CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:U nas na wsi też są tacy, co potrafią palić śmieciami i chcesz wyjść z dziećmi a cofasz się do domu, bo nie idzie oddychać, jak wrzuca jakiś syf… Masakra
U nas na wsi o dziwo nikt nie kopci. Ale to nowe osiedle domki są nowe i wszyscy mają podłogówki. Co ciekawe w mieście był dramat. Oczyszczacz chodzil non stop. Zdarzało nam się wyjść w maskach antysmogiwych bo oddychać się nie daloto filtry były czarne. Zresztą oczyszczacz też co chwile wymienialiśmy. A jak nie zamknęliśmy jednej zimy wywietrzników w oknach to zrobiły się czarne smugi! -
HejAnku🌸 wrote:Karola też mieliśmy na wsi takiego psiego samobójcę, no zero pomyślunku, wbiegał pod wszystkie auta. Ale to tylko głupie stworzonko, lepiej łeb ukręcić właścicielowi, a najlepiej kilka udokumentowanych zgłoszeń na policję - mandaty najlepiej zamykają bramy i zmuszają do wzięcia odpowiedzialności.
Elza ja też w większości używam filtra, w domu mamy dzbanek ale jak mi coś w wodzie nie pasuje to nie ryzykuje
My mamy...amstaffa na dzielni. jeszcze parę msc temu bydlę biegało bez kaganca i smyczy a właściciel pół ulicy dalej. Chciał się przywitać wbiegł mi na podjazd ale ja nie chciałam więc dziecko pod pachę i drzwi mu przed nosem zamknęłam. Innym razem wyjmuje córkę z fotelika a tu na nas biegnie wielki owczarek niemiecki. Młody ale chciał skoczyć. I w zasadzie skoczył, ja dziecko na drugą rękę bl ja podniosłam i drę się do baby zabieraj pani tego psa bo zaraz się wyrypiemy. Córka już ciężka 15kg ja malutka jeszcze nie w ciąży dzięki Bogu. A ona do mnie : on tylko chce się bawić. A ja na to : ale ja k*** nie chce. Kurtka całą w błocie a córka 2 tyg bała sie wyjść po tej akcji. Ludzie są nienormalni. Jak wielki pies skoczy na dziecko to nawet jak przyjazny to przecież może krzywdę zrobić.
Ja kupuje spray na psy. Serio mam gdzieś czy oślepną czy nie. W ciąży teraz a potem z 2jka dzieci nie będę się kopała z psami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:29
-
Jezu no tak, w środę przecież. Jutro niedziela. Sory, ja dziś pół dnia pracowałam i dla mnie jest roboczy tydzień 🫣
Luna co do filtrów to akurat mamy więcej niż zmiękczający. Mamy jeszcze węglowy i taki, który wyłapuje zanieczyszczenia mechaniczne, cały taki system. U nas się sprawdza ta stacja
Ja jak idę na spacer po miejscowości po prostu wrzucam do kieszeni gaz i tyle 🤷♀️ choć nie zdarzyło się użyćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:31
-
Gusia_ wrote:Luna co do filtrów to akurat mamy więcej niż zmiękczający. Mamy jeszcze węglowy i taki, który wyłapuje zanieczyszczenia mechaniczne, cały taki system. U nas się sprawdza ta stacja
Ooo przypomniałaś mi. Też mam węglowy. Miałam go wymirniac co chyba 3msc. Qrcze -
Jako właścicielka psa muszę niestety dołączyć do hejterow właścicieli psów 🤣 tzn. tych nierozważnych. W poprzedniej ciąży jeszcze się bujalam na samotne spacery z psem, ale moje prośby żeby NIE PODCHODZIĆ SIĘ PRZYWITAĆ, bo jestem w ciąży i nie spuszczam psa ze smyczy, więc jak zaczną biegać, będzie mnie szarpał, były totalnie zignorowane. A w 37 tygodniu ciąży leciałam jeszcze z psem do weterynarza na szycie ucha, bo piesek, który tylko miał "podejść się przywitać", rozgryzł mojemu ucho Teraz już nie chodzę sama na spacery z psem w ciąży, bo się boję. A z dzieckiem to już w ogóle, nie zlicze ile razy już krzyczałam w lesie proszę zapiąć psa gdy biegł i prosto na nas, a właściciel 500 m dalej w telefonie... Też mam gaz pieprzowy w żelu i jak trzeba będzie to psikne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 22:35
-
Dziewczyny tylko z tym gazem uważajcie, słyszałam już o takich akcjach że pod wpływem wiatru czy po prostu stresującej sytuacji można dostać rikoszetem.
Anku bardzo mi przykro, mam nadzieję, że jednak leki pomogą i uda się pozbyć tego dziadostwa. Trzymam mocno kciuki i oby do środy. ✊🏻✊🏻Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥