CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry w piątek! My po wizycie w luxmedzie, pierwszy raz u innego lekarza i było suuuper, nawet zrobił badanie 3D, a myślałam że w ogóle nie mają takiego sprzętu 😅
Mamy 276g dziewuchy, doktor powiedział, że drobna, chociaż wg wszystkich aplikacji jest właśnie idealna, więc nie wiem o co chodziło. Dowiedziałam się też że łożysko mam na tylnej ścianie, dlatego tak mocno już czuję kopniaki. Pannica zasłoniła się pępowiną, która po usunięciu wygląda, jak smoczek w buzi 😂
Gusia_, przygodami66, SZKODNIK, Tanashi, KarolaKinga, Nosa, Moooniii, Biedronka@, Cel95, Revolutionary , koktajlowa, asiun, Weronka, Lola93, amoze, eeemakarena, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Jaka piękna pamiątka Avocado ❤️ bosko!
A ja oddając się fali radości i pewności co do płci zamówiłam właśnie jeszcze bambusowy otulacz w kwiatki:
https://babystuff.pl/pl/products/elodie-details-kocyk-bambusowy-floating-flowers-28948.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=2ceb3ac3-16a4-26d7-2dc4-5fb3c15aa15e
Kurczę no piękny!przygodami66, Tanashi, awokado 🥑, Revolutionary , amoze, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Amoze chyba też dzisiaj połowa, a Szkodnik to w ogóle biegnie na przedzie 🥳🥳🥳
No tak tylko ja taka przylepa Majowo/czerwcowa.
Dziś właśnie rozmawiałam ze starym i mówię mu, że tak na prawdę za 16 -17 tyg, to już mogę się rozpakować.amoze lubi tę wiadomość
-
Też nie znam, ale mi się spodobał bardzo ten wzór i jak zerknęłam to piękne wzory mają 😅 a że nie muszę wiele kupować, to chociaż nowy otulacz kupię dla przyjemności. Mam dwa po córkach, ale już trochę zmechacone, jeden nawet się trochę skurczył. Na lato nowy na pewno sie przyda zamiast kocyka, żeby przykryć do spania. Już chyba pisałam, mamy gorąco na poddaszu w upały
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:20
-
HejAnku, gratulacje, połowa już za Tobą, z przygodami ale byle do przodu 😁💪
Awokado, śliczne zdjęcie ❤️
Ja dziś korzystam z przypływu energii i pięknej zimowej pogody, poszłam na długaśny spacer i małemu ewidentnie się podobało bo teraz po powrocie szaleje w brzuchu 😁 w ogóle zauważyłam że bardziej rusza się wtedy kiedy ja też mam więcej ruchu, jak miałam gorsze dni gdzie leżałam przez przeziębienie to on też leniuchował, ciekawe to jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:30
Revolutionary , przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Ja też melduję się już w połowie 🥳🥳❤️💙
kasssia, Elza1234, Gusia_, KarolaKinga, Cel95, Revolutionary , przygodami66, asiun, xSmerfetkax, Weronka, Lola93, amoze, eeemakarena, CelinaJan lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
30.10 2.1 cm + ❤️
15.11 3.8 cm + ❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
13.12 10 cm 💙
13.01 20 cm 💙
27.01 II prenatalne🤞
-
Awokado, wspaniale wieści i jaka foteczka 🙂 dziewczynom, którym wybił 20sty tydzień- gratulacje I jesteście wspaniale 🥰
Może mi doradzicie lub podzielicie się jeśli też tak macie/miałyście. W zasadzie prawie od rana mam kłujący "ból " lewego jajnika, włącza się co parę minut. Raz odczuje mocniej, raz słabiej, ale wcześniej nie było już dlugo. Wyczytałam, że dopóki bez plamien to nic niepokojącego, bo może macica się powiększa i uciska na coś, co powoduje takie odczucie. Wezme zaraz nospe, tylko chciałam podpytać czy któraś tak miała i co zrobiła.przygodami66, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Awokado, wspaniale wieści i jaka foteczka 🙂 dziewczynom, którym wybił 20sty tydzień- gratulacje I jesteście wspaniale 🥰
Może mi doradzicie lub podzielicie się jeśli też tak macie/miałyście. W zasadzie prawie od rana mam kłujący "ból " lewego jajnika, włącza się co parę minut. Raz odczuje mocniej, raz słabiej, ale wcześniej nie było już dlugo. Wyczytałam, że dopóki bez plamien to nic niepokojącego, bo może macica się powiększa i uciska na coś, co powoduje takie odczucie. Wezme zaraz nospe, tylko chciałam podpytać czy któraś tak miała i co zrobiła. -
Nosa wrote:Awokado, wspaniale wieści i jaka foteczka 🙂 dziewczynom, którym wybił 20sty tydzień- gratulacje I jesteście wspaniale 🥰
Może mi doradzicie lub podzielicie się jeśli też tak macie/miałyście. W zasadzie prawie od rana mam kłujący "ból " lewego jajnika, włącza się co parę minut. Raz odczuje mocniej, raz słabiej, ale wcześniej nie było już dlugo. Wyczytałam, że dopóki bez plamien to nic niepokojącego, bo może macica się powiększa i uciska na coś, co powoduje takie odczucie. Wezme zaraz nospe, tylko chciałam podpytać czy któraś tak miała i co zrobiła.
Ja mam czasem takie kłucie lewego jajnika, ale to tak z 5-15 minut i samo przechodzi, podobno go mam w niefortunnym miejscu schowanego za macicą, więc myślę, że u mnie to raczej ucisk i nic z tym nie robię. -
kasssia wrote:dobra dziewczyny klepnięte, jade do tego paryża 🥳
Będzie obiezyswiat od życia płodowego jużkasssia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Blackapple wrote:Ja mam czasem takie kłucie lewego jajnika, ale to tak z 5-15 minut i samo przechodzi, podobno go mam w niefortunnym miejscu schowanego za macicą, więc myślę, że u mnie to raczej ucisk i nic z tym nie robię.
Też mam, u mnie zmiana pozycji zazwyczaj pomaga. Takie uczucie jakby mnie ktoś dźgał nożem, ale szybko mija. -
Jejku ja też liczę do końca maja wytrzymać i CC jakoś na pierwsze dni czerwca zaplanować 😁😁 super byłoby w Dzień Dziecka ale jak tak myślę że CC to tak 7-10 dni przed terminem robią to wypadałoby mi najwcześniej 3 lub 4 czerwca
-
Kamień z serca. Wątroba cała i zdrowa wg badań, pęcherzyk chyba też, wszystko niskie wyszło ♥️
Revolutionary , KarolaKinga, przygodami66, Cel95, HejAnku🌸, xSmerfetkax, Lola93, kasssia, amoze, eeemakarena, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Dzień dobry w piątek! My po wizycie w luxmedzie, pierwszy raz u innego lekarza i było suuuper, nawet zrobił badanie 3D, a myślałam że w ogóle nie mają takiego sprzętu 😅
Mamy 276g dziewuchy, doktor powiedział, że drobna, chociaż wg wszystkich aplikacji jest właśnie idealna, więc nie wiem o co chodziło. Dowiedziałam się też że łożysko mam na tylnej ścianie, dlatego tak mocno już czuję kopniaki. Pannica zasłoniła się pępowiną, która po usunięciu wygląda, jak smoczek w buzi 😂
Jeju ja chyba totalnie nie wiem na co patrzę 🙈😶2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Jeju ja chyba totalnie nie wiem na co patrzę 🙈😶
Głowa? też zawsze mam problem z 3d, jedynie moje Dziecko tak ewidentnie ssało kciuka na 1 prenatalnych że było to dla mnie jasne co widzę👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Gratuluję cudownych wizyt! 😍
Słyszałam o przecenach w smyku. Myślę żeby dzisiaj się z mężem przejechać. I tu pytanie do doświadczonych…
Ciuszki na rozmiar 56, 62, dziewczyny… Ile? 10? 15? 30? Jestem zielona w temacie… Wiadomo, że mogę wykupić pół sklepu, ale no po co. Ile kupowałyście tak na start? Na tzw. pierwsze zaopatrzenie komody z ciuszkami. 😅 Wiem już, że najlepiej iść w te body kopertowe, co poza tym na czerwiec? Coś na długi rękaw? Jakaś bluza, spodnie? No i znowu, w jakich ilościach. 🙈 Na naszej liście wyprawkowej te ilości wydają mi się jakieś hm, małe? 😅Cel95 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙