CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola93 wrote:Ja też się melduję po wczorajszych połówkowych - 530 gram chłopa niestety łożysko póki co przodujące, także leżando, lecę z serialami. Trochę dla mnie ciężko bo jeśli tak zostanie to nie ma szans na SN, ale koniec końców najważniejsze żeby dowieźć ciążę zdrowo do końca 💚
No i polecam prenatalne w Kato w Gyncentrum, ale chyba tu z Ania40 o tym pisałam, tylko u dr W. R.-W. Ma świetne opinie, robi cały czas kursy a sprzęt taki że kosmos, nawet już na 2D było widać różnicę a 3D i 4D to w ogóle wow, piękna pamiątka, 10 stron opisu i duuuzo zdjęć 🌸 zapisałam się tam już na 3cie.
a miałaś jakieś objawy łożyska przodującego ? bóle brzucha, plamienia ?💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Cel, u mnie lekarz zapisuje tylko AFI (czyli według internetów "suma wymiarów czterech najgłębszych kieszonek płynu owodniowego.") na podsumowaniu wizyty i nawet nie mam podane ile ma, tylko napisane "w normie", więc nie przejmowałabym się tym jakoś, bo gdyby było coś nie tak, to by Cię poinformował
-
Tanashi wrote:Cel, u mnie lekarz zapisuje tylko AFI (czyli według internetów "suma wymiarów czterech najgłębszych kieszonek płynu owodniowego.") na podsumowaniu wizyty i nawet nie mam podane ile ma, tylko napisane "w normie", więc nie przejmowałabym się tym jakoś, bo gdyby było coś nie tak, to by Cię poinformował
No właśnie szukałam czegoś i mi się to rzuciło w oczy, raczej tak dla pewności wczoraj mi to na szybko zmierzył. Mam nadzieję że jest ok. Na 1 prenatalnych też mam tylko w normie 🤔
Można właśnie mvp lub to afiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:40
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
eeemakarena wrote:a miałaś jakieś objawy łożyska przodującego ? bóle brzucha, plamienia ?
Gusia_, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Ten wczoraj to miał trochę problem cokolwiek zmierzyć. Po dłuższym czasie coś tam mu wyszło:P ale na wszelki wypadek będę pilnować picia wody, bo w sumie to raczej 2l nie pije i fajnie byłoby to kontrolować👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Zawsze się raczej w afi podaje.
Moje dziecko reaguje na mojego syna który lata po chacie grając na ukulele i śpiewając piosenkę o pierdach i dupie. Obawiam się, że mają wspólny klimat. Mała nie reaguje ani na zimne albo na słodkie. Tylko na pieśń pochwalną pierdy i dupe....amoze, asiun, Klaudek11, Alex_92, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Katikat wrote:Ja mam mega dylemat miedzy Madalisnskiego a Żwirki tam rodziły koleżanki i obie chwala, ze Żwirek mam zdjecia sal i wyglada to super, ale nadal nie mam nic co potwierdzi mi który z tych wybrać. Brakuje mi kropki nad i.
wiem, że Madalińskiego II.
ja o żwirki nie słyszałam nic złego od znajomych. -
Zapisałam się na szkolę rodzenia na marzec 🥳
Chyba nikt z dziewczyn tutaj z Krakowa lub okolic nic nie pisał o Szpitalu Rydgiera, ale tam się zapisalam. Koszt prawdopodobnie 650 zł także nie jakaś wygórowana kwota (mają jeszcze potwierdzić, do tej pory było 600).
Zdążyłam się też już zniechęcić do Szpitala Narutowicza o którym kiedyś wspominalam - ciężko się było z nimi skontaktować i to od dłuższego czasu
-
Cel95 wrote:No właśnie szukałam czegoś i mi się to rzuciło w oczy, raczej tak dla pewności wczoraj mi to na szybko zmierzył. Mam nadzieję że jest ok. Na 1 prenatalnych też mam tylko w normie 🤔
Można właśnie mvp lub to afi
Lekarz mówi że jest ok - ja mu wierzę i nie drążę -
Byłam dzisja na echo serca i przy okazji sprawdzić rozrusznik. I sobie wyobraźcie ze kardiolog ponownie mi zabronił nawet próbować sn z moim sercem. Z tym że na pytanie co to znaczy za słabe serce nie była w stanie odpowiedzieć bo echo wyszło super. Wkurzają mnie czasem ci lekarze. Nie bo nie ,super.
-
Karola3xJ:D wrote:Byłam dzisja na echo serca i przy okazji sprawdzić rozrusznik. I sobie wyobraźcie ze kardiolog ponownie mi zabronił nawet próbować sn z moim sercem. Z tym że na pytanie co to znaczy za słabe serce nie była w stanie odpowiedzieć bo echo wyszło super. Wkurzają mnie czasem ci lekarze. Nie bo nie ,super.
A poprzednio miałaś cc ? -
Luna30 wrote:A poprzednio miałaś cc ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:44
-
No mi się zdarzyło być losowo u kogoś innego bo mój lekarz był w Azji na konferencji, ale swojego po prostu dopytam na kolejnej wizycie, on jest dość chętny w udzielaniu różnych wyjaśnień grunt że wszyscy zawsze zadowoleni i twierdzą, że jest idealnie wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:45
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:Byłam dzisja na echo serca i przy okazji sprawdzić rozrusznik. I sobie wyobraźcie ze kardiolog ponownie mi zabronił nawet próbować sn z moim sercem. Z tym że na pytanie co to znaczy za słabe serce nie była w stanie odpowiedzieć bo echo wyszło super. Wkurzają mnie czasem ci lekarze. Nie bo nie ,super.
-
Ja jestem ciekawa jak moje wody po 30 tc będą wyglądać bo za każdym razem mi się sączyły jakoś w tym terminie. No ale to że tak było nie znaczy że tak być musi.
Hesusie jak ja już chce wiosnę, ciepełko,słonko. Depresji idzie dostać w tym mordorze.
Dzisja byłam w pracy po tym echo i jak mieli reanimacje to mi się zatęskniło za tą robotą. Popracowałabym z nimi,zawsze się coś dzieje. A tu człowiek taki rozlazły w domu się robi. Gdybym nie była mężatką to byłabym świetną partią dla doktora Grincha -
Meldujemy się po wizycie
Mamy 465g kluseczki, wszystko jest w porządku, termin porodu z USG przesunięty na 30.05, ale póki co zostajemy przy 06.06 (za bardzo się przywiązałam do tej daty 😅)
Może w poniedziałek uda się z fotką 3d/4d u naszego prowadzącego, bo dziś ewidentnie księżniczka nie miała humoru
Najlepsza fotka z dnia dzisiejszego to właśnie ta z profilu
https://zapodaj.net/plik-2K3zKHGB7G]https://zapodaj.net/plik-2K3zKHGB7
Pozdrawiamy ciocieGusia_, Alex_92, przygodami66, Margareetka, Lola93, awokado 🥑, asiun, Cel95, eeemakarena, CelinaJan, Luna30, Paulinaaa_, Elza1234, Anabbit, KarolaKinga, kasssia lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️