CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronika no jak ja mam suszarkę to kupowałam sobie dla zimowych dzieci po kilka sztuk body, spodenek i pajacyków (na pewno mniej niż 10) na start. Np. bluzy bym wzięła ze dwie, bierz bez kaptura, pewnie jakiś sweterek, skarpetki. Ale już mi ciężko powiedzieć ile kupowałam dokładnie, bo teraz mam dużo rzeczy dlatego, że dostałam po porodzie sporo w prezentach od rodziny. Ale po kilka sztuk z małych rozmiarów wg mnie wystarczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:28
-
Teraz z letnich dokupiłam dwa rampersy, dwie sukienki i trzypak body na krótki rękaw do tego dwa bloomersy i więcej nie kupuje. Ale na długi rękaw już wszystko mam po córkach to też inaczej… i tak na pewno jakieś bodziaki na krótki też znajdę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:27
-
Gusia_ wrote:Weronika no jak ja mam suszarkę to kupowałam sobie dla zimowych dzieci po kilka sztuk body, spodenek i pajacyków (na pewno mniej niż 10) na start. Np. bluzy bym wzięła ze dwie, bierz bez kaptura, pewnie jakiś sweterek, skarpetki. Ale już mi ciężko powiedzieć ile kupowałam dokładnie, bo teraz mam dużo rzeczy dlatego, że dostałam po porodzie sporo w prezentach od rodziny. Ale po kilka sztuk z małych rozmiarów wg mnie wystarczy.
No ja właśnie suszarki nie mam, latem to w sumie luzik, ale jesienią już będę musiała wziąć to pod uwagę.
Mam znajome, które mają już dzieci, podpytuje no i co… „Nie kupuj za dużo” 😂 ale ile to za dużo?
Czuje się troszkę jak dziecko we mgle… I przychodzi ten strach, czy sobie poradzę, bo mam wrażenie, że wszyscy wiedzą jak się przygotować, a ja nie wiem nic. 😒👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:No ja właśnie suszarki nie mam, latem to w sumie luzik, ale jesienią już będę musiała wziąć to pod uwagę.
Mam znajome, które mają już dzieci, podpytuje no i co… „Nie kupuj za dużo” 😂 ale ile to za dużo?
Czuje się troszkę jak dziecko we mgle… I przychodzi ten strach, czy sobie poradzę, bo mam wrażenie, że wszyscy wiedzą jak się przygotować, a ja nie wiem nic. 😒
Latem na balkonie wszystko będzie schło migiem, na też nie planuję więcej niż po 10 sztuk bo zapewne zaraz wyrośnie mi z 56 i 62, a później liczę że się już ogarnę
Moja koleżanka ciągle mi powtarza „nie da się zepsuć dziecka, serio, jak będzie gorąco to będzie ci w samej pieluszce leżało w domu i też będzie szczęśliwe”
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Bez suszarki ja bym celowała żeby mieć zpowiedzmy 12- 15 kompletów ubrań. Komplet to liczę body plus spodenki lub pajacyk/rampers. Dla dziewczynki można wziąć wiadomo jakieś sukienki. No i ze dwie bluzy, jakiś sweterek, może dwa. Czapeczka. Skarpetki. Nie kupowałabym więcej osobiście Jak dziecko ulewa mogą i 4 zestawy dziennie ciuszków iść. Jak nie ulewa to jeden starczy na całą dobę 🤷♀️ ale czy ktoś przewidzi jak będzie, to nie… Biorąc pod uwagę, że pranie musi wyschnąć to maksymalnie 15 zestawów bym kupiła dla swojego dziecka, bo na pewno dostaniesz coś w prezentach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:36
Weronka lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A ja sobie powtarzam że po to są sklepy internetowe że najwyżej będę zamawiać na cito do paczkomatu i tyle
Latem na balkonie wszystko będzie schło migiem, na też nie planuję więcej niż po 10 sztuk bo zapewne zaraz wyrośnie mi z 56 i 62, a później liczę że się już ogarnę
Moja koleżanka ciągle mi powtarza „nie da się zepsuć dziecka, serio, jak będzie gorąco to będzie ci w samej pieluszce leżało w domu i też będzie szczęśliwe”Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ja też jeszcze nic nie mam. Muszę zrobić porządek w jednej szafie, popakowac rzeczy zimowe i pewnie zacznę w marcu. Te rzeczy też trzeba poprać, a wolałabym wywiesić na świeżym powietrzu, bo nie mam suszarki.
Właśnie na początek kupię po parę sztuk, a później zawsze można domówić, też niewiadomo czy dziecko będzie takie maleńkie czy większe itp itd
-
kasssia wrote:dobra dziewczyny klepnięte, jade do tego paryża 🥳
kasssia, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 6 bluzek na krótki rękaw 56, dokupię z 8 na 62 bo ten rozmiar pewnie trochę dłużej będzie, a z krótkiego nic nie mam, poza tym po córce mam 8x body długie 62, 6x spodnie długie 62 + dzianinowe szelki, 4x śpiochy 62. Dla córki jeszcze miałam 2 komplety śpiochów z wełny merino, które czasem nosiła jako piżamki, a czasem na co dzień. I mi to w zupełności wystarczyło na początek Latem też nie będzie problemu z praniem, bo wywieszę na dwór i w godzinkę to wyschnie, więc więcej nie będę kupować. Ewentualnie jeszcze jakieś 3 krótkie rampersy do spania, bo nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:48
-
Elza1234 wrote:Moja koleżanka ciągle mi powtarza „nie da się zepsuć dziecka, serio, jak będzie gorąco to będzie ci w samej pieluszce leżało w domu i też będzie szczęśliwe”
lubię twoją koleżankę. ja stawiam na samą pieluszkę na lipiec - sierpień. moja starsza często tak latała po domu latem.
Lola93 wrote:Jak napisałaś ostatnio to ja i mój baby brain czytam Paryżewo, mówię co to za miejscowość, wygooglowalam nawet i jest coś takiego koło Poznania i myślę no kurde to może autem bezpieczniej, ale kto tam jeździ na delegacje 😀 no ale nie znam się, może tam firma ma biuro i koniec 😀 co się uśmiałam teraz z siebie 😀
😂😂😂
ja własnie wróciłam ze szczepienia na grypę. póki co wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:52
Tanashi, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Lola93 wrote:Jak napisałaś ostatnio to ja i mój baby brain czytam Paryżewo, mówię co to za miejscowość, wygooglowalam nawet i jest coś takiego koło Poznania i myślę no kurde to może autem bezpieczniej, ale kto tam jeździ na delegacje 😀 no ale nie znam się, może tam firma ma biuro i koniec 😀 co się uśmiałam teraz z siebie 😀
Ja mam dziury w pamięci. Mój K. mówi, że rozmawialiśmy na temat ceny biletów za pociąg, a ja nie wiem kiedy, nie pamiętam zupełnie 😅coraz częściej ustawiam przypomnienia, żeby czegoś nie zapomnieć.Lola93 lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Weronka ja mam to samo😅 kurcze teraz robimy pranie ze 2 razy w tygodniu bo jak pracujemy z domu to człowiek mniej ciuchów potrzebuje, jak ja się przerzucę na pranie 2 razy dziennie 😂😂
Powiem Ci, że my pranie dziecięce robiliśmy 1-2 razy w tygodniu, ja ewentualnie na bieżąco przepierałam coś pod kranem i tyle. Wcale się nie bawiliśmy w codzienne pranie A teraz też pierzemy 1x w tygodniu ciuszki córki i to już razem z naszymi, więc wcale tego prania jakoś dużo nie wychodzi xD Najgorzej chyba było na etapie rozszerzania dietyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:52
-
Gusia_ wrote:Nineq ja też miewam już dziury w pamięci, także Cię rozumiem 🫣
Dopiszesz mi dziewczynkę na pierwszej stronie?
Jakbym nie dopisała komuś czegoś to dajcie znać, ja i moja dziurawa pamięć staramy się, ale czasem ciężko.Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Jezu,to jestem jakas rozrzutna bo robię pranie codziennie,często dwa dziennie.
Ja mam dwa wielkie worki ubranek na strychu a dzisiaj dostałam dwa wielkie wory ubranek od kumpeli. Tym sposobem samym body będę mieć ze 20....spodenek też. Kompletów bluza plus spodnie to w tym worku jest z 8. Dużo się tego zrobiło. Za dużo....
Dzisiaj jedziemy mierzyć fotelik,ja bedzie okej to mamy rabat 60% u producenta więc kupimy i tyle. Będzie z głowy.
-
kasssia wrote:😂😂😂
ja własnie wróciłam ze szczepienia na grypę. póki co wszystko okkasssia lubi tę wiadomość