CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, ja z wątku lipcowego, co prawda mam termin na 7.07 albo wg usg 3.07 ... ale od czasu do czasu podczytuję Wasz wątek z ukrycia 😄
Szukam polecajek dot. leginsów ciążowych. Szczególnie interesują mnie te prążkowane dla niskich babek - mam 163 cm i w miarę szerokie biodra 😉
Będę wdzięczna za wszelkie porady 🙏❤️👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025 (wg USG 03.07.2025)
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Lola93 wrote:Mówisz o tych na fejsie co ludzie sprzedają czy gdzieś jeszcze można o tym poczytać?
Ale ich ostrzegałam że tam pozycja beznadziejna dla najmłodszych dzieci. Tam ułożenie
to ma sens jak dziecko ma 4-5 miesięcy .
A niezależne opinie można poczytać na "społeczności osiem.gwiazdek " czy "osiem gwiazdek"Lola93 lubi tę wiadomość
-
Elena20 wrote:Cześć dziewczyny, ja z wątku lipcowego, co prawda mam termin na 7.07 albo wg usg 3.07 ... ale od czasu do czasu podczytuję Wasz wątek z ukrycia 😄
Szukam polecajek dot. leginsów ciążowych. Szczególnie interesują mnie te prążkowane dla niskich babek - mam 163 cm i w miarę szerokie biodra 😉
Będę wdzięczna za wszelkie porady 🙏❤️ -
To nie tak, że chce taką, bo jeszcze nie robiłam badań rynku, ale na pewno jeszcze spytam czym się kierowali przy wyborze. Już drugie ich dziecko w tym jezdzi. Po prostu pamiętam, że "cybex" już padł 🙂
-
Karola3xJ:D wrote:Ja ostanio sobie włączyłam seks w wielkim mieście i o jaki to jest durny serial. Kiedyś za dzieciaka wydała mi się taki wyzwolony i super, teraz z wiekiem uważam to za pato serial🤣
To prawda mam tak samo, ale i tak go lubię inaczej się na to patrzy mając 15 lat inaczej 29👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:To prawda mam tak samo, ale i tak go lubię inaczej się na to patrzy mając 15 lat inaczej 29
Nosa ja bym jednak nie kierowała się tym,że jedni znajomi coś polecają,serio 😁 -
Hejo, ja również planuję po połówkowych się rzucić na zakupy. Mam nadzieję, że będę już na L4 i będzie więcej czasu, bo aktualnie praca mnie tak dojeżdża, że codziennie po niej odsypiam 🥺
Aktualnie mam dylemat między fotelikami
Britax Romer BABY SAFE 5Z2
Avionaut Pixel pro 2.0
Kojarzę @Gusia ze polecalas bardzo avionaut, także jakby ktoś jeszcze miał doświadczenie to chętnie skorzystam 🫣 -
Elena20 wrote:Cześć dziewczyny, ja z wątku lipcowego, co prawda mam termin na 7.07 albo wg usg 3.07 ... ale od czasu do czasu podczytuję Wasz wątek z ukrycia 😄
Będę wdzięczna za wszelkie porady 🙏❤️
Elena20 lubi tę wiadomość
-
Ja nadal uwielbiam Sex w wielkim mieście, choc wiadomo, że to bujdy, ale dobrze się ogląda, bo jest dobrze zrobiony serial i tyle.
Ja z tematów około dzieciowych polecam na Netflisie The Let down a na HBO (chyba) The motherland ale ostrzegam do obu trzeba lubić brytyjski humor 😎 -
Karola3xJ:D wrote:Każdy kto miał lupine cybexa sprzedawał ja po miesiącu . Dzieci mają w niej fatalna pozycję. Poczytaj najlepiej na grupach fotelikowych o tym
No jednak nie. Nam super pasowała. Do dziecka i do auta. Może zależy jaki model. Ale myśmy byli zadowoleni z cybexa:) fakt córka krotko w niej jeździła bo...nam auto ukradli z fotelikiem. Mówicie o tej co rozklada się na płasko? Bo dla mnie ta funkcja była zbawienna...cloud i size costam. Fakt był cięższy. Ale znowu do naszego auta nie pasował ten avionault słynny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 20:40
-
U nas do obu samochodów pasował avionaut i teraz też go planuje używać, więc ja niezmiennie polecam. Ten większy też mam avionaut, do jazdy tyłem. Pasują do jednej bazy, już druga córka w nim jeździ. Łatwo wyprać i można pochylić lekko na drzemkę. Kolejny już mamy britax i one są do dupy, nie polecam. Ciągle spada materiał z zagłówka, córka się wkurza, w ogóle najgłupszy fotelik na świecie choć był drogi i w salonie nam bardzo zachwalali. Średnio raz na trzy dni mam ochotę go wymienić ale mąż mnie hamuje. Nie wiem czy wasi faceci tak mają, mój by nic nie wymieniał, bo jak już jest to po co. A mnie no krew zalewa z tym fotelikiem 🫣
Do legginsów to akurat nie pomogę…Lauraa lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:U nas do obu samochodów pasował avionaut i teraz też go planuje używać, więc ja niezmiennie polecam. Ten większy też mam avionaut, do jazdy tyłem. Pasują do jednej bazy, już druga córka w nim jeździ. Łatwo wyprać i można pochylić lekko na drzemkę. Kolejny już mamy britax i one są do dupy, nie polecam. Ciągle spada materiał z zagłówka, córka się wkurza, w ogóle najgłupszy fotelik na świecie choć był drogi i w salonie nam bardzo zachwalali. Średnio raz na trzy dni mam ochotę go wymienić ale mąż mnie hamuje. Nie wiem czy wasi faceci tak mają, mój by nic nie wymieniał, bo jak już jest to po co. A mnie no krew zalewa z tym fotelikiem 🫣
Do legginsów to akurat nie pomogę…
My kolejny mieliśmy maxi cosi a britaxa mamy ten od 4l. I jest zajefajny. Najlepszy fotelik:) ale mówię o tym ostatnim. Był tani o dziwo. 700zl bodajze. Mega lekki, super się go przepina, ma ochronę mostka co u nas było ważne ( można zdjac ). Córka co chwile coś wylewa na niego a to soczek a to Musa i schodzi ładnie szmatka. Tylko pewnie nie mówimy o tym samym...My jeździmy w naszym od pół roku ani razu żaden zagłówek nie spadł.
Nasz model jest chyba od 100cm wzrostu dopiero. Chyba to będzie 15kg+Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 20:57
-
Luna nie pamiętam nazwy modelu tego naszego, ale chyba mamy inne upodobania fotelikowe, na to wygląda 🫣❤️ no i w sumie z wszystkim tak jest, co nie, że trzeba znaleźć dopasowane do siebie… jednym będzie odpowiadać jedno, innym drugie, taki ten świat 🤷♀️ Gusia Coelho 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 20:59
Luna30, Nosa lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Luna nie pamiętam nazwy modelu tego naszego, ale chyba mamy inne upodobania fotelikowe, na to wygląda 🫣❤️ no i w sumie z wszystkim tak jest, co nie, że trzeba znaleźć dopasowane do siebie… jednym będzie odpowiadać jedno, innym drugie, taki ten świat 🤷♀️ Gusia Coelho 😅
No tak. U nas córka kocha swój fotelik. Serio nigdy mi zagłówek nie spadł. Macie ten 15kg+? Wpinany do isofixa:)? Dla nas jest super bo co chwile miedzy autami go przenosimy a jest leciutki i dziadkowie nie mają problemów z przepięciem. Na jeden klik. Nie da się pomylic:p no i był tani...na pewno mniej niż 800 zł i kolor ma super bordowy:p Serio jestem zaskoczona bo u nas wszyscy kochaja britaxy te ostatnie:) te britaxy od 9kg wydają się masakra. Sąsiedzi narzekali. Więc chyba są:p my mieliśmy 2gi maxi cosi.
Nie bez powodu te modele są w top:p niektórym pasują. Każdy zwraca uwagę na co innego. Z wózkami i autami podobnie;p nie ma uniwersalnej rady chyba. Bo dla mnie rozkładanie np na płasko było super przydatna opcja:) albo obrót o 180c. Mamy małe auto i to wkladdnie noworodka albo nawet potem niemowlaka to masakra. A przy obrocie bazy - bajka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:09
Lauraa lubi tę wiadomość
-
My kupowaliśmy tego britaxa niby najbardziej polecanego z kategorii 9-36 na tamten czas. Był wtedy niby top 1 wgle w kategorii tej wagowej, więc Ty musisz mieć inny, bo masz od innej wagi. Tak czy siak, ja już tę markę będę osobiście omijać 😅 uraz to uraz 🤣🤷♀️
-
Ja teraz będę w wakacje zmieniać auto i rozważam na poważnie zmianę również fotelika dla najstarszej córki 🤣 może wtedy mąż to przełknie xd będzie podjarany nowym samochodem więc już mu może będzie bez różnicy, teraz zrobili właśnie fajnego avionauta dla 15-36 ale też mam na oku jeden fotelik Chicco
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:24
Lauraa lubi tę wiadomość
-
A gdzie czytacie jakieś sensowne zestwienia fotelików?
Bo otworzyłam dwie strony dotychczas i na 10 fotelików 7 to były cybexy