X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 27 października 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju tak Was czytam i ja nie wiem jak wy dajecie radę z mdłościami i zmęczeniem mając jednocześnie już dzieci... 😶 Naprawdę, szacun dla Was! 💪

Ja bez mdłości, ale zmęczenie wjechało na pełnej. 21 a ja już w łóżku🙊 zaraz odpalę film na laptopie i pewnie zasnę przy nim ;P
    myślałam, że nie dam się rady dzisiaj wykąpać i zrobić kanapek do pracy, taaaaaaaaaka jestem zmęczona, a oprócz wstawienia dwóch prań, spaceru z psem i pomocy przy obiedzie to ja dzisiaj nic nie zrobiłam konkretnego 🙈

A dziewczyny jeszcze jedno pytanie, jak to jest z kartą ciąży, bo widzę większości z Was nie zakładają ich od razu na pierwszej wizycie, nawet jak macie serduszko - oni tak standardowo czekają do kolejnej wizyty czy jak to wygląda? ;)

Moja wizyta we wtorek coraz bliżej i się zastanawiam jak to wygląda w ogóle, to moja pierwsza ciąża :P Może macie jakieś rady o co pytać, o czym pamiętać? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2024, 21:22

Flubbershy lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 27 października 2024, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prenatalne wykonywane są między 11 a 14 tyg ciąży (do 13w6d). USG genetyczne może wykonać ginekolog ze specjalnym certyfikatem, chociaż myślę, że nie tylko. Można się zapisać na NFZ na pewno, ale w różnych klinikach też. Ja miałam w klinice leczenia niepłodności, gdzie chodzę. Jak lekarz będzie Ci zlecał prenatalne to będziesz mogła o wszystko dopytać, polecam przygotować sobie listę pytań :)

Revolutionary lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 27 października 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Do dziewczyn, które stosują luteinę - trochę dziwne pytanie, ale czy zdarzyło się Wam, że pochwa jakby się zaczopowała tymi tabletkami ... ?
    Do czwartku brałam cyclogest i wszystko było ok, od piątku luteinę i z każdą aplikacją coraz gorzej było mi włożyc tablętkę - do tego, że dzis rano włozyłam palec na 2cm i nie mogłam dalej, jakbym miała tak totalnie sucho i ciasno, no nie byłam w stanie.
    I teraz pod prysznicem, mówię no trzeba zajrzeć - przepraszam, to trochę obrzydliwe - ale zaczęłam po prostu wyjmować spore ilości tej tabletki :/ Kilka razy i dałam sobie spokój, bo już mnie zaczęło piec.
    To możliwe, żeby ona się prawie nie rozpuszczała ?

Poprzednim razem pol roku temu jak stosowałam luteine, bez problemu aplikowałam, a tutaj jakieś takie dziwne rzeczy :/

U mnie luteina ogólnie powoduje suchość przy dłuższym stosowaniu. Czasami zauważam jej śladowe ilości na papierze toaletowym, ale są to raczej jakieś nierozpuszczone w pełni resztki, które zapewne cały czas się wchłaniają, nie sądzę żeby powodowały „czopowanie”

Ogólnie te tabletki są dla mnie bardzo na nie jeśli chodzi o aplikowanie… Zdecydowanie mogłyby mieć bardziej opływowy kształt… 🫣

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 27 października 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    A dziewczyny jeszcze jedno pytanie, jak to jest z kartą ciąży, bo widzę większości z Was nie zakładają ich od razu na pierwszej wizycie, nawet jak macie serduszko - oni tak standardowo czekają do kolejnej wizyty czy jak to wygląda? ;)

Moja wizyta we wtorek coraz bliżej i się zastanawiam jak to wygląda w ogóle, to moja pierwsza ciąża :P Może macie jakieś rady o co pytać, o czym pamiętać? ;)
    Znowu pozwolę sobie odpowiedzieć :D to zależy od lekarza i jego widzimisię - mój założył na wizycie albo serduszkowej, albo jednej przed, aż byłam zdziwiona. W Luxmedzie założyli mi na konsultacji ginekologicznej przez telefon... Miałam dość szybko założoną, pamiętam, ze reszta dziewczyn czekała dłużej na swoje karty.

Luna30, Revolutionary lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 27 października 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Jeju tak Was czytam i ja nie wiem jak wy dajecie radę z mdłościami i zmęczeniem mając jednocześnie już dzieci... 😶 Naprawdę, szacun dla Was! 💪

Ja bez mdłości, ale zmęczenie wjechało na pełnej. 21 a ja już w łóżku🙊 zaraz odpalę film na laptopie i pewnie zasnę przy nim ;P
    myślałam, że nie dam się rady dzisiaj wykąpać i zrobić kanapek do pracy, taaaaaaaaaka jestem zmęczona, a oprócz wstawienia dwóch prań, spaceru z psem i pomocy przy obiedzie to ja dzisiaj nic nie zrobiłam konkretnego 🙈

Mój lekarz też powiedział, że założy mi kartę ciąży dopiero na drugiej wizycie. Nie wiem z czym jest to związane, jedyne co mi przychodzi do głowy to ten niedawno wprowadzony rejestr ciąż.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Scandi-B Autorytet

Wysłany: 27 października 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robie Pappa wlasnie ze wzgledu na to ze to tylko statystyka. Mam zamiar zrobic USG prenatalne, i jak wykaze nieprawidlowosci to NIFTY, a jak nie to nie. Wolalabym nie wysylac swojego DNA do Hongkongu, ale jesli bedzie ku temu podstawie to mysle ze warto potwierdzic/wykluczyc, zeby ewentualnie byc gotowym na przyjecie dziecka z zespolem, uruchomic potrzebne kontakty zanim dziecko sie urodzi.
    Efektem ubocznym NIFTY jest mozliwosc poznania plci dziecka, moze byc tak ze ktos chce to zrobic glownie po to zeby tej plci byc pewnym od razu.

Listopad 2022 -pierwszy cud 💕

202211115570.png

5.11.2024 💔 6+4
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety znam przypadek błędu w NIFTy i nie mam aż takiego dużego zaufania do tych testów, więc u mnie to raczej opcja, jak coś pójdzie źle. Za to usg i pappa na pewno będę robić, bo te usg jest tak dokładne, że aż byłam w szoku podczas takiego pierwszego badania. Dużo tam widać i myślę, że naprawdę dużo nieprawidłowości można wykryć. Trzeba znaleźć lekarza, który ma certyfikat, żeby je wykonywać. Mój prowadzący lekarz akurat nie robi, ale mam sprawdzoną klinikę

Co do karty ciąży… Mój lekarz mi już założyl na pierwszej wizycie, to chyba naprawdę zależy od lekarza. Dla mnie to ważne mieć ją przy sobie nawet na tym momencie. Nigdy nie wiadomo czy człowiek gdzieś nie zemdleje itd, więc pamiętajcie zawsze ją brać jak wychodzicie z domów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 07:07

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scandi ja z tego co się orientuję to przy Nifty zaznaczasz czy mają Ci podać płeć, że jest to jakby na życzenie, ale nie daje sobie ręki uciąć
    Dobrego tygodnia dla wszystkich dziewczyn! Jak najmniej stresów, dużo wizyt z bijącymi serduszkami 😍
    Moje USG za tydzień w poniedziałek rano, już nie mogę się doczekać

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 👋🏼
    Ja dzisiaj nie mogłam spać z tego stresu, do tego w środę wizyta.. Boję się okropnie.
    Ta ciąża to jest jeden wielki codzienny strach od pozytywnego testu. Że nie może człowiek wyluzować myśli i myśleć pozytywnie jak za pierwszym razem i cieszyć się tym co jest.
    Jak tak będzie cały czas to ja osiwieje w ciągu kilku miesięcy 🤯

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

A macie jakieś polecajki na bezsenność?
    Już 3 dzień z rzędu nie mogę spać, kręcę się na łóżku i tyle z mojego snu i odpoczynku. Wieczorna melisa nic nie daje 🥲🥲

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶💙 199g
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja niestety żadnych polecajek nie mam, choć w ciazy z pierwsza córka też właśnie miałam problemy ze snem. W kolejnych już spałam jak zabita i teraz jestem na etapie, że zasypiam tylko jak dzieci pójdą spać, więc totalnie odwrotnie.

Dziewczyny, kciuki za Wssze wizyty! Rozumiem wasze stresy, ale mocno wierzę, że będą dobre wieści ❤️

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • GabaB Koleżanka

Wysłany: 28 października 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkka mam pytanko do Was,
    Wiem ze to moja sprawa, ale może mi poradzicie.
    Pracuje w przedszkolu, w grupie 4-5 latków. Mam 2 dzieci z orzeczeniem, boje się trochę ogólnie bo to nie wiadomo co zrobią. A moje koleżanki z którymi pracuje w grupie sobie albo gdzieś wychodzą albo coś.
    Jak myślicie powiedzieć im o ciąży? Kurcze to dopiero początek- bo wg OM 6t, boję się że coś się jeszcze wydarzy nie tak i mam obawy czy mówić, z jednej strony bym miała spokojną głowę, a z drugiej strony to sama nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 07:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 06:55

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina wrote:
    Ja ledwo rozpoczęłam 8 tydzień i od tego momentu już brak apeytu. Od początku super się czułam, tam zmęczenie, senność czy ból piersi to pikuś, i suoer apetyt. A teraz tydzień temu wybił 8 tydzień i jak w zegarku wzdęcia, brak apeytu, ból żołądka. Doświadcza któraś z was podobnie?
    Jestem w 8 tyg i 2 dniu - ogólnie to mnie mdli rano i wieczorem, więc nie chce się przez to jeść. Tak się czuję jakby zmniejszył mi się żołądek, bo jak zjem troszkę więcej to mnie bierze na wymioty tak jakbym miejsca w żoładku nie miała dziwne to.
    W ogóle jak powinno się mówić jak jestem w 8 tyg i 2 dniu to 8 tydzień czy już 9?

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nie biorę, ale xonvea niestety odpada, bo nie można po niej prowadzić auta :( no i też senność w skutkach ubocznych mnie zniechęca bardziej niż mdłości, bo akurat na senność w pracy do 22 nie mogę sobie pozwolić xd

Wiem. Ten brak możliwości prowadzenia auta jest kiepski. No ale i tak dla mnie lepszy niż mdlosci w środku nocy.. liczę na to że wezmę ja kilka dni i pomoze:p bo na dłuższą metę ciężko mąż musi odbierać i zawozić córkę jakoś. Ja też muszę jeździć autem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 08:12

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Znowu pozwolę sobie odpowiedzieć :D to zależy od lekarza i jego widzimisię - mój założył na wizycie albo serduszkowej, albo jednej przed, aż byłam zdziwiona. W Luxmedzie założyli mi na konsultacji ginekologicznej przez telefon... Miałam dość szybko założoną, pamiętam, ze reszta dziewczyn czekała dłużej na swoje karty.

Mi lekarz założył ostatnio już w 5 tydz. Lekarz decyduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 08:12

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja niestety znam przypadek błędu w NIFTy i nie mam aż takiego dużego zaufania do tych testów, więc u mnie to raczej opcja, jak coś pójdzie źle. Za to usg i pappa na pewno będę robić, bo te usg jest tak dokładne, że aż byłam w szoku podczas takiego pierwszego badania. Dużo tam widać i myślę, że naprawdę dużo nieprawidłowości można wykryć. Trzeba znaleźć lekarza, który ma certyfikat, żeby je wykonywać. Mój prowadzący lekarz akurat nie robi, ale mam sprawdzoną klinikę

Co do karty ciąży… Mój lekarz mi już założyl na pierwszej wizycie, to chyba naprawdę zależy od lekarza. Dla mnie to ważne mieć ją przy sobie nawet na tym momencie. Nigdy nie wiadomo czy człowiek gdzieś nie zemdleje itd, więc pamiętajcie zawsze ją brać jak wychodzicie z domów ;)

Ja prawdopodobnie nie bedevrobic pappy. Nie robiłam w 1szej ciazy bo nie chce sie stresować. To statystyka. A tak naprawdę może bez potrzeby denerwować. Takie moje zdanie. Najważniejsze usg prenatalne są w każdym trymestrze i uważam że warto je robić u specjalistów na dobrym sprzęcie itp. Tak samo jest echo serca do zrobienia to są specjalni lekarze co wykonują te badania najlepiej. Zamierzam płacić. U mnie nawet prowadzący odsyłał do konkretnych lekarzy na te badania. Zresztą uważam że warto znać innz opinie zawsze. Więc ja prawdopodobnie na któreś usg pójdę do kogoś innego. Pewnie na to z echem serca. Ale to duzo później się robi

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Po prostu musimy...ja mam bd duze wsparcie męża. Trochę się boję tylko jego delegacji oraz jeszcze dzwonili że jest dawca szpiku. I ktoś potrzebuje więc będzie miał zabieg i prawdopodobnie będzie nie w formie oraz oczywiście musi jeździć kilka razy do szpitala.

W 1szej ciazy miałam masę pytań typu bo jesc itp ale teraz to mi się zdarzyło zjeść termizowany ser ale nie schizuje;) pamiętam ze wypytuwalam o toxoplazmoze bo był kot w domu wychodzacy. Później warto dopytać o te badania prenatalne o to czy warto i które robić.
    Może też o szczepienia. Ja się nie mogę zaszczepić więc nie dopytuje ślę to ważny temat. Warto zrobić listę przed wizyta;) żeby połowy pytań nie zapomnieć! Oo i jeszcze czy daje swój nr tel. Dużo lekarzy daje a mój np zapomnial mi podać kiedys:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2024, 08:13

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 października 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ale teraz wszystkie kobiety mają te badania za darmo, więc nie musisz za nie już płacić. Weszła ta ustawa. Sprawdź sobie. Moja super klinika, gdzie robiłam prywatnie, teraz normalnie robi w ramach skierowania nieodpłatnie. Nawet, jak prowadzisz ciążę prywatnie, lekarz może dać Ci skierowanie na te badania - tak było u moich koleżanek w ostatnim czasie.

Przygodami lekarz liczy skończone tygodnie więc jak masz 5+3 to masz piąty tydzień itd. Lepiej tak liczyć, żeby się nie pomylić i wtedy też otoczenie będzie wiedziało w razie jakieś sytuacji co powiedzieć lekarzowi. Choć jestem pewna, że mój mąż nie wie, w jakim tygodniu jestem 🫣

Ze szczepień ja się będę szczepić na krztusiec ale to z końcem ciąży się szczepi :) Te pytanie o numer telefonu też warto miec w głowie, bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Zaglądam tu od dłuższego czasu ale dopiero dziś się odważyłam napisać i nieśmiało przywitać :)
    Krótko o mnie, jest to moja druga ciąża, niestety pierwszą straciłam w kwietniu tego roku, poronienie zatrzymane w 7 tc.
    Teraz przeżywam oczywiście i bardzo się stresuje każdą wizytą ale staram się myśleć pozytywnie :) obecnie jestem na etapie 6+6, termin wstępnie to 18 czerwca, na wizycie w zeszłym tygodniu udało się potwierdzic bicie serduszka :) kolejną wizytę mam 4.11 natomiast dziś ważny dzień, ponieważ mam zamiar powiedzieć szefowi o ciąży i o tym że długo nie popracuję. Tym razem mam zamiar posłuchać lekarza i nie poświęcać się, skorzystać z L4 wcześniej, pracuje w typowym korpo gdzie oczekiwania i presję mamy ogromną, ale dla mnie wyscig szczurów nie jest najważniejszy ;)
    Z dolegliwości mam bol piersi, senność oraz od kilku dni mega mdłości i odrzut od jedzenia mięsa - na samą myśl kotłuje mi się w żołądku, nie mówiąc już o zapachu.
    To tyle na ten moment, bardzo miło mi do Was dołączyć, trzymam kciuki za Wasze ciążę oby były spokojne i bezproblemowe i życzę dobrego poniedziałku :)

Nosa, awokado 🥑, CelinaJan, asiun, Revolutionary , xSmerfetkax, Scandi-B, Truuskaawka lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ