CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronka wrote:No ja właśnie suszarki nie mam, latem to w sumie luzik, ale jesienią już będę musiała wziąć to pod uwagę.
Mam znajome, które mają już dzieci, podpytuje no i co… „Nie kupuj za dużo” 😂 ale ile to za dużo?
Czuje się troszkę jak dziecko we mgle… I przychodzi ten strach, czy sobie poradzę, bo mam wrażenie, że wszyscy wiedzą jak się przygotować, a ja nie wiem nic. 😒
Spokojnie w dzisiejszych czasach szybko można dokupić przez neta do domu:) w lato szybko schnie. Ja dla jesiennego dziecka miałam naprawdę malutko. Dzieci bardzo szybko wyrastają. Podobnie jak dziewczyny teraz mam dużo. Ja polecam kupić do szpitala kilka sztuk jakieś fajne rozpinane a na codzień polować dużo mówią dostać za darmo albo kupić paczkę używanych za grosze. Myślę że na lato że dwie bluzy kupię tzn mam jakieś tam a kupię 1 porządny komplet kilka części żeby mieć na wyjście ładny:p więc pewnie jakbym miała strzelać to na lato ze 2 bluzy max. Bez kapturów. Pewnie też dokupię rożek cienki bo mam gruby tylko plus 1 otulacz cienki ( mam) taki mega cieniutki plus kocyk cienki ( mam). Body kilka szt głównie krótki rękaw. Ja mam dużo ale musle że tak z 6szt czyli 2 x 3pak krotki rekaw i ze 3szt dlugi:) ze 3 spodenki krotkie, ze 2-3 spodenki dluzsze, rampersy ze 2-3, i ze 3 pajacyki...to tak myślę jakbym nie miała. Bo mam duzo. Zależy jak lubisz ubierać. Bo np ja zakładam że spi w otulaczplus pajacyki a w upały otulacz plus body lub rampers:) a w dzień wolę spodenki plus body. Jak wymieniam pieluchę wolę zmienić tylko dół jak coś przecieknie lub tylko górę analogicznie.
W sumie to też różnie może być bo jak ktoś ma termin początek czerwca może urodzić i w maju w połowie a któraś na koniec czerwca może w lipcu. A w maju to zdarzają się i grad i upaly:p wiem nie pomagam.
No i ja mam też bluze dla dwojga
Zobaczcie sobie greyse bluzy. To są takie ze można nosić jsk zwykła, na ciaze z dzieckiem i do kp:)
https://greyse.com/pl/bluzy-dla-dwojga/270-bluza-dla-dwojga-ciazowa-5w1-niebieska-monstera.html
Kupiłam dla siebie na wiosnę żeby nosić a potem też z dzieckiem w chuscie lub/i jako zwykła bluze po wyjęciu panela
Patrzyłam na te listę i mi sie wydaje za dużo. Przy założeniu że np jeszxze dziewczynki mają sukienki, chłopcy tshirty i rampersy. Ja zakładam że to jest lato więc mniej niż na jesień. Tyle to ja na jesień miałam:p
Przy 1szym dziecku miałam praktycznie wszystko nowe teraz to bym kupila kilka szt nowych rzeczy i pakę używek żeby nieć spokojna głowę ze nam dużo. Zresztą moim zdaniem na nic nie musi mieć nowego pajacyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:39
-
Na lato? Wg mnie w upalne dni otulacz, bo są cieńsze. Ale jak będzie chłodne lato to śpiworek zdecydowanie 🤣 tylko kto przewidzi pogodę… Szykować rzeczy dla dzieci z zimy było mi łatwiej, bo widziałam, że będzie zimno xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:50
asiun lubi tę wiadomość
-
asiun wrote:A co Waszym zdaniem jest lepsze do spania, otulacz czy śpiworek ?
Moja na lato miała taki śpiworek 0,5 tog, to możliwie najcieńsza wersja. Ale jak były takie upały że w sypialni po 26-28 stopni, to spała tylko w krótkim rękawku, bo w śpiworku to by się spociła i tak.
Ale moja noworodkiem była w styczniu, więc pierwsze 3 tygodnie spała w rożku, a potem przerzuciłam się na śpiworek. Teraz zależy jak pogoda i jak bobas będzie reagował na temperaturęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:55
asiun lubi tę wiadomość
-
Ja się muszę powstrzymać już od zakupów bo moja mama z siostrą są źle że im zakazałam jeszcze kupować a sama co chwilę wysyłam im nowe ciuszki 🙈
-
Cel95 wrote:Igłowe dziewczyny, jak tam?
Siniakow dużo nie mam ale jak ostatnie tygodnie sobie wbijam z prawej i lewej strony po bokach to już tak ładnie jak w masełko nie wchodzą te igly.
Macie jakieś doświadczenie w wbijaniu igieł w uda w razie czego? Jakoś się cykam spróbować że coś zrobię źle.
u mnie też nie jak w masełko, często boli, ale naszczęscie siniaków aż tak nie ma.
w szpitalu mi położne robiły w ramię i było ok, ale po 2 dniach wolałam juz sobie sama robić
z dobrych wiadomości tsh mi spadło do 1,6 ufff
jej ja to wam powiem, że nie pamiętam jak moje dziecko spało na początku, pamiętam, że miałam śpiworek, ale szybko z niego zrezygnowałam, już nie pamiętam dlaczego. napewno przez pierwsze 2 tyg w szpitalu owijałam ją w otulacz. potem to chyba różnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 18:33
-
Moje córki pierwsze 2-3 tygodnie spały w rozkach i potem w spieworkach do upałów. W upały już pod kocykami albo otulaczami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 18:44
-
A.mysmy kupili fotelik. I oczywiście ten który chcielismy nie pasował do żadnego z aut...Mierzyliśmy avionaut,thule i maxi cosi. Wyjechaliśmy z maxi cosi. Tradycyjne już.
https://ewozki.eu/pl/p/Maxi-Cosi-Pebble-360-PRO-2-obrotowy%2C-wysuwany%2C-rozkladany-fotelik-samochodowy-40-87-cm%2C-0-13-kg%2C-zestaw-z-baza-Isofix-Twillic-Graphite/24025kasssia lubi tę wiadomość
-
Sorki, że po takim czasie, ale prosto z badań jechaliśmy do Gdyni załatwić kilka spraw, a dla mnie aktualnie siedzenie w telefonie podczas jazdy = mdłości, więc dopiero gdy wróciliśmy, to nadrobiłam.
Tak - na fotce 3D jest widoczna główka no i przede wszystkim twarz, tak z prawej strony widać oczodoły, nosek, no i usta z kawałkiem pępowiny, po lewej stronie jest większy fragment pępowiny (taki kikut, bo wycięta była w „postprodukcji” przez lekarza) no i ucho. Ja zawsze miałam problem z czyimś USG, ale na swoim od razu wszystko widzę. Mąż też nie widział i musiałam mu tłumaczyć 😂
Ja Wam powiem, że nawet nie wiem ile czego mam, bo dostałam dwa wory ubranek od przyjaciółki, do tego trochę zamówiłam z vinted, ale w marcu zaczynamy wykańczać mieszkanie i mamy w planie przeprowadzić się jeszcze przed porodem, więc dopiero tam chcę wyładować to wszystko z worków próżniowych i zacząć ogarniać, bo w obecnym mieszkanku nie mamy w ogóle na to miejsca -
Ja marzę o momencie gdy będziemy mieć już podłogi - wtedy będę mogła zacząć szukać jakiejś komody i inne takie, żeby wypakować wszystkie te ciuszki.
Tylko kurczę boję się co z L4, bo chciałabym od marca już trochę odpocząć, a jednak będę musiała jeździć do nowego mieszkania, kontrolować postęp, odbierać paczki z meblami itp. kompletnie nie wiem, jak to ogarnąć żeby nie było problemu z ewentualną kontrolą 🫣 -
Cel95 wrote:Igłowe dziewczyny, jak tam?
Siniakow dużo nie mam ale jak ostatnie tygodnie sobie wbijam z prawej i lewej strony po bokach to już tak ładnie jak w masełko nie wchodzą te igly.
Macie jakieś doświadczenie w wbijaniu igieł w uda w razie czego? Jakoś się cykam spróbować że coś zrobię źle.
No nam w tych najfajniejszych fragmentach brzucha też już się miejsce kończy. No i zaczęły mi się robić te guzki, nie wiem, czy to właśnie nie kwestia tego, że robimy zastrzyk w tym samym miejscu któryś raz. 😒 Mój lekarz udo odradzał, powiedział, że miał pacjentki, które ważyły 48 kg i całą ciąże robiły zastrzyki w brzuch, więc ja też powinnam dać radę. Zobaczymy, na razie mąż wbija, raz boli raz nie 😅 Ale zauważyłam, że to chyba też kwestia igieł.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Byłam w Smyku. Stacjonarnie lipa, wszystko takie typowo zimowe. ☃️ A jak lżejsze, to oczywiście zakładane przez głowę. Wjechał tylko Simba. 🦁
Elza1234, asiun, SZKODNIK, przygodami66, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka nie bój się tych ciuszków przez głowę. Ja w sumie teraz już tylko takie zamawiałam dla noworodka Przeglądałam smyka online to coś tam można powybierać, choć letnich faktycznie raczej maluuuutko
Karola gratuluje zakupu fotelika. Niech służy!
A tych zastrzyków Wam współczuję dziewczyny … ale czego się nie robi dla maleństwa. -
Gusia_ wrote:Weronka nie bój się tych ciuszków przez głowę. Ja w sumie teraz już tylko takie zamawiałam dla noworodka Przeglądałam smyka online to coś tam można powybierać, choć letnich faktycznie raczej maluuuutko
Karola gratuluje zakupu fotelika. Niech służy!
A tych zastrzyków Wam współczuję dziewczyny … ale czego się nie robi dla maleństwa.
No wszyscy mi podpowiadają, że te dwa pierwsze rozmiary mam sobie wziąć kopertowe, a później to już luzik 😅 Pewnie jak nabiorę wprawy też będzie mi wszystko jedno.
U mnie w smyku to nawet pieluszek tetrowych nie było 🙈 wymiotło wszystko.👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Awokado po opisie faktycznie widzę! 🥹
My przez fotelik odpaliliśmy wyższą rachunkowość żeby obliczyć czy możemy wcześniej kupić nowy samochód😂 bo teraz za wcześnie, a później żal fotelika jak nie będzie pasował
Zamówiłam 3 pary legginsów z HM (z działu sportowego bo one mają ten pas i są fajne w ciąży jak i po) i czaicie, że one są wszystkie IDENTYCZNE, a rozstrzał cenowy ogromny 🙈awokado 🥑, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Jakbyście się spotkały gdzieś z takim pajacykiem walentynkowym w serduszka stacjonarnie to dajcie cynk 🥹 Jak starego wyślę na galerię to go pół dnia nie będzie, a i tak nie znajdzie 😂 mam nadzieję że pepco albo primark nie zawiedzie
-
Ja się ostatnio wkurzyłam na legginsy z h&m, bo miałam 2 pary w poprzedniej ciąży i one miały fajny materiał, były takie mięsiste, porządne. Ale jedne mi gdzieś zaginęły i zamówiłam sobie jeszcze żeby mieć na zmianę i niby te same, wyglądają identycznie, ale materiał w dotyku o wiele gorszy, cieńszy, już mi kilka szwów czy naciąganiu puściło xd