X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo podoba się wózek 2w1 Venicci Tinum Upline, moja koleżanka go ma i miałam możliwość prowadzić go z dzieckiem i bez na pusto w dwóch kombinacjach (gondola, spacerówka), co prawda nie był to użytek na co dzień, tylko kilka razy, ale wygodnie prowadziło się go po różnym terenie. Koleżanka też chwaliła, zwłaszcza, że mieszkają w świętkorzyskim i ten teren już jest różny, do domu póki co mają drogę szutrową i jeśli chodzi o amortyzację dziecka twierdzi, że jest ok.

Przeraża mnie natomiast jego cena, ale skoro jest adekwatna do jakości i nie byłby to zakup na przysłowiowy miesiąc to czemu nie...

Chyba, że macie jakieś swoje typy wózków 2w1 w bardziej przystępnych cenach to dzielcie się, z miłą chęcią poszperam o nich w internetach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 11:38

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Tak, rozlicza mnie od razu ZUS. Podejrzewam, że ZUS się zakorkował przez te programy aktywny rodzic.
    Rozumiem. Coś mi się wydaje że to standard zusu. Moja mama wiosna była na dłuższym zwolnieniu przez problemy z sercem, to też wypłacali w cały świat.
    Dlatego nie ukrywam, ucieszyłam się że jednak będę dostawała wypłatę z firmy, bo oni są mega terminowi.
    Ale macie rację 5 wypłat i dziecko :o
    Wg im dalej w las tym częściej dopada mnie przerażenie, że sobie nie poradzę. Walczyłam o to dziecko jak lwica ponad 3 lata, wydaliśmy na to z 60 tys, a teraz dopada mnie przerażenie 🙈 🤡 weź tu traf za kobieta

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Jak myślicie taki fotel do karmienia to powinien być raczej wygodny i stały? Ostatnio byłam w odwiedzinach u małego dziecka i oni mieli taki bujak bardziej, że niby dziecko lubi jak się nim buja...ja to raczej nie lubię nic co buja bo mi od razu niedobrze ale jak u Was z doświadczeniem co do takich mebli lepszy bujak czy fotelik stały do karmienia?
    Ja mam w małym pokoju taki fotel „Uszatek” z ikei i liczę, że mi się on przyda do karmienia.
    U mnie nie wchodzą w grę żadne bujaki dla mnie, bo mój błędnik dostaje fisia :/

przygodami66 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Jak myślicie taki fotel do karmienia to powinien być raczej wygodny i stały? Ostatnio byłam w odwiedzinach u małego dziecka i oni mieli taki bujak bardziej, że niby dziecko lubi jak się nim buja...ja to raczej nie lubię nic co buja bo mi od razu niedobrze ale jak u Was z doświadczeniem co do takich mebli lepszy bujak czy fotelik stały do karmienia?
    Ja nie bujam zbytnio dzieci. Nie lubię ich bujać,telepać czy używać bialych szumów. Wolę jak się jednak uczą regulować w normalny sposób. Bez suszarek,szumów,telepatia,skakania na piłce te podobne.
    Do karmienia miałam krzesełko nie bujające.
    Jak dziecko chciałam uspokoić to raczej je głaskałam albo klepałam po pupie,ewentualnie takie lekkie bujanie się na stojąco
    z dzieckiem ale to serio rzadko. W sumie to nikt o to nie pytał a ja o tym pisze 😅

Dietę zaczynam roszerzac w tym bujaczku tiny love,później kupiłam krzesełko smiki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 11:42

przygodami66, kasssia lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Mi bardzo podoba się wózek 2w1 Venicci Tinum Upline, moja koleżanka go ma i miałam możliwość prowadzić go z dzieckiem i bez na pusto w dwóch kombinacjach (gondola, spacerówka), co prawda nie był to użytek na co dzień, tylko kilka razy, ale wygodnie prowadziło się go po różnym terenie. Koleżanka też chwaliła, zwłaszcza, że mieszkają w świętkorzyskim i ten teren już jest różny, do domu póki co mają drogę szutrową i jeśli chodzi o amortyzację dziecka twierdzi, że jest ok.

Przeraża mnie natomiast jego cena, ale skoro jest adekwatna do jakości i nie byłby to zakup na przysłowiowy miesiąc to czemu nie...

Chyba, że macie jakieś swoje typy wózków 2w1 w bardziej przystępnych cenach to dzielcie się, z miłą chęcią poszperam o nich w internetach :)
    Nam się spodbal Bebetto Flavio Premium - znamy parę osób, które go miało i byli zadowoleni i z gondoli i spacerówki, cena uważam też nie jest aż taka zła. Koleżanka mówiła, że ma wszystko co uczyli ja na szkole rodzenia, że wózek powinien mieć
    Także obejrzymy go sobie po połówkowych na żywo, ale raczej jesteśmy zdecydowani.
    Nam mega zależało, żeby był lekki i żeby gondola się na płasko do auta mieściła
    Choć bawią mnie koi rodzice - mam młodsza siostrę, ale nadal urodzona 20 lat temu, oni sadzili, że wózek nadal kosztuje 800 zł xD 🤣

amoze lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, Karola, przypomniałaś mi że była jakaś promocja na piłki w biedronce i chciałam sobie kupić tym razem na koniec ciąży no i wykorzystywać do zabaw z dziećmi, ale zapomniałam 🫣 muszę sprawdzić, czy one jeszcze są. Dzięki 😅🤣 Ciążowy mózg na maksa

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ale fotel w którym ty będziesz karmić dziecko piersią/butelka czy już w czasie rozszerzania diety? No bo w czasie rozszerzania diety to nie można dziecka trzymać w żadnym bujaku 🫣 A do karmienia to jak Ci wygodniej. Ja nie kupowałam specjalnie żadnego fotela do karmienia. Jak urządzałam dom jakiś czas przed ciążami po prostu kupiła dizajnerski fotel bujany do sypialni. Okrągły i piękny. 😊 Karmić najczęściej karmiłam na łóżku i na kanapie na leżąco, bo tak mi było najwygodniej :) Choć przez 3 lata łącznego karmienia to chyba w każdych warunkach się zdarzało :)
    Myślałam do karmienia piersią/butelka co będzie wygodniejsze. Też będę urządzać kącik w sypialni i mamy tu tylko łóżko do spania. W praktyce pewnie będzie tak jak piszesz, że człowiek będzie karmił w łóżku 😊 a dzieci serio jak są takie malutkie lubią jak się nimi tak lekko cały czas buja? Bo może właśnie lepiej w kącie jakiś używany bujak by przycupnac z dzieckiem jak nie na łóżku to w tym fotelu to ululania...pewnie też co dziecko to inne. U znajomych dziecko zasnęło mi na rekach jak usiadłam z nim w tym bujaczku

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fotel właśnie, mi się marzy taki coś jak uszak albo uszak bujany, ostatnio mi gdzieś się pojawił. Do sypialni właśnie jakby trzeba było karmić nie tylko na leżąco, no ogólnie ładnie wygląda nawet jakby miał stać i tylko na nim siedzieć czy bujać się 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci lubią być noszone, bo lubią być blisko mamy, a jak nosisz to są w ruchu. Zasypiają jak czują się bezpiecznie i dobrze po prostu, tu raczej nie chodzi o samo bujanie ale poczucie bezpieczeństwa :) Ja np dużo noszę dzieci w chustach, nosidle, wiec generalnie ciągle są bujane w pewnym sensie 😅

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dzieci lubią być noszone, bo lubią być blisko mamy, a jak nosisz to są w ruchu. Zasypiają jak czują się bezpiecznie i dobrze po prostu, tu raczej nie chodzi o samo bujanie ale poczucie bezpieczeństwa :) Ja np dużo noszę dzieci w chustach, nosidle, wiec generalnie ciągle są bujane w pewnym sensie 😅
    Na chusty/nosidło też się nastawiam, bo mieszkam na 4 piętrze bez windy, więc jak już zostanę sama, mąż wróci do pracy, to chciałabym móc wychodzić na spacery na luzaku, a to mi się wydaje dobrym sposobem bo ręce będę miała wolne

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gusia, zamówiłam dwie sukienki i blizke, nie jestem do nich przekonana ale udało się coś znaleść w moich kolorach i bez poliestru to wzięłam 🤪 zobaczymy.

Ja właśnie też nie miałam nic do bujania córki i w sumie jest świetnie wyregulowana, szybko się uspokaja itp. Teraz chciałam kupić babybjorn żeby mieć trochę więcej luzu no bo z dwójką pewnie będzie trudniej no ale zobaczymy.

Dziewczyny pierwszodziecięce, serio nie przejmujcie się że wszystko brzmi jak nowość. I tak wszytko wychodzi w praniu - nie da się przewidzieć jaki nam się egzemplarz trafi i co nam się przyda :) wg mnie najważniejsze to zadbać o swoją głowę a nie o gadżety, które możesz zamówić z dnia na dzień.

Revolutionary , przygodami66, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dom jednorodzinny ale z wysoką piwnicą i właśnie mamy schody do wejścia/ na werandę. Jak miałam znosić po nich wózek to też wolałam do ogrodu zamotać dziecko albo wrzucić w nosidło niż się szarpać z tym wózkiem, więc Cię rozumiem 😅 Swoją drogą też mieszkałam kiedyś na 4 piętrze bez windy przez kilka miesięcy. Już samo wniesienie większych zakupów było niezłym kardio 👌

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    U nas zawsze styczeń jest jakiś taki ciężki. 😅 Jeszcze teraz mamy utrudnione, bo ostatnią wypłatę z pracy dostałam pod koniec listopada (za listopad), a od 30 listopada przejął mnie ZUS. Do dzisiaj nie mam decyzji dot. wypłaty zasiłku chorobowego, więc ciekawe ile im jeszcze zejdzie. Styczeń musimy przetrwać z wypłaty męża, ale z drugiej strony jak ZUS przeleje pieniążki to po prostu od razu całość odłożę na wyprawkę.

U mnie też idą wypłaty przez ZUS. Ja juz dostałam za grudzień wyplate 2.01 na konto.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nam się spodbal Bebetto Flavio Premium - znamy parę osób, które go miało i byli zadowoleni i z gondoli i spacerówki, cena uważam też nie jest aż taka zła. Koleżanka mówiła, że ma wszystko co uczyli ja na szkole rodzenia, że wózek powinien mieć
    Także obejrzymy go sobie po połówkowych na żywo, ale raczej jesteśmy zdecydowani.
    Nam mega zależało, żeby był lekki i żeby gondola się na płasko do auta mieściła
    Choć bawią mnie koi rodzice - mam młodsza siostrę, ale nadal urodzona 20 lat temu, oni sadzili, że wózek nadal kosztuje 800 zł xD 🤣

U mnie to samo :D nasi rodzicie zatrzymali się na cenach za wózki rzędu 600-800zł :p tyle, że w przeliczeniu na ceny 20-30 lat temu i zarobki w porównaniu do teraźniejszych to prawie wychodzi na to samo 😅

Z tą gondolą składaną na płasko to jest super opcja. Mi w venici bardzo podoba sie to, że w gondoli jest opcja na to, aby była bardzo duża cyrkulacja powietrza od strony głowy, więc myślę, że na letnie dziecko jest to plus, natomiast co będzie to czas pokaże.

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Weronika prawda, ZUS teraz długo rozpatruje wnioski. Mam dopiero przed samymi świętami dali odpowiedź co do aktywnie w domu a składaliśmy od razu 🤷‍♀️ juz myślałam, że się nie doczekam 😅

Tak, słyszałam o tym też od znajomych.

Jednak no z zasiłkami chorobowymi powinni się spinać, my ok, damy radę z wypłaty męża, ale dla niektórych to po prostu środki do życia... Gdybym była sama to bym w tym momencie jadła tynk ze ściany. 🥲

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    U mnie też idą wypłaty przez ZUS. Ja juz dostałam za grudzień wyplate 2.01 na konto.

No to może na dniach coś przyjdzie. 😊 Około środy spróbuję się dobić na infolinię, ale w grudniu próbowałam 3 razy żeby potwierdzić, że pracodawca złożył na pewno Z3 i pomimo wiszenia po 40 minut się nie dodzwoniłam... Ewentualnie podjadę do ZUS, chociaż teoretycznie na L4 nie powinnam. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    My mamy dom jednorodzinny ale z wysoką piwnicą i właśnie mamy schody do wejścia/ na werandę. Jak miałam znosić po nich wózek to też wolałam do ogrodu zamotać dziecko albo wrzucić w nosidło niż się szarpać z tym wózkiem, więc Cię rozumiem 😅 Swoją drogą też mieszkałam kiedyś na 4 piętrze bez windy przez kilka miesięcy. Już samo wniesienie większych zakupów było niezłym kardio 👌
    Gusia ja tak mieszkam teraz 😂 jestem ciekawa jak to będzie z dzieckiem haha bo teraz w ciąży i czasem się zasapie na tych schodach. No i wózek to będzie hardcore 🤣

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    No to może na dniach coś przyjdzie. 😊 Około środy spróbuję się dobić na infolinię, ale w grudniu próbowałam 3 razy żeby potwierdzić, że pracodawca złożył na pewno Z3 i pomimo wiszenia po 40 minut się nie dodzwoniłam... Ewentualnie podjadę do ZUS, chociaż teoretycznie na L4 nie powinnam. 😅
    Polecam napisać wiadomość do nich na pue niż tracić cierpliwość wisząc na telefonie. Już po przerabiałam przy l4 męża, gdy ZUS wypłacał mu zasiłek 80% zamiast 100%. To zawsze na wiadomość odpisali.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 💙 czy 🩷❔️
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaka różnica jest miedzy Apap extra a zwykłym? Ten czerwony a ten drugi niebieski. Boli mnie głowa a stary kupił mi ten czerwony 😳 jeszcze go nie bralam, zawsze miałam ten niebieski

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny jaka różnica jest miedzy Apap extra a zwykłym? Ten czerwony a ten drugi niebieski. Boli mnie głowa a stary kupił mi ten czerwony 😳 jeszcze go nie bralam, zawsze miałam ten niebieski
    Zobacz w składzie. Coś mi świta, że extra ma w składzie kofeinę.

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ