CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
W kauflandzie można plastik zwracać chyba.
Ogólnie jak obejrzałam film " kup teraz " czy jakoś tak na netflix to się przeraziłam, że tylko 20% materiałów oznaczanych jako do recyklingu,do tego recyklingu się nadaje.
Gusia mój ojciec to taki recykling r(a raczej utylizację ) robił że palił wszystko w piecu. Jezu jaki wstyd to był jak pół dzielnicy zadymione przez niego byloWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:00
-
O matko Karola tacy ludzie to udręka naszej cywilizacji pozabierasz im te zwierzęta, a oni zbierają na nowo nie wiadomo po co
My też w nowym domu mamy już założony filtr ale palenie syfem to na naszej wiosce sport narodowy był. Na szczęście ostał się jeden taki co papieża wybiera tylko kolor dymu pomylił bo czarny leci -
Tanashi wrote:U mnie też zlecają badania w I trymestrze i koło 20 tyg, dlatego zdziwiłam się że dużo dziewczyn robi z wizyty na wizytę 😅. No i 2x badałam panel tarczycowy dla endo. Ja tylko prywatnie sobie mocz badam częściej z uwagi na moje przeboje z zapaleniami pęcherza. Niestety chyba właśnie coś mnie dopada, bo boli mnie pęcherz od rana Spróbuję podziałać naturalnie i w poniedziałek badanie.
Trzymam kciuki żeby się udało zawalczyć ✊🏻 -
U mnie w okolicy tylko parę osób ma kopciuchy ale jak zaczną palić to to powietrze można gryźć. Jak na dwór wyjdę to włosy mi śmierdzą cały dzień dymem. No fuj
Spotkalam się dzisiaj z koleżanką i przez 2 h nie zauważyła, że mam brzuch😅 Dopoero mój syn ja poinformował że będzie mieć siostrę. Ja czekałam.z info bo ona mi pare tematow miała do opowiedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:22
-
No właśnie dlatego czasami się cieszę że jednak mieszkam w dużym mieście. Teraz jak byliśmy w Lidzbarku i poszliśmy na spacer to raz chciałam wracać odrazu bo mnie dusiło. W mieście samochody niby smrodzą ale taki smród nieznanego pochodzenia z kominów jest dla mnie gorszy
-
Karola3xJ:D wrote:Spotkalam się dzisiaj z koleżanką i przez 2 h nie zauważyła, że mam brzuch😅 Dopoero mój syn ja poinformował że będzie mieć siostrę. Ja czekałam.z info bo ona mi pare tematow miała do opowiedzenia
-
Malina spróbuj brać magnez kilka razy dziennie przez parę dni
Mnie wyszły dzis ketony w moczu i slad białka. Już oczami wyobraźni widzę mojego lekarza jak komentuje że mam więcej jeść bo mało tyje w tej ciąży i odechciało mi się wizyty 😅🤷♀️ -
Malinaaa2024 wrote:Dziewczyny a macie jakiś sposób na napinająca się macie? Nie powiem żeby to bolało, ale przyjemne też nie jest, a normalnie robi mi się taka widoczna piłeczka od pępka w dół, i twardnieje.
Ja biorę magnez ale jak mała się wypcha do góry to też mi się napnie brzuch jakby miał pęknąć i nic nie pomoże, ewentualnie kładę ręce na brzuchu i chyba je czuje i ucieka 😂 -
Gusia_ wrote:Malina spróbuj brać magnez kilka razy dziennie przez parę dni
Mnie wyszły dzis ketony w moczu i slad białka. Już oczami wyobraźni widzę mojego lekarza jak komentuje że mam więcej jeść bo mało tyje w tej ciąży i odechciało mi się wizyty 😅🤷♀️
Moja kazała tsh sprawdzić też w związku z tą wagą że jest aż -5kg ale mówiłam jej w czym leży chyba problem wagowy według mnie więc stwierdziła że to bardzo możliwe (zero używek zero podjadania niezdrowych przekąsek więcej owoców i kiszonek i hektolitry wody 😆 -
Nadrabiam po całym dniu poza domem😉 sanki zaliczone❄️❄️❄️ sklepy z wózkami obskoczone😅😅
Mi do gustu przypadły Kinderkraft Nea 2 oraz Bebetto Flavio Premium🤩🤩🤩 oba w fajnej kolorystyce, zwinne, duże spacerówki i amortyzacja. Mieszkamy koło parku więc wózek musi ogarniać jazdę po chodniku i po nierównych terenach leśnych. Stawiam na średnią półkę cenową bo za rok i tak kupię pewnie inną spacerówkę tak jak z pierwszym dzieckiem.
Za oknem takie widoki⛄️☃️⛄️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:00
Revolutionary , Elza1234 lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
30.10 2.1 cm + ❤️
15.11 3.8 cm + ❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
13.12 10 cm 💙
13.01 wizyta⌛️
-
Elza1234 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Karola3xJ:D wrote:O ja,mi się tak podoba ta kolekcja🥲 szukałam na olx nawet bo nowe za drogie
Luna wszystkiego najlepszego!
Co do wózków ..jak ktoś mieszka wiejsko i dużo chodzi a miasto go nie ciągnie to szukajcie używanego wielkiego wózka na olx.
U nas pogoda średnia,rano było słonko a później śnieżyca.
Jak sypało to akurat wracaliśmy z sali zabaw izaliczyłam ślizga bo pod auto wskoczył mi głupi pies. Nienawidzę tego kundla,jak go kiedyś rozjadę to będzie najszczęśliwszy dzień mojego życia. To jest taki porąbany jamnik,który wbiega pod auta i rzuca się na wszystkich. Dziecko,rowerzysta,auto wszystkou jedno byle się rzucić z zębami. Przysięgam że jak rozbije przez niego auto to łeb mu ukręce gołymi rękami
Butelki filtrujące to.dla mnie totalny syf. Brzydzę się tego. Wolałabym wodę butelkowaną
nie na psa się trzeba wściekać tylko debilnych ludzi którzy nie pilnują psa i nie pracują z nim, a ewidentnie ma problem skoro rzuca się na wszystko... 😒😞Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Kkk77 wrote:Pamiętam jak mieszkałam parę lat w Krk w centrum to tam praktycznie zawsze leciała biała woda, podobno jest ogólnie mocno wapienna i stąd ten kolor. Dostawałam szału z myciem łazienki i kuchni, bo tu i tu były ciemne płytki
Ja mam super wodę a w centrum samym mój mąż wynajmował i też była ok:P ale u mnie na osiedlu w sumie jest też filtr wody dodatkowy więc już mam w kranie przefiltrowana👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ja mam tarczycę unormowana, też dziś badałam i jest książkowy wynik. Po prostu nie mam w tej ciąży apetytu, obiecałam sobie dziś w duchu jeść częściej. W poprzednich ciążach mogłabym zjeść konia z kopytami, a teraz nie mam chęci nic jeść 🤷♀️
Fajne te Wasze zimowe zdjęcia. U nas dziś tak wiało, że nawet nie byłam z dziećmi się bawić na śniegu. Na szczęście u nas leży od kilku dni to już się nacieszyły wcześniej -
Mi lekarz na ten mój brzuch wczoraj kazał 3 x 2 magnes brać przez 2/3 dni, ale no już dziś mnie nie boli także to było ewidentnie to że mi w nocy brzuch wywaliło
Jejku, już też nie mogę się doczekać podróży na oglądanie wózka. Byle do połówkowych ♥️ -