CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit wrote:A ma ktoś doświadczenie z szalonenitki.pl? Strasznie podoba mi się ich estetyka, ale nie mam pojęcia jak z jakością.
Swoją drogą pytanie do tych doświadczonych, sprawdzały Wam się rożki i kokony? W jakich sytuacjach, jak długo?
Bo mam dylemat czy potrzebuję obu, czy niekoniecznie. 🙈
A jeśli potrzebuję to czy warto inwestować w te droższe, piękne niczym z instagrama, czy lepiej kupić coś tańszego bo do tylko na chwilę?
Moim zdaniem jeśli już to tylko rożek. My tak na prawdę używaliśmy go może tydzień czy dwa.
Kokonu nie miałam i tym razem też nie planuje kupować. -
HejAnku trzymamy kciuki 🤞🤞
Co do rożka planuję kupić, w sumie nawet na liście rzeczy wymaganych przez mój szpital jest.. Ale jak bardzo będę z niego korzystać to się po porodzie okaże
Generalnie spanie planuję w śpiworku/tuliku, to jedyna rzecz, którą kupiłam. Na vinted udało się dorwać w super cenie nieużywany Ergopouch, czytałam że super.
Kupiłam rozmiar 1-3miesiace i wydaje się straaaasznie maleńki 🙈 zobaczymy!
Ja dzisiaj wybieram się na połówkowe, mam nadzieję że z małą wszystko super.. Muszę przyznać, że jej ruchy mnie mega uspokajają!
A tak to złapało mnie jakieś choróbsko.. Płuca czyste, ale kaszlę mega ratuje się jakimiś napadami itd, wyciągnęłam nebulizator. Jak jeszcze coś się wam sprawdziło na kaszel w ciąży to chętnie przyjmę rady! -
Anabbit wrote:A ma ktoś doświadczenie z szalonenitki.pl? Strasznie podoba mi się ich estetyka, ale nie mam pojęcia jak z jakością.
Swoją drogą pytanie do tych doświadczonych, sprawdzały Wam się rożki i kokony? W jakich sytuacjach, jak długo?
Bo mam dylemat czy potrzebuję obu, czy niekoniecznie. 🙈
A jeśli potrzebuję to czy warto inwestować w te droższe, piękne niczym z instagrama, czy lepiej kupić coś tańszego bo do tylko na chwilę?
Ja Kokonu nie używałam... używałam rozkow. Sprawdziły mi się na początku bo jak kp to przesuwałam dziecko na rozku do dostawki i nie musialxm nosić ( kp na lezaco) to mi sie mniej budziła. Używaliśmy też otulacza. Rozki tylko na początku potem śpiworki. Używałam jako kocyka też ( zima). Teraz na lato chyba kupię 1 ale cieńszy. Ja bym na początku nie szalała 1 rożek i 1 otulacz. Nie wiadomo co się sprawdzi. Np w 1szym otulaczu córka nie chciała spać a w kolejnym już super. -
Wody mam na poziomie 8,8 (norma wg Google to 5-24). Sącza się, nie wiadomo co będzie. Podadzą antybiotyk. Musiałam podpisać odmowę terminacji ciąży, stary buc mi to przekazał wyjątkowo miło i spokojnie ale jak przeczytałam kartkę do podpisu to nie mogę się uspokoić, okropne rzeczy.
Cel, Struś był u mnie - spoko lekarz. Rokowania jak na tak niską ciążę są niskie. Każdy lekarz powtórzył mi 10 razy, że mogę zmienić zdanie i oni to szanują (w kwestii terminacji). Mam leżeć i czekać. CRP mi bardzo skoczyło, mam antybiotyki i modlę się żeby wytrwać chociaż do 24 tygodnia.Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Dziękuję ☺️. Jestem ‘97, Warszawa.
Co do przebiegu to w sumie całkiem spoko. Pierwszy trymestr nudności i ogromne zmęczenie, ale obyło się bez leków na wymioty. Spadło mi jakoś ok 3kg na wadze, ale powoli nadrabiam. Aktualnie mam jeszcze niecały kilogram na minusie. Chyba najbardziej mi dokuczało zmęczenie, bo nie mam możliwości przerw w trakcie pracy dłuższych niż 5 min, także po wyłączeniu komputera po 17-18 wlatywała codziennie drzemka. 😂 a teraz w okolicy połowy ciąży czuję się spoko, plecy trochę pobolewają, ostatnio nie spałam trzy noce, ale dziś sobie odbiłam (dosłownie przed chwilą wstałam i nadrabiam forum 🙈). No, ale ja ogólnie jestem nocnym markiem, raczej zasypiam w okolicy 1 a później śpię do 9-10 i mam do nadrobienia 3-4 strony waszych wydarzeń 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:37
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Paulinaaa_ wrote:HejAnku trzymamy kciuki 🤞🤞
Co do rożka planuję kupić, w sumie nawet na liście rzeczy wymaganych przez mój szpital jest.. Ale jak bardzo będę z niego korzystać to się po porodzie okaże
Generalnie spanie planuję w śpiworku/tuliku, to jedyna rzecz, którą kupiłam. Na vinted udało się dorwać w super cenie nieużywany Ergopouch, czytałam że super.
Kupiłam rozmiar 1-3miesiace i wydaje się straaaasznie maleńki 🙈 zobaczymy!
Ja dzisiaj wybieram się na połówkowe, mam nadzieję że z małą wszystko super.. Muszę przyznać, że jej ruchy mnie mega uspokajają!
A tak to złapało mnie jakieś choróbsko.. Płuca czyste, ale kaszlę mega ratuje się jakimiś napadami itd, wyciągnęłam nebulizator. Jak jeszcze coś się wam sprawdziło na kaszel w ciąży to chętnie przyjmę rady!
Mi pomógł ohydny syrop z prenalen oraz inhalacje solą.
U nas właśnie rożek na początek był fajny - łatwo się dziecko podnosi, przesuwa i szybko zapina. a poza tym z tulikami jest różnie. Mam córka otulacza 1szego nie zaakceptowała ale 2gi już tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:38
-
Revolutionary wrote:Tak myślałam, właśnie coś widziałam o tym Musze pomyśleć czy też się nie zapisać, chociaż no kawałek tam mamy jednak... 🤔
Są jeszcze inne darmowe szkoły rodzenia u nas w mieście - ale do nich akurat ja miałam po 50 min w jedną stronę.Revolutionary lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Wody mam na poziomie 8,8 (norma wg Google to 5-24). Sącza się, nie wiadomo co będzie. Podadzą antybiotyk. Musiałam podpisać odmowę terminacji ciąży, stary buc mi to przekazał wyjątkowo miło i spokojnie ale jak przeczytałam kartkę do podpisu to nie mogę się uspokoić, okropne rzeczy.
Cel, Struś był u mnie - spoko lekarz. Rokowania jak na tak niską ciążę są niskie. Każdy lekarz powtórzył mi 10 razy, że mogę zmienić zdanie i oni to szanują (w kwestii terminacji). Mam leżeć i czekać. CRP mi bardzo skoczyło, mam antybiotyki i modlę się żeby wytrwać chociaż do 24 tygodnia.
Przykro mi 3maj się... -
kasssia wrote:Ooo ja gdybym nadal mieszkała z rodzicami w Łodzi to pewnie albo Matka Polka albo Kopernik (sama tam się urodziłam )
Anku, nie wiem co powiedzieć. Tego nikt się tu nie spodziewał... Jak mnie przyjmowali w pierwszej ciąży to też powiedzieli, żeby gdyby nie ta szyjka to mimo odpłynięcia wód wzięliby mnie na patologie i przetrzymali.
Karola, ale co innego czytać badania, analizy (Ty akurat pewnie coś z tego rozumiesz) a co innego grupy na FB gdzie zwykle zbierają się najnieszczęśliwsze wypadki... no i ludzie też czasami, z racji niewiedzy, wypisują głupoty. Mam czasami wrażenie, że celem niektórych ludzi na takich grupach jest zarażanie lękiem innych
amoze - mam koleżankę w pracy, która tak źle reaguje na pobrania, że raz zemdlała jak ktoś OPOWIADAŁ o pobraniu krwi. upadła i skręciła kostkę. -
HejAnku🌸 wrote:Wody mam na poziomie 8,8 (norma wg Google to 5-24). Sącza się, nie wiadomo co będzie. Podadzą antybiotyk. Musiałam podpisać odmowę terminacji ciąży, stary buc mi to przekazał wyjątkowo miło i spokojnie ale jak przeczytałam kartkę do podpisu to nie mogę się uspokoić, okropne rzeczy.
Cel, Struś był u mnie - spoko lekarz. Rokowania jak na tak niską ciążę są niskie. Każdy lekarz powtórzył mi 10 razy, że mogę zmienić zdanie i oni to szanują (w kwestii terminacji). Mam leżeć i czekać. CRP mi bardzo skoczyło, mam antybiotyki i modlę się żeby wytrwać chociaż do 24 tygodnia.
Ale dzizas… skąd się to wzięło. Przez krwiaki coś pękło czy to zupełnie nowa sytuacja. Przecież to jest chore …
A jak z krwawieniem? Czujesz rzeczywiście że Ci sie one sączą ?
-
Cel, Struś był u mnie - spoko lekarz. Rokowania jak na tak niską ciążę są niskie. Każdy lekarz powtórzył mi 10 razy, że mogę zmienić zdanie i oni to szanują (w kwestii terminacji). Mam leżeć i czekać. CRP mi bardzo skoczyło, mam antybiotyki i modlę się żeby wytrwać chociaż do 24 tygodnia. -
Anku, oby się udało dotrzymać, pewnie musieli ci ten papier dać ze względu na procedury
Elza1234 wrote:Nie ma już w Koperniku porodówki teraz tam głównie onkologia przoduje i chirurgia
oo widzisz, to nie jestem na czasie. moja siostra tam rodziła, no ale fakt, to było 17 lat temu..
a Ty też z Górnej?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:39
-
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
kasssia wrote:Anku, oby się udało dotrzymać, pewnie musieli ci ten papier dać ze względu na procedury
oo widzisz, to nie jestem na czasie. moja siostra tam rodziła, no ale fakt, to było 17 lat temu..
a Ty też z Górnej?kasssia lubi tę wiadomość
-
Cel, Struś był u mnie - spoko lekarz. Rokowania jak na tak niską ciążę są niskie. Każdy lekarz powtórzył mi 10 razy, że mogę zmienić zdanie i oni to szanują (w kwestii terminacji). Mam leżeć i czekać. CRP mi bardzo skoczyło, mam antybiotyki i modlę się żeby wytrwać chociaż do 24 tygodnia. -
Wyglada super, ciekawe właśnie jak z jakością. Pójdę za radą Karoli i poprzeglądam Vinted.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
HejAnku, bardzo mi przykro…. Naprawdę wierzę, że dacie radę. Już nie raz obie pokazałyście jak jesteście silne i waleczne, jesteśmy przy Tobie myślami, modlitwami, wszystkim czego potrzebujecie 🫂