CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
eeemakarena wrote:Chyba od 13tygodnia jakoś tak
Pewnie ok, ale no już dzisiaj się popłakałam, bo myślałam, że minęło i będę miała spokój chociaż kilka dni, tygodni … no ale nic, co będzie.
Kochana, nie płacz 😘
Ja myślę, że to skutek uboczny acardu, skoro nie brałaś go wcześniej.
Zobacz, ja acard 100 biorę od 2023 roku a jak dodałam heparynę i 50mg acardu to też miałam plamienia do 13 tygodnia ciazy. Pamiętam ten ogromny stres... przy pierwszym dostałam zawrotów głowy i zemdlałam prawie jak to zobaczyłam.
Wiem, że to stresuje, ogranicza w kwestii np bliskości bo się człowiek stresuje, ale będzie dobrze.eeemakarena lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Malwinka14 wrote:Ja miałam krwawienie tydzien temu po stosunku.
I to nie była kawa z mlekiem a krew!
Pani dr w szpitalu bo poleciałam odrazu (panikara jestem) mowila ze to z nadżerka od stosunku i że takie krwawienie może pojawić się nawet dwa dni po stosunku.
Mimo ze nie mam dużej nadzerki bo badanie robilam w kwietniu i teraz w grudniu a stadium jej bylo 1 czyli mini mini nie kwalifikujące się do jakiejkolwiek leczenia to krwawilo.
Biorę tez luteinę i to ona osłabia naczynka w środku. A jak bierzesz jeszcze acard to masz odpowiedź. Też biorę 150
Oczywiście jak zaczniesz krwawić lec do szpitala lepiej raz za duzo sprawdzić niż raz za mało.
Jutro połówkowe o 10 błagam o trzymanie kciuków.
Trzymamy kciuki. Przydadzą się dobre wiadomości🍀Gusia za Ciebie oczywiście również i Biedronka za Ciebie też 🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 07:19
Biedronka@, Gusia_ lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Weronka wrote:Aniu przeczytałam Twoją historię, łezka się w oku kręci. Wierzę, że prędko wyjdzie dla Was słońce. ☀️
Domcia ogromne wyrazy współczucia. Zaangażuj w organizację pogrzebu bliskich tak jak piszą dziewczyny. To na pewno zdejmie z Ciebie troszkę tych emocji.
Ja wróciłam właśnie ze studiów, pociągiem, mega zła… Ja wiem, że są ferie i ludzie jeżdżą i to sporo dalej niż ja, ale no kurcze… Próbowałam kupić bilet na pociąg intercity relacji Gdynia-Wrocław, który jedzie przez moje miasto… No i co? W aplikacji informacja, że brak miejsc siedzących, no ok, nie pierwszy, nie ostatni raz… ALE!!! W pociągach IC są wagony, w których znajdują się przedziały przeznaczone dla kobiet w ciąży oraz rodziców z dziećmi do lat 6. W tych przedziałach również wolnych miejsc nie było. Ogólnie zasada jest taka, że kupując bilet na takie miejsce należy zadeklarować, że jest się w ciąży albo jedzie się z dzieckiem do lat 6. Wsiadam sobie do pociągu zapełnionego na 200% i co? W przedziałach dla kobiet w ciąży i rodziców z dziećmi siedzą same stare chłopy. No tragedia… W korytarzach stało po 20 osób, duszno, ogólnie jakbym jechała dalej, to raczej byłoby ciężko. Zastanawiam się, czy nie napisać skargi, no bo chyba jednak konduktorzy sprawdzając bilety powinni weryfikować czy na dedykowanych dla pewnych osób miejscach siedzą osoby, które mogą z nich korzystać… To tak jak z miejscami dla niepełnosprawnych. Ogólnie znieczulica. Wyraziłam swoje niezadowolenie na głos, ale i tak nikt nie ustąpił mi miejsca, nawet na tych rozkładanych siedziskach na korytarzach, a był moment, że naprawdę zrobiło mi się duszno. 😒
No… wyżaliłam się. Troszkę mi lepiej. Ale tak czy siak stwierdzam, że coraz bardziej nienawidzę ludzi. 🫠
Ja bym weszka do tego przedziału, poinformowała, że jestem kobietą w ciazy i mogę oddać równowartość ceny miejsca blikiem i czy ktoś z mężczyzn byłby tak uprzejmy ustąpić.
Myślę, że ktoś by się znalazł.👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Anabbit wrote:Dziewczyny, kciuki za jutrzejsze połówkowe!
Ostatnio pisałam, że nie mam totalnie brzuszka, to dziś z okazji połowy ciąży postanowił się pokazać 😆🙈
https://zapodaj.net/plik-l5asG8XpJj
Byliśmy w galerii obczaić wózki i foteliki. Mały wybór, chyba musimy podjechać do bobowozki i 8 gwiazdek, ale powiem Wam, że mój mąż wpadł w szał zakupowy. Nie mamy jeszcze nic dla małej, więc się uparł, że musi jej cokolwiek kupić 😂
Stałam tylko i się śmiałam, bo on nie ma totalnie pojęcia o cenach i wszystko wydaje mu się mieć rozsądną cenę, bo to przecież dla córeczki 🥹.
Ostatecznie “pozwolilam” mu kupić kilka bodziaków 🩷.
https://zapodaj.net/plik-Ya2D2GEtZD
Fajne ubranka, sukienka i brzuszek
Mój Mąż też już wpadł w taką fazę, mamy cały wielki karton ciuszków, już Wam nie spamuje wszystkimi, ale moze jeszcze kilka wstawie xD oczywiście dla Córeczki tylko bawełenka merino itp 😁 miło widzieć, jak ktoś się cieszy i angażuje👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Aniu, 🫂🫂🫂
Domcia, wyrazy współczucia 😔 🫂 nie wiem co więcej mogę napisać w tej sytuacji.
Magdalenka, zapraszamy 🙂
Kciuki za polowkowe✊️✊️
Dostałam od koleżanki Neno Camino, więc nie będę nic innego wymyślać do porodu. Nie wiem też jak u mnie będzie z karmieniem, bo po porodzie muszę wracać do leczenia, które odstawiłam, i nie będę wtedy mogła KP. Tak więc czas pokaże.
A dyskusje o wózkach fajnie poczytać, my pójdziemy do 8* i Bobowozkow, które mamy pod domem, po polowkowych za 2tyg. Nie mogę sie doczekać żeby sprawdzić co dla nas zadziała 😊
Zdjęcia swojego brzucha nie wrzucam, ale mimo, że nadal noszę wszystkie te same ciuchy to po posiłku normalnie 6 miesiąc 😅 może jak już bedzie wyglądał nie na ciążę spożywcza to wrzucę 😆 -
Luna30 wrote:A podejsc do konduktora w takiej sytuacji ? Wiecie w ciąży to niebezpieczne nie chodzi tylko o ryzyko zasłabnięcia ale też o innych środek ciężkości jak sie stoi i pociag/tramwaj hamuje. Dużo trudniej złapać rownowage. Ja kiedyś myślałam że chodzi tylko o zasłabnięcia ale na kursie 1szej pomocy mówili że o to że jest duze ryzyko upadku dla kobiet w ciąży.
Ja to jestem aspołeczna triche. Nie mogłam żyć w dużym mieście bo mnie szlag trafiał. Ci wszyscy rowerzyści i na hulajnogach wpadajacy na ludzi, palacze na placach zabaw i pod wiata przystankowa kiedy pada i nie ma jak się odsunac, kierowcy trabiacy jak się ruszy 3sek za późno na światłach, psy bez kagancow i kupy na chodnichach i w piaskownicach, na placach zabaw kapsle i szkło.. .
Bez przesady, nie jest tak źle w dużym mieście:P tylko właśnie w razie czego trzeba nie bać się odezwać, zgłaszać itp👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Weronka wrote:To mój pierwszy rok. 🙈 Po 4 poronieniu stwierdziłam, że czas zadbać o inne aspekty życia no i zapisałam się na studia i miałam zmieniać pracę… Po drugim zjeździe na studiach i rozmowach o nową pracę okazało się, że jestem w kolejnej ciąży, która trwa… ☺️ plany swoje, życie swoje.
Tak jest zawsze. Ja też nie miałam pojęcia, że od razu się uda i będzie to trwalo więcej niż 5 tyg. Jakbyśmy były fest przygotowane, pewne, że zaraz się uda, to by nic nie wyszło 🤣👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dziewczyny powodzenia na wizytach ❤️! Kciuki mocno 😘
Widzę, że miałyśmy ciężką noc xD
Luna30 ból zęba to coś strasznego, oby Ci dentysta pomógł.
Ja się budziłam po sto razy, mam wrażenie że utrzymuje mi się jeszcze jakaś lekka infekcja w nosie, plus suche powietrze w domu, nie mogłam oddychać, miałam tak zasuszony nos 😅 a takie głupoty mi się śniły, że kosmos -.-
W nocy jeszcze trochę bezowego było, boli dalej - polecę na nospie chyba jeszcze dzisiaj. Zaraz szykuję na łóżku stację leżąco-bimbającą i się nigdzie dziś nie ruszam xD
Miłego dnia !Elza1234, Luna30, Alex_92 lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Magdalenka, miło Cię poznać. Tradycyjnie niczym nauczyciel w podstawówce zapytam czy napiszesz coś więcej o sobie
Elza, rano gardlo najgorzej zawsze dowala.
Ja mam zdrowe gardlo, ale jedyne miejsce gdzie zespół sjogrena mi wysusza cokolwiek to właśnie gardlo, miałam też endoskopię i muszę ssać na to tabsy, w ciazy ich nie biorę ale po wrócę do tego.
Teraz w ciazy wszystko mi się jakoś poprawia i gardlo też, ale normalnie chrypa z rana i zaczerwienienie to był standard...
Są takie fajne tabsy do ssania z kwasem hialuronowym, ja ich teraz nie biorę bo nie czuje potrzeby, ale zerknij czy są ok w ciazy - gelovox. Lekko droższe niż te inne do ssania, ale uwierz opłaca się. No i smaczne xDWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 07:42
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Powodzenia na wizytach.
Ja wczoraj miałam fatalny dzień,bol nadbrzusza nie pozwolił mi funkcjonować a psycha szorowała po dnie. Wieczorem i w nocy okropnie mnie wszystko swędziało. Boję się cholestazy chociaż jest za wcześnie przecież. Muszę zrobić badania ale najpierw zażyje leki na alergie bo może to alergia?
Bol nadbrzusza minął po ibuprofenie i pyralignie więc dosyć mocnego kopa leków potrzebowałam co mnie niepokoi. Zobaczę jak to dzisja będzie. Co dziwne ból się pojawiał po wysiłku,nawet najmniejszym. Może to mięśnie?Nie wiem. Moja ma byla wczoraj u nas ale się jej nie pytałam o to chociaż powinnam. W końcu jest położną z 40 letnim stażem ale nie chciałam jej martwić.
Wronka kuluj bilety wcześniej. W takim okresie ryzykować kupnem biletu to samobójstwo. Konduktor powinien wskazać Ci miejsce . Tak teoretycznie powinnaś iść do przedziału konduktorskiego i zgłosić prośbę o miejsce. Ja nie wiem czy te dla rodzin nie są normalnie dostepne do kupna dla każdego. Wiem że dla niepełnosprawnych da się kupić nie będąc niepełnosprawnym ,tzn legitymację tylko się ewentualnie pokazuje na życzenie konduktora. Ale przy kupnie biletu nie ma to znaczenia.
Kolejne bilety kup z wyprzedzeniem o ile jeszcze sa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 07:49
-
Ja wracam z pobrania krwi, ale coś czuję, że już będzie anemia na pełnej, bo ostatnio fatalnie się czuję, dużo zawrotów głowy, pękają mi kąciki ust itd. ale prawie nie udało mi się wyjść na badanie, bo moja córka nie uznaje wstawania przed 8 😵💫 chciałam do niej po cichu teściową zawołać do łóżka, ale odwaliła taki cyrk, że jak ktoś jeszcze spał na osiedlu, to chyba już wszystkich obudziliśmy xD
-
Karola3xJ:D wrote:Jezu Cel te gelovox są obrzydliwe! Stosuje je przy zapaleniu krtani ale często rzygam przez nie. One się rozpuszczaja do gluta który obkleja jamę ustną i gardło. Jakim cudem ktoś może pisać że są smaczne😅
Jeden smak jest słaby ale kilka mega mi smakuje chyba te borówkowe czy wiśniowe, a które Ci tak nie przypadły? Mniam mniam
Masz opcje parę dni poodpoczywać Karola?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 07:57
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cześć Wszystkim, miłego poniedziałku i powodzenia dzisiejszym wizytującym, czekamy na wieści
Pochwalę Wam się, że w weekend pierwszy raz w ciąży wskoczyłam w obcisłą sukienkę na spotkanie ze znajomymi. Do tej pory miałam opór w ubieranie czegoś podkreślającego brzuszek - zawsze był moim kompleksem, bo często jest wzdęty i nadal się diagnozuję, jak to naprawić. Usłyszałam mnóstwo miłych komentarzy na temat wyglądu i gratulacji ciążowych, więc super miło
Mogę też polecić rajstopy ciążowe z Gatty, coś cudownego, nie uciskają, nie zsuwają się!
Mam pytanie, czy nie macie jakiejś polecajki t-shirtów ciążowych, które nie są takie mega długie? Kupiłam 3-pak z zalando i wszystko spoko, ale zakrywają całą pupę, a ja szukam czegoś na teraz i nie za miliony monetCel95, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
🧬 7.02.2025
🩺 19.02.2025
-
Tanashi wrote:Ja wracam z pobrania krwi, ale coś czuję, że już będzie anemia na pełnej, bo ostatnio fatalnie się czuję, dużo zawrotów głowy, pękają mi kąciki ust itd. ale prawie nie udało mi się wyjść na badanie, bo moja córka nie uznaje wstawania przed 8 😵💫 chciałam do niej po cichu teściową zawołać do łóżka, ale odwaliła taki cyrk, że jak ktoś jeszcze spał na osiedlu, to chyba już wszystkich obudziliśmy xD
Haha też mnie dzieciaczek jakiś obudził, oj coś mu się nie spodobało także pewnie u Ciebie ludzie mieli darmowe budzenie 🤣👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Póki co dostałam zgodę od gina na tandum verde
Na nos sól morska na razie daje radę, nic więcej mi nie jest.
Jak wieczorem bedzie gorzej to zrobię kasetkę combo i jutro pójdę do internisty.
Ale przez to że spałam 2 h mogę mieć zakrzywiony obraz tego jak się czuję. Jeszcze zaraz mam wizytę u dermatologa 🙈 ale grzecznie jadę w maseczceCel95 lubi tę wiadomość
-
Szarotka12 wrote:Cześć Wszystkim, miłego poniedziałku i powodzenia dzisiejszym wizytującym, czekamy na wieści
Pochwalę Wam się, że w weekend pierwszy raz w ciąży wskoczyłam w obcisłą sukienkę na spotkanie ze znajomymi. Do tej pory miałam opór w ubieranie czegoś podkreślającego brzuszek - zawsze był moim kompleksem, bo często jest wzdęty i nadal się diagnozuję, jak to naprawić. Usłyszałam mnóstwo miłych komentarzy na temat wyglądu i gratulacji ciążowych, więc super miło
Mogę też polecić rajstopy ciążowe z Gatty, coś cudownego, nie uciskają, nie zsuwają się!
Mam pytanie, czy nie macie jakiejś polecajki t-shirtów ciążowych, które nie są takie mega długie? Kupiłam 3-pak z zalando i wszystko spoko, ale zakrywają całą pupę, a ja szukam czegoś na teraz i nie za miliony monet
O ja właśnie szukam takich co zakrywają do legginsów, podlinkujesz?👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja w koszulkach nie pomogę bo mam pełno oversizowych - szczególnie jeden model od mamy gin w 3 kolorach, więc na lato mi starczy
Będę sobie musiała tylko jakieś kolarki z pasem na brzuch kupić. Ostatnio jak jakieś znalazłam to były niedostępne -
Ja mam z h&m ale sięgające połowy pupy. Nie lubię mieć mieć odsłoniętej kuciapy w legginsach bo wygląda to niesmacznie więc kupuje raczej dłuższe koszulki. Nie jakieś mega długie ale zasłaniające przód i pół pupy
Cel95, Klaudek11, Klaudek11, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Ja wracam z pobrania krwi, ale coś czuję, że już będzie anemia na pełnej, bo ostatnio fatalnie się czuję, dużo zawrotów głowy, pękają mi kąciki ust itd. ale prawie nie udało mi się wyjść na badanie, bo moja córka nie uznaje wstawania przed 8 😵💫 chciałam do niej po cichu teściową zawołać do łóżka, ale odwaliła taki cyrk, że jak ktoś jeszcze spał na osiedlu, to chyba już wszystkich obudziliśmy xD