X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A to może Frutellka z dinusiów i majowych mam (podczytuję je czasem, żeby wiedzieć czego się spodziewać 🤭). Pisała, że pierwsze ok, teraz na drugich problem z nerką i coś jeszcze i amniopunkcje miała.

Oj, ja mam to samo. Prenatalne we wtorek, a ja się zastanawiam czy jest okej.

Tylko te problemy u Frutelki wcale nie są jakieś tragiczne bo dziecko jedna nerke ma zdrowa, ale mogą wymagać pomocy dla maluszka jak się urodzi.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To ja mam taki charakter, że grzebie,czytam analizuje. Niecierpienia nie wiedzieć. Uwielbiam czytac różne analizy,przykłady ,statystyki.

Jak dostaje jakis wynik nie tak,albo opis gdzie lekarz uzyl jakoegos z dupy okreslenia to mąż ma takie powiedzenie o mnie "już ja robaki oblazły". Bo siedzę nerwowa ,drapie się po głowie i czytam. Ale tak czytam,że mnie nie ma dla nikogo

To ma sens mając diagnozę czy wynik, a nie na zaś się denerwować

Jak mam jakieś wyniki czy diagnozy robie to samo co Ty Karola

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak zmieniając temat, zamawiałyście coś może z tej strony: https://jukki.pl/pl/p/Bloomersy-muslinowe-Simply-Nature/5959? Bardzo mi się podobają te rzeczy, ale same wiecie, że jakość jakości nierówna.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się tu dzisiaj od rana dzieje 😵‍💫

HejAnku, ściskam mocno, jesteśmy z Tobą 🫂 ile Ty sie dziewczyno horrorów naprzezywasz w tej ciąży 🫣

Amoze 😱 co za przygoda z rana, dobrze, że też obok był ten sor i pomogli Ci szybko. Kciuki żeby guz Ci sie nie zrobil ✊️

@Anabbit, zapraszamy do wspólnej przygody 🙂

Ja mam moralniaka... 🤭 byliśmy wczoraj na burgerze, potem czułam sie źle i ciężko do nocy, o dziwo cukier dzisiaj ok z rana. Ale to będzie ostatni raz na jakiś czas 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:36

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 22.01.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa niedawno córki mnie namówiły na frytki na wieczór i też w nocy mi było ciężko na żołądku. Też już odstawiłam takie jedzenie 🤣🫣

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tylko te problemy u Frutelki wcale nie są jakieś tragiczne bo dziecko jedna nerke ma zdrowa, ale mogą wymagać pomocy dla maluszka jak się urodzi.
    Wiem, że nie są i bardzo dobrze. Dlatego nie rozumiem kobiet, które nie robią lub zastanawiają się nad prenatalnymi w ogóle.

Ja przed wizytami rozkminiam jakiej wielkości, jaką wagę powinien mieć.

Cel95 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Nineq proszę o wpisanie kolejnej wizyty na 19.02.🙂 dziekuje🙏

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 22.01.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym jedzeniem to też hocki klocki.. wczoraj zjadłam małą bułkę z paprykarzem i ogórkiem kiszonym ok 18.30 i do wieczora było mi tak ciężko..
    Muszę znów wrócić do owoców na noc, bo inaczej się nie da ☹️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    To ja mam taki charakter, że grzebie,czytam analizuje. Niecierpienia nie wiedzieć. Uwielbiam czytac różne analizy,przykłady ,statystyki.

Jak dostaje jakis wynik nie tak,albo opis gdzie lekarz uzyl jakoegos z dupy okreslenia to mąż ma takie powiedzenie o mnie "już ja robaki oblazły". Bo siedzę nerwowa ,drapie się po głowie i czytam. Ale tak czytam,że mnie nie ma dla nikogo
    A to jak mam wynik to też lubię go sobie przestudiować, lubię wiedzieć.
    Bardziej chodzi mi o to, że nie dopisuje sobie różnych teorii i nie czytam o tym co mnie nie dotyczy. Dostałam w grudniu jeden niefajny wynik, napisalam do lekarki wyjasnila co i jak. Poczytałam też w necie, ale tu opinie były mega rozbieżne więc odpuściłam. Pozniej na wizycie pani doktor temat rozwinęła bardziej, wiem co w związku z tym czeka mnie dalej, ale to już akurat po połogu. Kiedyś bym przez to nie spała do teraz, na ten moment potrafię opanować to co kiedyś mnie niszczyło ...nakręcanie.
    Niestety dookoła dzieją się tragedie, nie unikniemy tego. Trzeba też byc ostrożnym i uważnym, ale wszystko w granicach rozsądku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:43

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, no dzis chyba po prostu jest taki chu***y dzień, że wszystko wisi w powietrzu. Póki co lod działa i wydaje, się ze poza raną nie wychodzi nic dalej. Dobrze, że bokiem łupłam, a nie brzuchem tak właśnie teraz nad tym rozmyślam i o dziwo dobrze; że dziś wizyta, bo pewnie stres byłby większy czy z dzieckiem wszystko ok. Ale od tej ochrony mamy wody płodowe więc wszystko podobno działa jak tarcza.

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Dziewczyny a tak zmieniając temat, zamawiałyście coś może z tej strony: https://jukki.pl/pl/p/Bloomersy-muslinowe-Simply-Nature/5959? Bardzo mi się podobają te rzeczy, ale same wiecie, że jakość jakości nierówna.
    Ja mkalpare rzeczy z jukki i były spoko,tylko a bawełna trochę twarda, ja taka lubię. Fakt ze minęło z 4 lata to może coś zmienili.
    Ja często jak chce zobaczyć jak z jakością to oglądam uzywki na vinted. Wtedy widać jak to wygląda po użyciu

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ja nie zamawiałam, ale jeszcze. Mam upatrzoną te stronę od dawna już, bo piękną mają rzeczy i ceny naprawdę spoko

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam rzeczy na tej stronie, podobały mi się tam kokony. Piękne są i podusie i kołderki.
    Ale jeszcze znalazłam jedną fajną i tam znów wzór mi się podoba bardzo i znalazłam warkocz na łóżeczko welurowy żeby pasował no i myślę teraz 🙃

https://milemon.pl/mobile/product/351-komplet-poscieli-z-wypelnieniem-sleeping-forest

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Matka Polka :)

Tak myślałam, właśnie coś widziałam o tym ;) Musze pomyśleć czy też się nie zapisać, chociaż no kawałek tam mamy jednak... 🤔

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Anabbit Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Hej Anabbit witamy :)

Skąd jesteś i który rocznik? Jak tam przebieg Twojej ciąży?

Fajnie, że szybko się udało I bez problemów :)

Uuu masz bardzo grzeczną córeczkę, super zapozowała do zdjęcia 😁

Ja normalnie śpię o tej porze, ale koło 21 zasnęłam no i teraz od 4 już kompletnie mi się nie chce spać😅

Dziękuję ☺️. Jestem ‘97, Warszawa.
    Co do przebiegu to w sumie całkiem spoko. Pierwszy trymestr nudności i ogromne zmęczenie, ale obyło się bez leków na wymioty. Spadło mi jakoś ok 3kg na wadze, ale powoli nadrabiam. Aktualnie mam jeszcze niecały kilogram na minusie. Chyba najbardziej mi dokuczało zmęczenie, bo nie mam możliwości przerw w trakcie pracy dłuższych niż 5 min, także po wyłączeniu komputera po 17-18 wlatywała codziennie drzemka. 😂 a teraz w okolicy połowy ciąży czuję się spoko, plecy trochę pobolewają, ostatnio nie spałam trzy noce, ale dziś sobie odbiłam (dosłownie przed chwilą wstałam i nadrabiam forum 🙈). No, ale ja ogólnie jestem nocnym markiem, raczej zasypiam w okolicy 1 a później śpię do 9-10 i mam do nadrobienia 3-4 strony waszych wydarzeń 😂.

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku jesteśmy z Wami i trzymamy kciuki żebyście znów pokazały wszystkim jakie z Was dzielne baby 🩷

SZKODNIK, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja gdybym nadal mieszkała z rodzicami w Łodzi to pewnie albo Matka Polka albo Kopernik (sama tam się urodziłam :P)

Anku, nie wiem co powiedzieć. Tego nikt się tu nie spodziewał... Jak mnie przyjmowali w pierwszej ciąży to też powiedzieli, żeby gdyby nie ta szyjka to mimo odpłynięcia wód wzięliby mnie na patologie i przetrzymali.

Karola, ale co innego czytać badania, analizy (Ty akurat pewnie coś z tego rozumiesz) a co innego grupy na FB gdzie zwykle zbierają się najnieszczęśliwsze wypadki... no i ludzie też czasami, z racji niewiedzy, wypisują głupoty. Mam czasami wrażenie, że celem niektórych ludzi na takich grupach jest zarażanie lękiem innych :/

amoze - mam koleżankę w pracy, która tak źle reaguje na pobrania, że raz zemdlała jak ktoś OPOWIADAŁ o pobraniu krwi. upadła i skręciła kostkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:28

asiun lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fabryka bodziakow znacie? Nie wiem jak jakość ale wzory przepiękne.

niebiesko-biala-wyprawka-z-misiami.jpg

SZKODNIK, Elza1234, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Anabbit Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoś doświadczenie z szalonenitki.pl? Strasznie podoba mi się ich estetyka, ale nie mam pojęcia jak z jakością.
    Swoją drogą pytanie do tych doświadczonych, sprawdzały Wam się rożki i kokony? W jakich sytuacjach, jak długo?
    Bo mam dylemat czy potrzebuję obu, czy niekoniecznie. 🙈
    A jeśli potrzebuję to czy warto inwestować w te droższe, piękne niczym z instagrama, czy lepiej kupić coś tańszego bo do tylko na chwilę?

preg.png
  • Anabbit Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A fabryka bodziakow znacie? Nie wiem jak jakość ale wzory przepiękne.

niebiesko-biala-wyprawka-z-misiami.jpg

Ja zamówiłam u nich jedne body z moim projektem na prezent przy ogłaszaniu ciąży. Kontakt z nimi super, zrobili dokładnie takie jak chciałam. Przyszły śliczne, w dotyku wydają się okej, ale siłą rzeczy jeszcze nietestowane 🙈

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ