X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Ja miałam krwawienie tydzien temu po stosunku.
    I to nie była kawa z mlekiem a krew!

Pani dr w szpitalu bo poleciałam odrazu (panikara jestem) mowila ze to z nadżerka od stosunku i że takie krwawienie może pojawić się nawet dwa dni po stosunku.
    Mimo ze nie mam dużej nadzerki bo badanie robilam w kwietniu i teraz w grudniu a stadium jej bylo 1 czyli mini mini nie kwalifikujące się do jakiejkolwiek leczenia to krwawilo.
    Biorę tez luteinę i to ona osłabia naczynka w środku. A jak bierzesz jeszcze acard to masz odpowiedź.
    Oczywiście jak zaczniesz krwawić lec do szpitala lepiej raz za duzo sprawdzić niż raz za mało.

Jutro połówkowe o 10 błagam o trzymanie kciuków.

Trzymam mocno ❤️

Nie no dlatego leżę i nie panikuje, ale przy bólu brzucha po prostu leżę trochę przestraszona czy nie zacznę zaraz krwawić. Bo to taki dyskomfort jak centralnie przed miesiączka.
    Ale nic, poleżę jeszcze kilka dni i pewnie przejdzie :)

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu przeczytałam Twoją historię, łezka się w oku kręci. Wierzę, że prędko wyjdzie dla Was słońce. ☀️

Domcia ogromne wyrazy współczucia. Zaangażuj w organizację pogrzebu bliskich tak jak piszą dziewczyny. To na pewno zdejmie z Ciebie troszkę tych emocji.

Ja wróciłam właśnie ze studiów, pociągiem, mega zła… Ja wiem, że są ferie i ludzie jeżdżą i to sporo dalej niż ja, ale no kurcze… Próbowałam kupić bilet na pociąg intercity relacji Gdynia-Wrocław, który jedzie przez moje miasto… No i co? W aplikacji informacja, że brak miejsc siedzących, no ok, nie pierwszy, nie ostatni raz… ALE!!! W pociągach IC są wagony, w których znajdują się przedziały przeznaczone dla kobiet w ciąży oraz rodziców z dziećmi do lat 6. W tych przedziałach również wolnych miejsc nie było. Ogólnie zasada jest taka, że kupując bilet na takie miejsce należy zadeklarować, że jest się w ciąży albo jedzie się z dzieckiem do lat 6. Wsiadam sobie do pociągu zapełnionego na 200% i co? W przedziałach dla kobiet w ciąży i rodziców z dziećmi siedzą same stare chłopy. No tragedia… W korytarzach stało po 20 osób, duszno, ogólnie jakbym jechała dalej, to raczej byłoby ciężko. Zastanawiam się, czy nie napisać skargi, no bo chyba jednak konduktorzy sprawdzając bilety powinni weryfikować czy na dedykowanych dla pewnych osób miejscach siedzą osoby, które mogą z nich korzystać… To tak jak z miejscami dla niepełnosprawnych. Ogólnie znieczulica. Wyraziłam swoje niezadowolenie na głos, ale i tak nikt nie ustąpił mi miejsca, nawet na tych rozkładanych siedziskach na korytarzach, a był moment, że naprawdę zrobiło mi się duszno. 😒

No… wyżaliłam się. Troszkę mi lepiej. Ale tak czy siak stwierdzam, że coraz bardziej nienawidzę ludzi. 🫠

Luna30 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Malwinka będę trzymać kciuki! I też o kciuki proszę, bo ja jutro po południu też połówkowe

I dla mnie pół kciuka, jutro też mam połówkowe...chomik w głowie zaczyna nabierać rozpędu 🐹🐹
    Zaczyna się myślenie i czarne wizje🥺🥺🥺

eeemakarena, Elza1234, Gusia_, przygodami66, Luna30, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
    13.01 20 cm 💙
    27.01 II prenatalne🤞

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresujcie się, wsjo będzie git 💪🏼
    I wyrzucić te kręcące kołowrotki z głowy, bo się styki popalą ❤️

Alex_92 lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Anabbit Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Ja wróciłam właśnie ze studiów, pociągiem, mega zła… Ja wiem, że są ferie i ludzie jeżdżą i to sporo dalej niż ja, ale no kurcze… Próbowałam kupić bilet na pociąg intercity relacji Gdynia-Wrocław, który jedzie przez moje miasto… No i co? W aplikacji informacja, że brak miejsc siedzących, no ok, nie pierwszy, nie ostatni raz… ALE!!! W pociągach IC są wagony, w których znajdują się przedziały przeznaczone dla kobiet w ciąży oraz rodziców z dziećmi do lat 6. W tych przedziałach również wolnych miejsc nie było. Ogólnie zasada jest taka, że kupując bilet na takie miejsce należy zadeklarować, że jest się w ciąży albo jedzie się z dzieckiem do lat 6. Wsiadam sobie do pociągu zapełnionego na 200% i co? W przedziałach dla kobiet w ciąży i rodziców z dziećmi siedzą same stare chłopy. No tragedia… W korytarzach stało po 20 osób, duszno, ogólnie jakbym jechała dalej, to raczej byłoby ciężko. Zastanawiam się, czy nie napisać skargi, no bo chyba jednak konduktorzy sprawdzając bilety powinni weryfikować czy na dedykowanych dla pewnych osób miejscach siedzą osoby, które mogą z nich korzystać… To tak jak z miejscami dla niepełnosprawnych. Ogólnie znieczulica. Wyraziłam swoje niezadowolenie na głos, ale i tak nikt nie ustąpił mi miejsca, nawet na tych rozkładanych siedziskach na korytarzach, a był moment, że naprawdę zrobiło mi się duszno. 😒

No… wyżaliłam się. Troszkę mi lepiej. Ale tak czy siak stwierdzam, że coraz bardziej nienawidzę ludzi. 🫠

Ehhh szkoda gadać. Mega współczuję sytuacji. Tak sobie myślę, że pewnie intercity wychodzi z założenia, że jeśli nie ma rodzin z dziećmi / ciężarnych w pociągu, to dowolna osoba może usiąść na tym miejscu. Tylko dziwne, że te miejsca były sprzedane, bo tez wydaje mi się że kupując należałoby jakąś deklarację zaznaczyć i tylko wtedy powinni je sprzedawać.

Dużo Ci jeszcze zjazdów zostało?

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka współczuję Ci podróży. Znieczulica totalna… Pisałabym skargę :/

Beidronk@ pamiętam, że Ty jutro też! Ja też się staram nie panikować, ale wiadomo, wjeżdżają powoli myśli a co, jak coś będzie nie tak itd. Chyba oderwania głowy będzie wieczór z książką, żeby czymś zająć mysli

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ehhh szkoda gadać. Mega współczuję sytuacji. Tak sobie myślę, że pewnie intercity wychodzi z założenia, że jeśli nie ma rodzin z dziećmi / ciężarnych w pociągu, to dowolna osoba może usiąść na tym miejscu. Tylko dziwne, że te miejsca były sprzedane, bo tez wydaje mi się że kupując należałoby jakąś deklarację zaznaczyć i tylko wtedy powinni je sprzedawać.

Dużo Ci jeszcze zjazdów zostało?

Jeszcze dwa, ale od marca od nowa. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Aniu przeczytałam Twoją historię, łezka się w oku kręci. Wierzę, że prędko wyjdzie dla Was słońce. ☀️

Domcia ogromne wyrazy współczucia. Zaangażuj w organizację pogrzebu bliskich tak jak piszą dziewczyny. To na pewno zdejmie z Ciebie troszkę tych emocji.

Masakra :/ ludzie to świnie. Domyślam się jak ciężko było ustać w pociągu tak długo.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam jeśli temat był już poruszany, ale te które mają Zamiar karmić piersią, będziecie kupować laktator? Jesli tak to który? Ja 5 lat temu używałam elektrycznego medeli ale teraz widzę że neno wiedzie prym, tylko ciekawa jestem ile w tym marketingu a ile rzeczywiście jakości :)

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Anabbit Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki za jutrzejsze połówkowe!

Ostatnio pisałam, że nie mam totalnie brzuszka, to dziś z okazji połowy ciąży postanowił się pokazać 😆🙈
    https://zapodaj.net/plik-l5asG8XpJj

Byliśmy w galerii obczaić wózki i foteliki. Mały wybór, chyba musimy podjechać do bobowozki i 8 gwiazdek, ale powiem Wam, że mój mąż wpadł w szał zakupowy. Nie mamy jeszcze nic dla małej, więc się uparł, że musi jej cokolwiek kupić 😂
    Stałam tylko i się śmiałam, bo on nie ma totalnie pojęcia o cenach i wszystko wydaje mu się mieć rozsądną cenę, bo to przecież dla córeczki 🥹.
    Ostatecznie “pozwolilam” mu kupić kilka bodziaków 🩷.
    https://zapodaj.net/plik-Ya2D2GEtZD

eeemakarena, Elza1234, Alex_92, Lauraa, amoze, Biedronka@, Anuncja, Klaudek11, Nosa, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Znajoma

Wysłany: 26 stycznia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Jeszcze dwa, ale od marca od nowa. 😅
    Ojej😬 a to twój ostatni rok? Czy w październiku kolejny semestr?

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Kktoras z Was pytała o łóżeczko. Ja królowa OLX dorwałam z Vox. I w ogóle zawsze jakoś w ciemno patrzyłam na Ikee, ale zobaczcie sobie te z Voxa - są naprawdę ładne i super porządne, jak już mam to widzę ogromną różnicę pomiędzy tym a ikeowskimi

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziewczyny, kciuki za jutrzejsze połówkowe!

Ostatnio pisałam, że nie mam totalnie brzuszka, to dziś z okazji połowy ciąży postanowił się pokazać 😆🙈
    https://zapodaj.net/plik-l5asG8XpJj

Byliśmy w galerii obczaić wózki i foteliki. Mały wybór, chyba musimy podjechać do bobowozki i 8 gwiazdek, ale powiem Wam, że mój mąż wpadł w szał zakupowy. Nie mamy jeszcze nic dla małej, więc się uparł, że musi jej cokolwiek kupić 😂
    Stałam tylko i się śmiałam, bo on nie ma totalnie pojęcia o cenach i wszystko wydaje mu się mieć rozsądną cenę, bo to przecież dla córeczki 🥹.
    Ostatecznie “pozwolilam” mu kupić kilka bodziaków 🩷.
    https://zapodaj.net/plik-Ya2D2GEtZD

Zgrabniutki brzusio ❤️, bodziaki śliczne. Daj się tatusiowi wykazać :)

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczka z Voxa są świetne. My kupiliśmy te 70x140 4 lata temu i córka śpi w nim do dziś. Tylko teraz bez szczebelków. Jak ktoś ma miejsce, polecam. Inwestycja na lata 👌 są bardzo solidne, serio

Też widziałam laktatory neno, ale mam medele podwójna i nie będę zmieniać. Dobrze działa mimo użytkowania przy dwójce dzieci, tylko wymienię części, które miały kontakt z mlekiem. Ogólnie jestem z medeli bardzo zadowolona, ale neno nie znam i raczej jak moje koleżanki kp to też kupowały podwójne medele. W sumie nie znam nikogo, kto by miał laktator neno w rzeczywistym życiu. Tylko ciągle go widuję w Internecie również :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 20:26

Kindziukowa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Dziewczyny przepraszam jeśli temat był już poruszany, ale te które mają Zamiar karmić piersią, będziecie kupować laktator? Jesli tak to który? Ja 5 lat temu używałam elektrycznego medeli ale teraz widzę że neno wiedzie prym, tylko ciekawa jestem ile w tym marketingu a ile rzeczywiście jakości :)

Ja chce kp, na razie nie będę kupować laktatora.
    Jeśli będzie potrzeba to można zamówić z dnia na dzień:)

Kindziukowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy jutro połówkowe, ja we wtorek🫣jak dziś mam luz tak pewnie we wtorek rano będą rozkminy. Szkoda, że nie mam ich z rana.
    Chyba będzie to dla nas przełomowy moment i zbierzemy się, żeby pomyśleć nad imieniem.

Weronka, ja osobiście pisałabym do pkp. Pewnie dostaniesz zdawkową odpowiedź, no ale spróbować można.

Luna30 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

A podejsc do konduktora w takiej sytuacji ? Wiecie w ciąży to niebezpieczne nie chodzi tylko o ryzyko zasłabnięcia ale też o innych środek ciężkości jak sie stoi i pociag/tramwaj hamuje. Dużo trudniej złapać rownowage. Ja kiedyś myślałam że chodzi tylko o zasłabnięcia ale na kursie 1szej pomocy mówili że o to że jest duze ryzyko upadku dla kobiet w ciąży.

Ja to jestem aspołeczna triche. Nie mogłam żyć w dużym mieście bo mnie szlag trafiał. Ci wszyscy rowerzyści i na hulajnogach wpadajacy na ludzi, palacze na placach zabaw i pod wiata przystankowa kiedy pada i nie ma jak się odsunac, kierowcy trabiacy jak się ruszy 3sek za późno na światłach, psy bez kagancow i kupy na chodnichach i w piaskownicach, na placach zabaw kapsle i szkło.. .

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ja bym coś kupiła ale...prawie wszystko już mam. Tzw klęska urodzaju xd

Pewnie dopiero na lato będę szukać pojedynczych rzeczy i kompletować drobiazgi apteczne. Nawet trochę aptecznych już mam :p

Teraz zamierzam od przyszłego tygodnia zabrać się za sprzedaż ubranek dziewczęcych. Strasznie mi żal...a
    Sa takie piekne i niezniszczone. Aż myślę że przydałyby się bliźniaki:p wiem szaleństwo. Ale jakoś tak mi zal się pozbywać...Tyle wspomnień...

20250124-100240.jpg

A jeszcze nie wystawiam tych małych. Dopiero uporałam się z rozmiarem 104/110... mam do sprzedania od 56:p duuuzo pracy. I nie wiem jak dam radę jak przy tych dużych aż mi szkoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 20:37

• Weronka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ojej😬 a to twój ostatni rok? Czy w październiku kolejny semestr?

To mój pierwszy rok. 🙈 Po 4 poronieniu stwierdziłam, że czas zadbać o inne aspekty życia no i zapisałam się na studia i miałam zmieniać pracę… Po drugim zjeździe na studiach i rozmowach o nową pracę okazało się, że jestem w kolejnej ciąży, która trwa… ☺️ plany swoje, życie swoje.

Anabbit, Gusia_, eeemakarena, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Ja odkupiłam za grosze nieużywany od koleżanki, zmienię tylko nakładki na nowe. Ona miała neno elektryczny, w żaden droższy na razie nie inwestuje bo nie wiem co będzie z moją laktacją

Co do mebli vox, to już tu kiedyś temat był poruszany, że te meble są naprawdę ładne i porządne przy okazji :)

Wypiłam to mleko z czosnkiem i miodem 🙈 zbyt pyszne to nie było, oby podziałało

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ