CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Lindex,carters,fat face ,joha,reflex,name it,cubus. Gdybym szukała na vinted to tych marek
A z tymi metkami to tak jest ze z metką kosztuje 4x więcej niż bez,a to bez pewnie dwa razy noszone. Ileż to dziecko znosi tych ubranek w wieku miesiąca czy czterech.
Ja już czekam na dostawy letnich rzeczy na szmatach. Muszę kupić jakieś muślinowe ręczniki,wkladke antypotową do fotelika,pieluchy do wody,jakiś kapelutek,no i rampersyWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:47
-
magdalena321 wrote:Dużo herbaty z miodem i cytryną, prenalen saszetki z maliną i czosnkiem no i wlasciwie tyle mogę 🤧 głowa mnie trochę pobolewa to chyba dziś łyknę apap żeby się nie męczyć
Jeśli masz możliwość mi bd pomogły inhalacje z soli fixjologucznej:) zdrówka! Wiem co czujesz. Ja podczas ciąży miałam już 5 infekcji. A cały zeszły rok to może 2... -
xSmerfetkax wrote:Ja poproszę o wpisanie połówkowych na 28.01, kolejną wizytę u swojej prowadzącej mam 04.02 😉 ale ten czas leci 🫢
Identycznie z wizytami lecimy.
Ja z jednej strony się nie mogę doczekać tych połówkowych, a z drugiej się ich boję 🫣
Mam dostać całą torbę ubranek, dobrze że te nie będą śmierdzieć papierosami 🤭mój K. ma ogromne opory przed kupowaniem czy nawet jak ktoś nam coś daje. Uważa, że za wcześnie. Jego ciotka urodziła kiedyś martwego chłopca i mówił, że przez to. -
Elza1234 wrote:Ja mam to samo. Piszecie tu o nowych paczkach z primarka, next czy H&M, a ja przeglądam i nigdy nic nie znajduje 🙈
Spokojnie. Znajdziesz:) ubranka muszą trafić do odpowiedniej osoby xd ja ostatnio na olx kupiłam większe dla córki 116 za 2 czy 3zl za sztuke:) niektóre nowe też byly:) trzeba polować. Ja to akurat lubię.
Jeśli okaże się że mamy chlopaka tp ja będę sprzedawać przez połowę l4 ciuchy dla dziewczynki;) nie przesadzając mam ok 20 worków rozmiarów od 56 do 110;) może jednsk to dziewczynka xd nieeee chceeee mi sieeeee.Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Takie żeby były całe rozpinane to z nexta ustrzeliłam akurat rampersy a nie typowe body, jeszcze 3-pak bezrękawników a rozpinane „kopertowe” to z h&m, oni ich akurat mają sporo. Next tych kopertowych wydaje mi się, że ma mało nawet na sklepie, jak już to całe zabudowane pajace, ale to bardziej na noc albo na chłodniejsze dni. A zaznaczacie sobie w filtrach, żeby było np „nowe z metką”? Bo ja tylko tak szukam, bo inaczej to byłoby 1829304 produktów do przeglądania, które w większości wyglądają jak psu z gardła
Ja wolę dla niemowląt używane. Dla starszych nowe. Ja zazwyczaj zaznaczam bdb stan oraz nowe z metką i bez metki. Dla niemowląt uważam że lepsze używane bo są wyprane z tych farb i mieksze:) poza tym bardzo krótko się je nosi więc zwykle super stan mają. -
Nineq wrote:👍
Ja z jednej strony się nie mogę doczekać tych połówkowych, a z drugiej się ich boję 🫣
Mam dostać całą torbę ubranek, dobrze że te nie będą śmierdzieć papierosami 🤭mój K. ma ogromne opory przed kupowaniem czy nawet jak ktoś nam coś daje. Uważa, że za wcześnie. Jego ciotka urodziła kiedyś martwego chłopca i mówił, że przez to.
Ale z drugiej strony - no przecież nie będziemy czekać do samego porodu. Ale rozumiem traumę -
Elza1234 wrote:Moja koleżanka też bardzo lindex zachwala
I Primark. Moja ulubiona marka ostatnio. Lubię też zare i georges. Na olx wychodzi sporo taniej zwykle. A na vinted lepiej się szuka. Jeszcze też fajna opcja jest poszukać u mam z okolicy. Odpadają te koszty wszystkie dodatkowe a nierzadko to 2x tyle.
I polujcie na darmowe z okolicy. Serio. Naprawdę dużo ludzi oddaje zupełnie za darmo. Sama często oddaje. Choćby jsko zapasowe bedziecie mieć. Ja oddaje w bdb stanie jak mp mam kulka szt to mi się nie chce wystawiać po 2 czy 3zl. A jak już np sprzedam dany rozmiar na vinted to też będę oddawać za darmo to co zostanie:) ja dostałam w ten sposób worek dla chłopca 56 NOWE niektóre nawet a yak to bdb stan i dla córki też chyba z 15 rzeczy z czego kilka z metkami!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:02
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ej a zdarzyło wam się kupić coś od tych dziewczyn z vinted z Finlandii albo innego kraju? Od cholery mi tego wyskakuje - zastanawiam się jak z dostawą i wg kontaktem
-
Luna30 wrote:Jeśli masz możliwość mi bd pomogły inhalacje z soli fixjologucznej:) zdrówka! Wiem co czujesz. Ja podczas ciąży miałam już 5 infekcji. A cały zeszły rok to może 2...
O tak mam dużo ampułek z soli i inhalator! Dzięki za przypomnienie zaraz go odpalę 👍🏻Luna30 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ej a zdarzyło wam się kupić coś od tych dziewczyn z vinted z Finlandii albo innego kraju? Od cholery mi tego wyskakuje - zastanawiam się jak z dostawą i wg kontaktem
ja często kupuję ze Skandynawii, bo tam mają interesujące mnie marki outdoorowe dla córki + dużo welny merino xD wysyłka bez problemu, idzie trochę dłużej, jedyny minus to to że wychodzi drożej. Przy jakichś pojedynczych rzeczach za 10-20 zł to się średnio opłaca, ale jakieś kombinezony zimowe i takie rzeczy to spoko. I czasem jest zniżka na wysyłki z danego kraju, ale nie super często. Z Finlandii ciuchów chyba nie kupowałam, ale na pewno puzzle dla córki i doszły bez problemu teżWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:56
Luna30, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ej a zdarzyło wam się kupić coś od tych dziewczyn z vinted z Finlandii albo innego kraju? Od cholery mi tego wyskakuje - zastanawiam się jak z dostawą i wg kontaktem
Tak. Ale nie lubię. Nie da się tego odfiltrować i to mnie zniechęca do vinted. Straszny koszt wysyłki się pokazuje ale dopiero potem. Uciążliwe. Ostatnio dlatego wolę olx paczkę kupic. Kontakt był ok. Dostawa też. Tylko koszt...
Więc czasem jak mi bd zależało kupiłam ale pojedyncze rzeczy nie opłaca się tak uwazamWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:00
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:👍
Mam dostać całą torbę ubranek, dobrze że te nie będą śmierdzieć papierosami 🤭mój K. ma ogromne opory przed kupowaniem czy nawet jak ktoś nam coś daje. Uważa, że za wcześnie. Jego ciotka urodziła kiedyś martwego chłopca i mówił, że przez to.
Też znam taki przypadek niestety. Ale tak na prawdę w każdym momencie ciąży może coś się stać. Ja takie większe rzeczy zostawiam na koniec typu wózek nosidełko do samochodu łóżeczko itd ale ubranka powoli zbieram i jakieś takie drobne rzeczy będę kupowała i chowała w komodzie żeby później nie latać za tym. Ale rozumiem traumę, moja babcia urodziła pierwszego syna martwego właśnie. Moja mama też przez to zawsze mi mówiła żeby do końca czekać ale teraz mówi że stopniowo coś mam sobie kupować i mam rację bo to nie są małe pieniądze cała wyprawka.. -
Weronka wrote:Dzień dobry dziewczyny, nie nadrobię Was niestety, ale mam nadzieję, że wszystko u wszystkich jest w porządku i dzieciaczki w brzucholach pięknie rosną!
Ja po ciężkim weekendzie na studiach, ale powiem Wam, że chyba na jakimś dziwnym farcie udało mi się zaliczyć matematykę i mechanikę wczoraj, więc zostaną jakieś pierdołki i koniec tego semestru. Ulga ogromna. 🫠
Asiun my to chyba na jednym wózku jedziemy. 😅 Mój mąż też ma w lutym operację. Też obawiam się jak to będzie, bo on jak najszybciej chce wrócić do pracy. Wiadomo, że pieniądze są teraz potrzebne, ale no wolałabym żeby faktycznie doszedł do siebie i dopiero pracował, a nie wmawiał mi, że jest ok, a męczył się z dyskomfortem albo bólem… Zobaczymy jak to będzie.
Trzymam kciuki za wizytujące!
Gratulacje ❤️Weronka lubi tę wiadomość
-
Wiecie, ja go rozumiem, ale powiedziałam, że nie będę czekać ze wszystkim do samego końca. Większe rzeczy sobie upatrzę, kupić możemy później.
On w sumie traktuje jeszcze ciąże jako abstrakcję, facet lubi mieć namacalny dowód 😅jak powiedziałam, że w maju muszę mieć rzeczy do torby do szpitala to był zdziwiony, ze tak szybko. Jest zielony jak szczypiorek. -
Nineq wrote:Wiecie, ja go rozumiem, ale powiedziałam, że nie będę czekać ze wszystkim do samego końca. Większe rzeczy sobie upatrzę, kupić możemy później.
On w sumie traktuje jeszcze ciąże jako abstrakcję, facet lubi mieć namacalny dowód 😅jak powiedziałam, że w maju muszę mieć rzeczy do torby do szpitala to był zdziwiony, ze tak szybko. Jest zielony jak szczypiorek.
Ja miałam podejście podobne do Twojego faceta, tzn. kupowałam, ale z torbą MIAŁAM CZAS, no i well, w 34 tygodniu wylądowałam na patologii ciązy i dzwoniłam do męża i mnie pakował 🤣 jak wróciłam do domu to potulnie się spakowałam samaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:07
Nineq, Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja tak rzucę tematem zdjęć, sesji zdjęciowych. Planujecie coś?
Wyświetlają mi się na fb non stop fotografki i sesje takie nad wodą, w polach w pięknych sukniach itd.
Sama myślałam o tym ale marzyłam o takiej raczej intymnej sesji -w sensie że tak powiem prawie bez niczego lub bez niczego ale wiadomo to co trzeba zasłonięte dłońmi 🙃 męża ubiorę w same jeansy i chce go namówić na takie jedno lub dwa ujęcia. Resztę chciałabym zrobić już tak normalnie ubrana w jakiś top i jeansy sama i z córką żeby móc je w domu włożyć w ramkę.
-
Elza1234 wrote:https://www.babyuniverse.pl/pl/p/Poduszka-ciazowa-rogal-do-spania-i-karmienia-Typ-U-kolory/451
Ta tylko poszewkę akurat ma inna
O ta jest taka większa. To może teraz byłaby dla mnie a potem męża by wspierała z kręgosłupem bo nie mogę patrzeć jak on spi niepoprawnie dla kręgów, a czytając jego rezonanse szyi to przydałoby się.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
magdalena321 wrote:Też znam taki przypadek niestety. Ale tak na prawdę w każdym momencie ciąży może coś się stać. Ja takie większe rzeczy zostawiam na koniec typu wózek nosidełko do samochodu łóżeczko itd ale ubranka powoli zbieram i jakieś takie drobne rzeczy będę kupowała i chowała w komodzie żeby później nie latać za tym. Ale rozumiem traumę, moja babcia urodziła pierwszego syna martwego właśnie. Moja mama też przez to zawsze mi mówiła żeby do końca czekać ale teraz mówi że stopniowo coś mam sobie kupować i mam rację bo to nie są małe pieniądze cała wyprawka..
Też slyszalM o takich 2 przypadkach ale pamiętajcie że to były czasy że ta babki ciotki itp nie miały żadnych badań połówkowych, leków nowoczesnych, usg co miesiąc, dokładnych badań krwi, tylko jedna wielka niewiadoma.magdalena321, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Karola3xJ:D wrote:Co mu będą operowac
Tak więc muszą go porozcinać, zawartość jamy brzusznej ulokować z powrotem w jamie brzusznej i zabezpieczyć tą przepuklinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:32
-
Nineq wrote:Wiecie, ja go rozumiem, ale powiedziałam, że nie będę czekać ze wszystkim do samego końca. Większe rzeczy sobie upatrzę, kupić możemy później.
On w sumie traktuje jeszcze ciąże jako abstrakcję, facet lubi mieć namacalny dowód 😅jak powiedziałam, że w maju muszę mieć rzeczy do torby do szpitala to był zdziwiony, ze tak szybko. Jest zielony jak szczypiorek.
Mój w kwestii ubranek ma na odwrót. Mamy już troszkę ale jakby mój Mąż miał swoje zarobki sprzed paru miesięcy i pracę to by nakupowal jakichś kaszmirowych czy innych ubranek pod sam sufit... mega jest zakręcony z tym👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏