CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny.
Ja się witam dziś z Wami z bólami mięśni głowy i lekkim kaszlem drapaniem w gardle ale nie ma źle, w sensie nie poskładało mnie całkiem także tyle dobrze 🤧
„Leczę się” wszystkim naturalnym czym się da, no i dziś będę cały dzień leżeć pod kocykiem.
Córka też już o niebo lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze zasnęła na kanapie i była taka słaba że nie miała siły wstać ani otworzyć oczu. Bałam się chyba pierwszy raz że tym razem wylądujemy w szpitalu. Ale dziś już niebo a ziemia także do końca tygodnia siedzimy w domu.
Co u Was? Jak samopoczucie?
-
Luna30 wrote:Zawsze możecie kupić test w aptece jak się boicie. Ale raczej nie. Raczej w 3trymestrze jest to możliwe.
-
asiun wrote:Dziewczyny, macie więcej śluzu w drugim trymestrze. Ja zauważyłam sporą zmianę jakoś na początku zeszłego tygodnia.
Śluz się stał mega wodnisty, biały ale w ilościach takich że wycieka na bieliznę i zostawia sporej wielkości plamy. Nie jest to ciągły wyciek, ale tak parę razy dziennie się zdarza. 🙈. Wiem, że to nie wody płodowe, ale zaczęłam się zastanawiać czy norma czy jednak nie.
Ja też tak mam, nie codziennie ale mam. Ostatnio też się zastanawiałam bo jakbym nie poszła do łazienki to majtki zalane 🫣😅asiun lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam pierwszy raz poduszkę do spania ciążowa na noc i o borze szumiący co to za cudo 🥹
Co prawda i tak miałam pobudkę o 1 i 5, ale było mi tak wygodnie -
asiun wrote:Dziewczyny, macie więcej śluzu w drugim trymestrze. Ja zauważyłam sporą zmianę jakoś na początku zeszłego tygodnia.
Śluz się stał mega wodnisty, biały ale w ilościach takich że wycieka na bieliznę i zostawia sporej wielkości plamy. Nie jest to ciągły wyciek, ale tak parę razy dziennie się zdarza. 🙈. Wiem, że to nie wody płodowe, ale zaczęłam się zastanawiać czy norma czy jednak nie.
Taaaaak, też taki wodnisty, że aż się zastanawiam czy się z wkładkami nie przeprosić, ale odkąd przestałam ich używać to aż serce boli na samą myśl 🙈asiun lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Ja nie obawiam się, że to mogą być wody płodowe. Po prostu zaczęłam się zastanawiać czy to nie jakaś infekcja. Tylko, że nie mam żadnych objawów, śluz jest bezwonny, ale w duuuuużej ilości.
@magdalena, współczuję złego samopoczucia, czym się wzmacniasz?
U mnie trzeci dzień już tak mnie wzdyma, dziwnie się czuje. Jestem też od trzech dni na insulinie nocnej, ona nie powinna tak wpływać na mnie, więc nie wiem o co chodzi. Biorę nospe.asiun lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:Mam wiecej od jakichś dwóch tygodni, może dłużej, biały kremowy i takie mokre plamy, jakbym popuściła, ale bez zapachu 😄 noszę wkładki od samego początku.
@magdalena, współczuję złego samopoczucia, czym się wzmacniasz?
U mnie trzeci dzień już tak mnie wzdyma, dziwnie się czuje. Jestem też od trzech dni na insulinie nocnej, ona nie powinna tak wpływać na mnie, więc nie wiem o co chodzi. Biorę nospe.
Dużo herbaty z miodem i cytryną, prenalen saszetki z maliną i czosnkiem no i wlasciwie tyle mogę 🤧 głowa mnie trochę pobolewa to chyba dziś łyknę apap żeby się nie męczyć -
Dzień dobry,
Asiun też mam czasami hmm jakby to nazwać mokre plamy na bieliźnie. Nie zawsze ale są, bardziej wodniste niż śluz.
Na razie się nie przejmuję i o wkładkach też nie myślę. Po prostu zmieniam gatki jak jest potrzeba 🤭
Zaopatrzyłam się w bawełniane w primarku za smieszne grosze i kupiłam chyba z 20 par.
asiun lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:Dzięki 🙂
I niestety od niej (wkładam na noc) mam całe dupsko mokre rano.
Sluz wodnisty nierazmezny lub bialy bo to ta tabketka. Bo przytulankach nieraz żółtawy lub galaretowaty bo to zbite nasienie z tym lekiem🤦♀️ mam już dość tej luteiny. Szczerze. Ale cóż jak to ma pomóc...
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Dzięki dziewczyny.
Mimo wszystko warto usłyszec, że tak to raczej jest normalne 🙂.
Ja po wczorajszych kolokwiach zadowolna. Na ten tydzień zaplanowałam żeby pisać esej, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Pracę inżynierską też wypadałoby choć trochę ruszyć 😅.
Dużo ostatnio u mnie się dzieje i stąd takie rozbicie, bo nie wiem za co się zabrać. Przeprowadzka w toku, za chwilę sesja na studiach. W lutym mój mąż ma operacje dość poważna także gorący okres nas czeka.
Byle do wiosny 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:06
-
Elza1234 wrote:Ja dzisiaj miałam pierwszy raz poduszkę do spania ciążowa na noc i o borze szumiący co to za cudo 🥹
Co prawda i tak miałam pobudkę o 1 i 5, ale było mi tak wygodnie
Masz poofi?
Ja chyba sobie kupię ale nie wiem jaka wybraćElza1234 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
asiun wrote:Dzięki dziewczyny.
Mimo wszystko warto usłyszec, tak to raczej jest normalne 🙂.
Ja po wczorajszych kolokwiach zadowolna. Na ten tydzień zaplanowałam żeby pisać esej, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Pracę inżynierską też wypadałoby choć trochę ruszyć 😅.
Dużo ostatnio u mnie się dzieje i stąd taki rozbicie, bo nie wiem za co się zabrać. Przeprowadzka w toku, za chwilę sesja na studiach. W lutym mój mąż ma operacje dość poważna także gorący okres nas czeka.
Byle do wiosny 😌
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Malwinka14 wrote:Oj oby z mężem wszystko było dobrze. Wsparcie zawsze potrzebne plus 2 rece. A jak chlop chory (bynajmniej moj) to dramat i tragedia...
-
Luna30 wrote:My w rym roku będziemy korzystac. Jak sprzedajesz stary dom czy mieszkanie możesz mieć tzw ulgę ale to sie nazywa ulga mieszkaniowa jeśli sprzedajesz szybciej niż po 5l i kupujesz nowy dom i go remontujesz. Bo inaczej musiałabyś płacić podatek. Jest jeszxze ulga termomodernizacyjna np na ocieplenie budynku my np wymienialiśmy drzwi wejściowe i z tego co wiem to też wchodzi. O remontowej nie słyszałam. Chyba że jest jeszxze jakaś za przystosowanie mieszkania dla niepełnosprawnych ale z tych 2ch co wymieniłam to na pewno można skorzystać. Jeśli się spełnia warunki. Pytałam ksiegowego:p wpisz te dwie nazwy ulga mieszkaniowa & ulga termomodernizacyjna i zobacz czy się łapiesz na coś.
-
Cel95 wrote:Masz poofi?
Ja chyba sobie kupię ale nie wiem jaka wybrać
Spora jest ale mąż się zmieścił na łóżku sypialnianym 😅Lola93 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Nie, nie poofi. Ja wg ja pożyczyłam od koleżanki, na metce widzę firmę babyuniverse.pl
Spora jest ale mąż się zmieścił na łóżku sypialnianym 😅
A która to z tych?
https://www.babyuniverse.pl/Poduszka_ciazowa_do_spania_i_karmienia.html👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏