X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    My kupowaliśmy tego britaxa niby najbardziej polecanego z kategorii 9-36 na tamten czas. Był wtedy niby top 1 wgle w kategorii tej wagowej, więc Ty musisz mieć inny, bo masz od innej wagi. Tak czy siak, ja już tę markę będę osobiście omijać 😅 uraz to uraz 🤣🤷‍♀️

Haha. Nieeee to ja mam inny 15kg+. Na tego britaxa 9kg + sąsiedzi strasznie klneli:p to pewnie tego masz co oni:p

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jaki drugi fotelik Axkid i jest spoko, córka nadal jeździ tyłem i jeszcze trochę pojeździ, bo jest do 18 kg. Ale nie mamy isofixa ostatecznie, bo mieliśmy problem z dopasowaniem do poprzedniego auta i w sklepie nam doradzili ten na nóżce. Zmieniliśmy auto w międzyczasie, więc mam nadzieję że łupinę uda się kupić z isofixem żeby było mniej roboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:43

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytłumaczcie mi coś proszę dziewczyny: szukam tej komody bo chce sobie już powkładać ubranka i nie kumam cen. Ceny 450zl za komode gdzie nowe kosztują 550-600.

Tak samo wózki. Nie zajechane to po ok 1500 -2000 gdzie nowy taki sam za 2700.

Jakieś wysokie te ceny. Albo źle szukam. Te wózki tańsze to jest często napisane że np po 2ch dzieciach albo widać na zdjęciach że zajechane, wyblakłe albo właśnie ekoskora podrapana...

Wydaje mi się że drogo bardzo bo jeszcze trzeba pojechać, zobaczyć...ja jak kipowalam poprzedni wózek super stan pamiętam jak dziś nowy 1700 wtedy ( polowałam na ten model) moja uzywka gondola jeszcze fabrycznie zapakowana za 600 na gwarancji. Czyli za jakieś 1/3 ceny a wózek był wyjątkowy bo gondola nowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:43

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna im lepsza firma tym uzywki tańsze mam wrażenie . Jakieś takie wynalazki typu adamex,venicci itp ciężko kupić super tanio. A im lepsza firma np espiro,baby jogger,britax, bugaboo tym tańsze uzywki. A te wózki są pancerne jednak.
    Meble są bardzo drogie używane,lepiej nowe kupić niekiedy .

Tanasi mąż ma axkida u siebie w aucie no ale nie są to fotele dla maluchów..

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Luna im lepsza firma tym uzywki tańsze mam wrażenie . Jakieś takie wynalazki typu adamex,venicci itp ciężko kupić super tanio. A im lepsza firma np espiro,baby jogger,britax, bugaboo tym tańsze uzywki. A te wózki są pancerne jednak.
    Meble są bardzo drogie używane,lepiej nowe kupić niekiedy .

Tanasi mąż ma axkida u siebie w aucie no ale nie są to fotele dla maluchów..

To mi się widocznie udało bo ten mój adamex był.za 1/3 ceny wtedy. Ale to prawda co mówisz. Mamy spacerowke espiro - niezniszczalny czołg:p

Mimo wszystko uważam ze cena uzywki powinna być co najmniej połowę taniej. Bo jednak nie ma się choćby gwarancji a to nie są małe pieniądze wydać 1500 lub 2k za uzywke...

Możliwe że kupię nowe meble. Bo lepiej ciut dopłacić i mieć dobry stan. Myślałam że sa taniej sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:59

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszek właśnie się uaktywnił w brzuchu i tak śmiesznie bo co podciągam koszulkę, żeby zobaczyć czy moje odczucia z wewnątrz widać na zewnątrz to przestaje się ruszać, a jak dam z powrotem koszulkę na dół to się uaktywnia haha możemy się tak bawić w chowanego lub "akuku" 😂

Lauraa lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wiesz, to tak jest że sprzedający chce dostać jak najwięcej a kupujący kupić jak najtaniej. Każdy ma prawo sprzedać coś w takiej cenie jaka mu pasuje (chyba że jest gnidą która kupuje na szmatach za grosze.i sprzedaje 10x drożej) . Tylko śmieszne jest to,że ludzie obita komodę albo pokrzywiony wózek wystawiają parę złotych taniej niż sami zapłacili i dopisują że kupiony za tyle i tyle. Ale że 5 lat temu to już nie dopiszą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 22:05

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wiesz, to tak jest że sprzedający chce dostać jak najwięcej a kupujący kupić jak najtaniej. Każdy ma prawo sprzedać coś w takiej cenie jaka mu pasuje (chyba że jest gnidą która kupuje na szmatach za grosze.i sprzedaje 10x drożej) . Tylko śmieszne jest to,że ludzie obita komodę albo pokrzywiony wózek wystawiają parę złotych taniej niż sami zapłacili

Właśnie o tym mówię. Aczkolwiek te ogłoszenia długo wiszą to pewnie dlatego:p dobre oferty szybko znikają. Albo ja nie wiem jak sprzedają body po 10zl za szt jak z wysyłką i opłatami to wyjdzie drożej niż nowe. Ja szczerze mówiąc wolę sprzedać w paczce po 3zl/szt i żeby poszlooo...

Wysłany: 12 stycznia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podręczniki po córce sprzedaje za 5 zł. Doliczymy ochronę, przesyłkę i wyjdzie z 20 zł za.podrecznik kupującego. Chyba że ktoś odbiera osobiście to ma złoty strzał. Ale ja ogólnie kupuje za grosze i sprzedaje za grosze.

preg.png

Wysłany: 12 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś oświeci blondynkę ?
    Czy ulga remontowa przysługuje na nowo kupiony i wyremontowany dom(kuchnia,łazienka wiecie). Czytam że przysługuje tym,którzy zbyli nieruchomość i kupili nową . Czuje lekki dyskomfort,mozliwe ze system znowu ru**cha mnie w tyłek

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja nie pomogę, nie znam się.
    Ale tak piszecie o tych fotelikach…. Mamy też zmieniać samochód bo aktualny będzie za maksy przy 2 dzieci, no i mam nadzieję, że nasz avionaut będzie tam pasował 🙏🙏

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś oświeci blondynkę ?
    Czy ulga remontowa przysługuje na nowo kupiony i wyremontowany dom(kuchnia,łazienka wiecie). Czytam że przysługuje tym,którzy zbyli nieruchomość i kupili nową . Czuje lekki dyskomfort,mozliwe ze system znowu ru**cha mnie w tyłek
    Ci którzy zbyli i kupili nową nie płacą podatku
    Jako taki ulga remontową to jest ta co się od pitu odlicza, ale co dokladnie w niej jest i w jakiej sumie to nie wiem

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avionaut pixel najlżejszy? Są jeszcze jakieś lekkie? Bo jak tak patrzę na resztę to koło 4-5 kg.

💊Acard, Neoparin, Pregna

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
    02.01.2025 wizyta
    15.01.2025 wizyta nfz
    30.01.2025 wizyta
    14.02.2025 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
‹‹ 597 598 599 600 601
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ