CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwinka14 wrote:Wybaczcie moje głupie pytanie bo to z braku wiedzy. Po co te badania?
Karola w środę mam wizytę u lekarza więc i tak będę z nim omawiać wszystko. Poza tym nie mam żadnych objawów. USG wątroby zaliczone i wszystko wyglądało ładnie.
A myślicie, że może mieć to związek z pasożytami?
Zrobiłam sobie z mojej własnej ciekawości (na chwilę przed pierwszą betą), bo oczywiście żaden lekarz w tym kierunku nie skierował i wyszła obecność Lamblia Giardia. Rodzinna kazała mi powtórzyć badania po okresie ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:43
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:Aż tak wysokich nie, odstawiłam miesiąc temu Essentiale max i boom wyniki do góry x2. USG wątroby również dobrze wyszło. Ten cholesterol to w ogóle dla mnie czarna magia, bo o ile te próby wątrobowe u mnie już od lat takie „interesujące” o tyle Cholesterol zazwyczaj był niższy.
Ja bym chyba na twoim miejscu też poszła na IP i nie czekała do środy, lekarz i tak ci nic nie zrobiCel95 lubi tę wiadomość
-
Alex_92 wrote:Dziewczyny to tylko ja niczego jeszcze nie kupiłam ? 🫣
Poza tym przyszły mi wyniki z dzisiejszego pobierania i złapałam się za głowę 😖
ALT 399 (norma do 34)
AST 150
Cholesterol HDL 121 mg/dl
Cholesterol LDL 209 mg/dl
Cholesterol całkowity 355 mg/dl
Czy któraś z was też miała już takie atrakcje?
Ja tez nie. Ale dostałam. Bo dawała pani na lokalnej grupie za darmo głupio by było nie wziąć. Ja póki co ciążowe. A noe sorki, kupiłam dzisiaj - proszek:) nie wiem czy się liczy:) bo chce te ubranka wyprac a nie miałam proszku dla niemowląt już. Jeszcze ma mi sasiadlz jakieś rzeczy dać. Nie wiem czy nie skończy się tak że będę rozdawac:pAlex_92 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A nie masz czasem wirusowego zapalenia wątroby? Robiłaś sobie badania przeciw hcv i hbv?
Ja bym chyba na twoim miejscu też poszła na IP i nie czekała do środy, lekarz i tak ci nic nie zrobi
Ostatnio to jakaś plaga że te wątroby nie wytrzymują tych hormonów… -
Margareetka wrote:Byłam dziś na nieplanowanej wizycie u ginekologa ze względu na napad silnego bólu brzucha jaki miałam wczoraj. Jak mnie zgięło wczoraj w pół, tak dobre pół godziny nie mogła się wyprostować, łzy mi leciały ciurkiem, trochę z bólu ale w większości to jednak pewnie ze stresu. Na szczęście przeszło, więc nie pojechałam do szpitala. Za to zdecydowałam się wybrać dziś do ginekologa, żeby zobaczyć, czy z małym wszystko ok.
Na szczęście z dzidziusiem jest w porządku, w USG wszystko ładnie, więc to najważniejsze. Lekarka wyraziła niezadowolenie z mojego lekarza prowadzącego, że nic mi jeszcze nie przepisał na infekcję, tylko się bawi w wymazy...
I niestety dostałam też L4 i to do końca miesiąca, mimo mojej odmowy w pracy miałam dogadane przedłużenie umowy, żebym miała gdzie wracać po macierzyńskim i miałam iść na L4 dopiero od lutego a teraz to nie wiem co będzie, niby rozmawiałam z szefową i dla niej jest nadal wszystko wiążące, ale wiadomo jak to jest... decyzja zapada trochę wyżej i teraz się martwię czy nie zmienią zdania. Także zamiast wypoczywać na L4 to ja będę się denerwować co dalej z moją pracą
Dobrze że z dzidzią wszystko ok
A pracą się nie martw, zdrowie jest najważniejsze 🤞2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Szarotka12 wrote:Ja też jeszcze nic Najpierw poczekam na wieści o płci, mam też dostać sporo ciuszków od paru osób, zacznę od przeglądnięcia, co dostanę.
Nie czuję też ruchów dziecka, chociaż wieczorami kładę się na plecach i staram się ich doszukiwać. Wydaje mi się, że może coś się tam dzieje, ale chyba bardziej to mi się wydaje
Okazało się, że waga mnie zrobiła w jajo, bo raz pokazuje więcej, a później mniej raz za razem i wychodzi na to, że przytyłam 3,5 kg a nie 5 od początku. Już się zdążyłam nastresować, że tyle się odłożyło po Świętach...
Od kilku dni mam nową towarzyszkę - zgagę. Odstawiłam pikantne jedzenie i zagryzam orzechami, jest trochę lepiej. Jakie jeszcze patenty polecacie?
I zastanawiam się nad szkołą rodzenia, bo dostępny turnus w tej wybranej zaczęłabym w 30. tygodniu (trwa 6 tygodni). Z jednej strony może i dobrze tak blisko porodu, to więcej w głowie zostanie. Ale z drugiej martwię się, czy dotrwam do końca A Wy w jakim terminie planujecie uczęszczać na zajęcia?
Nineq, poproszę o wpisanie mi wizyty 15.01. i II prenatalnych 10.02.
Hej nie orzechami a płatkami migdałowymi zagryzaj. Lub migdały ale bez skórki. Dużo pij. Też warto włączyć probiotyk jakiś. No i jesc małe porcje. Ja musialam zrezygnowac z owocow surowych i pikantnych rzeczy. Maliny dobre na przeziębienie okazaly sie morderca przelyku. Takimi sposobami, puk w niemalowane, opanowałam smoka. Ale jak tylko nie trzymam się własnych rad to znowu wraca.Szarotka12 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja siedząc w nocy na internetach dowiedziałam.sie ze są podpaski chłodzące poporodowe i chusteczki łagodzące (takie do położenia na podpaskę). Hameryka.
ja właśnie często widzę takie rolki na instagramie jak laski w USA idą pod prysznic po porodzie i właśnie wkładają takie podpaski chłodzące i te chusteczki i miałam zawsze takie 🤯ile one tam tego ładują w te majtki siateczkowe 😂Cel95, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Revolutionary wrote:ja właśnie często widzę takie rolki na instagramie jak laski w USA idą pod prysznic po porodzie i właśnie wkładają takie podpaski chłodzące i te chusteczki i miałam zawsze takie 🤯ile one tam tego ładują w te majtki siateczkowe 😂
Nie wiedziałam że coś takiego istnieje:) jej chyba będziemy zamawiać busa na porodówkę jak tyle tego nakupimy:p mam wrażenie że tych przydasiow jest więcej niż 4l temu:)
Ja na porodówkę wzięłam jednorazowe nakladki na WC. To było odkrycie roku. Pożyczały ode mnie wszystkie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:54
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Alex_92 wrote:Kontrolnie po ivf, plus już przed ciążą miałam podwyższone.
Karola w środę mam wizytę u lekarza więc i tak będę z nim omawiać wszystko. Poza tym nie mam żadnych objawów. USG wątroby zaliczone i wszystko wyglądało ładnie.
A myślicie, że może mieć to związek z pasożytami?
Zrobiłam sobie z mojej własnej ciekawości (na chwilę przed pierwszą betą), bo oczywiście żaden lekarz w tym kierunku nie skierował i wyszła obecność Lamblia Giardia. Rodzinna kazała mi powtórzyć badania po okresie ciąży.Luna30, Elza1234, Cel95, Kkk77 lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:ja właśnie często widzę takie rolki na instagramie jak laski w USA idą pod prysznic po porodzie i właśnie wkładają takie podpaski chłodzące i te chusteczki i miałam zawsze takie 🤯ile one tam tego ładują w te majtki siateczkowe 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:56
-
SZKODNIK wrote:Mój M. Wyprawiał cuda będąc w brzuchu, po porodzie przebadany wzdłuż i wszerz nie będąc w pionie darł się jakby go ze skóry obdzierali. Mając niecałe 10 mcy zaczął chodzić 🙈, także mogłoby się zgadzać.
Jezu ja taka byłam, moja mama mnie odłożyć nie mogła, bo ja musiałam wszystko od razu widzieć, obserwować, w wieku 2,5 roku napierdzielałam wierszyki na pamięć... Ale dałam mamie tak popalić że jak zaszła w ciążę z moją młodszą siostrą (musiałam mieć wtedy niecałe dwa lata) to się załamała 😶🌫️🤐
Mam nadzieję, że nasze jednak takie nie będzie 🙈2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Karola3xJ:D wrote:Ja bym nie czekała do środy. Musiałabyś dorobić ggtp,amylazy,zrobić usg brzucha. To jest do pilnej Diagnostyki jak nie masz diagnozy ,możesz mieć jebnietą wątrobę albo trzustkę,woreczek. WszystkoOna: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Karola3xJ:D wrote:Czy to pasożyty czy kosmici ten wynik jeszcze dzisiak powinien zobaczyć lekarz. Człowiek.nie może chodzić z takimi próbami bez leczenia.
Karola dobrze mówi. Moja siostra miała fatalne próby i ja do szpitala wzięli na cito. Siedziała tam kilka tyg ( nie była w ciazy). -
u nas rano padało, ale wszystko się topiło, za to wieczorem ma sypać i jutro podobno ostro, mamy w planach dłuższy spacer z psem, bo ona koooocha śnieg 😁magdalena321 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Akurat chłodzących podpasek nie miałam, ale miałam chłodzącą piankę do podmywania się i mi dawała ulgę przy nacięciu i ogólnie tym opuchnięciu/bólu w pierwszych kilku dniach, także polecam.
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Alex_92 wrote:I to wszystko miałam robione w październiku plus wirusowe zapalenie wątroby też wykluczone. Jedynie co to ggtp było lekko ponad normę, ale wtedy jeszcze trzymałam dietę, piłam wodę z cytryną na czczo, zakwas z buraka, essentiale max, probiotyk i wyglądało to „znośnie”. Byłam też na konsultacji u hepatologa. Powiedział , że taka moja uroda i to pewnie po in vitro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:05
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Jezu ja taka byłam, moja mama mnie odłożyć nie mogła, bo ja musiałam wszystko od razu widzieć, obserwować, w wieku 2,5 roku napierdzielałam wierszyki na pamięć... Ale dałam mamie tak popalić że jak zaszła w ciążę z moją młodszą siostrą (musiałam mieć wtedy niecałe dwa lata) to się załamała 😶🌫️🤐
Mam nadzieję, że nasze jednak takie nie będzie 🙈
Karma wraca:p ja też byłam najbardziej wymagającym dzieckiem i moja córka też hajnidek:p ale dasz radę. Nawet jesli bedzie ciezko ( czego ci nie zycze). Kto jak nie my. Zawsze jak jest ciężko to sobie powtarzam że " nawet najdłuższa żmija mija":p nie wiem skąd znam to powiedzonko ale to prawda:) za to później te wymagające dzieci są mega rozwinięte, mega kochające, empatyczne...naprawdę to widac:) jest nawet teoria co może być prawda że po prostu dopominając się o uwagę zapewniają ja sobie na najwyższym poziomie, mają dużo bliskości bo nie daja się odlozyc i to dlatego. -
Człowiek raz zje coś innego większego typu spaghetti i już wzdęcia i przelewanie w żołądku. Dawno tego nie miałam.
Widocznie ja mogę przyjmować tylko wodę owoce nabial i pieczywo i tylko po tym nic mi nie ma 😆🫣 -
Że ktoś jest ciulniety też nie ma takiego terminu a pełno ludzi jest ciulniętych (nawiązuje do sytuacji z dzisiaj z miasta)
Właśnie sobie przypomniałam że britax i baby jogger ma.spoko amortyzację i wagę. Baby jogger fenomenalnie się składa. Z tym że z gondolą wyglądają okropnie