CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margareetka wrote:Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach
@Karola3xJ:D może idź na jakaś dodatkową wizytę z tym bólem? Nie brzmi to zbyt fajnie jak już musiałaś silniejsze leki wziąć
U mnie od kilku dni spanie w nocy to koszmar, zasnę, potem się obudzę i tylko się kręcę z boku na bok... za to drzemka w dzień, wlatuje jak złoto.
A tak na poważnie,jak soe coś dzieje to i tka nikt nie pomozeCelinaJan, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Mnie też dopada głód rano🤷🏻♀️ ale jakoś próbuje zasnąć, bo pobudka co kilka h w nocy na siku jest męcząca. Za jakimi fotelikami się rozgladacie? Myślałam o takiej obrotowej bazie, bo łatwiej dzieciaka włożyć ale nie wiem na ile to starcza i czy ta baza się wypina. Czy któraś z Was szydełkuje/robi na drutach?start: 06.2021
10/11/12.2022 clo+ovi❌
05.2023 7/9tc💔
11.2023 6/7tc 💔 cp P
05.2024 💔 cb
MTHFR hetero, PAI hetero
Niskie APTT
PCOS, IO
Niedrożny lewy jajowód
❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
11.10 FET 5aa
17.10 ⏸️
21.10 250,0
23.10 462,9 (84,4%)
25.10 1099,0 🎉
31.10 GS 15x7mm YS 3,8mm
08.11 CRL 0,64cm FHR+😔
15.11 CRL 1,43cm FHR 161/min❤️🩸
22.11 8+5 CRL 2,12cm
06.12 10+5 ❤️🩸
14.12 11+6 CRL 5,71cm, FHR 173/min❤️🩸
18.12 12+3 niskie ryzyka❤️ wysokie ryzyko preeklampsji
15.01 16+3 150g
-
Karola wydaje mi się, że masz podejście do zdrowia typowe dla osób ze środowiska medycznego. Jakbym słyszała moją siostrę lekarkę. Te same optymistyczne podejście do lekarzy i leczenia się 🤣👌
-
Roszponka wrote:Mnie też dopada głód rano🤷🏻♀️ ale jakoś próbuje zasnąć, bo pobudka co kilka h w nocy na siku jest męcząca. Za jakimi fotelikami się rozgladacie? Myślałam o takiej obrotowej bazie, bo łatwiej dzieciaka włożyć ale nie wiem na ile to starcza i czy ta baza się wypina. Czy któraś z Was szydełkuje/robi na drutach?
Ona wystarcza tak myślę spokojnie do 3 lat, jak małe dziecko może i do 4. Te drugie foteliki, już nie łupiny, ale do jazdy tyłem, też można w nie wpinać. Ja właśnie będę sobie wymieniać jedną z baz avionauta na tą ich nową obrotową już dla noworodka i ostatnio czytałam, że te drugie foteliki też są z tym kompatybilne jak jeździ np moja dwulatka. No ale jej już nie będę zmieniać, bo mi szkoda kasy, a mam dwie zwykłeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 10:14
-
Karola u mnie na foteliku jest normalnie wlepka z qr i data produkcji.
Mamy 2 łupiny cybex i joie i snug. Będziemy startować od joie, bo of razu widać, że pozycja jest wygodniejsza i bardziej na płasko, w tym cybexie taki skulony rogal.
Cybex może się przydać jak Witek podrośnie
Swoja droga ostatnio przymierzaliśmy się do tego jak będziemy jeździć z 3 fotelikami 🤣🤣🤣.
Od czasu do czasu niestety będziemy musieli tak zrobić. Młoda na przód bo najstarsza, ja z młodszymi do tyłu -
Szkodnik ja muszę zmienić auto właśnie ze względu na wożenie 3 fotelików, bo chce na tyle, i przerażają mnie jakie są duże (na ten moment 😅). Mąż ma taki samochód już rodzinny na 7 osób ale ja mam dwudrzwiowe małe i szkoda mi się będzie rozstawać…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 10:30
-
Hej dziewczyny, ja też dzisiaj połówkowe, ale dopiero o 18...
Troche sie wyłączyłam, bo wózek mam ogarnięty, fotelik też no i zostawiam te większe zakupy na L4.
Najważniejsze u nas to będzie zakpup samochodu... musimy oddać ten fatalny teściowej i zacząć się rozglądać za czymś dla nas. Więc nie wiem, czy z bazą sie wstrzymam narazie.
Co do przedziałów rodzinnych - to można je wybierać tylko jak się ma dziecko dodane, ale UWAGA, system może je przydzielić z automatu ludziom, którzy przy rezerwacji nie wybierają miejsca ręcznie, tylko system im wybiera. Raz nam koleś się dosiadł jako 4ty, ale naszczęscie sobie poszedł gdzieś indziej i zostaliśmy w 3 Tak więc to drugie dziecko się przyda 🤣 będzie bezpieczniej hehe.
karola nie świruj tylko zapytaj mame jak ci się coś pojawi następnym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 10:30
-
Gusia_ wrote:Ona wystarcza tak myślę spokojnie do 3 lat, jak małe dziecko może i do 4. Te drugie foteliki, już nie łupiny, ale do jazdy tyłem, też można w nie wpinać. Ja właśnie będę sobie wymieniać jedną z baz avionauta na tą ich nową obrotową już dla noworodka i ostatnio czytałam, że te drugie foteliki też są z tym kompatybilne jak jeździ np moja dwulatka. No ale jej już nie będę zmieniać, bo mi szkoda kasy, a mam dwie zwykłe
Ja właśnie rozważam fotelik z Avionaut konkretnie pixel pro 2.0, bo są najlżejsze, czytałam też że pozycja dziecka w nim jest ok według fizjoterapeutów. No i dla własnej wygody i komfortu maluszka też chcę do niego te bazę obrotową. Ale musimy podjechać do jakiegoś sklepu zobaczyć, czy w ogóle moje plany są kompatybilne z naszym autemGusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Witam się z kawusią i słoneczkiem za oknem ☕🌞
Domcia897 wyrazy współczucia 🫂Tez popieram dziewczyny, nie powinnaś być z tym sama, niech Ci ktoś pomoże...
Malwinka14 , Gusia_ , Biedronka@, kasssia dziewczyny mocne kciuki za wizyty! 🤞 Ale Was dziś dużo
Anabbit jeeeeeejuuuu jakie piękne te body 😶😍😍
Magdalenkaa witaj, miło Cię widzieć 🙋♀️👐
Ja połówkowe dopiero za tydzień w czwartek, już też bym chciała być po
U mnie też sen nie jest taki jak przed ciążą. Wstawanie w nocy przynajmniej raz na siku, kręcenie się, głupie sny... Dzisiaj jak mój wstawał i wychodził po 6 to też wstałam na siku i z godzinę zasnąć nie mogłam, miałam już wstać, ale jakoś się w końcu udało jak przykryłam głowę poduszką 🙈
Moje dziecko się rozkręca coraz bardziej. Wczoraj wieczorem o 22-23 tak dawał czadu znowu - już się boję co będzie jak się urodzi 🙈
Gusia_, eeemakarena, przygodami66, Anabbit lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Margareetka wrote:Ja właśnie rozważam fotelik z Avionaut konkretnie pixel pro 2.0, bo są najlżejsze, czytałam też że pozycja dziecka w nim jest ok według fizjoterapeutów. No i dla własnej wygody i komfortu maluszka też chcę do niego te bazę obrotową. Ale musimy podjechać do jakiegoś sklepu zobaczyć, czy w ogóle moje plany są kompatybilne z naszym autem
Wiadomo, że trzeba dobrać do auta, ale u nas jakoś fajnie to grało i jestem zadowolona po kilku latach używania, więc myślę, że jak też go kupicie po przymiarkach do auta, to również będziesz zadowolona i faktycznie już poza tym, że fizjoterapeuci polecają, jest leciutki! Dla mnie to też było ważneMargareetka lubi tę wiadomość
-
Roszponka wrote:Czy któraś z Was szydełkuje/robi na drutach?
Mam w planie zrobić coś dla małej na drutach - dla córki przyjaciółki robiłam taki lekki kocyk, który im się sprawdził na wiosnę/lato, więc może coś takiego znowu zrobię. A Ty też dziergasz? 😁
Dziewczyny, kciuki za dzisiejszą silną ekipę testującą, koniecznie dawajcie znać po wizytach 🤞Gusia_, Margareetka, eeemakarena, Roszponka, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Avocado, podziwiam! Zawsze mi się marzyło, żeby zrobić swoim dzieciom kocyki, ale odkąd mam przepuchliny w dłoni, zbyt mnie bolą ręce przy szydełku. Twoja bluza na pewno będzie piękna ❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 10:40
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Karola u mnie na foteliku jest normalnie wlepka z qr i data produkcji.
Mamy 2 łupiny cybex i joie i snug. Będziemy startować od joie, bo of razu widać, że pozycja jest wygodniejsza i bardziej na płasko, w tym cybexie taki skulony rogal.
Cybex może się przydać jak Witek podrośnie
Swoja droga ostatnio przymierzaliśmy się do tego jak będziemy jeździć z 3 fotelikami 🤣🤣🤣.
Od czasu do czasu niestety będziemy musieli tak zrobić. Młoda na przód bo najstarsza, ja z młodszymi do tyłu -
Gusia_ wrote:Wiadomo, że trzeba dobrać do auta, ale u nas jakoś fajnie to grało i jestem zadowolona po kilku latach używania, więc myślę, że jak też go kupicie po przymiarkach do auta, to również będziesz zadowolona i faktycznie już poza tym, że fizjoterapeuci polecają, jest leciutki! Dla mnie to też było ważne
Dla mnie ta waga jest bardzo ważna, bo sama niewiele ważę przy moim wzroście i wiem, że jakbym wybrała jakiś ciężki fotelik to miałabym mega problem z ogarnianiem tego.
Auto mamy stosunkowe nowe, specjalnie kupione kombi, więc liczę, że będzie pasowaćGusia_ lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Karola wydaje mi się, że masz podejście do zdrowia typowe dla osób ze środowiska medycznego. Jakbym słyszała moją siostrę lekarkę. Te same optymistyczne podejście do lekarzy i leczenia się 🤣👌
-
Roszponka wrote:Mnie też dopada głód rano🤷🏻♀️ ale jakoś próbuje zasnąć, bo pobudka co kilka h w nocy na siku jest męcząca. Za jakimi fotelikami się rozgladacie? Myślałam o takiej obrotowej bazie, bo łatwiej dzieciaka włożyć ale nie wiem na ile to starcza i czy ta baza się wypina. Czy któraś z Was szydełkuje/robi na drutach?
Ja kiedyś szydełko ❤️❤️❤️
I robiłam biżuterie, to były piękne czasy ❤️
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Dzięki Gusia 🥰
Swoją drogą, właśnie zauważyłam, że napisałam o ekipie „testującej” - chyba pozostałości w mojej głowie po miesięcznych wątkach staraczek. Oczywiście chodziło mi o wizytujące 😅Revolutionary , Gusia_, Lauraa lubią tę wiadomość