CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Serio? Nie no nie wiem ale czytam normy w ciąży że powinny być powyżej 60. Czyli mam się nie martwić?
Nieeee, ja właśnie jestem ciekawa co Twój lekarz powie. Uważam że moja trochę to lekceważy, wprawdzie przepisała Sorbifer ale gdy jej powiedziałam że źle toleruje, a ferrytyna z 22 skoczyła na 24 to powiedziała ze już jest ok i mogę odstawić 🫣😅😅😅 -
Liczę na to że kwiecień będzie już wiosenny, ale marzec na pewno jeszcze uraczy nas śniegiem, może chociaż te zarazki trochę przyhamują jak pogoda przestanie się zmieniać co kilka dni 🤨
Karola, mój tata cukrzyk też zawsze narzeka że sensor mu pika, ale ja się cieszę że stale monitoruje poziom cukru. Jak słychać telefon to przynajmniej wiem, że cukier mu skacze, bo sam nic by nie powiedział
Gusia, ja dlatego zaczęłam kupować koszule nocne, szlafrok i inne tego typu rzeczy bo mam krótką szyjkę i jakieś obawy że jakbym miała wylądować w szpitalu to nawet nie mam co spakować 😱 jak się przygotuję to może ten scenariusz wcale się nie wydarzy -
magdalena321 wrote:Serio? Nie no nie wiem ale czytam normy w ciąży że powinny być powyżej 60. Czyli mam się nie martwić?
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Nieeee, ja właśnie jestem ciekawa co Twój lekarz powie. Uważam że moja trochę to lekceważy, wprawdzie przepisała Sorbifer ale gdy jej powiedziałam że źle toleruje, a ferrytyna z 22 skoczyła na 24 to powiedziała ze już jest ok i mogę odstawić 🫣😅😅😅
Ahh wiesz ja nie wiem co powie moja gin ale się wystraszyłam trochę bo oczywiście w google wyczytałam bzdury i się zestresowałam 🫣 ale czekam na wyniki morfologii i moczu i pewnie też na tej podstawie lekarka zadecyduje. Ale w pierwszej ciąży pamiętam że też jakoś na tym etapie musiałam suplementowac żelazo i chyba historia się lubi powtarzać ale oby nie 😀 może na początek zacznę pić soki z buraków choć ich strasznie nie lubię 😝 -
Zobaczymy co będzie po kolejnej morfo -
Anabbit wrote:Ja w październiku miałam 45 i mówili, że spoko. W sumie tak myślę, że nikt mnie nie kieruje teraz na powtórkę. Wy robicie ferrytynę na własną rękę? Moi prowadzący (mam dwóch prowadzących) każą robić tylko morfologię i mocz z wizyty na wizytę 🤔
Mnie kazała zrobić moją prowadząca. Ogólnie też wcześniej tylko mocz i morfologia ale teraz dodatkowo dała tsh ferrytyna i toxo -
Elza1234 wrote:Wiesz co ja mam ferrytyne 16, ale Hb nadal 12 no i lekarz u mnie się nadal wstrzymuje z żelazem
Zobaczymy co będzie po kolejnej morfo
Hmm to faktycznie poczekam na morfologię bo może za wczas zawyrokowałam i oparłam się tylko na tej ferrytynie 🤷🏻♀️ -
Ale co do ciężkich alergii - na własnej skórze powiem wam że odczulanie naprawdę działa - choć to mozolna i długoletnia terapia. Robię ją na NFZ więc kosztuje mnie całe 8 zł na 3 miesiące, ale Bogu dziękuję że na to poszłam bo żadnych leków już brać nie muszę w sezonie. Byłam już naprawdę skrajnie wykończona, nie wyobrażałam sobie pół roku omijać spacery i wychodzenie z domu i nawet głupie otwieranie okna, bo u mnie i to powodowało okropny Katar i kichanie. No i bałam się że w końcu dostane astmy
-
Ojeny co do kolorów to ja na pewno będę miała beżowe dziecko. 🙈 Uwielbiam takie stonowane kolory i stylizacje. We wnętrzu też lubię jak jest tak ciepło i nie pstrokato.
I apropo wnętrza! Ostatnie dni pracowaliśmy nad pokojem Juliana. ☺️ U nas stoi totalnie puste pomieszczenie, więc mamy je od podstaw do zaaranżowania. Tak naprawdę mamy tylko podłogę i drzwi. 😅 Na ten moment mamy coś takiego. 😁
Tanashi, Anabbit, Cel95, Alex_92, Lola93, eeemakarena, Werzol, Kkk77 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Ojeny co do kolorów to ja na pewno będę miała beżowe dziecko. 🙈 Uwielbiam takie stonowane kolory i stylizacje. We wnętrzu też lubię jak jest tak ciepło i nie pstrokato.
I apropo wnętrza! Ostatnie dni pracowaliśmy nad pokojem Juliana. ☺️ U nas stoi totalnie puste pomieszczenie, więc mamy je od podstaw do zaaranżowania. Tak naprawdę mamy tylko podłogę i drzwi. 😅 Na ten moment mamy coś takiego. 😁
Wow, jaka profesjonalna wizualizacja Mogę się schować z moim wycinaniem produktów i wklejaniem ich w Canvie 🤣 piękne kolorki!Weronka lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:A nie zaczyna się Wam już alergia? Ja jak tylko wyjdę na dwór to za chwilę kaszel,katar,piekące oczy. Skóra twarzy wygląda jak poparzona
-
A co do zdjęć ciążowych mam taką inspirację. Może komuś się spodoba. Idzie ukryć brzydką buzię i niedoskonałości. Ja się zbytnio piękna nie czuje, więc taka sesja chyba byłaby dla mnie ok 😅😅
Jest mnie ostatnio mniej, bo walczę z końcem semestru na studiach, ale cały czas Was podczytuje i jestem na bieżąco! Cieszą mnie bardzo udane wizyty! 😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:56
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Ojeny co do kolorów to ja na pewno będę miała beżowe dziecko. 🙈 Uwielbiam takie stonowane kolory i stylizacje. We wnętrzu też lubię jak jest tak ciepło i nie pstrokato.
Ja planuję bezowy albo lekki brudny róż plus naklejki z leśnymi zwierzakami. Ale najpierw kupię naklejki a potem z panią dobiorę kolor.
W sumie jak popatrzę na mój dom to wszystkie pokoje mam beżowe 😅 a meble białe/drewniane. Także tylko w ubrankach idę w kolorWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:59
Weronka lubi tę wiadomość
-
Co do ferrytyny to ja miałam ostatnio 57 a hemoglobinę 13.6 i już miałam sobie kupić suplement dla ciężarnych zawierajacy żelazo i moja lekarka mnie bardzo cisnęła przed ciążą, żeby dobić do 60, w sumie nie wiem ile miałam przed samą ciążą, bo za szybko poszło xD w lipcu miałam 45, brałam jeszcze sorbifer do pozytywnego testu i w grudniu miałam jeszcze 67, więc spoko.
-
Blackapple wrote:Co do ferrytyny to ja miałam ostatnio 57 a hemoglobinę 13.6 i już miałam sobie kupić suplement dla ciężarnych zawierajacy żelazo i moja lekarka mnie bardzo cisnęła przed ciążą, żeby dobić do 60, w sumie nie wiem ile miałam przed samą ciążą, bo za szybko poszło xD w lipcu miałam 45, brałam jeszcze sorbifer do pozytywnego testu i w grudniu miałam jeszcze 67, więc spoko.
Co jeden lekarz to inaczej, no nic czekam do środy do wizyty bo przecież nie będę pisała do mojej gin że mam takie i takie wyniki. Chyba że reagować już? -
Elza1234 wrote:Ojej jaki piękny pokój!
Ja planuję bezowy albo lekki brudny róż plus naklejki z leśnymi zwierzakami. Ale najpierw kupię naklejki a potem z panią dobiorę kolor.
W sumie jak popatrzę na mój dom to wszystkie pokoje mam beżowe 😅 a meble białe/drewniane. Także tylko w ubrankach idę w kolor
U nas jest też dość neutralnie. Tutaj stwierdziliśmy, że idziemy w zielenie, bo jeśli zdecydujemy się na drugie dziecko i np. będzie dziewczynka, to po prostu wykorzystamy ten pokój, a Julian wtedy przejmie ten, który obecnie jest biurem/pokojem gościnnym. No i ogólnie zieleń wydaje mi się taka ciepła i przyjemna. ☺️👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka dołączam do zachwytów i muszę napisać, ze na pewno dobrym pomysłem jest taka duża przestzreń do przechowywania. Tez mamy zabudowana właściwie całą ścianę (mieliśmy wnękę po skosie) i kurcze, przy dzieciach to jest wybawienie, bo zawsze jest coś do upchnięcia
Werzol jaką masz teraz długość tej szyjki? Przepraszam, jesli pisałas wczesniej i pytam o coś, co już tu padłoWeronka lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Weronka dołączam do zachwytów i muszę napisać, ze na pewno dobrym pomysłem jest taka duża przestzreń do przechowywania. Tez mamy zabudowana właściwie całą ścianę (mieliśmy wnękę po skosie) i kurcze, przy dzieciach to jest wybawienie, bo zawsze jest coś do upchnięcia
Werzol jaką masz teraz długość tej szyjki? Przepraszam, jesli pisałas wczesniej i pytam o coś, co już tu padło
Mam takie zabudowy pod sufit praktycznie w każdym pomieszczeniu. Na razie stoją puste, ale no… z czasem „przydasiów” się zbiera. No i… jestem leniwa i nie chce mi się na święta wycierać szaf na górze. 😂Gusia_ lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙