X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Chyba dobrze Ci się wydaje 😝 ja to pierdziele, nigdy mi się nie chciało ćwiczyć, nawet w szkole na wf-ach 🤣
    Ale też np jak chcę schudnąć to wcale nie muszę ćwiczyć tylko mniej żreć, po pierwszej ciąży jak się zaparłam to schudłam do 46 kg TYLKO przy ograniczeniu kalorycznym. Bez ćwiczeń. Ale wiem że ćwiczenia dobrze robią na kondycję i ogólnie żeby to ciało wyglądało jakoś. Niestety no, to nie dla mnie wylewanie siódmych potów 🤪

U mnie identycznie, anty sport :)

Tak Karola, masz racje :)

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy silną drużynową reprezentację na wątku i fajnie, od razu człowiekowi lżej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:51

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ćwiczeń to tylko codzienne spacery żeby nabić te 10tys kroków :D nic więcej 😅

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no Wy dziewczyny macie już aktywność mając Dzieci:)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem wręcz czuję, że mam za dużo aktywności hahaha więc lubię sobie poodpoczywać przy pracy przy kompie jakkolwiek to brzmi xd

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam ostanio ochote na alkohol. Na wódę,adwokat i takie tam. Najlepsze jest to że ja nie piję. Czasem na jakiś wigiliach w grudniu to wina czy piwa się napiję. Mąż twierdzi że w poprzedniej ciąży też tak miałam,ja nie pamiętam tego.
    Łatwiej by było mieć smaka na ogórki kiszone niż na alko. Nawet powoachac nie mam co bo w domu alko nie mamy😅

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja czasem wręcz czuję, że mam za dużo aktywności hahaha więc lubię sobie poodpoczywać przy pracy przy kompie jakkolwiek to brzmi xd

Haha ja tak samo xD od rana latanie, sprzątanie, gotowanie, bieganie, spacery, zabawa, po południu idę do pracy w końcu odpocząć i posiedzieć XDDDD

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ale mam ostanio ochote na alkohol. Na wódę,adwokat i takie tam. Najlepsze jest to że ja nie piję. Czasem na jakiś wigiliach w grudniu to wina czy piwa się napiję. Mąż twierdzi że w poprzedniej ciąży też tak miałam,ja nie pamiętam tego.
    Łatwiej by było mieć smaka na ogórki kiszone niż na alko. Nawet powoachac nie mam co bo w domu alko nie mamy😅
    Mnie się ostatnio co noc śni że palę papierosy z wielką przyjemnością xD a ja w życiu fajek nie paliłam

Co do sportu - ja musiałam zacząć ćwiczyć bo miałam IO i przytyłam 10 kg w pół roku, nie mogłam na samych lekach ogarnąć insuliny, home miałam w kosmos wielka.
    Ale znalazłam rozwiązanie - zaczęłam chodzić na to, co sprawiało mi frajdę, czyli pilates, zdrowy kręgosłup, jogę i zumbe. Plus siłownia 5 min spacerem od domu, bo wiedziałam że jak będę miała gdzieś dojeżdżać to znajdę wymówki
    Naprawdę to lubiłam przez co IO ogarnęłam, schudłam do wagi sprzed zaburzeń, wkręciłam się w to i po prostu tak mi już zostało.
    Ale jakby ktoś mi kazał iść ćwiczyć na jakimś burn uda i pośladki - to bym go wyśmiała bo nienawidzę takich ćwiczeń

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:25

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do tych co nie ćwiczą, a nie mam dzieci. Nie chce mi się przeokrutnie, przed chwilą zasnęłam na kanapie. Jedyny mój sport to spacery do sklepu i sprzątanie mieszkania. Ja to pierdziele, to jest mój czas i bardzo mi dobrze z nic nie robieniem 😀 a poza tym pomimo 2,5 kg na plusie od początku ciąży to widać, że chudnę na nogach, rękach, tyłku. Tylko brzuch rośnie i piersi. Jakbym ćwiczyła musiałabym chyba jeszcze więcej kalorii spożywać. Aaa zapomniałam, że jeszcze wchodzę codziennie na 4 piętro po schodach 🙃cały sport haha

magdalena321, Nosa lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygodami ty masz kardio już na klatce schodowej, moim zdaniem powinniśmy Cię uznać za ćwiczącą regularnie 😅

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka z łóżka obok ma gorączkę + na oddział wpadła jej trzylatka prosto z przedszkola i wydotykała wszystko w pokoju… uciekam stąd jutro w podskokach 😂

Człowiek się trzy miesiące z dziećmi z rodziny nie widzi, bo kaszel przy krwiaku jest groźny, a przede wszystkim nie chce żadnego dziadostwa w ciąży złapać no ale nie wytłumaczysz. Ona oburzona wielce, że ją położna przegoniła…

Szkodnik ale brzusiol 🥹🥹 ja też taki chcę

SZKODNIK lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Przygodami ty masz kardio już na klatce schodowej, moim zdaniem powinniśmy Cię uznać za ćwiczącą regularnie 😅
    Gusia haha tak ,dla mnie to wystarczający wysiłek na dzień 😀

Gusia_ lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sezonie infekcyjnym to mogliby nie wpuszczać małych dzieci na oddział albo chociaż prosić matki o wyjście do nich na korytarz… Ja kocham swoje dzieci i wiadomo w szpitalach tęsknię, ale no bez jaj, chorych dzieci się nie przyprowadza w takie miejsca 🫣

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    W sezonie infekcyjnym to mogliby nie wpuszczać małych dzieci na oddział albo chociaż prosić matki o wyjście do nich na korytarz… Ja kocham swoje dzieci i wiadomo w szpitalach tęsknię, ale no bez jaj, chorych dzieci się nie przyprowadza w takie miejsca 🫣

W ogóle bym nie miała problemu jakby siedziała z nią na korytarzu. W sobotę ma przyjść z nią na dłużej bo już jej obiecywały więc powiem to jutro mojej lekarce bo bez przesady…

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój mąż przyjeżdżał z córką wychodziłam do nich na schody przed oddział 🤷‍♀️ no ale też jakby była chora, na pewno bym im zabroniła przyjechać

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:46

HejAnku🌸 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Dołączam do tych co nie ćwiczą, a nie mam dzieci. Nie chce mi się przeokrutnie, przed chwilą zasnęłam na kanapie. Jedyny mój sport to spacery do sklepu i sprzątanie mieszkania. Ja to pierdziele, to jest mój czas i bardzo mi dobrze z nic nie robieniem 😀 a poza tym pomimo 2,5 kg na plusie od początku ciąży to widać, że chudnę na nogach, rękach, tyłku. Tylko brzuch rośnie i piersi. Jakbym ćwiczyła musiałabym chyba jeszcze więcej kalorii spożywać. Aaa zapomniałam, że jeszcze wchodzę codziennie na 4 piętro po schodach 🙃cały sport haha

W poprzedniej ciąży też mieszkalam na 4 piętrze bez windy i jeszcze nosiłam przez kilka miesięcy szczeniaka na górę, bo nie mógł chodzić po schodach. Przestałam dopiero jak ważył powyżej 10 kg. To był trening siłowy jak nic xD

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    W poprzedniej ciąży też mieszkalam na 4 piętrze bez windy i jeszcze nosiłam przez kilka miesięcy szczeniaka na górę, bo nie mógł chodzić po schodach. Przestałam dopiero jak ważył powyżej 10 kg. To był trening siłowy jak nic xD
    To jestem dokładnie ja dzisiaj 🙈 Czwarte piętro bez windy, tylko już nie szczeniak, a dorosły pies 13 kg. Mąż nie mógł wziąć wolnego w pracy, a na 15 musiałyśmy pojechać na echo serca przed piątkową sterylką. Jak wróciłyśmy to myślałam, że mi pęknie podbrzusze z bólu, bo nie nosiłam jej od daaawna, a nie chciała współpracować i bardzo się rwała. Nie polecam czwartego piętra z dodatkowym ruchomym 13-kilogramowym obciążeniem 😅

Tanashi lubi tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasza czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    To jestem dokładnie ja dzisiaj 🙈 Czwarte piętro bez windy, tylko już nie szczeniak, a dorosły pies 13 kg. Mąż nie mógł wziąć wolnego w pracy, a na 15 musiałyśmy pojechać na echo serca przed piątkową sterylką. Jak wróciłyśmy to myślałam, że mi pęknie podbrzusze z bólu, bo nie nosiłam jej od daaawna, a nie chciała współpracować i bardzo się rwała. Nie polecam czwartego piętra z dodatkowym ruchomym 13-kilogramowym obciążeniem 😅
    O to ja też dołączam do 4 piętra i psa 13 kg 😅 ale Bogu dzięki włazi sam
    Za to ja regularnie tacham paczki na górę z paczkomatu xD

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • KasiaGosiaWerka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Chwalipost 3 pierwsze smyk z wyprzedaży, ostatnie lumpeks za 1zł/szt :)

https://zapodaj.net/plik-LaqNI1rHYn https://zapodaj.net/plik-2JnyQF4Kyl
    https://zapodaj.net/plik-8JPwKOt8zP
    https://zapodaj.net/plik-MLfOf1biiS
    Ze smyka kupiłam dokładnie te same ciuszki, jedynie skarpetki się różnią, bo wzielam ten drugi zestaw: szare, oliwkowe i kremowe :D

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus Maria
    Cały dzień czytam opinie o szpitalach w mieście do porodu i mózg mi zaraz wyparuje 🤡🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
‹‹ 678 679 680 681 682
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ