X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Szkodnik ma dziś połówkowe, Lola w środę (jak dobrze pamiętam)🥹ale czas leci.

Tak jest 💪🫡🫡🫡, co prawda dopiero na 18.40, ale zdam relacje co tam u nas ❤️

kasssia, Elza1234, Tanashi, Kkk77, Domcia897, Revolutionary , przygodami66, CelinaJan lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

No to już ładnie lecimy :D powodzenia!

Domcia897 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowmat wrote:
    Mnie po 2 prenatalnych czeka przeprowadzka i remont więc chyba dopiero wtedy zacznę szukać i wózka i ubranek i łóżeczka/dostawki - z szaleństw zakupowych to mam aż 2 pary takich malutkich skarpetek w kolorze neutralnym:) mam nadzieję, że po wtorkowej wizycie dowiemy się czy będzie nasze serduszko 🩷 czy 💙 :)

U nas też szykuje się przeprowadzka na wiosne, więc póki co muszę się wstrzymać z kupowaniem wszystkiego, żeby sobie nie dokładać potem roboty z przewożeniem tego :D
    Ale nie ukrywam, że te maleńkie ciuszki to kuszą niemiłosiernie :D

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Rany taki mnie skurcz w łydce w nocy złapał, że czuję że mnie boli do teraz 😬 chyba całą paczkę magnezu dzisiaj zjem

Obkupiłam się wczoraj na vinted w ubranka nówki sztuki z nexta i hm jeszcze z metkami, wrzucę foteczki jak już przyjdą 😻typowo letnie już mam z głowy, jeszcze jakieś pajace jakby było chłodniej i do jesieni jakoś damy radę 🤣 nexta to się bardzo opłaca tam poszukać, bo na stronie to nie są tanie rzeczy, a tu z metkami miałam połowę taniej
    Zazdro, ja co szukam na Vinted żeby może były nowe z metkami z Nexta to same przez głowę, a chcę jednak w jakiś sposób rozpinane z przodu na początek🙈 pochwal się pochwal:)

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Masz poofi?

Ja chyba sobie kupię ale nie wiem jaka wybrać:P

Ja mam poofi i mega polecam. Komfort spania zdecydowanie się podnosi. Jedyne co to sobie wyjęłam trochę wypełnienia z tej części pod głowę.

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, nie nadrobię Was niestety, ale mam nadzieję, że wszystko u wszystkich jest w porządku i dzieciaczki w brzucholach pięknie rosną!

Ja po ciężkim weekendzie na studiach, ale powiem Wam, że chyba na jakimś dziwnym farcie udało mi się zaliczyć matematykę i mechanikę wczoraj, więc zostaną jakieś pierdołki i koniec tego semestru. Ulga ogromna. 🫠
    asiun wrote:

Ja po wczorajszych kolokwiach zadowolna. Na ten tydzień zaplanowałam żeby pisać esej, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Pracę inżynierską też wypadałoby choć trochę ruszyć 😅.
    Dużo ostatnio u mnie się dzieje i stąd takie rozbicie, bo nie wiem za co się zabrać. Przeprowadzka w toku, za chwilę sesja na studiach. W lutym mój mąż ma operacje dość poważna także gorący okres nas czeka.
    Byle do wiosny 😌

Asiun my to chyba na jednym wózku jedziemy. 😅 Mój mąż też ma w lutym operację. Też obawiam się jak to będzie, bo on jak najszybciej chce wrócić do pracy. Wiadomo, że pieniądze są teraz potrzebne, ale no wolałabym żeby faktycznie doszedł do siebie i dopiero pracował, a nie wmawiał mi, że jest ok, a męczył się z dyskomfortem albo bólem… Zobaczymy jak to będzie.

Trzymam kciuki za wizytujące!

asiun lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A która to z tych?

https://www.babyuniverse.pl/Poduszka_ciazowa_do_spania_i_karmienia.html
    https://www.babyuniverse.pl/pl/p/Poduszka-ciazowa-rogal-do-spania-i-karmienia-Typ-U-kolory/451
    Ta :) tylko poszewkę akurat ma inna

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Zazdro, ja co szukam na Vinted żeby może były nowe z metkami z Nexta to same przez głowę, a chcę jednak w jakiś sposób rozpinane z przodu na początek🙈 pochwal się pochwal:)
    Ja mam to samo. Piszecie tu o nowych paczkach z primarka, next czy H&M, a ja przeglądam i nigdy nic nie znajduje 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę o wpisanie połówkowych na 28.01, kolejną wizytę u swojej prowadzącej mam 04.02 😉 ale ten czas leci 🫢

preg.png
  • Kkk77 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:

Takie żeby były całe rozpinane to z nexta ustrzeliłam akurat rampersy a nie typowe body, jeszcze 3-pak bezrękawników a rozpinane „kopertowe” to z h&m, oni ich akurat mają sporo. Next tych kopertowych wydaje mi się, że ma mało nawet na sklepie, jak już to całe zabudowane pajace, ale to bardziej na noc albo na chłodniejsze dni. A zaznaczacie sobie w filtrach, żeby było np „nowe z metką”? Bo ja tylko tak szukam, bo inaczej to byłoby 1829304 produktów do przeglądania, które w większości wyglądają jak psu z gardła XD

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mam to samo. Piszecie tu o nowych paczkach z primarka, next czy H&M, a ja przeglądam i nigdy nic nie znajduje 🙈

Mam to samo, zupełnie nic ciekawego nie mogę znaleźć na vinted.. Chyba, że nie wiem jak wpisywać, żeby się pojawiło :D

Domcia897, Elza1234 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Domcia897 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduję się:). Jestem po wizycie dzidzia ma 17,2 cm i waży 284 g :)

Biedronka@, Elza1234, Revolutionary , KarolaKinga, przygodami66, Cel95, koktajlowa, CelinaJan, Margareetka, amoze, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

• Lola93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Takie żeby były całe rozpinane to z nexta ustrzeliłam akurat rampersy a nie typowe body, jeszcze 3-pak bezrękawników a rozpinane „kopertowe” to z h&m, oni ich akurat mają sporo. Next tych kopertowych wydaje mi się, że ma mało nawet na sklepie, jak już to całe zabudowane pajace, ale to bardziej na noc albo na chłodniejsze dni. A zaznaczacie sobie w filtrach, żeby było np „nowe z metką”? Bo ja tylko tak szukam, bo inaczej to byłoby 1829304 produktów do przeglądania, które w większości wyglądają jak psu z gardła XD
    Tak robię :p ale z nexta dalej niewiele z tych rozpinanych, może coś ustrzelę
    Ah no niestety musiałam przełożyć połówkowe bo lekarz na L4 w tym tygodniu, tydzień stresu dłużej :(

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Mam to samo, zupełnie nic ciekawego nie mogę znaleźć na vinted.. Chyba, że nie wiem jak wpisywać, żeby się pojawiło :D

Ja wpisuję np. body kopertowe i zaznaczam rozmiar + Marki :) małych najlepiej szukać w 56-62 i 62-68, bo ludzie różnie rozmiary oznaczają i 62 często są w tych większych

Margareetka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Tak robię :p ale z nexta dalej niewiele z tych rozpinanych, może coś ustrzelę
    Ah no niestety musiałam przełożyć połówkowe bo lekarz na L4 w tym tygodniu, tydzień stresu dłużej :(

Rozpinane polecam z hm albo lindex :) też dobra jakość i dużo na vinted

Lola93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Rozpinane polecam z hm albo lindex :) też dobra jakość i dużo na vinted
    Moja koleżanka też bardzo lindex zachwala

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:

Trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na wieści 🤞🤗

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu
    Udało mi się kupić pierwsze rampersy na 62 cm więc idealnie na lato z next, 3 szt za 50 zł, nowe nie chodzone

Margareetka lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Ja nie obawiam się, że to mogą być wody płodowe. Po prostu zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś infekcja. Tylko, że nie mam żadnych objawów, śluz jest bezwonny, ale w duuuuużej ilości.

No to raczej nie. Też miałam więcej jakiś czas temu.

• Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam że dostałam w piątek przedwczesny prezent imieninowy od mojego - właśnie poduszkę ciążową i moja jest z firmy SuperMami, o ta dokładnie:

https://omedika.pl/super-mami-c-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-piora-p2926.html?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIrszjjrPyigMVLYKDBx1FMSZFEAQYCCABEgL1evD_BwE

Powiem Wam, że różnica jest dla mnie ogromna w komforcie snu. W zeszłym tygodniu miałam mega problemy ze snem, rzucałam się, przekręcałam, nie mogłam się ułożyć, wszystko mnie bolało, a odkąd śpię na tej poduszce to znowu mi się super śpi 😍
    Fakt, że trzeba się nauczyć spać na niej, bo człowiek się tak po prostu nie obróci jak dotąd, trzeba albo razem z nią albo w jej środku jakby, ale dla mnie jest mega 🤞🤗

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ