CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Sny w ciąży nadal zaskakują 😵💫 właśnie się obudziłam z przerażeniem, bo śniło się ze mój ex porwał moją mamę, potem biegał za mną z nożem a na końcu wyleciało mi dziecko z pochwy i je sobie z powrotem wepchnęłam i moja ostatnia mysl ze snu, że poród nie może być taki zły skoro dałam rade sobie je wcisnąć 🤪 co jest z moją głową nie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:13
Kkk77, Alex_92, Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Hahaha, dobre Laura. Widzę, że mamy ostatnio sny na podobnie głupim poziomie 😅
Ja się witam na maksa niewyspana. Chyba stresy zwiazane z mamą z wczoraj i kilkudniowe niewyspanie dziś się totalnie skumulowały. Leżę jeszcze w łóżku, dziewczyny się już bawią na dywanie, a lokatorka z brzucha kopie. Myślę, że chce mi dać do zrozumienia, że pora na śniadanie 🤣Lauraa lubi tę wiadomość
-
Cześć!
Myślałam dziś w nocy jak się przebudziłam co tam u Ani. Mam nadzieję że wszystko dobrze, w sensie że nic nowego się nie dzieje tylko że jest spokojnie i stabilnie.
Te które mają dzieciaczki, macie jakieś doświadczenia z rogalem do karmienia?
Właśnie widziałam taki ładny w wisienki i zastanawiam się czy to się przydaje, jak to podkładać i na to tego maluszka czy o co chodzi? Musze instruktaż na yt zobaczyć chyba 😛
Przy córce nie miałam takich wynalazków, albo normalnie na rękach na siedząco karmiłam albo na leżąco. -
Ja pierdziele a ja myślałam że to ja mam ostatnio powtórkę z 1 trymestru i zryte sny 😝 mi dziś też się znowu śniły jakieś bzdury, teraz czytam książkę o morderczyniach to może dlatego mi się jakiś motyw kryminalny włączył ale normalnie jakbym miała deja vu z przed kilku miesięcy 😅😅
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Nas z kolei gonił Michael z Halloween.
Ganiał nas po domu, potem gdzieś nad morzem a potem gdzieś w górach -.-
Nie lubię takich snów jak muszę uciekać xD
Ja muszę koniecznie dzisiaj iść do apteki, bo już nie mam witamin i wieczorem skończyła się luteina
Cykam się, że pójdę a jutro znowu bardziej będzie bolał brzuch i poplamię znowu -.-
Ale no nie ma wyjścia.
Wyjście do apteki, a ja to rozkminiam jak wyjście roku. -.-
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Cześć dziewczyny,
Witamy nowe na pokładzie .
Magda też myślę o Ani, co u nich. Nieuczciwe, jak dużo może spaść na jednego człowieka. Jestem dobrej myśli i modlę się za nie.
Ja dziś super pospalam, myślę, że to efekt, że wczoraj trochę pospacerowałam po sklepach.przygodami66, Anuncja, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ja przespałam całą noc ale chyba przez to, że wczoraj cały dzień sprzątałam kuchnie. W ogóle mam jakiś klimat od paru dni w stylu przed wiosenne sprzątanie całego mieszkania, a gdzie tam wiosna.
Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę np jak kupię łóżeczko lionelo albo Chicco to muszę do nich kupić dodatkowo materac? Czy nie, czy w któreś z tych firm jest ok materac? Chcialabym, aby póki co dziecko w tym spało na codzień. Dopiero od pół roku miałam w planach kupić łóżeczko stacjonarne. Chyba, że to głupi pomysł i w tych dostawnych/turystycznych dziecka się nie zostawia cały czas? -
przygodami66 wrote:Ja przespałam całą noc ale chyba przez to, że wczoraj cały dzień sprzątałam kuchnie. W ogóle mam jakiś klimat od paru dni w stylu przed wiosenne sprzątanie całego mieszkania, a gdzie tam wiosna.
Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę np jak kupię łóżeczko lionelo albo Chicco to muszę do nich kupić dodatkowo materac? Czy nie, czy w któreś z tych firm jest ok materac? Chcialabym, aby póki co dziecko w tym spało na codzień. Dopiero od pół roku miałam w planach kupić łóżeczko stacjonarne. Chyba, że to głupi pomysł i w tych dostawnych/turystycznych dziecka się nie zostawia cały czas?
Też właśnie myślę o tym, chce łóżeczko dostawne male na kółkach na dół do salonu żebym mogła nim „manewrować” po domu jakoś a normalne łóżeczko w sypialni. Ale też myślę o tych dostawnych które lepsze i jak sprawa z materacami 🧐 -
magdalena321 wrote:Też właśnie myślę o tym, chce łóżeczko dostawne male na kółkach na dół do salonu żebym mogła nim „manewrować” po domu jakoś a normalne łóżeczko w sypialni. Ale też myślę o tych dostawnych które lepsze i jak sprawa z materacami 🧐
Mi się śniło, że krwawię 🥴aż się wcześniej obudziłam i poleciałam do łazienki na kontrolę.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:06
-
przygodami66 wrote:Ja przespałam całą noc ale chyba przez to, że wczoraj cały dzień sprzątałam kuchnie. W ogóle mam jakiś klimat od paru dni w stylu przed wiosenne sprzątanie całego mieszkania, a gdzie tam wiosna.
Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę np jak kupię łóżeczko lionelo albo Chicco to muszę do nich kupić dodatkowo materac? Czy nie, czy w któreś z tych firm jest ok materac? Chcialabym, aby póki co dziecko w tym spało na codzień. Dopiero od pół roku miałam w planach kupić łóżeczko stacjonarne. Chyba, że to głupi pomysł i w tych dostawnych/turystycznych dziecka się nie zostawia cały czas?
Jest materac i jest moim zdaniem ok ( lionelo) ale one są tak do 6msc tylko. Jak dziecko zacznie siadac. My mamy z tym cienkim materacem i jest naprawdę ok. Fizjoterapeutka nie miala zastrzeżeń. Miala do innych rzeczy ale nie do łóżeczka. Możecie też zawsze kupić dostawkę drewniana ze zdejmowanym bokiem. Takab140x70 to starczy na naprawdę długo. Minusy że nie macie tych kolek, nie ma jak wozic jej czy żeby kat zmienić musicie podkładać książki.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:22
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam dostawkę lionelo ale ma cieńki materacyk. Nie będę dokupywać bo na strychu mam ścinki gąbki to z tego wytnę dodatkowy materacyk.
Tylko ta dostawka kreśli ktoś chce by z nią mobilny ma dupiate kółka. Nie da się tym swobodnie jeździć.
https://mamaija.pl/lionelo-leonie-lozeczko-dostawne-turystyczne.html?srsltid=AfmBOooX4FxNw0AjTY3gBKkqTHnwp_SxO9xQ9xNSHuEP9oDLNZXY_9w7Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:25
-
Karola3xJ:D wrote:Ja kupiłam dostawkę lionelo ale ma cieńki materacyk. Nie będę dokupywać bo na strychu mam ścinki gąbki to z tego wytnę dodatkowy materacyk.
Tylko ta dostawka kreśli ktoś chce by z nią mobilny ma dupiate kółka. Nie da się tym swobodnie jeździć.
Moim się dało super jeździć. Jaki model ? Ja dużo moim jeździłam. Materac zresztą dla niemowlaka ma być twardy z tego co pamiętam. U nas spokojnie dało radę na tym cienkim. I fizjoterapeutka nie marudziła więc ja zostawiam ten co jest. Za to w łóżeczkach turystycznych to jest masakra. Ten " materac". -
Luna30 wrote:Moim się dało super jeździć. Jaki model ? Ja dużo moim jeździłam. Materac zresztą dla niemowlaka ma być twardy z tego co pamiętam. U nas spokojnie dało radę na tym cienkim. I fizjoterapeutka nie marudziła więc ja zostawiam ten co jest. Za to w łóżeczkach turystycznych to jest masakra. Ten " materac".
Te materace nie są twarde,one są na desce która jest twarda. Sam materacyk jest jak gąbka do mycia naczyńWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:26
-
HejAnku🌸 wrote:Jesteście wspaniałe❤️
Moja lekarka powiedziała tylko, że na razie musimy czekać ale poziom 8,8 to bardzo dobrze. Mam wysokie CRP, 3 antybiotyki, niestety nadal się ze mnie leje ale nie same wody, tylko u mnie cały wachlarz pozostałości po krwiakach.
Później badały mnie 2 młode lekarki, mówiły że jak się gdzieś mechanicznie uszkodził Pęcherz płodowy to jeszcze naprawdę może być dobrze, że się zasklepi. Miło posłuchać czegoś pozytywnego w tym wszystkim ale dzisiaj głównie leżę i patrzę w ścianę.
Będę wam dawała aktualizacje ale póki co się wyłączam bo psycha znowu siada. U mnie to sinusoida, tylko z każdym kolejnym załamaniem ciężej się podnieść w tej górnej części.
Dopiero teraz przeczytałam, Ania trzymaj się bardzo ciepło i walcz o siebie i dziecko. Całe szczęście, że są tu dziewczyny z wiedzą i rozumem oraz doświaczeniami, oby dały Ci trochę wsparcia ich komentarze. Przykro, że musisz przez tyle przejść, ale nie z takich problemowych ciąż kobiety wychodziły. Dbaj o siebie👱🏻♀️34👦🏻40
8-6-25 💗 Lotte
-
Luna30 wrote:Jest materac i jest moim zdaniem ok ( lionelo) ale one są tak do 6msc tylko. Jak dziecko zacznie siadac. My mamy z tym cienkim materacem i jest naprawdę ok. Fizjoterapeutka nie miala zastrzeżeń. Miala do innych rzeczy ale nie do łóżeczka. Możecie też zawsze kupić dostawkę drewniana ze zdejmowanym bokiem. Takab140x70 to starczy na naprawdę długo. Minusy że nie macie tych kolek, nie ma jak wozic jej czy żeby kat zmienić musicie podkładać książki.
-
A mnie moja fizjo mówila, żeby nie brać takich cienkich materacyków, nawet żeby w wózku wymienić (w ogóle polecała mi wózki Muuvo, ma ktoś może taki?) i myślałam, żeby kupić używane Chicco next to me, bo u mnie w okolicy parę osób chce odsprzedać za około 150 zł, więc w sumie tanio i dokupić grubszy materac.
Wcześniej się zastanawiałam nad nowym lionelo, ale w sumie jak jest okazja odkupić w dobrym stanie i tanio to chyba skorzystam.