X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas na wsi też są tacy, co potrafią palić śmieciami i chcesz wyjść z dziećmi a cofasz się do domu, bo nie idzie oddychać, jak wrzuca jakiś syf… Masakra

U nas na wsi o dziwo nikt nie kopci. Ale to nowe osiedle domki są nowe i wszyscy mają podłogówki. Co ciekawe w mieście był dramat. Oczyszczacz chodzil non stop. Zdarzało nam się wyjść w maskach antysmogiwych bo oddychać się nie daloto filtry były czarne. Zresztą oczyszczacz też co chwile wymienialiśmy. A jak nie zamknęliśmy jednej zimy wywietrzników w oknach to zrobiły się czarne smugi!

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Wrzuć zdjęcie 🙂
    Czas oczekiwania około 6 tygodni, więc jeszcze nie mam go w domu ☺️

Luna30, koktajlowa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku trzymam za was mocno kciuki ❤️

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Karola też mieliśmy na wsi takiego psiego samobójcę, no zero pomyślunku, wbiegał pod wszystkie auta. Ale to tylko głupie stworzonko, lepiej łeb ukręcić właścicielowi, a najlepiej kilka udokumentowanych zgłoszeń na policję - mandaty najlepiej zamykają bramy i zmuszają do wzięcia odpowiedzialności.

Elza ja też w większości używam filtra, w domu mamy dzbanek ale jak mi coś w wodzie nie pasuje to nie ryzykuje

My mamy...amstaffa na dzielni. jeszcze parę msc temu bydlę biegało bez kaganca i smyczy a właściciel pół ulicy dalej. Chciał się przywitać wbiegł mi na podjazd ale ja nie chciałam więc dziecko pod pachę i drzwi mu przed nosem zamknęłam. Innym razem wyjmuje córkę z fotelika a tu na nas biegnie wielki owczarek niemiecki. Młody ale chciał skoczyć. I w zasadzie skoczył, ja dziecko na drugą rękę bl ja podniosłam i drę się do baby zabieraj pani tego psa bo zaraz się wyrypiemy. Córka już ciężka 15kg ja malutka jeszcze nie w ciąży dzięki Bogu. A ona do mnie : on tylko chce się bawić. A ja na to : ale ja k*** nie chce. Kurtka całą w błocie a córka 2 tyg bała sie wyjść po tej akcji. Ludzie są nienormalni. Jak wielki pies skoczy na dziecko to nawet jak przyjazny to przecież może krzywdę zrobić.

Ja kupuje spray na psy. Serio mam gdzieś czy oślepną czy nie. W ciąży teraz a potem z 2jka dzieci nie będę się kopała z psami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:29

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia w środę na 13 mam połówkowe w szpitalu dopiero więc byle do tego wytrzymać

Gusia_, Luna30, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu no tak, w środę przecież. Jutro niedziela. Sory, ja dziś pół dnia pracowałam i dla mnie jest roboczy tydzień 🫣

Luna co do filtrów to akurat mamy więcej niż zmiękczający. Mamy jeszcze węglowy i taki, który wyłapuje zanieczyszczenia mechaniczne, cały taki system. U nas się sprawdza ta stacja :)

Ja jak idę na spacer po miejscowości po prostu wrzucam do kieszeni gaz i tyle 🤷‍♀️ choć nie zdarzyło się użyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:31

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Luna co do filtrów to akurat mamy więcej niż zmiękczający. Mamy jeszcze węglowy i taki, który wyłapuje zanieczyszczenia mechaniczne, cały taki system. U nas się sprawdza ta stacja :)

Ooo przypomniałaś mi. Też mam węglowy. Miałam go wymirniac co chyba 3msc. Qrcze

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako właścicielka psa muszę niestety dołączyć do hejterow właścicieli psów 🤣 tzn. tych nierozważnych. W poprzedniej ciąży jeszcze się bujalam na samotne spacery z psem, ale moje prośby żeby NIE PODCHODZIĆ SIĘ PRZYWITAĆ, bo jestem w ciąży i nie spuszczam psa ze smyczy, więc jak zaczną biegać, będzie mnie szarpał, były totalnie zignorowane. A w 37 tygodniu ciąży leciałam jeszcze z psem do weterynarza na szycie ucha, bo piesek, który tylko miał "podejść się przywitać", rozgryzł mojemu ucho :) Teraz już nie chodzę sama na spacery z psem w ciąży, bo się boję. A z dzieckiem to już w ogóle, nie zlicze ile razy już krzyczałam w lesie proszę zapiąć psa gdy biegł i prosto na nas, a właściciel 500 m dalej w telefonie... Też mam gaz pieprzowy w żelu i jak trzeba będzie to psikne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:35

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku trzymaj się dziewczyno 🥹 już tak długo dajecie radę, jeszcze będzie dobrze 🤞🏼

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko z tym gazem uważajcie, słyszałam już o takich akcjach że pod wpływem wiatru czy po prostu stresującej sytuacji można dostać rikoszetem.

Anku bardzo mi przykro, mam nadzieję, że jednak leki pomogą i uda się pozbyć tego dziadostwa. Trzymam mocno kciuki i oby do środy. ✊🏻✊🏻

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
‹‹ 592 593 594 595 596
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ