CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się po wizycie, 287g małego człowieka, wg rozmiaru nadrobił o jeden dzień względem OM 😆 czyli +5 dni, nóżki na górze tak jak czuje ruchy 🥰 wód płodowych odpowiednio, wszystkie organy na miejscu, tylko zdjęcia nie da się dobrego zrobić. Jest radosc 🩵
Szarotka12, Elza1234, Cel95, przygodami66, KarolaKinga, eeemakarena, Margareetka, Gusia_, SZKODNIK, Alex_92, Kkk77, jowmat, amoze, awokado 🥑, asiun, Kozina01, Moooniii, KasiaGosiaWerka, Maj.a, CelinaJan, Lauraa, Klaudek11, xSmerfetkax, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Ja idę jutro na zajęcia dla kobiet w ciąży i zapisałam się do przodu na różne, kręgosłup, joga, pilates
kasssia, Margareetka, Lauraa lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nosa wrote:Melduję się po wizycie, 287g małego człowieka, wg rozmiaru nadrobił o jeden dzień względem OM 😆 czyli +5 dni, nóżki na górze tak jak czuje ruchy 🥰 wód płodowych odpowiednio, wszystkie organy na miejscu, tylko zdjęcia nie da się dobrego zrobić. Jest radosc 🩵
Jaki duży już! Gratulacje 😁Nosa lubi tę wiadomość
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja ciągle planuje 😆
rozciągam się jak mnie plecy / tyłek bolą, ćwiczę z gosią moskowiak na youtube.
mam też apkę women up (tworzona przez fizjo urogine), kupiłam jeszcze przed ciążą, no ale tam są dłuże treningi albo takie pod koniec ciąży, więc jeszcze się przyda.
planuje też zapisać sie na zajęcia, ale to jak juz będę na L4. -
Ja planuję w lutym wrócić do pracy i trochę jeszcze popracować także jeszcze się nie zdecydowałam na wzięcie multisporta. Ale planuje pójść sobie tak raz, czy dwa zobaczyć czy te zajęcia będą dla mnie 😀 w pracy nie będzie problemu, żeby wyjść w trakcie, bo niestety zdecydowana większość tych zajęć jest do południa
-
Cel95 wrote:
Oj widać, pięknie rośnie 😍Cel95 lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Ja planuję w lutym wrócić do pracy i trochę jeszcze popracować także jeszcze się nie zdecydowałam na wzięcie multisporta. Ale planuje pójść sobie tak raz, czy dwa zobaczyć czy te zajęcia będą dla mnie 😀 w pracy nie będzie problemu, żeby wyjść w trakcie, bo niestety zdecydowana większość tych zajęć jest do południa
-
kasssia wrote:ja własnie zrezygnowałam, bo wiem, że nie mam nic w pobliżu, a nie chce mi się nigdize jeżdzić.
Ale Gosia Mostowiak i jej joga są super tak w domu -
eeemakarena jak tam mama?
HejAnku jak wyjdziesz to wiedźma z łóżka obok na bank nakabluje.
Ja nie ćwicze. Nie chcę mi się. Na sama mysl że mam znaleźć czas i energię na ćwiczenia rzygać mi się chce. Od lat bardzo dużo trenuje i teraz zwyczajnie mi się nie chce. Plecy mnie bolą czy ćwicze czy nie. W ogóle jak trenuje to wszystko mnie boli tak samo jak teraz 😅
Tylko muszę zacząć spacerować więcej bo czuje swój ciężar a nigdy go nie czułameeemakarena lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:eeemakarena jak tam mama?
a lepiej, wczoraj mąż odebrał ją ze szpitala
doprowadzili jej wyniki na poziom minimalny i do domu
cala poobijana, dopiero jej wychodzi i zaczyna czuć jak ją całe ciało boli
ale umowila sie juz do lekarza, po jakies proszki na sen, bo dalej ciezko z tym spaniem
mowi ze do kardiologa sie musi umowic
o psychologu też wspomniala, że się zastanowi co gdzie i jak
je tyle ze nadrabia za ten caly miesiac chyba xD w szpitalu potrafila o 4 nad ranem wciągać krakersy
cały czas głodna, także fajnie, że organizm wraca do siebie
jest lepiej, oby tak zostało
Cel95, Alex_92, Elza1234, CelinaJan, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Ja na razie ćwiczę bieganie za trzylatką i taniec z mopem 😅, ale mam wykupione ćwiczenia do porodu od zaufaj położnej, więc coś tam planuję poćwiczyć. Póki co nie mam nawet siły o tym myśleć 🙊 może na L4, bo teraz jak kończę pracę wieczorem to już myślę tylko o spanku.
-
Zazdroszczę tych chęci ćwiczenia czy to joga czy basen, ja nie mam kompletnie na to ochoty, jedyne moje ćwiczenia to chodzenie do sklepu i paczkomatu kilka metrów od domu 😁 ale jak za dużo chodzę albo za ciężko poniosę w torbie to podbrzusze mnie boli więc muszę zluzować i rozkładać zakupy na „raty”. I ostatnio też wróciło znów zmęczenie, w sensie ta senność że popołudniami i wieczorami mam ochotę spać. Niestety popołudniu nie mam za bardzo jak to wieczorem o 21.30 już padam, wczoraj zasnęłam o 22 jak córka poszła spać, a kilka tygodni wcześniej to wytrzymywałam do 24 lekko oglądając jakieś bzdury w tv 🤨Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Chwalipost 3 pierwsze smyk z wyprzedaży, ostatnie lumpeks za 1zł/szt
https://zapodaj.net/plik-LaqNI1rHYn https://zapodaj.net/plik-2JnyQF4Kyl
https://zapodaj.net/plik-8JPwKOt8zP
https://zapodaj.net/plik-MLfOf1biiSeeemakarena, Biedronka@, amoze, przygodami66, KasiaGosiaWerka, Klaudek11, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Aaaa Muminki 🤩
Czy mi się wydaje ,że te głównie dzieciate nie ćwiczą
eeemakarena czyli mama nie je przez depresję?
Jestem chwilowo bezdzietną lambadziara więc obiecałam sobie że to będzie pół roku dbania o mnie, po tych 3.5 roku walki o to dziecko i otarciu się o depresjęCel95 lubi tę wiadomość
-
Szczerze mówiąc, nie wiem. Lekarz mówił że jej leki na nadciśnienie wypłukiwały magnez potas itd. Tylko ona te leki bierze od kilku lat, a magnez suplementowala.
Powoli nie mogła spać, jeść, potem doszły mdłości , brak apetytu aż doprowadziła się do tego stanu.
A że w ogóle nie chciała słyszeć o lekarzu… nie wiem może jakieś zatrucie się połączyło ze stanem depresyjnym.
Mama straciła pracę ze względu na wiek w listopadzie, w pierwszym dniu bycia prawdziwym emerytem złamała stopę i została uwięziona w domu na półtora miesiąca. Ona która jeździ na wycieczki, nie może usiedzieć w domu i zabalowałaby nas wszystkie na śmierć xD
I to się tak chyba wszystko powiązało ze sobą
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Elza1234 wrote:No myślę że po prostu nie macie na to czasu
Jestem chwilowo bezdzietną lambadziara więc obiecałam sobie że to będzie pół roku dbania o mnie, po tych 3.5 roku walki o to dziecko i otarciu się o depresję
Dokładnie😁Elza1234 lubi tę wiadomość
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Chyba dobrze Ci się wydaje 😝 ja to pierdziele, nigdy mi się nie chciało ćwiczyć, nawet w szkole na wf-ach 🤣
Ale też np jak chcę schudnąć to wcale nie muszę ćwiczyć tylko mniej żreć, po pierwszej ciąży jak się zaparłam to schudłam do 46 kg TYLKO przy ograniczeniu kalorycznym. Bez ćwiczeń. Ale wiem że ćwiczenia dobrze robią na kondycję i ogólnie żeby to ciało wyglądało jakoś. Niestety no, to nie dla mnie wylewanie siódmych potów 🤪Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Dołączam do drużyny dzieciatych-niećwiczących. Ale kurde po całym dniu biegania za moją dwójeczką, wiecznego schylania się, tańcowania i jeszcze sprzatania chaty na samą myśl o ćwiczeniach lecę z nóg. Pewnie bliżej porodu coś się pokulam na piłce, ale to mój maks. Od ponad czterech lat nie przespałam nocy i w tej ciazy juz to odczuwam baaaardzo. I też mi właśnie wróciła ta senność w dzien w ostatnich dniach, no ale moja dwulatka wstaje ostatnio przed szostą. Nie wiem, co jej się przestawiło, ale nieraz mam ją ochotę spakować i wysłać z mężem do pracy xd