CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
kasssia wrote:Oo słuchajcie właśnie się zapisałam na zwiedzenie porodówki w szpitalu, w który będę celowała chyba, idę w piątek 😍
Trochę już się nie mogę doczekać
Wg co raz bardziej czuję bąbelki na dole brzucha, czekam na te kopniaki jak na złoty gral -
przygodami66 wrote:Odnośnie wózków to powiem Wam, że mega warto podjechać sobie do sklepu i każdy wózek na swojej liście pomacać, pojeździć, poskrecac, pojeździć z obciążeniem i wjechać np na podest/krawężnik. Wtedy dopiero wjeżdża cała reszta typu jak się składa, hamulce, wywietrzniki, UV, itp itd w zależności jakie kto ma piorytety. Ja jestem drobna i w praktyce jak miałam wózkiem wjechać na podest z obciążeniem to z tej listy którą mamy na pierwszej stronie dużo wózków odpadło względem mnie. Tu chyba nie ma co się sugerować co komuś pasuje, bo każdemu co innego będzie pasować. Fajnie sobie to posprawdzać na żywo.
Apropo wypróbowania sobie każdego wózka to dzisiaj na instastory u charlizemystery widziałam, że jest miejscówka, gdzie mają różne podłoża i można sobie potestować jak się danym wózkiem po nich jeździ 🙈 nazywało się chyba „przetestuj wózek” i to pewnie było w wawie, ale patrzyłam w necie, że w Gliwicach też jestprzygodami66 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Chciałabym skromnie poprosić o przyjęcie mnie do tego wątku 🙈 czytam Was od samego początku (serio nie opuściłam ani jednej strony), a część was kojarzę z wątku staraniowego 😆. Do tej pory nie miałam odwagi założyć konta i się dołączyć, także pozostawałam jako obserwator incognito 😂 .
Dziś się w końcu zebrałam, więc próbuję, mam nadzieję, że wbijanie się na krzywy ryj w połowie ciąży jest dozwolone 😬.
Ja Was bardzo dobrze „znam”, śledziłam wszelkie wyprawy na IP, krwiakowe historie, wszelkie dolegliwości itp. A z racji, że Wy nie wiecie o mnie nic, krótko o mnie - pierwsza ciąża, szczęśliwie krótko poszło - 2cs.
Robiliśmy NIFTY (w sumie to z tego forum się dowiedziałam o jego istnieniu, bo nie mam dzieciatych znajomych) . Na pokładzie mamy dziewczynkę 🩷. Termin na 15 czerwca. Połówkowe 30 stycznia. Od kilku dni jestem już na l4, bo coraz trudniej mi było wysiedzieć 8-9h bez przerw przed komputerem (praca w międzynarodowym korpo). Podziwiam też wasze brzuszki, bo u mnie brzuch wciąż niewidoczny, dalej noszę jeansy z wysokim stanem bez żadnego problemu 😆. No, ale czytając wasze historie zakładam, że w pierwszej ciąży to normalne.
Ktoś ostatnio pytał o linea negra - u mnie się zaczęła pojawiać z początkiem roku, na razie jest bardzo lekko widoczna, ale jednak coś się przebija. A i bym zapomniała, od 18t czuję ruchy 🩷.
Muszę jeszcze ogarnąć jak się dodaje pasek na dole z progresem ciąży 🤔.
A tu bobasek wita się z forum.
https://zapodaj.net/plik-gDC87FKjJk
Margareetka, Elza1234, awokado 🥑, przygodami66, KasiaGosiaWerka, Cel95, Klaudek11, CelinaJan, SZKODNIK, Kozina01, KarolaKinga, asiun, eeemakarena, Moooniii, amoze, Alex_92, Szarotka12, Nosa, kasssia, Revolutionary , Malinaaa2024, xSmerfetkax lubią tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Apropo wypróbowania sobie każdego wózka to dzisiaj na instastory u charlizemystery widziałam, że jest miejscówka, gdzie mają różne podłoża i można sobie potestować jak się danym wózkiem po nich jeździ 🙈 nazywało się chyba „przetestuj wózek” i to pewnie było w wawie, ale patrzyłam w necie, że w Gliwicach też jest
-
przygodami66 wrote:Ja byłam w Katowicach w zwykłym większym sklepie z wozkami i mieli tam większe obciążniki do wózków i np też lalki dzieci z obciążeniem 3 kg. Był też podest i to mi dużo dało, bo tu gdzie mieszkam mam dużo chodników/przejść, a tam gdzie mamy działkę to akurat same tereny leśne. Duzo czasu w sklepie spędziliśmy ale nikt nas nie pospieszał i jeździliśmy jak głupki i robiliśmy testy 😀 zresztą sam personel nam pokazywał różne wózki i mówił, że możemy sobie wjechać, zrobić kółko po sklepie, a wiedzieli, że w ten dzień wózka nie kupimy, bo na wstępie to powiedziałam. Przeglądałam tyle wózków na necie, a zupełnie co innego mamy teraz w planach kupić po tych testach. Haha nawet chodziliśmy z wozkami nie patrząc pod nogi tylko w bok czy nam nogi się nie obijają o wozek ale to nie był nasz pomysł tylko sprzedawcy.
-
asiun wrote:I właśnie to pokazuje, że nie ma co świrować o ile widzimy, że poza waga z dzieckiem wszystko jest ok. Każdy jest inny i tak musi być 🙂
To prawda. Mój mąż nie waży dużo. Bmi koło 21,5 a ma 185. Ma chude nogi, jest szczupły, ale nie jest za chudy, ma szerokie plecy itp. Taka budowa. Jego mama też tak ma, mała waga a wygląd szczupły ale nie że za chuda czy coś. To wszystko przy normalnej aktywności fizycznej, mając też mięśnie itp.
Ja to mam na odwrót. Jak ważyłam 56 kg przy 168 wyglądałam za chudo, nogi wiadomo spoko ale biustu zero, brzuch wklęsły, żebra wystające.
Jakbyśmy z mężem mieli to samo bmi co on on idealnie a ja no wyglądałabym jak dziecko trochę.
Z kolei z moim on by był jak taki napuchniety dziwnie człowiek, a ja tak normalnie rozmiar 38.
A każdy z nas ma wagę w normie😁🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 04:37
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Hej Anabbit witamy
Skąd jesteś i który rocznik? Jak tam przebieg Twojej ciąży?
Fajnie, że szybko się udało I bez problemów
Uuu masz bardzo grzeczną córeczkę, super zapozowała do zdjęcia 😁
Ja normalnie śpię o tej porze, ale koło 21 zasnęłam no i teraz od 4 już kompletnie mi się nie chce spać😅23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Mnie w nocy tak strasznie zaczął boleć żołądek… chciałam iść do dyżurki, poszłam siku najpierw i normalnie słabo mi się zrobiło, mroczki przed oczami. Ledwo wróciłam do łóżka. Dały mi alugastrin i dobranoc, pytam się czy mogą mi dać nospe, bo raz tak miałam i faktycznie mi pomogła z gazami - „nie bo to nie pomoże”. Dobrze, że na dnie torby miałam jakąś ostatnią tabletkę to sobie wzięłam, dopiero po godzinie od zażycia mnie puściło. Masakra.
+ codziennie o 6 rano dostaje 2x exacyl i 2x cyklonamine doustnie na czczo. W domu pilnowałam żeby cyklonamine jeść do posiłku jak piszą w ulotce i nie wiem czemu pomyślałam, że skoro w szpitalu tak podają to jest okej… już mam dość.💔 Marcysia 21t 👼 -
Witaj Anabbit.
HejAnku to bierz po posiłku. Oni tam nie patrza jak podawać leki. Nikt pewnie w życiu w ulotkę nie zajrzał. Ja czasem czytam z nudów.
Teraz takie czasy że bez zlecenia lekarza to nawet nospy nie dadzą
przygodami66 jak to te bobowozki przy Ikea to ja pamiętam jak mnie tak wkur**li. Wciskali nam tego cybexa Priam i Joolz. W ogóle nie było mowoly o innych,z resztą słabo tam z wyborem było bo pól sklepu to były te same model w różnych kolorach.
Z fotelikami to samo. Zero jakiegos obeznania w temacie. Tak szukaliśmy że skonczylilismy kupując wózek w Poznaniu w Pat i Max czy jakoś tak. A gdzie masz Kato a gdzie Poznań😅
Pozniej jak szukaliśmy spacerówki to było to samo. Zero jakiegoś wyboru ze średniej półki popularnych firm.
Wózek kupiliśmy w Gliwicach ,jeju ile tam było wózków i jaka fajna ekipaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 07:34
-
HejAnku🌸 wrote:Lekarka z nocy mi zrobiła test ph i pierwsze co powiedziała to terminacja ciąży… moja prowadząca ciążę ma przyjść na pół godziny. Jestem przerażona
Cel95, amoze, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Lekarka z nocy mi zrobiła test ph i pierwsze co powiedziała to terminacja ciąży… moja prowadząca ciążę ma przyjść na pół godziny. Jestem przerażona
Może zarzucą jakiś antybiotyk,czasem zdarza się infekcja wewnątrzmaciczna. Kwestia zbadania wód płodowych .