CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
przygodami66 wrote:Bobowózki
Ja również byłam w bobowozki i też mogę polecić ten sklep z czystym sumieniem. Był to drugi sklep z wózkami a my totalne laiki nie wiedzieliśmy nic, jedyny nasz wymóg to łatwy w składaniu i lekki ze względu na 4 piętro a typ raczej miejski wózek. Pan sprzedawca poświęcił nam dobrą godzinę przedstawił 2-3 modele i pozwolił przetestować na wszystkie możliwe sposoby.
I duży plus za to że mają obciążenia więc można zobaczyć jak wózek sobie radzi z dzieckiem bo na pusto większość fajnie jeździło 😅przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Może tylko trochę pociekło.
Może zarzucą jakiś antybiotyk,czasem zdarza się infekcja wewnątrzmaciczna. Kwestia zbadania wód płodowych .
Od razu tekst o terminacji ? Szok. Ty Karola jesteś "z branży". Chyba są jakieś sposoby podtrzymania tych wód ? Trochę się o tym słyszy.Cel95 lubi tę wiadomość
-
Też mnie zdziwił ten tekst, ja leżałam na patologii z dziewczyną której od 10 tygodni wody odpływały, ale ciągle się uzupełniały... Jak wychodziłam, to w 36 tygodniu nadal leżała. Ania trzymaj się, daj znać co powie lekarka ❤️
przygodami66, Alex_92, Revolutionary , Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Witaj Anabbit.
HejAnku to bierz po posiłku. Oni tam nie patrza jak podawać leki. Nikt pewnie w życiu w ulotkę nie zajrzał. Ja czasem czytam z nudów.
Teraz takie czasy że bez zlecenia lekarza to nawet nospy nie dadzą
przygodami66 jak to te bobowozki przy Ikea to ja pamiętam jak mnie tak wkur**li. Wciskali nam tego cybexa Priam i Joolz. W ogóle nie było mowoly o innych,z resztą słabo tam z wyborem było bo pól sklepu to były te same model w różnych kolorach.
Z fotelikami to samo. Zero jakiegos obeznania w temacie. Tak szukaliśmy że skonczylilismy kupując wózek w Poznaniu w Pat i Max czy jakoś tak. A gdzie masz Kato a gdzie Poznań😅
Pozniej jak szukaliśmy spacerówki to było to samo. Zero jakiegoś wyboru ze średniej półki popularnych firm.
Wózek kupiliśmy w Gliwicach ,jeju ile tam było wózków i jaka fajna ekipaAlex_92 lubi tę wiadomość
-
Hej Anku wszystkie modlitwy i kciuki z Wami.
Z neta:
Jeśli płyn owodniowy odpływa przed 34 tygodniem konieczna jest steroidoterapia. Poza tym, stosuje się również antybiotykoterapię, aby zmniejszyć ryzyko powikłań u dziecka
Warto wspomnieć o niezwykłym przypadku, który miał miejsce w Uniwersyteckim Szpitalu Klinicznym we Wrocławiu. Specjalistom pracującym w tej placówce medycznej udało się utrzymać ciążę przez ponad 15 tygodni od chwili odpłynięcia płynu owodniowego u ciężarnej.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
SZKODNIK wrote:Od razu tekst o terminacji ? Szok. Ty Karola jesteś "z branży". Chyba są jakieś sposoby podtrzymania tych wód ? Trochę się o tym słyszy.
SZKODNIK, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Przygodami66 to dobrze ze zmienili klimat w tych bobowozkach.
Muuvo i Cybex balios maja to do siebie że na zakrętach sprawiają wrażenie wywrotnych. Ja jezdzilam i tył i tym po mieście i zawsze miałam wrażenie, że ten wózek.sie przewróci. Właścicieli wózków je uwielbiały. Więc no.kazdy ma swoją opinię faktycznie.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
HejAnku trzymajcie się, jesteście silne babeczki ❤️
Poszłam dziś rano pobrać krew do kontrolnych badań na wizytę i wyszłam ze szpitala z 2 szwami na baniaku 😅 z deka mi się w głowie zakręciło. Pierwszy raz w życiu miałam taką akcję po pobraniu i niestety nie zdążyłam dojść do krzesełka 😅 masakra, wstyd jak cholera👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
amoze wrote:HejAnku trzymajcie się, jesteście silne babeczki ❤️
Poszłam dziś rano pobrać krew do kontrolnych badań na wizytę i wyszłam ze szpitala z 2 szwami na baniaku 😅 z deka mi się w głowie zakręciło. Pierwszy raz w życiu miałam taką akcję po pobraniu i niestety nie zdążyłam dojść do krzesełka 😅 masakra, wstyd jak cholera
O mamo, jakie atrakcje 😑
Na przyszłość będziesz wiedzieć. Dobrze, że tylko tyle, albo i aż . No bo jednak nie każda z nas wychodzi z pobrania krwi z poszytą głową. -
Poszłam dziś rano pobrać krew do kontrolnych badań na wizytę i wyszłam ze szpitala z 2 szwami na baniaku 😅 z deka mi się w głowie zakręciło. Pierwszy raz w życiu miałam taką akcję po pobraniu i niestety nie zdążyłam dojść do krzesełka 😅 masakra, wstyd jak cholera
Co miałaś za badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:22
-
Poszłam dziś rano pobrać krew do kontrolnych badań na wizytę i wyszłam ze szpitala z 2 szwami na baniaku 😅 z deka mi się w głowie zakręciło. Pierwszy raz w życiu miałam taką akcję po pobraniu i niestety nie zdążyłam dojść do krzesełka 😅 masakra, wstyd jak cholera -
@Karola
Zwykłe pobranie morfologia, glukoza i trójka tarczycowa. Po samym pobraniu było ok, wstałam, wyszłam z gabinetu i nagle zrobiło mi się gorąco, szum w głowie. Głupia byłam, że w miejscu nie stałam tylko zaczęłam iść w stronę krzeseł no i padłam, nie doszłam. Pierdyknęłam się w okolice skroni siedziskiem krzesła i ono narobiło tyle rabanu. Czy film mi się urwał... powiem szczerze, że nie wiem, ale chyba nie, bo za chwilę zrobił się szum w około mojej osoby i na wózku przewieźli mnie 10m dalej do soru. A tam byłam łącznie ze 20 minut z zapisem, szyciem i wypisem w ręku. Kazali się obserwować, jak coś będzie nie halo typu zawroty głowy, zaburzenia widzenia itp itd to mam wrócić, ale właściwie to bez sensu bo i tak badań obrazowych nie zrobią; poza tym nie jest to rana nie wiadomo jak wielka, może ze 2cm, ale strasznie się z niej lało i lekarz stwierdził, że na takie plasterki się po prostu nie utrzyma i lepiej założyć szwy. Póki co schładzam lodem żeby śliwy nie mieć, bo czuje, że trochę zaczyna "rosnąć", a dziś mam prenatalne i głupio tak byłoby jechać jak ofiarą przemocy domowej 😅 więc mam nadzieję, że nie będzie wielkiego siniora dookoła.
@Nineq nie mam w zamiarach straszyć po prostu uczcie się na moim przykładzie, że człowiek nie zna ani dnia ani godziny 😅😅😅
A mina mojego chłopa bezcenna jak mu kazałam po mnie przyjechaćWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:34
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
HejAnku tyle razy udowodniłaś że można wyjść z beznadziejnej sytuacji, że naprawdę wierzę, że coś wymyślą
Myślę o Tobie, daj znać jak będziesz mogła co u Was🧡👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Amoze, musi ktoś z Tobą chodzić na pobieranie skoro Ci się słabo robi. Dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało i kciuki za połówkowe!👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
@Cel, zawsze chodziłam sama i nie miałam żadnych problemów, serio nie wiem co dziś się wydarzyło. Może po prostu jakoś beznadziejnie hormony podziałały, no nie mam rozsądnego argumentu 🙄 pobranie nie bolało, krwi się nie boję, nie wiem. Tak musiało być po prostu. Teraz na kolejnych będę chodzić z kimś i po prostu jakoś zachowywać uwagę i więcej ostrożności.👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️