X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    eeemakarena może się odkleja,może nie,któż to wie. Udany jest.....

kurła co nie xD

on taki spokojny, a ja wróciłam do domu w sumie trochę przerażona i boję się ruszyć albo iść do łazienki bo nie wiem co mnie czeka xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Margareetka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    kurła co nie xD

on taki spokojny, a ja wróciłam do domu w sumie trochę przerażona i boję się ruszyć albo iść do łazienki bo nie wiem co mnie czeka xD

Normalnie ręce opadają do tych lekarzy... powiedzieć coś takiego i w sumie zero jakiegoś wytłumaczenia. Czasem mam wrażenie, że niektórzy wraz z nabywaniem wiedzy tracą wszelką empatię.

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Normalnie ręce opadają do tych lekarzy... powiedzieć coś takiego i w sumie zero jakiegoś wytłumaczenia. Czasem mam wrażenie, że niektórzy wraz z nabywaniem wiedzy tracą wszelką empatię.

To bardzo empatyczny lekarz ! bardzo miły, sympatyczny. Aktualizuję swoją wiedzę, jeździ po szkoleniach nie szkoleniach, ale czasem jakiś taki brak zachowawczości u niego mnie przeraża ....
    no nic, zobaczymy w poniedziałek.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    A ja się pochwalę pierwszym zakupem 😊

ad7b665646196.jpghttps://zapodaj.net/plik-LOtWqXBon5

Za całe 160zł 😊
    Oczywiście moja mama w szoku, że jak to dla pierwszego dziecka kupujemy używane 😒

Ach te matki 🙃

ale super :D

Dziewczyny zazdraszam takich zacnych łupów, ja chyba polować nie umiem :P

Dobra to pytanie z innej beczki, dostałam przelew z ZUS właśnie - skąd polecałyście kupować staniki ciążowe/do karmienia na większy biust? ;)

Musze coś kupić bo w moich już chodzić nie mogę mimo że i tak zakładam sporadycznie, tylko jak wychodzę na dłużej. Na co dzień noszę rozmiar 75I także potrzebuje coś większego ale znowu nie gigantycznego pod biustem :P

Alex_92, eeemakarena lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Dobra to pytanie z innej beczki, dostałam przelew z ZUS właśnie - skąd polecałyście kupować staniki ciążowe/do karmienia na większy biust? ;)

Musze coś kupić bo w moich już chodzić nie mogę mimo że i tak zakładam sporadycznie, tylko jak wychodzę na dłużej. Na co dzień noszę rozmiar 75I także potrzebuje coś większego ale znowu nie gigantycznego pod biustem :P

Kochana co do łóżeczka to polecam zdecydowanie OLX 😊 jest naprawdę duży wybór. Co do staników do karmienia chętnie się sama dowiem, póki co kupiłam taki „a’la sportowy” bodajże w Sinsay, bo wszelakie usztywniane to jak za karę 😖

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png

Wysłany: 30 stycznia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Kochana co do łóżeczka to polecam zdecydowanie OLX 😊 jest naprawdę duży wybór. Co do staników do karmienia chętnie się sama dowiem, póki co kupiłam taki „a’la sportowy” bodajże w Sinsay, bo wszelakie usztywniane to jak za karę 😖

właśnie przeglądam 🙈 też bym chciała takie z szufladą od dołu ;)

Alex_92 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

O właśnie dobrze myślę, że za pierwszy miesiąc za l4 dostaje wypłatę od pracodawcy a kolejne z zusu?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    O właśnie dobrze myślę, że za pierwszy miesiąc za l4 dostaje wypłatę od pracodawcy a kolejne z zusu?
    Jak pracodawca ma więcej niż 20 pracowników to i tak on wypłaca, a sam się rozlicza z zusem.

Katikat lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemakarena myślę, że każda z nas by sie przestraszyła takim tekstem. Powinien był się powstrzymać od takiego stwierdzenia lub wyjaśnić, powiedzieć cos wiecej. To czekamy do poniedziałku!

Domcia, w necie można przeczytać przeróżności i chyba jeszcze nie słyszałam o czymś takim jak piszesz. Jak pisala Gusia, zrob coś dla swojego relaksu, zmień myśli. Masz dużo na głowie. Jeśli masz taką możliwość, zrob dla siebie coś miłego 🫂

Kolejne extra wieści z polowkowych, super dziewczyny! U mnie dziś dokladnie połowa ciąży wg OM🎈i w końcu zaczynam czuc potrzebę rozpoczęcia przygotowań 😊 u rodziców mam podobne łóżeczko od brata i bratowej, też będzie używane- totalnie mnie to nie rusza 😊 są rzeczy, które chce nowe, ale ogólnie skąd mogę to przyjme "dary" 🤣 też totalnie nie umiem polować w necie na okazje...

Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png

Wysłany: 30 stycznia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:

33 dni w roku podobno płaci pracodawca, później ZUS. ;) Ja mam zwolnienie od połowy grudnia, więc u mnie w grudniu była wypłata od pracodawcy, ale też mała kwota już z ZUS (w ciągu roku byłam już kilka dni na zwolnieniu), teraz od stycznia już dostaje tylko z ZUS ;)

A i to jeszcze zależy jak duża firma. Podobno jak powyżej bodajże 20 osób to i tak płaci pracodawca, który się później rozlicza z ZUS ;)

eeemakarena, Katikat, Alex_92 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:

17.10.2024 ⏸️🍀
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam łóżeczko na OLX, z materacem i przewijakiem za 250 zł, jadę w weekend odebrać 😀 taki sam Zamiar mam z dostawką, wózkiem, laktatorem, bujaczkiem i innymi większymi sprzętami. Także nie ma co się stresować, u mnie akurat mama mówi że spoko bo przy córce też miałam dużo rzeczy po kimś więc luz.
    Za to mnie opieprzyła że za wcześnie tyle rzeczy już kupuje 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 14:11

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd poroniłam jak słyszę teksty, że za wcześnie, to odpowiadam, że w razie czego będę miała nad czym płakać.

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    33 dni w roku podobno płaci pracodawca, później ZUS. ;) Ja mam zwolnienie od połowy grudnia, więc u mnie w grudniu była wypłata od pracodawcy, ale też mała kwota już z ZUS (w ciągu roku byłam już kilka dni na zwolnieniu), teraz od stycznia już dostaje tylko z ZUS ;)

A i to jeszcze zależy jak duża firma. Podobno jak powyżej bodajże 20 osób to i tak płaci pracodawca, który się później rozlicza z ZUS ;)
    Potwierdzam. Ja mam dużą firmę i dostałam wczoraj wypłatę z firmy. Oni się z zusem będą rozliczać

Katikat lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja odkąd poroniłam jak słyszę teksty, że za wcześnie, to odpowiadam, że w razie czego będę miała nad czym płakać.
    Omg..
    przecież równie dobrze możesz z porodu wrócić bez dziecka? To mamy się ze wszystkim wstrzymać aż będzie miało 18 lat? Ale w sumie wtedy też się coś może stać..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Omg..
    przecież równie dobrze możesz z porodu wrócić bez dziecka? To mamy się ze wszystkim wstrzymać aż będzie miało 18 lat? Ale w sumie wtedy też się coś może stać..

Dokładnie i to samo jej powiedziałam że w każdym momencie coś się może stać a ja wolę póki mam siły to przygotować to co najważniejsze, na ostatni moment mogę sobie zostawić wózek bo wybiorę i mąż pojedzie a nie takie rzeczy jak ubranka czy podpaski poporodowe, ogólnie wyprawka taka podstawowa 👍🏻

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu w pokoleniu naszych mam się kupowało wszystko na ostatnią chwilę. A nawet nie tyle kupowało, co organizowało od znajomych i rodziny. Przynajmniej tak moja mama to wspomina. Że oni kocyki ubranka jakieś rzeczy załatwiali jak już urodziła. Ja jak urodzę wolę odpoczywać z dzieckiem 🫣 po prostu było inaczej…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się boję mądrości mojej mamy
    Ostatnio już usłyszałam „tylko jej nie noś bo się nauczy”
    Przewróciłam oczami i powiedziałam że będę robić jak będę uważać za stosowne, bo to ja najwyżej je będę nosić…

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać jak moja znowu zacznie mi gotować na obiad za każdym razem jak przyjedziemy gotowanego kurczaka i gotowaną marchewkę, bo dieta matki karmiącej 🤣 nie chciałam jej załamywać, że teściowa po powrocie ze szpitala uraczyła mnie pierogami z kapustą i grzybami i zasmażanym boczkiem xDDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 14:52

KarolaKinga, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja już się nie mogę doczekać jak moja znowu zacznie mi gotować na obiad za każdym razem jak przyjedziemy gotowanego kurczaka i gotowaną marchewkę, bo dieta matki karmiącej 🤣 nie chciałam jej załamywać, że teściowa po powrocie ze szpitala uraczyła mnie pierogami z kapustą i grzybami i zasmażanym boczkiem xDDD

Haha o to też uwielbiam, choć moja mama nie była starej daty mega bo jak urodziłam 10 lat temu to miała 42 lata a i tak jak wróciłam to to samo, gotowane udeczko, schabik z rosołku, warzywka brokułek brukselka itd jaaacie myślałam że ducha wyzione choć w sumie wtedy to na nic ciężkiego nie miałam smaka nawet ale ten tekst „nie możesz smażonego i ciężkiego nic bo dziecko będzie bolał brzuszek” 🤪🤪🤪 i tak miała kolki i tak, ściągałam krople z Niemiec bo dało się zwariować. I z noszeniem to samo, finalnie i tak się młoda tak nauczyła że była nieodkładalnym dzieckiem i wiecznie rozdarty dziub jak miała leżeć w łóżeczku czy w wózku. Zasypianie to tylko na rękach… Były jazdy nie powiem 🤣

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Haha o to też uwielbiam, choć moja mama nie była starej daty mega bo jak urodziłam 10 lat temu to miała 42 lata a i tak jak wróciłam to to samo, gotowane udeczko, schabik z rosołku, warzywka brokułek brukselka itd jaaacie myślałam że ducha wyzione choć w sumie wtedy to na nic ciężkiego nie miałam smaka nawet ale ten tekst „nie możesz smażonego i ciężkiego nic bo dziecko będzie bolał brzuszek” 🤪🤪🤪 i tak miała kolki i tak, ściągałam krople z Niemiec bo dało się zwariować. I z noszeniem to samo, finalnie i tak się młoda tak nauczyła że była nieodkładalnym dzieckiem i wiecznie rozdarty dziub jak miała leżeć w łóżeczku czy w wózku. Zasypianie to tylko na rękach… Były jazdy nie powiem 🤣

Omg brokuł i brukselka to i tak zaawansowana dieta, moja mama w swojej diecie matki karmiącej uznawała tylko: gotowany ryż, gotowane ziemniaki, gotowanego kurczaka, gotowaną marchewkę, gotowane burczaki i biszkopty. I jadła to dzień w dzień przez pół roku xd Pod tym względem cieszyłam sie, że mieszkamy daleko od siebie i nie widzimy się na co dzień, bo bym zwariowała z tymi jej poradami. Ale powiem Wam, że z tą dietą to miałam też przeboje z pediatrą, która się na mnie wydarła, że jem na śniadanie owsiankę na mleku z żurawiną, jabłkiem i czekoladą. Bo nie wolno jeść owsianki, nie wolno pić mleka, nie wolno surowego jabłka i czekolady i żurawiny. Jak zapytałam, co mam jeść według niej, to powiedziała, że zupy. I mleko owsiane XD najwidoczniej mleko owsiane i owies z owsianki jakoś się nie łączyły w jej głowie xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 15:02

preg.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ