X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda jakby puszczała bańkę nosem 😅

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze słodko wyszło te zdjęcie! I ekstra, że wszystko dobrze ❤️ Ktoś jutro wizytuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 21:12

amoze lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • amoze Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Wygląda jakby puszczała bańkę nosem 😅

Mój mąż się śmiał, że uczy się fajek palić za młodu i dym nosem puszcza 😅😅

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Mój mąż się śmiał, że uczy się fajek palić za młodu i dym nosem puszcza 😅😅
    Hihi ja na prenatalnych miałam jedno takie zdjęcie i się zastanawiałam o co kaman i co ona tam robi 😂
    Słodka ❤️
    Amoze a pytałaś o magnez swojego lekarza (bo chyba Ty pisałaś, że jest w dolnej granicy pomimo suplementacji? Też mi chyba leci magnez, bo zaczęła mi drgać powieka. Muszę w wolnej chwili zrobić badania, bo już nie wiem czy to potas czy jednak magnez pomimo suplementacji.

amoze lubi tę wiadomość

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne zdjęcie amoze! Też od razu pomyślałam, że puszcza bańki w brzuchu 😆

amoze lubi tę wiadomość

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @przygodami wizytę u swojego lekarza prowadzącego będę mieć w poniedziałek to wtedy dopytam. Miałam spytać tej lekarki, która dziś robiła badanie, ale byłam tak przejęta tym małym człowiekiem, że zapomniałam. Dziś byłam na nfz, a w pon mam właśnie prywatnie i dużo więcej czasu na pytania i zastanawianie się p co chce jeszcze zapytać w gabinecie :)

przygodami66 lubi tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    @przygodami wizytę u swojego lekarza prowadzącego będę mieć w poniedziałek to wtedy dopytam. Miałam spytać tej lekarki, która dziś robiła badanie, ale byłam tak przejęta tym małym człowiekiem, że zapomniałam. Dziś byłam na nfz, a w pon mam właśnie prywatnie i dużo więcej czasu na pytania i zastanawianie się p co chce jeszcze zapytać w gabinecie :)
    Ja też zazwyczaj jestem tak skupiona na małej, że zapominam o całym świecie ❤️

amoze lubi tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ta,moje. Jeszcze holtera kazali zrobić ale będę udawać ,że nie kazali

Ty to jesteś rebel 😃
    Moja córka jak miała 2,5 roku to miała Holtera, nie wiem jak, ale się udało 🤣

Ja też muszę wam wstawić swoją fotkę z usg 😀

age.png

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    A Żwirki mają III stopień?
    wiem, że Madalińskiego II.
    ja o żwirki nie słyszałam nic złego od znajomych.
    Google mowi ze III mają żwirki
    Nie czytałam o Żwirkach nic złego a Madalinskiego różne historie ma ale koleżanka rodziła 2 razy juz i mówi super.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Google mowi ze III mają żwirki
    Nie czytałam o Żwirkach nic złego a Madalinskiego różne historie ma ale koleżanka rodziła 2 razy juz i mówi super.
    tak, właśnie pisałam z koleżanką która rodzi w marcu i mówi, że Żwirki III. To ja bym szła w Żwirki 😀 szkoda że mam tak daleko 😛

Katikat lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj serio jakiś fatalny dzień. 🙈 Byłam dzisiaj u przyjaciółki, chwilę przed moim przyjazdem jej dwulatek wdrapywał się na na parapet (taki niski, wręcz przyziemny) i wywinął orła i skończyło się szpitalem, wrócił w gipsie od stopy po pampersa. 😅 Młody finalnie zadowolony, bo może leżeć i oglądać bajki.

Dostałam toorbę ciuszków, więc większość garderoby mam chyba z głowy. 🫠

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Malwinka Tanashi Ci to bardziej szczegółowo napisała, ale o to samo mi chodzilo :D
    Rozumiem dzięki dziewczyny bo to ważna informacja. W poniedziałek będę dopytywać.

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Trochę dziwnie mi, bo ostatnio raz pisałam na jakimś forum na dawnym Grono.net, ale stwierdziłam, że już nie mogę być takim szpiclem i po prostu się Wam ujawnić. Dlaczego teraz? Trochę że strachu, że coś ta ciąża nie pójdzie, czy co i będzie za bardzo bolało, żeby o tym pisać. Trochę też z tego powodu, że potrzebuję troszkę czasu, żeby się oswoić z grupą - z racji swojej nieneurotypowości nie jestem stadna i dobra w zespołowe granie. Ale jestem tu z nadzieją, że mnie przyjmiecie. Bardzo Wam wszystkim szczerze kibicuję i trzymam kciuki i jestem pełna podziwu jaką piękną wsparciową grupę stworzyłyście :)

O mnie? Melduję się z Wawki, rocznik '91, pierwszy obcy na pokładzie, w mojej malutkiej kawalerce jedynie Luby i dwa koty. Chodzę na NFZ do poradni przy Szpitalu Praskim, póki co idzie wszystko ok, czyli wzdęcia, zgagi i tym podobne różne atrakcje :D Przynajmniej od 2 trymestru odeszły mdłości. W tym tygodniu poczułam pierwsze bulgotki :) USG 2 trymestru mam zaplanowane na 18.02, termin 27.06.

Uff! :)

Anabbit, eeemakarena, Klaudek11, awokado 🥑, Moooniii, Lauraa, przygodami66, KarolaKinga, amoze, Luna30, Alex_92, Cel95, Revolutionary , KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anuncja!
    Ja dołączyłam wczoraj i z podobnych powodów się ukrywałam 😆 piękny TP, moje urodziny! 🩷

Anuncja lubi tę wiadomość

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anuncja 😀
    Super że jesteś ❤️ tu jest miejsce dla każdego, extra że nam się powiększa skład dziewczyny 😀

Weronika omg, biedny młody :/ i to gips dla takiego malucha, nie wyobrażam sobie.. dobrze że lubi bajki 😅 chociaż które dziecko ich nie lubi 😁

Ja zasnęłam wczoraj z kosmicznym bólem głowy, obudziłam się niedawno, no cały ryj mi pulsuje :/
    Wzięłam Apap :/

Jak rano obudzę się jeszcze dalej z bólem brzucha to to ja nie wiem, jakis fatalny tydzień 🫠

Anuncja lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Anuncja cześć! To rodzimy razem :)

@ Amoze słodka kruszynka :) super, że wszystko dobrze!

amoze, Anuncja lubią tę wiadomość

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już wizyt nie ma (chyba, że nie są wpisane) za to przyszły tydzień mamy intensywny. Od samego poniedziałku połówkowe. Przygotujcie się na +XX stron czytania nowości 😜

Biedronka@, KarolaKinga, amoze, Anuncja, Alex_92, kasssia, Revolutionary , CelinaJan, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam iść na szczepienie na grypę, ale mam straszną chrypkę i pokasłuję… chyba sobie jednak odpuszczę to szczepienie i przełożę na jakiś inny piątek 😓
    Dodatkowo, dzisiaj moja psina jedzie na sterylizację, to że się stresuję jej zabiegiem to mało powiedziane, mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie. Stresujący dzień i cały weekend przed nami 🫣

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nineq, mogłabyś mnie dodać na pierwszą stronę? Data 8-6, kolejna wizyta 14-2. Z góry dziękuję :)

Nineq lubi tę wiadomość

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja dzisiaj miałam iść na szczepienie na grypę, ale mam straszną chrypkę i pokasłuję… chyba sobie jednak odpuszczę to szczepienie i przełożę na jakiś inny piątek 😓
    Dodatkowo, dzisiaj moja psina jedzie na sterylizację, to że się stresuję jej zabiegiem to mało powiedziane, mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie. Stresujący dzień i cały weekend przed nami 🫣

Będzie wszystko dobrze, zobaczysz 😘

@HejAnku trzymam za Was mocno kciuki 🤞🏻

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ