CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margareetka wrote:Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach
@Karola3xJ:D może idź na jakaś dodatkową wizytę z tym bólem? Nie brzmi to zbyt fajnie jak już musiałaś silniejsze leki wziąć
U mnie od kilku dni spanie w nocy to koszmar, zasnę, potem się obudzę i tylko się kręcę z boku na bok... za to drzemka w dzień, wlatuje jak złoto.
A tak na poważnie,jak soe coś dzieje to i tka nikt nie pomozeCelinaJan, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Mnie też dopada głód rano🤷🏻♀️ ale jakoś próbuje zasnąć, bo pobudka co kilka h w nocy na siku jest męcząca. Za jakimi fotelikami się rozgladacie? Myślałam o takiej obrotowej bazie, bo łatwiej dzieciaka włożyć ale nie wiem na ile to starcza i czy ta baza się wypina. Czy któraś z Was szydełkuje/robi na drutach?start: 06.2021
10/11/12.2022 clo+ovi❌
05.2023 7/9tc💔
11.2023 6/7tc 💔 cp P
05.2024 💔 cb
MTHFR hetero, PAI hetero
Niskie APTT
PCOS, IO
Niedrożny lewy jajowód
❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
11.10 FET 5aa
17.10 ⏸️
21.10 250,0
23.10 462,9 (84,4%)
25.10 1099,0 🎉
31.10 GS 15x7mm YS 3,8mm
08.11 CRL 0,64cm FHR+😔
15.11 CRL 1,43cm FHR 161/min❤️🩸
22.11 8+5 CRL 2,12cm
06.12 10+5 ❤️🩸
14.12 11+6 CRL 5,71cm, FHR 173/min❤️🩸
18.12 12+3 niskie ryzyka❤️ wysokie ryzyko preeklampsji
15.01 16+3 150g
12.02 20+3 341g dziewczynki
05.03 23+3 587g + cukrzyca ciążowa
09.04 28+3 1208g + wielowodzie? AFI 21
11.04 28+5 AFI 26
30.04 31+3 1725g
Po ciąży usg, rezonans, onkolog🫥 -
Karola wydaje mi się, że masz podejście do zdrowia typowe dla osób ze środowiska medycznego. Jakbym słyszała moją siostrę lekarkę. Te same optymistyczne podejście do lekarzy i leczenia się 🤣👌
-
Roszponka wrote:Mnie też dopada głód rano🤷🏻♀️ ale jakoś próbuje zasnąć, bo pobudka co kilka h w nocy na siku jest męcząca. Za jakimi fotelikami się rozgladacie? Myślałam o takiej obrotowej bazie, bo łatwiej dzieciaka włożyć ale nie wiem na ile to starcza i czy ta baza się wypina. Czy któraś z Was szydełkuje/robi na drutach?
Ona wystarcza tak myślę spokojnie do 3 lat, jak małe dziecko może i do 4. Te drugie foteliki, już nie łupiny, ale do jazdy tyłem, też można w nie wpinać. Ja właśnie będę sobie wymieniać jedną z baz avionauta na tą ich nową obrotową już dla noworodka i ostatnio czytałam, że te drugie foteliki też są z tym kompatybilne jak jeździ np moja dwulatka. No ale jej już nie będę zmieniać, bo mi szkoda kasy, a mam dwie zwykłeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 10:14
-
Karola u mnie na foteliku jest normalnie wlepka z qr i data produkcji.
Mamy 2 łupiny cybex i joie i snug. Będziemy startować od joie, bo of razu widać, że pozycja jest wygodniejsza i bardziej na płasko, w tym cybexie taki skulony rogal.
Cybex może się przydać jak Witek podrośnie
Swoja droga ostatnio przymierzaliśmy się do tego jak będziemy jeździć z 3 fotelikami 🤣🤣🤣.
Od czasu do czasu niestety będziemy musieli tak zrobić. Młoda na przód bo najstarsza, ja z młodszymi do tyłu -
Szkodnik ja muszę zmienić auto właśnie ze względu na wożenie 3 fotelików, bo chce na tyle, i przerażają mnie jakie są duże (na ten moment 😅). Mąż ma taki samochód już rodzinny na 7 osób ale ja mam dwudrzwiowe małe i szkoda mi się będzie rozstawać…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 10:30
-
Hej dziewczyny, ja też dzisiaj połówkowe, ale dopiero o 18...
Troche sie wyłączyłam, bo wózek mam ogarnięty, fotelik też no i zostawiam te większe zakupy na L4.
Najważniejsze u nas to będzie zakpup samochodu... musimy oddać ten fatalny teściowej i zacząć się rozglądać za czymś dla nas. Więc nie wiem, czy z bazą sie wstrzymam narazie.
Co do przedziałów rodzinnych - to można je wybierać tylko jak się ma dziecko dodane, ale UWAGA, system może je przydzielić z automatu ludziom, którzy przy rezerwacji nie wybierają miejsca ręcznie, tylko system im wybiera. Raz nam koleś się dosiadł jako 4ty, ale naszczęscie sobie poszedł gdzieś indziej i zostaliśmy w 3Tak więc to drugie dziecko się przyda 🤣 będzie bezpieczniej hehe.
karola nie świruj tylko zapytaj mame jak ci się coś pojawi następnym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 10:30
-
Gusia_ wrote:Ona wystarcza tak myślę spokojnie do 3 lat, jak małe dziecko może i do 4. Te drugie foteliki, już nie łupiny, ale do jazdy tyłem, też można w nie wpinać. Ja właśnie będę sobie wymieniać jedną z baz avionauta na tą ich nową obrotową już dla noworodka i ostatnio czytałam, że te drugie foteliki też są z tym kompatybilne jak jeździ np moja dwulatka. No ale jej już nie będę zmieniać, bo mi szkoda kasy, a mam dwie zwykłe
Ja właśnie rozważam fotelik z Avionaut konkretnie pixel pro 2.0, bo są najlżejsze, czytałam też że pozycja dziecka w nim jest ok według fizjoterapeutów. No i dla własnej wygody i komfortu maluszka też chcę do niego te bazę obrotową. Ale musimy podjechać do jakiegoś sklepu zobaczyć, czy w ogóle moje plany są kompatybilne z naszym autemGusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Witam się z kawusią i słoneczkiem za oknem ☕🌞
Domcia897 wyrazy współczucia 🫂Tez popieram dziewczyny, nie powinnaś być z tym sama, niech Ci ktoś pomoże...
Malwinka14 , Gusia_ , Biedronka@, kasssia dziewczyny mocne kciuki za wizyty! 🤞 Ale Was dziś dużo
Anabbit jeeeeeejuuuu jakie piękne te body 😶😍😍
Magdalenkaa witaj, miło Cię widzieć 🙋♀️👐
Ja połówkowe dopiero za tydzień w czwartek, już też bym chciała być po
U mnie też sen nie jest taki jak przed ciążą. Wstawanie w nocy przynajmniej raz na siku, kręcenie się, głupie sny... Dzisiaj jak mój wstawał i wychodził po 6 to też wstałam na siku i z godzinę zasnąć nie mogłam, miałam już wstać, ale jakoś się w końcu udało jak przykryłam głowę poduszką 🙈
Moje dziecko się rozkręca coraz bardziej. Wczoraj wieczorem o 22-23 tak dawał czadu znowu - już się boję co będzie jak się urodzi 🙈
Gusia_, eeemakarena, przygodami66, Anabbit lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Margareetka wrote:Ja właśnie rozważam fotelik z Avionaut konkretnie pixel pro 2.0, bo są najlżejsze, czytałam też że pozycja dziecka w nim jest ok według fizjoterapeutów. No i dla własnej wygody i komfortu maluszka też chcę do niego te bazę obrotową. Ale musimy podjechać do jakiegoś sklepu zobaczyć, czy w ogóle moje plany są kompatybilne z naszym autem
Wiadomo, że trzeba dobrać do auta, ale u nas jakoś fajnie to grało i jestem zadowolona po kilku latach używania, więc myślę, że jak też go kupicie po przymiarkach do auta, to również będziesz zadowolonai faktycznie już poza tym, że fizjoterapeuci polecają, jest leciutki! Dla mnie to też było ważne
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Roszponka wrote:Czy któraś z Was szydełkuje/robi na drutach?
Mam w planie zrobić coś dla małej na drutach - dla córki przyjaciółki robiłam taki lekki kocyk, który im się sprawdził na wiosnę/lato, więc może coś takiego znowu zrobię. A Ty też dziergasz? 😁
Dziewczyny, kciuki za dzisiejszą silną ekipę testującą, koniecznie dawajcie znać po wizytach 🤞Gusia_, Margareetka, eeemakarena, Roszponka, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Avocado, podziwiam! Zawsze mi się marzyło, żeby zrobić swoim dzieciom kocyki, ale odkąd mam przepuchliny w dłoni, zbyt mnie bolą ręce przy szydełku. Twoja bluza na pewno będzie piękna ❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 10:40
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Karola u mnie na foteliku jest normalnie wlepka z qr i data produkcji.
Mamy 2 łupiny cybex i joie i snug. Będziemy startować od joie, bo of razu widać, że pozycja jest wygodniejsza i bardziej na płasko, w tym cybexie taki skulony rogal.
Cybex może się przydać jak Witek podrośnie
Swoja droga ostatnio przymierzaliśmy się do tego jak będziemy jeździć z 3 fotelikami 🤣🤣🤣.
Od czasu do czasu niestety będziemy musieli tak zrobić. Młoda na przód bo najstarsza, ja z młodszymi do tyłu -
Gusia_ wrote:Wiadomo, że trzeba dobrać do auta, ale u nas jakoś fajnie to grało i jestem zadowolona po kilku latach używania, więc myślę, że jak też go kupicie po przymiarkach do auta, to również będziesz zadowolona
i faktycznie już poza tym, że fizjoterapeuci polecają, jest leciutki! Dla mnie to też było ważne
Dla mnie ta waga jest bardzo ważna, bo sama niewiele ważę przy moim wzroście i wiem, że jakbym wybrała jakiś ciężki fotelik to miałabym mega problem z ogarnianiem tego.
Auto mamy stosunkowe nowe, specjalnie kupione kombi, więc liczę, że będzie pasowaćGusia_ lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Karola wydaje mi się, że masz podejście do zdrowia typowe dla osób ze środowiska medycznego. Jakbym słyszała moją siostrę lekarkę. Te same optymistyczne podejście do lekarzy i leczenia się 🤣👌
-
Roszponka wrote:Mnie też dopada głód rano🤷🏻♀️ ale jakoś próbuje zasnąć, bo pobudka co kilka h w nocy na siku jest męcząca. Za jakimi fotelikami się rozgladacie? Myślałam o takiej obrotowej bazie, bo łatwiej dzieciaka włożyć ale nie wiem na ile to starcza i czy ta baza się wypina. Czy któraś z Was szydełkuje/robi na drutach?
Ja kiedyś szydełko ❤️❤️❤️
I robiłam biżuterie, to były piękne czasy ❤️
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Dzięki Gusia 🥰
Swoją drogą, właśnie zauważyłam, że napisałam o ekipie „testującej” - chyba pozostałości w mojej głowie po miesięcznych wątkach staraczek. Oczywiście chodziło mi o wizytujące 😅Revolutionary , Gusia_, Lauraa lubią tę wiadomość