X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Wybaczcie moje głupie pytanie bo to z braku wiedzy. Po co te badania?
    Kontrolnie po ivf, plus już przed ciążą miałam podwyższone.

Karola w środę mam wizytę u lekarza więc i tak będę z nim omawiać wszystko. Poza tym nie mam żadnych objawów. USG wątroby zaliczone i wszystko wyglądało ładnie.

A myślicie, że może mieć to związek z pasożytami?
    Zrobiłam sobie z mojej własnej ciekawości (na chwilę przed pierwszą betą), bo oczywiście żaden lekarz w tym kierunku nie skierował i wyszła obecność Lamblia Giardia. Rodzinna kazała mi powtórzyć badania po okresie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:43

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Aż tak wysokich nie, odstawiłam miesiąc temu Essentiale max i boom wyniki do góry x2. USG wątroby również dobrze wyszło. Ten cholesterol to w ogóle dla mnie czarna magia, bo o ile te próby wątrobowe u mnie już od lat takie „interesujące” o tyle Cholesterol zazwyczaj był niższy.
    A nie masz czasem wirusowego zapalenia wątroby? Robiłaś sobie badania przeciw hcv i hbv?
    Ja bym chyba na twoim miejscu też poszła na IP i nie czekała do środy, lekarz i tak ci nic nie zrobi

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dziewczyny to tylko ja niczego jeszcze nie kupiłam ? 🫣

Poza tym przyszły mi wyniki z dzisiejszego pobierania i złapałam się za głowę 😖
    ALT 399 (norma do 34)
    AST 150
    Cholesterol HDL 121 mg/dl
    Cholesterol LDL 209 mg/dl
    Cholesterol całkowity 355 mg/dl

Czy któraś z was też miała już takie atrakcje?

Ja tez nie. Ale dostałam. Bo dawała pani na lokalnej grupie za darmo głupio by było nie wziąć. Ja póki co ciążowe. A noe sorki, kupiłam dzisiaj - proszek:) nie wiem czy się liczy:) bo chce te ubranka wyprac a nie miałam proszku dla niemowląt już. Jeszcze ma mi sasiadlz jakieś rzeczy dać. Nie wiem czy nie skończy się tak że będę rozdawac:p

Alex_92 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A nie masz czasem wirusowego zapalenia wątroby? Robiłaś sobie badania przeciw hcv i hbv?
    Ja bym chyba na twoim miejscu też poszła na IP i nie czekała do środy, lekarz i tak ci nic nie zrobi
    Edit już widzę że przecież miałaś in vitro
    Ostatnio to jakaś plaga że te wątroby nie wytrzymują tych hormonów…

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Byłam dziś na nieplanowanej wizycie u ginekologa ze względu na napad silnego bólu brzucha jaki miałam wczoraj. Jak mnie zgięło wczoraj w pół, tak dobre pół godziny nie mogła się wyprostować, łzy mi leciały ciurkiem, trochę z bólu ale w większości to jednak pewnie ze stresu. Na szczęście przeszło, więc nie pojechałam do szpitala. Za to zdecydowałam się wybrać dziś do ginekologa, żeby zobaczyć, czy z małym wszystko ok.
    Na szczęście z dzidziusiem jest w porządku, w USG wszystko ładnie, więc to najważniejsze. Lekarka wyraziła niezadowolenie z mojego lekarza prowadzącego, że nic mi jeszcze nie przepisał na infekcję, tylko się bawi w wymazy...

I niestety dostałam też L4 i to do końca miesiąca, mimo mojej odmowy :( w pracy miałam dogadane przedłużenie umowy, żebym miała gdzie wracać po macierzyńskim i miałam iść na L4 dopiero od lutego :( a teraz to nie wiem co będzie, niby rozmawiałam z szefową i dla niej jest nadal wszystko wiążące, ale wiadomo jak to jest... decyzja zapada trochę wyżej i teraz się martwię czy nie zmienią zdania. Także zamiast wypoczywać na L4 to ja będę się denerwować co dalej z moją pracą :(

Dobrze że z dzidzią wszystko ok <3

A pracą się nie martw, zdrowie jest najważniejsze 🤞

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Ja też jeszcze nic :) Najpierw poczekam na wieści o płci, mam też dostać sporo ciuszków od paru osób, zacznę od przeglądnięcia, co dostanę.

Nie czuję też ruchów dziecka, chociaż wieczorami kładę się na plecach i staram się ich doszukiwać. Wydaje mi się, że może coś się tam dzieje, ale chyba bardziej to mi się wydaje ;)

Okazało się, że waga mnie zrobiła w jajo, bo raz pokazuje więcej, a później mniej raz za razem i wychodzi na to, że przytyłam 3,5 kg a nie 5 od początku. Już się zdążyłam nastresować, że tyle się odłożyło po Świętach...

Od kilku dni mam nową towarzyszkę - zgagę. Odstawiłam pikantne jedzenie i zagryzam orzechami, jest trochę lepiej. Jakie jeszcze patenty polecacie?

I zastanawiam się nad szkołą rodzenia, bo dostępny turnus w tej wybranej zaczęłabym w 30. tygodniu (trwa 6 tygodni). Z jednej strony może i dobrze tak blisko porodu, to więcej w głowie zostanie. Ale z drugiej martwię się, czy dotrwam do końca :D A Wy w jakim terminie planujecie uczęszczać na zajęcia?

Nineq, poproszę o wpisanie mi wizyty 15.01. i II prenatalnych 10.02.

Hej nie orzechami a płatkami migdałowymi zagryzaj. Lub migdały ale bez skórki. Dużo pij. Też warto włączyć probiotyk jakiś. No i jesc małe porcje. Ja musialam zrezygnowac z owocow surowych i pikantnych rzeczy. Maliny dobre na przeziębienie okazaly sie morderca przelyku. Takimi sposobami, puk w niemalowane, opanowałam smoka. Ale jak tylko nie trzymam się własnych rad to znowu wraca.

Szarotka12 lubi tę wiadomość

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja siedząc w nocy na internetach dowiedziałam.sie ze są podpaski chłodzące poporodowe i chusteczki łagodzące (takie do położenia na podpaskę). Hameryka.

ja właśnie często widzę takie rolki na instagramie jak laski w USA idą pod prysznic po porodzie i właśnie wkładają takie podpaski chłodzące i te chusteczki i miałam zawsze takie 🤯ile one tam tego ładują w te majtki siateczkowe 😂

Cel95, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    ja właśnie często widzę takie rolki na instagramie jak laski w USA idą pod prysznic po porodzie i właśnie wkładają takie podpaski chłodzące i te chusteczki i miałam zawsze takie 🤯ile one tam tego ładują w te majtki siateczkowe 😂

Nie wiedziałam że coś takiego istnieje:) jej chyba będziemy zamawiać busa na porodówkę jak tyle tego nakupimy:p mam wrażenie że tych przydasiow jest więcej niż 4l temu:)
    Ja na porodówkę wzięłam jednorazowe nakladki na WC. To było odkrycie roku. Pożyczały ode mnie wszystkie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:54

Revolutionary lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Kontrolnie po ivf, plus już przed ciążą miałam podwyższone.

Karola w środę mam wizytę u lekarza więc i tak będę z nim omawiać wszystko. Poza tym nie mam żadnych objawów. USG wątroby zaliczone i wszystko wyglądało ładnie.

A myślicie, że może mieć to związek z pasożytami?
    Zrobiłam sobie z mojej własnej ciekawości (na chwilę przed pierwszą betą), bo oczywiście żaden lekarz w tym kierunku nie skierował i wyszła obecność Lamblia Giardia. Rodzinna kazała mi powtórzyć badania po okresie ciąży.
    Czy to pasożyty czy kosmici ten wynik jeszcze dzisiak powinien zobaczyć lekarz. Człowiek.nie może chodzić z takimi próbami bez leczenia.

Luna30, Elza1234, Cel95, Kkk77 lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    To może powinnam częściej przebywać na insta😅 W moim świecie to raczej widziałam kieliszki do wódki albo gąbki do mycia naczyń w pochwie niż takie pozyteczne rzeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:56

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Mój M. Wyprawiał cuda będąc w brzuchu, po porodzie przebadany wzdłuż i wszerz nie będąc w pionie darł się jakby go ze skóry obdzierali. Mając niecałe 10 mcy zaczął chodzić 🙈, także mogłoby się zgadzać.

Jezu ja taka byłam, moja mama mnie odłożyć nie mogła, bo ja musiałam wszystko od razu widzieć, obserwować, w wieku 2,5 roku napierdzielałam wierszyki na pamięć... Ale dałam mamie tak popalić że jak zaszła w ciążę z moją młodszą siostrą (musiałam mieć wtedy niecałe dwa lata) to się załamała 😶‍🌫️🤐

Mam nadzieję, że nasze jednak takie nie będzie 🙈

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie czekała do środy. Musiałabyś dorobić ggtp,amylazy,zrobić usg brzucha. To jest do pilnej Diagnostyki jak nie masz diagnozy ,możesz mieć jebnietą wątrobę albo trzustkę,woreczek. Wszystko
    I to wszystko miałam robione w październiku plus wirusowe zapalenie wątroby też wykluczone. Jedynie co to ggtp było lekko ponad normę, ale wtedy jeszcze trzymałam dietę, piłam wodę z cytryną na czczo, zakwas z buraka, essentiale max, probiotyk i wyglądało to „znośnie”. Byłam też na konsultacji u hepatologa. Powiedział , że taka moja uroda i to pewnie po in vitro.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to pasożyty czy kosmici ten wynik jeszcze dzisiak powinien zobaczyć lekarz. Człowiek.nie może chodzić z takimi próbami bez leczenia.

Karola dobrze mówi. Moja siostra miała fatalne próby i ja do szpitala wzięli na cito. Siedziała tam kilka tyg ( nie była w ciazy).

Wysłany: Dzisiaj, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    IMG-7781.jpg

Nie wiem jak u Was ale u mnie tak 😅❄️

u nas rano padało, ale wszystko się topiło, za to wieczorem ma sypać i jutro podobno ostro, mamy w planach dłuższy spacer z psem, bo ona koooocha śnieg 😁

magdalena321 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat chłodzących podpasek nie miałam, ale miałam chłodzącą piankę do podmywania się i mi dawała ulgę przy nacięciu i ogólnie tym opuchnięciu/bólu w pierwszych kilku dniach, także polecam.

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    I to wszystko miałam robione w październiku plus wirusowe zapalenie wątroby też wykluczone. Jedynie co to ggtp było lekko ponad normę, ale wtedy jeszcze trzymałam dietę, piłam wodę z cytryną na czczo, zakwas z buraka, essentiale max, probiotyk i wyglądało to „znośnie”. Byłam też na konsultacji u hepatologa. Powiedział , że taka moja uroda i to pewnie po in vitro.
    To niech hepatolog znowu się wypowie czy to uroda,robale,mononukleoza czy jakaś kamica przewodu pokarmowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:05

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jezu ja taka byłam, moja mama mnie odłożyć nie mogła, bo ja musiałam wszystko od razu widzieć, obserwować, w wieku 2,5 roku napierdzielałam wierszyki na pamięć... Ale dałam mamie tak popalić że jak zaszła w ciążę z moją młodszą siostrą (musiałam mieć wtedy niecałe dwa lata) to się załamała 😶‍🌫️🤐

Mam nadzieję, że nasze jednak takie nie będzie 🙈

Karma wraca:p ja też byłam najbardziej wymagającym dzieckiem i moja córka też hajnidek:p ale dasz radę. Nawet jesli bedzie ciezko ( czego ci nie zycze). Kto jak nie my. Zawsze jak jest ciężko to sobie powtarzam że " nawet najdłuższa żmija mija":p nie wiem skąd znam to powiedzonko ale to prawda:) za to później te wymagające dzieci są mega rozwinięte, mega kochające, empatyczne...naprawdę to widac:) jest nawet teoria co może być prawda że po prostu dopominając się o uwagę zapewniają ja sobie na najwyższym poziomie, mają dużo bliskości bo nie daja się odlozyc i to dlatego.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek raz zje coś innego większego typu spaghetti i już wzdęcia i przelewanie w żołądku. Dawno tego nie miałam.
    Widocznie ja mogę przyjmować tylko wodę owoce nabial i pieczywo i tylko po tym nic mi nie ma 😆🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam posłuchać sobie pogadankę mamanakozetce na Instagramie o „high need baby”, bo nie ma takiego medycznego terminu ;)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że ktoś jest ciulniety też nie ma takiego terminu a pełno ludzi jest ciulniętych (nawiązuje do sytuacji z dzisiaj z miasta)

Właśnie sobie przypomniałam że britax i baby jogger ma.spoko amortyzację i wagę. Baby jogger fenomenalnie się składa. Z tym że z gondolą wyglądają okropnie

preg.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ