedyś pisałam użyłam jej dwa razy. A w szpitalu z laktatorem rozkręciłam laktację kiedy córka jeszcze nie miała siły ssać ♥️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, mnie jakoś to nie przeszkadzało, że tej komody nie da się tak totalnie dosunąć do ściany. Centymetry, u nas w sypialni jakoś mi to nie robiło różnicy. Zresztą przewijak w sypialni używałam tylko pierwsze kilka miesięcy. Ruchliwe dziecko już wole przebierać na łóżku, więc też to tylko stan przejściowy :)

Ja raz skorzystałam z laktatora w szpitalu - też tam była Medela - w pierwszej ciazy, jak córka z żółtaczka była słabiutka i też słabo ssała. Ale jakoś wolałam swój, więc mąż mi dowiózł medele z domu i dla mnie też się sprawdzała bardzo dobrze, więc szczera polecajka jak ktoś planuje dużo odciągać pokarm. Pamiętam, jak położna spytała jaki mam laktator w domu. Jak powiedziałam, że właśnie te medele podwójna to stwierdziła, że na pewno dam radę na luziku rozkręcić laktację no i tak też było :) za to przy drugiej córce już użyłam tylko kilka razy w nawale i potem przed jakimiś wyjściami. Ona od razu super jadła i totalnie zero problemów

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 4 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię używać przewijaka. Nie zapapram kupą kanapy . Dzieciaki mi nie raz wsadziły nogi w kupę albo obsikaly przewijak podczas przewijania.

• Weronka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jesteśmy po imprezce. Babcie kroiły, zachwycone, polały się łzy. Nie spodziewali się kompletnie, myśleli, że to tort urodzinowy i chcieli śpiewać 100 lat, a ja, że to nie jest tort urodzinowy. 😅 W restauracji obcy ludzie gratulowali, bardzo fajne przeżycie. Zdjęcia zrobione, filmik nagrany, pamiątka będzie. ☺️ Polecam tą formę poinformowania przeważnie jak możecie mieć przykrywkę pod postacią innej okazji. 😁

eeemakarena, Elza1234, przygodami66, Luna30, Nosa, Gusia_, Cel95, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , amoze, Lola93 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png

Wysłany: 4 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dobrze wiedzieć. Myślałam że nic nie można sensownie leczyć. Bo mi tak internistka powiedziała przy ostatniej infekcji że tylko paracetamol a jak się pytałam o inne leki na gorączkę to że nic nie mogę w ciąży brać oprócz paracetamolu. Na szczęście nie mialam wtedy wysokiej bo tylko stan podgorączkowy.
    Grypę można lekami przeciwwirusowymi,infekcje bakteryjne antybiotykami. Jest czym.leczyć ciężarne jak trzeba. Wiadomo że ostrożniej i nie daje się leków na prawo i lewo,co się da leczyć objawowo leczy się paracetamolem i łóżkiem ale jak już coś więcej się dzieje to jest wybór i to nie byle jaki.

Weronka czyli niespodzianka się udała,super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 21:58

• Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Któraś z Was może skusiła się już na jakiś laktator ale muszlowy? Macie coś do Polecenia? Ja właśnie znalazłam na grupie na fb od jednej dziewczyny neno perle 2szt z dodatkami i paragonem z końca października za 470 zł i zastanawiam się czy brać? 🤔

Ja zdecydowałam się na momcozy, same dobre opinie, tylko cena mniej fajna, ale często mają promocje!

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz patrzę na te komody i używane co polecacie są po ok 350-400. Chyba kupię uzywke bo w pokoju dziecka to bym raczej chciała docelowo szafę czy będą mieszkać razem czy osobno nie widzę żadnego zastosowania u nas dla komody:) prawdopodobnie kupię nowy wózek i fotelik:p laktator mam medele, łóżeczko 3w1 lionelo, wanienke też mam ( kupione wszystko nowe przy 1szym dziecku)...zostają z dużych rzeczy komoda, wózek i fotelik.

A Wy co kupujecie nowe a co używane? Ja mam większość nowe lub po starszej córce ( kupione nowe) ale np powiem wam że ubranka wolę używane. A to z tego względu że są milsze dla niemowlaka, wyprane z tych różnych toksyn i generalnie raczej w idealnym stanie. Wiec ubranka i komodę celuje w uzywki. Może jeszcze bujaczek używany wyhacze.

Coś już kupujecie dla dziecka ? Ja póki co próbuje się zorientować w cenach ale nie kupuje jeszcze.

Wózki mnie zszokowaly bo bd podrożały a np foteliki nie. Ubranka też nie są dużo droższe o dziwo. Trochę ale nie dużo. Najbardziej te wózki.

Póki co wydałam już ok 700zl na...ubrania ciazowe:p
    Kupiłam sobie m.inn taka bluze " dla dwojga" firmy greyse może znacie ? Koleżanka zachwycona i mnie namówiła. Może być noszona w ciąży, potem z dzieckiem np w chuscie albo na codzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 22:53

• Blackapple Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Teraz patrzę na te komody i używane co polecacie są po ok 350-400. Chyba kupię uzywke bo w pokoju dziecka to bym raczej chciała docelowo szafę czy będą mieszkać razem czy osobno nie widzę żadnego zastosowania u nas dla komody:) prawdopodobnie kupię nowy wózek i fotelik:p laktator mam medele, łóżeczko 3w1 lionelo, wanienke też mam ( kupione wszystko nowe przy 1szym dziecku)...zostają z dużych rzeczy komoda, wózek i fotelik. A Wy co kupujecie nowe a co używane? Ja mam większość nowe lub po starszej córce ( kupione nowe) ale np powiem wam że ubranka wolę używane. A to z tego względu że są milsze dla niemowlaka, wyprane z tych różnych toksyn i generalnie raczej w idealnym stanie. Wiec ubranka i komodę celuje w uzywki. Może jeszcze bujaczek używany wyhacze.

Póki co wydałam już ok 700zl na...ubrania ciazowe:p a dla dziecka to orientuje się w cenach. Wózki mnie zszokowaly bo bd podrożały a bp foteliki nie. Ubranka też nie są dużo droższe o dziwo. Trochę ale nie dużo. Najbardziej te wózki. Coś już kupujecie dla dziecka ?
    Kupiłam sobie m.inn taka bluze " dla dwojga" firmy greyse może znacie ? Koleżanka zachwycona i mnie namówiła. Może być noszona w ciąży, potem z dzieckiem np w chuscie albo na codzien.

A to lionelo 3w1 jest spoko?

Wszystkie ubrania i rzeczy tekstylne dla dziecka z vinted, ubrania dla siebie w sumie też z vinted (oprócz staników, tu wyszłam z założenia, że jednak łatwo się odkształcają, więc używane mogłyby być średnie).
    Ja ogólnie raczej się staram kupować z vinted a jeśli już nie z vinted to raczej rzeczy bardzo dobrej jakości, nie z sieciowek, więc dla dziecka to trochę mi szkoda kasy na takie, bo założy to ze dwa razy i trzeba będzie inny rozmiar.

Wózek i łóżeczko chyba nowe, chyba, że coś się trafi fajnego na olx.
    Fotelik, laktator (+inne rzeczy związane z karmieniem) koniecznie nowe.
    Przewijak najtańszy z Ikei albo też z olx.
    Jakieś inne akcesoria, które można wyprać lub potraktować myjką parową raczej pewnie z vinted/olx.

No ale ja jestem krakowskim centusiem, więc mnie boli kupowanie drogich rzeczy, które nie będą używane przez lata.
    Po drugie uważam, że to spoko ze względów ekologicznych, że można odkupić coś co komuś się już nie przyda.

Wysłany: 4 stycznia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja komodę kupie nowa albo od kogoś znajomego, od obcych z olx sie boje.
    Ale ja chyba kupie zwykłą i poloze na to przewijak.
    Wózki mam,łóżeczko drewniane mam,materac mam,laktatory mam,fotelik mam maxi cosi pebble pro ale kupię nowy,ciuchy uzywki,tule ,chuste i nosidło, kocyki,śpiworki do wózka mam,bluzę dla dwojga i kurtkę też mam ale z bonprix.
    Muszę dokupić dostawkę, wanienkę,jakiś otulacz muślinowy,smoczek,flaszkę i dla mnie rzeczy typowo do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 23:07

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ