X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    No ja właśnie suszarki nie mam, latem to w sumie luzik, ale jesienią już będę musiała wziąć to pod uwagę.

Mam znajome, które mają już dzieci, podpytuje no i co… „Nie kupuj za dużo” 😂 ale ile to za dużo?

Czuje się troszkę jak dziecko we mgle… I przychodzi ten strach, czy sobie poradzę, bo mam wrażenie, że wszyscy wiedzą jak się przygotować, a ja nie wiem nic. 😒

Spokojnie w dzisiejszych czasach szybko można dokupić przez neta do domu:) w lato szybko schnie. Ja dla jesiennego dziecka miałam naprawdę malutko. Dzieci bardzo szybko wyrastają. Podobnie jak dziewczyny teraz mam dużo. Ja polecam kupić do szpitala kilka sztuk jakieś fajne rozpinane a na codzień polować dużo mówią dostać za darmo albo kupić paczkę używanych za grosze. Myślę że na lato że dwie bluzy kupię tzn mam jakieś tam a kupię 1 porządny komplet kilka części żeby mieć na wyjście ładny:p więc pewnie jakbym miała strzelać to na lato ze 2 bluzy max. Bez kapturów. Pewnie też dokupię rożek cienki bo mam gruby tylko plus 1 otulacz cienki ( mam) taki mega cieniutki plus kocyk cienki ( mam). Body kilka szt głównie krótki rękaw. Ja mam dużo ale musle że tak z 6szt czyli 2 x 3pak krotki rekaw i ze 3szt dlugi:) ze 3 spodenki krotkie, ze 2-3 spodenki dluzsze, rampersy ze 2-3, i ze 3 pajacyki...to tak myślę jakbym nie miała. Bo mam duzo. Zależy jak lubisz ubierać. Bo np ja zakładam że spi w otulaczplus pajacyki a w upały otulacz plus body lub rampers:) a w dzień wolę spodenki plus body. Jak wymieniam pieluchę wolę zmienić tylko dół jak coś przecieknie lub tylko górę analogicznie.

W sumie to też różnie może być bo jak ktoś ma termin początek czerwca może urodzić i w maju w połowie a któraś na koniec czerwca może w lipcu. A w maju to zdarzają się i grad i upaly:p wiem nie pomagam.

No i ja mam też bluze dla dwojga

Zobaczcie sobie greyse bluzy. To są takie ze można nosić jsk zwykła, na ciaze z dzieckiem i do kp:)

https://greyse.com/pl/bluzy-dla-dwojga/270-bluza-dla-dwojga-ciazowa-5w1-niebieska-monstera.html

Kupiłam dla siebie na wiosnę żeby nosić a potem też z dzieckiem w chuscie lub/i jako zwykła bluze po wyjęciu panela

Patrzyłam na te listę i mi sie wydaje za dużo. Przy założeniu że np jeszxze dziewczynki mają sukienki, chłopcy tshirty i rampersy. Ja zakładam że to jest lato więc mniej niż na jesień. Tyle to ja na jesień miałam:p

Przy 1szym dziecku miałam praktycznie wszystko nowe teraz to bym kupila kilka szt nowych rzeczy i pakę używek żeby nieć spokojna głowę ze nam dużo. Zresztą moim zdaniem na nic nie musi mieć nowego pajacyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:39

• asiun Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Waszym zdaniem jest lepsze do spania, otulacz czy śpiworek ?

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lato? Wg mnie w upalne dni otulacz, bo są cieńsze. Ale jak będzie chłodne lato to śpiworek zdecydowanie 🤣 tylko kto przewidzi pogodę… Szykować rzeczy dla dzieci z zimy było mi łatwiej, bo widziałam, że będzie zimno xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:50

asiun, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    A co Waszym zdaniem jest lepsze do spania, otulacz czy śpiworek ?

Moja na lato miała taki śpiworek 0,5 tog, to możliwie najcieńsza wersja. Ale jak były takie upały że w sypialni po 26-28 stopni, to spała tylko w krótkim rękawku, bo w śpiworku to by się spociła i tak.

Ale moja noworodkiem była w styczniu, więc pierwsze 3 tygodnie spała w rożku, a potem przerzuciłam się na śpiworek. Teraz zależy jak pogoda i jak bobas będzie reagował na temperaturę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:55

asiun lubi tę wiadomość

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, nie przewidzimy temperatury 🙉.
    Znając mnie to znowu będę miała wszystkiego za dużo 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:59

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę powstrzymać już od zakupów bo moja mama z siostrą są źle że im zakazałam jeszcze kupować a sama co chwilę wysyłam im nowe ciuszki 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Igłowe dziewczyny, jak tam?

Siniakow dużo nie mam ale jak ostatnie tygodnie sobie wbijam z prawej i lewej strony po bokach to już tak ładnie jak w masełko nie wchodzą te igly.

Macie jakieś doświadczenie w wbijaniu igieł w uda w razie czego? Jakoś się cykam spróbować że coś zrobię źle.

u mnie też nie jak w masełko, często boli, ale naszczęscie siniaków aż tak nie ma.
    w szpitalu mi położne robiły w ramię i było ok, ale po 2 dniach wolałam juz sobie sama robić :P

z dobrych wiadomości tsh mi spadło do 1,6 ufff

jej ja to wam powiem, że nie pamiętam jak moje dziecko spało na początku, pamiętam, że miałam śpiworek, ale szybko z niego zrezygnowałam, już nie pamiętam dlaczego. napewno przez pierwsze 2 tyg w szpitalu owijałam ją w otulacz. potem to chyba różnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 18:33

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje córki pierwsze 2-3 tygodnie spały w rozkach i potem w spieworkach do upałów. W upały już pod kocykami albo otulaczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 18:44

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.mysmy kupili fotelik. I oczywiście ten który chcielismy nie pasował do żadnego z aut...Mierzyliśmy avionaut,thule i maxi cosi. Wyjechaliśmy z maxi cosi. Tradycyjne już.

https://ewozki.eu/pl/p/Maxi-Cosi-Pebble-360-PRO-2-obrotowy%2C-wysuwany%2C-rozkladany-fotelik-samochodowy-40-87-cm%2C-0-13-kg%2C-zestaw-z-baza-Isofix-Twillic-Graphite/24025

kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że po takim czasie, ale prosto z badań jechaliśmy do Gdyni załatwić kilka spraw, a dla mnie aktualnie siedzenie w telefonie podczas jazdy = mdłości, więc dopiero gdy wróciliśmy, to nadrobiłam.

Tak - na fotce 3D jest widoczna główka no i przede wszystkim twarz, tak z prawej strony widać oczodoły, nosek, no i usta z kawałkiem pępowiny, po lewej stronie jest większy fragment pępowiny (taki kikut, bo wycięta była w „postprodukcji” przez lekarza) no i ucho. Ja zawsze miałam problem z czyimś USG, ale na swoim od razu wszystko widzę. Mąż też nie widział i musiałam mu tłumaczyć 😂

Ja Wam powiem, że nawet nie wiem ile czego mam, bo dostałam dwa wory ubranek od przyjaciółki, do tego trochę zamówiłam z vinted, ale w marcu zaczynamy wykańczać mieszkanie i mamy w planie przeprowadzić się jeszcze przed porodem, więc dopiero tam chcę wyładować to wszystko z worków próżniowych i zacząć ogarniać, bo w obecnym mieszkanku nie mamy w ogóle na to miejsca

age.png

Wysłany: 17 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myśmy chcieli skończyć wyprawkę bo ruszamy z kolejnym etapem remontu i czasu nie będzie na oglądanie rzeczy.
    Awokado tak myślałam że leży z profilu i widzę ucho 😁

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o momencie gdy będziemy mieć już podłogi - wtedy będę mogła zacząć szukać jakiejś komody i inne takie, żeby wypakować wszystkie te ciuszki.
    Tylko kurczę boję się co z L4, bo chciałabym od marca już trochę odpocząć, a jednak będę musiała jeździć do nowego mieszkania, kontrolować postęp, odbierać paczki z meblami itp. kompletnie nie wiem, jak to ogarnąć żeby nie było problemu z ewentualną kontrolą 🫣

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Igłowe dziewczyny, jak tam?

Siniakow dużo nie mam ale jak ostatnie tygodnie sobie wbijam z prawej i lewej strony po bokach to już tak ładnie jak w masełko nie wchodzą te igly.

Macie jakieś doświadczenie w wbijaniu igieł w uda w razie czego? Jakoś się cykam spróbować że coś zrobię źle.

No nam w tych najfajniejszych fragmentach brzucha też już się miejsce kończy. No i zaczęły mi się robić te guzki, nie wiem, czy to właśnie nie kwestia tego, że robimy zastrzyk w tym samym miejscu któryś raz. 😒 Mój lekarz udo odradzał, powiedział, że miał pacjentki, które ważyły 48 kg i całą ciąże robiły zastrzyki w brzuch, więc ja też powinnam dać radę. Zobaczymy, na razie mąż wbija, raz boli raz nie 😅 Ale zauważyłam, że to chyba też kwestia igieł.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Smyku. Stacjonarnie lipa, wszystko takie typowo zimowe. ☃️ A jak lżejsze, to oczywiście zakładane przez głowę. Wjechał tylko Simba. 🦁

IMG-4946.jpg

Elza1234, asiun, SZKODNIK, przygodami66, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka nie bój się tych ciuszków przez głowę. Ja w sumie teraz już tylko takie zamawiałam dla noworodka :) Przeglądałam smyka online to coś tam można powybierać, choć letnich faktycznie raczej maluuuutko :)

Karola gratuluje zakupu fotelika. Niech służy!

A tych zastrzyków Wam współczuję dziewczyny … ale czego się nie robi dla maleństwa.

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Weronka nie bój się tych ciuszków przez głowę. Ja w sumie teraz już tylko takie zamawiałam dla noworodka :) Przeglądałam smyka online to coś tam można powybierać, choć letnich faktycznie raczej maluuuutko :)

Karola gratuluje zakupu fotelika. Niech służy!

A tych zastrzyków Wam współczuję dziewczyny … ale czego się nie robi dla maleństwa.

No wszyscy mi podpowiadają, że te dwa pierwsze rozmiary mam sobie wziąć kopertowe, a później to już luzik 😅 Pewnie jak nabiorę wprawy też będzie mi wszystko jedno.

U mnie w smyku to nawet pieluszek tetrowych nie było 🙈 wymiotło wszystko.

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png

Wysłany: 17 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body przez głowę to trzy razy ubierzecie i będziecie to robić z zamkniętymi oczami

event.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado po opisie faktycznie widzę! 🥹

My przez fotelik odpaliliśmy wyższą rachunkowość żeby obliczyć czy możemy wcześniej kupić nowy samochód😂 bo teraz za wcześnie, a później żal fotelika jak nie będzie pasował

Zamówiłam 3 pary legginsów z HM (z działu sportowego bo one mają ten pas i są fajne w ciąży jak i po) i czaicie, że one są wszystkie IDENTYCZNE, a rozstrzał cenowy ogromny 🙈

awokado 🥑, CelinaJan lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Jakbyście się spotkały gdzieś z takim pajacykiem walentynkowym w serduszka stacjonarnie to dajcie cynk 🥹 Jak starego wyślę na galerię to go pół dnia nie będzie, a i tak nie znajdzie 😂 mam nadzieję że pepco albo primark nie zawiedzie
    W sensie TAKI?

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio wkurzyłam na legginsy z h&m, bo miałam 2 pary w poprzedniej ciąży i one miały fajny materiał, były takie mięsiste, porządne. Ale jedne mi gdzieś zaginęły :( i zamówiłam sobie jeszcze żeby mieć na zmianę i niby te same, wyglądają identycznie, ale materiał w dotyku o wiele gorszy, cieńszy, już mi kilka szwów czy naciąganiu puściło xd

age.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ