CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:U nas na wsi też są tacy, co potrafią palić śmieciami i chcesz wyjść z dziećmi a cofasz się do domu, bo nie idzie oddychać, jak wrzuca jakiś syf… Masakra
U nas na wsi o dziwo nikt nie kopci. Ale to nowe osiedle domki są nowe i wszyscy mają podłogówki. Co ciekawe w mieście był dramat. Oczyszczacz chodzil non stop. Zdarzało nam się wyjść w maskach antysmogiwych bo oddychać się nie daloto filtry były czarne. Zresztą oczyszczacz też co chwile wymienialiśmy. A jak nie zamknęliśmy jednej zimy wywietrzników w oknach to zrobiły się czarne smugi!Magdalenabc lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Karola też mieliśmy na wsi takiego psiego samobójcę, no zero pomyślunku, wbiegał pod wszystkie auta. Ale to tylko głupie stworzonko, lepiej łeb ukręcić właścicielowi, a najlepiej kilka udokumentowanych zgłoszeń na policję - mandaty najlepiej zamykają bramy i zmuszają do wzięcia odpowiedzialności.
Elza ja też w większości używam filtra, w domu mamy dzbanek ale jak mi coś w wodzie nie pasuje to nie ryzykuje
My mamy...amstaffa na dzielni. jeszcze parę msc temu bydlę biegało bez kaganca i smyczy a właściciel pół ulicy dalej. Chciał się przywitać wbiegł mi na podjazd ale ja nie chciałam więc dziecko pod pachę i drzwi mu przed nosem zamknęłam. Innym razem wyjmuje córkę z fotelika a tu na nas biegnie wielki owczarek niemiecki. Młody ale chciał skoczyć. I w zasadzie skoczył, ja dziecko na drugą rękę bl ja podniosłam i drę się do baby zabieraj pani tego psa bo zaraz się wyrypiemy. Córka już ciężka 15kg ja malutka jeszcze nie w ciąży dzięki Bogu. A ona do mnie : on tylko chce się bawić. A ja na to : ale ja k*** nie chce. Kurtka całą w błocie a córka 2 tyg bała sie wyjść po tej akcji. Ludzie są nienormalni. Jak wielki pies skoczy na dziecko to nawet jak przyjazny to przecież może krzywdę zrobić.
Ja kupuje spray na psy. Serio mam gdzieś czy oślepną czy nie. W ciąży teraz a potem z 2jka dzieci nie będę się kopała z psami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:29
-
Jezu no tak, w środę przecież. Jutro niedziela. Sory, ja dziś pół dnia pracowałam i dla mnie jest roboczy tydzień 🫣
Luna co do filtrów to akurat mamy więcej niż zmiękczający. Mamy jeszcze węglowy i taki, który wyłapuje zanieczyszczenia mechaniczne, cały taki system. U nas się sprawdza ta stacja
Ja jak idę na spacer po miejscowości po prostu wrzucam do kieszeni gaz i tyle 🤷♀️ choć nie zdarzyło się użyćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:31
-
Gusia_ wrote:Luna co do filtrów to akurat mamy więcej niż zmiękczający. Mamy jeszcze węglowy i taki, który wyłapuje zanieczyszczenia mechaniczne, cały taki system. U nas się sprawdza ta stacja
Ooo przypomniałaś mi. Też mam węglowy. Miałam go wymirniac co chyba 3msc. Qrcze -
Jako właścicielka psa muszę niestety dołączyć do hejterow właścicieli psów 🤣 tzn. tych nierozważnych. W poprzedniej ciąży jeszcze się bujalam na samotne spacery z psem, ale moje prośby żeby NIE PODCHODZIĆ SIĘ PRZYWITAĆ, bo jestem w ciąży i nie spuszczam psa ze smyczy, więc jak zaczną biegać, będzie mnie szarpał, były totalnie zignorowane. A w 37 tygodniu ciąży leciałam jeszcze z psem do weterynarza na szycie ucha, bo piesek, który tylko miał "podejść się przywitać", rozgryzł mojemu ucho
Teraz już nie chodzę sama na spacery z psem w ciąży, bo się boję. A z dzieckiem to już w ogóle, nie zlicze ile razy już krzyczałam w lesie proszę zapiąć psa gdy biegł i prosto na nas, a właściciel 500 m dalej w telefonie... Też mam gaz pieprzowy w żelu i jak trzeba będzie to psikne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:35
Cel95, Kkk77, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tylko z tym gazem uważajcie, słyszałam już o takich akcjach że pod wpływem wiatru czy po prostu stresującej sytuacji można dostać rikoszetem.
Anku bardzo mi przykro, mam nadzieję, że jednak leki pomogą i uda się pozbyć tego dziadostwa. Trzymam mocno kciuki i oby do środy. ✊🏻✊🏻Cel95 lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Tanashi wrote:Jako właścicielka psa muszę niestety dołączyć do hejterow właścicieli psów 🤣 tzn. tych nierozważnych. W poprzedniej ciąży jeszcze się bujalam na samotne spacery z psem, ale moje prośby żeby NIE PODCHODZIĆ SIĘ PRZYWITAĆ, bo jestem w ciąży i nie spuszczam psa ze smyczy, więc jak zaczną biegać, będzie mnie szarpał, były totalnie zignorowane. A w 37 tygodniu ciąży leciałam jeszcze z psem do weterynarza na szycie ucha, bo piesek, który tylko miał "podejść się przywitać", rozgryzł mojemu ucho
Teraz już nie chodzę sama na spacery z psem w ciąży, bo się boję. A z dzieckiem to już w ogóle, nie zlicze ile razy już krzyczałam w lesie proszę zapiąć psa gdy biegł i prosto na nas, a właściciel 500 m dalej w telefonie... Też mam gaz pieprzowy w żelu i jak trzeba będzie to psikne.
Same here. Idę do parku lub do lasu to na smyczy. Ludzie mają to gdzieś i puszczają psy. Ile razy taki mały pierdzielec zaczal atakować mojego psa. No to moja też wystawi zęby a właściciele mikro psów mają to w nosie. Kiedyś jeden to już gryzł moją ale był tak mały że po prostu przyglądała się jak wiewiórce z niedowierzaniem xD nic się nie stało ale aż się przestraszyłam.
Duże jakieś groźne psy puszczone luzem to już w ogóle ostro przerąbane, ja się takich boję jak cholera. Idzie taki pies to idę na 2 stronę ulicy. Czasem są na pewno wychowane amstaffy, pitbulle, ale bywają też właściciele debile i nie mam zamiaru na sobie robić testu jaki właściciel spaceruje 😄
Ogółem jestem pełna podziwu że mając 15 lat chodziłam sama z psem do lasu. Teraz po latach różnych historii zawsze chodzę z kims bo boję się być samej w psiej sytuacji konfliktowej. A starczyłoby jakby ludzie zgodnie z regulaminem lasu który nawet ma status rezerwatu czy czegoś w ten deseń mieli psy na smyczy.....sarny też by skorzystały na tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 04:18
Kkk77, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Złapała mnie mega senność koło 22 a teraz już 0% senności i leżę sobie. Na osiedlu ktoś przyjechał o 3 odśnieżać ścieżkę ogrodową i slyszalam takie szumienie. Mam ochotę przeteleportować tej osobie ciepła herbatę i ciastka.. w sumie nasz ogród jest dość spory i się ciągnie. Śniegu tyle że wygląda jakbyśmy w górach mieszkali, lub na odludziu 😄 fajnie w sumie ale odśnieżanie auta będzie dla męża ciekawe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 04:09
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Mnie szlag trafia ostatnio. Bo jeśli tylko mąż wstanie na siku albo po prostu wcześniej i cicho stara się wyjsc ja się budzę. Jeśli on idzie później spać ja się budzę. Qurcze. Przewróci się na 2gi bok się budzę. Oszalec idzie taki mam lekki sen. A już było super, po porodzie i juz od ponad 4l, to mogłam przespać i burze i sylwestra i imprezę za ścianą ( była impreza?). W tej ciąży mam strasznie lekki sen. A on jeszxze jak na złość wstaje po nocy. Chyba mu powiem zebybspal sobie sam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 05:42
-
Luna30 wrote:Mnie szlag trafia ostatnio. Bo jeśli tylko mąż wstanie na siku albo po prostu wcześniej i cicho stara się wyjsc ja się budzę. Jeśli on idzie później spać ja się budzę. Qurcze. Przewróci się na 2gi bok się budzę. Oszalec idzie taki mam lekki sen. A już było super, po porodzie i juz od ponad 4l, to mogłam przespać i burze i sylwestra i imprezę za ścianą ( była impreza?). W tej ciąży mam strasznie lekki sen. A on jeszxze jak na złość wstaje po nocy. Chyba mu powiem zebybspal sobie sam.
Ja od ponad 9 lat nie przespałam ani jednej całej nocy bez wybudzenia 😆 już się przyzwyczaiłam do tego. Taki mam cały czas płytki sen 🫣 -
Cel95 wrote:Same here. Idę do parku lub do lasu to na smyczy. Ludzie mają to gdzieś i puszczają psy. Ile razy taki mały pierdzielec zaczal atakować mojego psa. No to moja też wystawi zęby a właściciele mikro psów mają to w nosie. Kiedyś jeden to już gryzł moją ale był tak mały że po prostu przyglądała się jak wiewiórce z niedowierzaniem xD nic się nie stało ale aż się przestraszyłam.
Duże jakieś groźne psy puszczone luzem to już w ogóle ostro przerąbane, ja się takich boję jak cholera. Idzie taki pies to idę na 2 stronę ulicy. Czasem są na pewno wychowane amstaffy, pitbulle, ale bywają też właściciele debile i nie mam zamiaru na sobie robić testu jaki właściciel spaceruje 😄
Ogółem jestem pełna podziwu że mając 15 lat chodziłam sama z psem do lasu. Teraz po latach różnych historii zawsze chodzę z kims bo boję się być samej w psiej sytuacji konfliktowej. A starczyłoby jakby ludzie zgodnie z regulaminem lasu który nawet ma status rezerwatu czy czegoś w ten deseń mieli psy na smyczy.....sarny też by skorzystały na tym.
Dołączam, do kompletu jako właścicielka asta 🤣 niestety przez takie podbiegające pseudo przyjaźnie psy, moja zaczęła do większości obcych się rzucać, miesiące pracy mnie to kosztuje, bo co zaczyna być z nią lepiej to jakiś debil się nawinie i zaczynamy robotę od nowa 🫠 i ludzi wali to czy masz małego psa czy dużego, czy hipotetycznie groźnego czy nie - ICH CHCE SIE PRZYWITAĆ I TO JEST 🐥WA ŚWIĘTE. Na chwilę obecną nawet przestałam się z ludźmi wykłócać - nie będę się martwić o obcego psa bardziej niż jego właściciel, podbiega, zaczepia to daje mojej go odstraszyć po swojemu - widać że podbudowuje jej to bardziej pewność siebie niż jak się szarpiemy, ja dre ryja, nic z tego wszystkiego nie ma, ja wściekła, pies przestraszony i gowno.
Co do gazu to polecam w żelu - problem wiatru i dmuchnięcia w oczy rozwiązany. No i dobrze mieć przy sobie chusteczki neutralizujące dla przypadkowych ofiar (siebie i swojego psa xd). Noszę gaz od lat i nigdy nie użyłam 🙈 zawsze wystarczyło debili postraszyć, że się go użyje i nagle magicznie się materializowali obok, wprawdzie wyzywając od psychopatek, ale taka psychopatka mogę być heheWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 08:04
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Mnie szlag trafia ostatnio. Bo jeśli tylko mąż wstanie na siku albo po prostu wcześniej i cicho stara się wyjsc ja się budzę. Jeśli on idzie później spać ja się budzę. Qurcze. Przewróci się na 2gi bok się budzę. Oszalec idzie taki mam lekki sen. A już było super, po porodzie i juz od ponad 4l, to mogłam przespać i burze i sylwestra i imprezę za ścianą ( była impreza?). W tej ciąży mam strasznie lekki sen. A on jeszxze jak na złość wstaje po nocy. Chyba mu powiem zebybspal sobie sam.
Haha ja dla mojego męża jestem Twoim mężem budzę go kilka razy obracaniem się jak dziki knur w zapachowych żołędziach, chodzeniem siku, wzdychaniem itp xD ale on to ma sen jak suseł i sobie zasypia od razu i śpi jakby jutro snu miało nie być.👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
asiun wrote:Luna mam podobnie 😐😐. Godzinę temu obudził mnie piec gazowy jak się załączał 🤣🙈.
Muszę dzisiaj jechać na uczelnię, mam dwa dość trudne kolokwia i jak widać pojadę niewyspana.
Powodzenia!asiun lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kkk tak, ja też jak postraszę to nagle psa mogą zabrać. Magia po prostu jak ludzie zobaczą ten gaz. Jakby nie można bez tego zadbać o swoje zwierzę. My też mamy owczarka, też go bierzemy na spacery. Chodzi na smyczy i nigdy się nie zdarzyło, żeby do kogoś podbiegł, skoczył itd. Szkoda, że nie wszyscy ludzie myślą 🤷♀️
Kkk77 lubi tę wiadomość