CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:eeemakarena może się odkleja,może nie,któż to wie. Udany jest.....
kurła co nie xD
on taki spokojny, a ja wróciłam do domu w sumie trochę przerażona i boję się ruszyć albo iść do łazienki bo nie wiem co mnie czeka xD💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:kurła co nie xD
on taki spokojny, a ja wróciłam do domu w sumie trochę przerażona i boję się ruszyć albo iść do łazienki bo nie wiem co mnie czeka xD
Normalnie ręce opadają do tych lekarzy... powiedzieć coś takiego i w sumie zero jakiegoś wytłumaczenia. Czasem mam wrażenie, że niektórzy wraz z nabywaniem wiedzy tracą wszelką empatię. -
Margareetka wrote:Normalnie ręce opadają do tych lekarzy... powiedzieć coś takiego i w sumie zero jakiegoś wytłumaczenia. Czasem mam wrażenie, że niektórzy wraz z nabywaniem wiedzy tracą wszelką empatię.
To bardzo empatyczny lekarz ! bardzo miły, sympatyczny. Aktualizuję swoją wiedzę, jeździ po szkoleniach nie szkoleniach, ale czasem jakiś taki brak zachowawczości u niego mnie przeraża ....
no nic, zobaczymy w poniedziałek.💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Alex_92 wrote:A ja się pochwalę pierwszym zakupem 😊
https://zapodaj.net/plik-LOtWqXBon5
Za całe 160zł 😊
Oczywiście moja mama w szoku, że jak to dla pierwszego dziecka kupujemy używane 😒
Ach te matki 🙃
ale super
Dziewczyny zazdraszam takich zacnych łupów, ja chyba polować nie umiem
Dobra to pytanie z innej beczki, dostałam przelew z ZUS właśnie - skąd polecałyście kupować staniki ciążowe/do karmienia na większy biust?
Musze coś kupić bo w moich już chodzić nie mogę mimo że i tak zakładam sporadycznie, tylko jak wychodzę na dłużej. Na co dzień noszę rozmiar 75I także potrzebuje coś większego ale znowu nie gigantycznego pod biustem
Alex_92, eeemakarena lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:ale super
Dobra to pytanie z innej beczki, dostałam przelew z ZUS właśnie - skąd polecałyście kupować staniki ciążowe/do karmienia na większy biust?
Musze coś kupić bo w moich już chodzić nie mogę mimo że i tak zakładam sporadycznie, tylko jak wychodzę na dłużej. Na co dzień noszę rozmiar 75I także potrzebuje coś większego ale znowu nie gigantycznego pod biustem
Kochana co do łóżeczka to polecam zdecydowanie OLX 😊 jest naprawdę duży wybór. Co do staników do karmienia chętnie się sama dowiem, póki co kupiłam taki „a’la sportowy” bodajże w Sinsay, bo wszelakie usztywniane to jak za karę 😖Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:Kochana co do łóżeczka to polecam zdecydowanie OLX 😊 jest naprawdę duży wybór. Co do staników do karmienia chętnie się sama dowiem, póki co kupiłam taki „a’la sportowy” bodajże w Sinsay, bo wszelakie usztywniane to jak za karę 😖
właśnie przeglądam 🙈 też bym chciała takie z szufladą od dołuAlex_92 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Revolutionary wrote:ale super
O właśnie dobrze myślę, że za pierwszy miesiąc za l4 dostaje wypłatę od pracodawcy a kolejne z zusu? -
Katikat wrote:O właśnie dobrze myślę, że za pierwszy miesiąc za l4 dostaje wypłatę od pracodawcy a kolejne z zusu?
Katikat lubi tę wiadomość
-
Eeemakarena myślę, że każda z nas by sie przestraszyła takim tekstem. Powinien był się powstrzymać od takiego stwierdzenia lub wyjaśnić, powiedzieć cos wiecej. To czekamy do poniedziałku!
Domcia, w necie można przeczytać przeróżności i chyba jeszcze nie słyszałam o czymś takim jak piszesz. Jak pisala Gusia, zrob coś dla swojego relaksu, zmień myśli. Masz dużo na głowie. Jeśli masz taką możliwość, zrob dla siebie coś miłego 🫂
Kolejne extra wieści z polowkowych, super dziewczyny! U mnie dziś dokladnie połowa ciąży wg OM🎈i w końcu zaczynam czuc potrzebę rozpoczęcia przygotowań 😊 u rodziców mam podobne łóżeczko od brata i bratowej, też będzie używane- totalnie mnie to nie rusza 😊 są rzeczy, które chce nowe, ale ogólnie skąd mogę to przyjme "dary" 🤣 też totalnie nie umiem polować w necie na okazje...Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Katikat wrote:O właśnie dobrze myślę, że za pierwszy miesiąc za l4 dostaje wypłatę od pracodawcy a kolejne z zusu?
33 dni w roku podobno płaci pracodawca, później ZUS. Ja mam zwolnienie od połowy grudnia, więc u mnie w grudniu była wypłata od pracodawcy, ale też mała kwota już z ZUS (w ciągu roku byłam już kilka dni na zwolnieniu), teraz od stycznia już dostaje tylko z ZUS
A i to jeszcze zależy jak duża firma. Podobno jak powyżej bodajże 20 osób to i tak płaci pracodawca, który się później rozlicza z ZUSeeemakarena, Katikat, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Ja też kupiłam łóżeczko na OLX, z materacem i przewijakiem za 250 zł, jadę w weekend odebrać 😀 taki sam Zamiar mam z dostawką, wózkiem, laktatorem, bujaczkiem i innymi większymi sprzętami. Także nie ma co się stresować, u mnie akurat mama mówi że spoko bo przy córce też miałam dużo rzeczy po kimś więc luz.
Za to mnie opieprzyła że za wcześnie tyle rzeczy już kupuje 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 14:11
-
Revolutionary wrote:33 dni w roku podobno płaci pracodawca, później ZUS. Ja mam zwolnienie od połowy grudnia, więc u mnie w grudniu była wypłata od pracodawcy, ale też mała kwota już z ZUS (w ciągu roku byłam już kilka dni na zwolnieniu), teraz od stycznia już dostaje tylko z ZUS
A i to jeszcze zależy jak duża firma. Podobno jak powyżej bodajże 20 osób to i tak płaci pracodawca, który się później rozlicza z ZUSKatikat lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Ja odkąd poroniłam jak słyszę teksty, że za wcześnie, to odpowiadam, że w razie czego będę miała nad czym płakać.
przecież równie dobrze możesz z porodu wrócić bez dziecka? To mamy się ze wszystkim wstrzymać aż będzie miało 18 lat? Ale w sumie wtedy też się coś może stać.. -
Elza1234 wrote:Omg..
przecież równie dobrze możesz z porodu wrócić bez dziecka? To mamy się ze wszystkim wstrzymać aż będzie miało 18 lat? Ale w sumie wtedy też się coś może stać..
Dokładnie i to samo jej powiedziałam że w każdym momencie coś się może stać a ja wolę póki mam siły to przygotować to co najważniejsze, na ostatni moment mogę sobie zostawić wózek bo wybiorę i mąż pojedzie a nie takie rzeczy jak ubranka czy podpaski poporodowe, ogólnie wyprawka taka podstawowa 👍🏻 -
Po prostu w pokoleniu naszych mam się kupowało wszystko na ostatnią chwilę. A nawet nie tyle kupowało, co organizowało od znajomych i rodziny. Przynajmniej tak moja mama to wspomina. Że oni kocyki ubranka jakieś rzeczy załatwiali jak już urodziła. Ja jak urodzę wolę odpoczywać z dzieckiem 🫣 po prostu było inaczej…
-
Ja już się boję mądrości mojej mamy
Ostatnio już usłyszałam „tylko jej nie noś bo się nauczy”
Przewróciłam oczami i powiedziałam że będę robić jak będę uważać za stosowne, bo to ja najwyżej je będę nosić… -
Ja już się nie mogę doczekać jak moja znowu zacznie mi gotować na obiad za każdym razem jak przyjedziemy gotowanego kurczaka i gotowaną marchewkę, bo dieta matki karmiącej 🤣 nie chciałam jej załamywać, że teściowa po powrocie ze szpitala uraczyła mnie pierogami z kapustą i grzybami i zasmażanym boczkiem xDDD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 14:52
KarolaKinga, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Ja już się nie mogę doczekać jak moja znowu zacznie mi gotować na obiad za każdym razem jak przyjedziemy gotowanego kurczaka i gotowaną marchewkę, bo dieta matki karmiącej 🤣 nie chciałam jej załamywać, że teściowa po powrocie ze szpitala uraczyła mnie pierogami z kapustą i grzybami i zasmażanym boczkiem xDDD
Haha o to też uwielbiam, choć moja mama nie była starej daty mega bo jak urodziłam 10 lat temu to miała 42 lata a i tak jak wróciłam to to samo, gotowane udeczko, schabik z rosołku, warzywka brokułek brukselka itd jaaacie myślałam że ducha wyzione choć w sumie wtedy to na nic ciężkiego nie miałam smaka nawet ale ten tekst „nie możesz smażonego i ciężkiego nic bo dziecko będzie bolał brzuszek” 🤪🤪🤪 i tak miała kolki i tak, ściągałam krople z Niemiec bo dało się zwariować. I z noszeniem to samo, finalnie i tak się młoda tak nauczyła że była nieodkładalnym dzieckiem i wiecznie rozdarty dziub jak miała leżeć w łóżeczku czy w wózku. Zasypianie to tylko na rękach… Były jazdy nie powiem 🤣 -
magdalena321 wrote:Haha o to też uwielbiam, choć moja mama nie była starej daty mega bo jak urodziłam 10 lat temu to miała 42 lata a i tak jak wróciłam to to samo, gotowane udeczko, schabik z rosołku, warzywka brokułek brukselka itd jaaacie myślałam że ducha wyzione choć w sumie wtedy to na nic ciężkiego nie miałam smaka nawet ale ten tekst „nie możesz smażonego i ciężkiego nic bo dziecko będzie bolał brzuszek” 🤪🤪🤪 i tak miała kolki i tak, ściągałam krople z Niemiec bo dało się zwariować. I z noszeniem to samo, finalnie i tak się młoda tak nauczyła że była nieodkładalnym dzieckiem i wiecznie rozdarty dziub jak miała leżeć w łóżeczku czy w wózku. Zasypianie to tylko na rękach… Były jazdy nie powiem 🤣
Omg brokuł i brukselka to i tak zaawansowana dieta, moja mama w swojej diecie matki karmiącej uznawała tylko: gotowany ryż, gotowane ziemniaki, gotowanego kurczaka, gotowaną marchewkę, gotowane burczaki i biszkopty. I jadła to dzień w dzień przez pół roku xd Pod tym względem cieszyłam sie, że mieszkamy daleko od siebie i nie widzimy się na co dzień, bo bym zwariowała z tymi jej poradami. Ale powiem Wam, że z tą dietą to miałam też przeboje z pediatrą, która się na mnie wydarła, że jem na śniadanie owsiankę na mleku z żurawiną, jabłkiem i czekoladą. Bo nie wolno jeść owsianki, nie wolno pić mleka, nie wolno surowego jabłka i czekolady i żurawiny. Jak zapytałam, co mam jeść według niej, to powiedziała, że zupy. I mleko owsiane najwidoczniej mleko owsiane i owies z owsianki jakoś się nie łączyły w jej głowie xDWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 15:02