X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a wiecie w pierwszej ciąży mój ibs totalnie zniknął - nawet nie miałam problemów z zaparciami.

Teraz ma się dobrze :/

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hormony, bo ja od tygodnia też walczę ze wzdeciem 🙂

Dobrego dnia dziewczyny! Piąteczek piatunio - jakie plany? U mnie standardowy chill 😁

kasssia lubi tę wiadomość

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 22.01.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:

Dobrego dnia dziewczyny! Piąteczek piatunio - jakie plany? U mnie standardowy chill 😁
    Mnie nie wzdęcia, a zaparcia męczą. Tylko jabłka pomagają 🥵

Jutro u mnie w mieście jakiś festiwal kultury azjatyckiej więc liczę, że coś dobrego będzie do jedzenia 😋bo zapowiada się dobrze. W tym samym czasie w tym samym miejscu festwial piw, win i nalewek więc ja mam jedzenie, a mój K. trunki wyskokowe.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:

Ja czekam dziś niecierpliwie na powrót męża z delegacji <3 w styczniu niestety ma taki maraton, że trzy tygodnie pod rząd go nie ma, tylko na weekendy przyjeżdża :(

A tak to dziś wizyta kontrolna u gin u której byłam tydzień temu na awaryjnej wizycie, a później jeszcze wizyta u ortodonty.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:

U mnie standardowy zapie*dol 😂 ale zaliczyłam już rano badania dla endokrynologa, więc chociaż coś do przodu. Dzisiaj sprzątamy z młodą chatę,jutro ciąg dalszy sprzątania, jako, że to się u nas nigdy nie kończy 😅 po południu pewnie córka będzie trochę z mężem u dziadków, bo przyjeżdżają kuzyni na zabawę, a ja do pracy.

preg.png
  • Szarotka12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży czuję, że mój przewód pokarmowy się uspokoił, nie zdiagnozowałam się jeszcze, ale jestem wrażliwa na dużo różnych produktów typu owoce, tłuste, nabiał. A teraz na zgagę piję żywe mleko i mam się dobrze 😁 Ale za to muszę uważać, żeby się nie przejadać, bo baaardzo długo czuję się po tym ciężko i bym przeleżała do następnego dnia.

Dzisiaj zaczynam stosować Reflu-G na zgagę, zobaczymy, jak tam po tym będzie. Za to z żelazem na razie się wstrzymam i sprawdzę morfologię za 2 tygodnie.

Margareetka, powodzenia na wizycie!

Nineq, poproszę o niebieskie serduszko na pierwszej stronie :)

Zbieram się do pracy, ech, dobrze, że już piątek! Może po niej podjadę po jakieś nowe majtki, bo w większości już mnie gumka uciska

🙍‍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙

🧬 7.02.2025
    🩺 19.02.2025

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wczorajszych udanych wizyt 😍powtórzę się kolejny raz: szok, że te dzieci już takie duże 🤯

Mój się chyba coraz bardziej uaktywnia, wczoraj czułam jak się tam przelewa kilka razy i nawet kilka razy mocniej mnie kopnął - nie na tyle oczywiście żeby to jakkolwiek bolało, ale na tyle, żeby mieć pewność że to nie jelita 😂 Nawet mój poczuł raz, chociaż był w szoku "to teraz się ruszał? aaaa to tak słabo bardzo czuć" 🙈 on chyba myślał że to będzie kopniak jak w 9 miesiącu 😂😂😂

Ale się dzisiaj nie wyspałam... Wierciłam się w nocy, bzdury mi się śniły chyba za każdym jednym razem co zasnęłam, raz mi gorąco, raz zimno.. Nawet poducha mnie dzisiaj wkurzała😒🙄

Te rzeczy dziecięce co wstawiacie takie piękne 😍 ja tylko otwieram w nowych kartach wasze polecajki, kiedyś przyjdzie dzień by to zamawiać 🤭

Luna30 jaką komodę wzięłaś?

Ja dzisiaj wizyta u dentysty a później chcę ogarnąć mieszkanie, oby starczyło mi siły bo przez to niewyspanie i pogodę to najchętniej zaległabym na kanapie pod kocem 🙈

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tą szkołą rodzenia i położną? Czy szkoła rodzenia jest płatna czy są na NFZ jakoś? I gdzie tego szukać? A z położną to kiedy się trzeba spotkać? Wypełnia się deklaracje np w przychodni swojej i oni sami umawiają na dany termin czy jak? Ja mam jakąś deklaracje na babeczkę która już nie pracuje (z tego co widzę na IKP) ale wiem że u mnie w przychodni jest spoko położna, to jak teraz się do niej zapisze to muszę się umówić na jakiś termin już po porodzie czy jeszcze przed? Jak to wygląda? - znowu wychodzi moje bycie ciemną w tych tematach 🙈

przygodami66 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Mój mąż się śmieje, że ja zamiast kąpieli rósł gotuję😂 teraz zrobię sobie czasem przyjemność i podkręcę na chwilę temperaturę pod prysznicem ale rzadko

Wieczorna dawka humoru - jakaś babcia właśnie zrobiła mojemu awanturę BO NASZ PIES SIĘ NAZYWA BRUNO A TO IMIĘ DLA DZIECKA 😂 wydzierała się tak, że ja na 3 piętrze słyszałam. Chyba jakaś nowa albo przyjezdna ale jak jutro zobaczy na spacerze psią ALĘ to chyba egzorcyzm odprawi (ma na imię Alaska ale często krzyczą po niej Ala)

Haha moja też ma imię dla dziecka. Nawet nam się podobało całkiem 🤣

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoły rodzenia to najlepiej na NFZ, można przy szpitalu lub przychodni gdzie chodzisz popytać. Albo wśród znajomych gdzie chodzili. A co do położnej u mnie wygląda tak, że po prostu dają do niej numer i się dzwoni. Ale ja przed porodem raczej nie będę jej zawracać głowy w czwartej ciazy. Ostatnio dzwoniłam dzień po powrocie do domu już z dzieckiem, żeby się umówić na patronaz. I przyjechała następnego dnia :) mam nawet spoko te położna, każdemu takiej życzę normalnej, w miarę ogarniętej babki :)

A co do piątku… ja lecę przed południem z dziewczynkami na kawę do koleżanki i ich koleżanek, a po południu to jak Tanashi, praca 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:42

Cel95, Revolutionary , KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja coś też. Nigdy nie miałam z tym problemu a ostanio mam. Może to po tym acardzie...a.moze hormony. Fakt jest taki że na głodnego jest najgorze. Jak brzuch pusty to masakra jest.

Ja jako weteran acardu powiem, że u mnie nic takiego nie powoduje. Tylko trzeba zjeść kolacje a acard zażyć przed snem.

Ja ogółem pulscard brałam bo ma taki dodatek ochronny dla żołądka. No ale nie ma pulscarda 150 (brałam setke) a już wolę brać 150 na raz :P

Może tona probiotykow przyjmowana 2 lata przed ciążą non stop zamiennie różnych coś mi dala..

Może właśnie dziewczyny z problemami z trawieniem zapytajcie lekarza o probiotyk? Omni biotic ma drogie ale dobre, z tańszych któryś sanprobi

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dziewczyny gratuluję wczorajszych udanych wizyt 😍powtórzę się kolejny raz: szok, że te dzieci już takie duże 🤯

Mój się chyba coraz bardziej uaktywnia, wczoraj czułam jak się tam przelewa kilka razy i nawet kilka razy mocniej mnie kopnął - nie na tyle oczywiście żeby to jakkolwiek bolało, ale na tyle, żeby mieć pewność że to nie jelita 😂 Nawet mój poczuł raz, chociaż był w szoku "to teraz się ruszał? aaaa to tak słabo bardzo czuć" 🙈 on chyba myślał że to będzie kopniak jak w 9 miesiącu 😂😂😂

Ale się dzisiaj nie wyspałam... Wierciłam się w nocy, bzdury mi się śniły chyba za każdym jednym razem co zasnęłam, raz mi gorąco, raz zimno.. Nawet poducha mnie dzisiaj wkurzała😒🙄

Te rzeczy dziecięce co wstawiacie takie piękne 😍 ja tylko otwieram w nowych kartach wasze polecajki, kiedyś przyjdzie dzień by to zamawiać 🤭

Luna30 jaką komodę wzięłaś?

Ja dzisiaj wizyta u dentysty a później chcę ogarnąć mieszkanie, oby starczyło mi siły bo przez to niewyspanie i pogodę to najchętniej zaległabym na kanapie pod kocem 🙈

Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tą szkołą rodzenia i położną? Czy szkoła rodzenia jest płatna czy są na NFZ jakoś? I gdzie tego szukać? A z położną to kiedy się trzeba spotkać? Wypełnia się deklaracje np w przychodni swojej i oni sami umawiają na dany termin czy jak? Ja mam jakąś deklaracje na babeczkę która już nie pracuje (z tego co widzę na IKP) ale wiem że u mnie w przychodni jest spoko położna, to jak teraz się do niej zapisze to muszę się umówić na jakiś termin już po porodzie czy jeszcze przed? Jak to wygląda? - znowu wychodzi moje bycie ciemną w tych tematach 🙈

Są szkoły na NFZ też :) położną możesz wybrać dowolną która ma umowę z NFZ i musisz podpisać deklarację, żeby wzięła Cię jako swoją pacjentkę. Moja prosiła o smsa jak szłam do szpitala i w dniu wypisu, następnego dnia do mnie przyjechała.

KarolaKinga lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Haha moja też ma imię dla dziecka. Nawet nam się podobało całkiem 🤣

Moja sunia to Basia...także no ;)

preg.png
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też się zastanawiałam jak to jest z położna, tak że dobrze ze Revolutionary zadałaś to pytanie, bo ja też ciemna w tych tematach skorzystam z odpowiedzi dziewczyn 😅 jeszcze się zastanawiam czy brać położną po prostu z naszej przychodni czy ze szpitala w którym będę rodzic, tu i tu są podobno fajne babeczki.
    Co do szkoły rodzenia wypatrzyłam fajną weekendową opcję tylko muszę jeszcze męża przekonać, bo jemu się wydaje że tyyyyyle czasu jeszcze mamy.

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio koleżanka tłumaczyła jeszcze, że można wziąć sobie położną która zacznie przychodzić już przed porodem parę tygodni, zbadać, pogadać itd. Ale wtedy już nie można szkoły rodzenia na NFZ
    A jako że ja mam wybraną szkołę rodzenia u dziewczyn, gdzie chodzę na fizjo i na zajęcia, to planuję skorzystać z tej położnej jeszcze przed porodem. Idę do przychodni w przyszłym tygodni w tej sprawie

KarolaKinga lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 20 tygodnia ciąży można się umawiać z polozna na NFZ jak macie potrzebę :)

Elza1234, KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu potrzebowałam szkoły rodzenia która będzie w weekend i to najlepiej jeden, bo mój mąż pracuje na zmiany i nie ma szans żebyśmy przez 6 tyg jeździli gdzieś raz czy dwa razy w tygodniu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu w poprzedniej ciąży nie pasowały godziny szkoły rodzenia więc chodziłam sama, tylko zamieniłam się z jedną grupą na mycie bobasa i takie tematy praktyczne, bo mój mąż wtedy też chciał być i udało się na te 3 zajęcia dołączyć wspólnie do późniejszej grupy :) więc jak Wam wspólnie nie pasuje to też warto popytać

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Właśnie też się zastanawiałam jak to jest z położna, tak że dobrze ze Revolutionary zadałaś to pytanie, bo ja też ciemna w tych tematach skorzystam z odpowiedzi dziewczyn 😅 jeszcze się zastanawiam czy brać położną po prostu z naszej przychodni czy ze szpitala w którym będę rodzic, tu i tu są podobno fajne babeczki.
    Co do szkoły rodzenia wypatrzyłam fajną weekendową opcję tylko muszę jeszcze męża przekonać, bo jemu się wydaje że tyyyyyle czasu jeszcze mamy.

u mnie właśnie ta położna podobno pracuje tez w tym szpitalu w którym chce rodzić, więc już w ogóle spoko :D

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o położną to potwierdzam - byłam pytać w swojej przychodni. Dostałam nr telefonu do poloznej. Mam do niej dzwonić po 20 tygodniu (będę dzwonić w poniedziałek) i wtedy wszystko mi wytłumaczy. Zapytam też ją o szkole rodzenia.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mojemu w poprzedniej ciąży nie pasowały godziny szkoły rodzenia więc chodziłam sama, tylko zamieniłam się z jedną grupą na mycie bobasa i takie tematy praktyczne, bo mój mąż wtedy też chciał być i udało się na te 3 zajęcia dołączyć wspólnie do późniejszej grupy :) więc jak Wam wspólnie nie pasuje to też warto popytać
    Wiesz co, tutaj będziemy mieć w piątek po południu i całą sb i ndz. Wiem że jest mnóstwo osób w to zaangażowanych, prawnik, dula, położna laktacyjna itd także zostaje przy tej szkole :)
    Mój mąż potrzebuje szkolenia od a do z 😅🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ