CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronka to podobnie, jak my: w każdym pomieszczeniu na pietrze, nawet w łazience, mamy skosy na całej długości wykorzystane na szafy i miejsca wolnego wcale juz nie jest dużo odkąd są dzieci Dzięki Bogu, ze mamy jeszcze piwnicę
-
magdalena321 wrote:Co jeden lekarz to inaczej, no nic czekam do środy do wizyty bo przecież nie będę pisała do mojej gin że mam takie i takie wyniki. Chyba że reagować już?
Ja zawsze czekam do wizyty, nawet jak mam jakieś odchylania od normy, nic na własną rekę, kilka dni przecież mnie nie zbawi. Możesz sobie pić zakwas z buraka na razie jeśli Cię nie odrzuca (w Lidlu jest całkiem smaczny i nawet jest w aktualnej gazetce) -
Dzięki za odpowiedzi! No właśnie może przejazd w maseczce i okularach do studia by jakoś uszedł + dobra obróbka to chyba rzeczywiście podstawa 😅
Tanashi - obserwuję Mariannę, absolutnie kocham jej styl i chyba tylko jej zdjęcia mi siedzą w Toruniu. Skończyłam studia z fotografii i pod tym kątem jestem strasznie wymagająca, a Marianna jest po prostu świetna, gorzej z cenami u niej, nie sądzę żebyśmy mieli 950 zł na sesję przy wykańczaniu mieszkania i strasznie mnie to boli.
Elza - a to ciekawe, bo ja byłam źle nastawiona do odczulania przez mojego przyjaciela, który przez te kilka lat jeździł na zastrzyki, a ostatecznie nic mu to nie dało i dalej się męczy na wiosnę… super że u Ciebie widać efekty. U mnie jest podobnie, wiosną jest zakaz otwierania okna jeśli jestem w tym pomieszczeniu, bo się duszę 🙈
Weronka - wooow jakie super wizualizacje 😍 robiliście to w jakimś profesjonalnym programie? Przecudny pokój!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:22
-
Karola3xJ:D wrote:A nie zaczyna się Wam już alergia? Ja jak tylko wyjdę na dwór to za chwilę kaszel,katar,piekące oczy. Skóra twarzy wygląda jak poparzona
-
Blackapple wrote:Ja zawsze czekam do wizyty, nawet jak mam jakieś odchylania od normy, nic na własną rekę, kilka dni przecież mnie nie zbawi. Możesz sobie pić zakwas z buraka na razie jeśli Cię nie odrzuca (w Lidlu jest całkiem smaczny i nawet jest w aktualnej gazetce)
Ok to już tyle poczekam, racja. Mam nadzieję że chociaż w morfologii i moczu nie będzie za dużych odchyleń choć w ciąży to wszystko możliwe 🫣 -
awokado 🥑 wrote:Dzięki za odpowiedzi! No właśnie może przejazd w maseczce i okularach do studia by jakoś uszedł + dobra obróbka to chyba rzeczywiście podstawa 😅
Tanashi - obserwuję Mariannę, absolutnie kocham jej styl i chyba tylko jej zdjęcia mi siedzą w Toruniu. Skończyłam studia z fotografii i pod tym kątem jestem strasznie wymagająca, a Marianna jest po prostu świetna, gorzej z cenami u niej, nie sądzę żebyśmy mieli 950 zł na sesję przy wykańczaniu mieszkania i strasznie mnie to boli.
Elza - a to ciekawe, bo ja byłam źle nastawiona do odczulania przez mojego przyjaciela, który przez te kilka lat jeździł na zastrzyki, a ostatecznie nic mu to nie dało i dalej się męczy na wiosnę… super że u Ciebie widać efekty. U mnie jest podobnie, wiosną jest zakaz otwierania okna jeśli jestem w tym pomieszczeniu, bo się duszę 🙈
Weronka - wooow jakie super wizualizacje 😍 robiliście to w jakimś profesjonalnym programie? Przecudny pokój! -
Karola3xJ:D wrote:Weronka super ten pokój, i widzę znowu tą kolekcje z ikea na którą choruje😅
-
Elza1234 wrote:Wiesz co ja mam ferrytyne 16, ale Hb nadal 12 no i lekarz u mnie się nadal wstrzymuje z żelazem
Zobaczymy co będzie po kolejnej morfo
U mnie to samo. Ferrytyna na początku ciąży 15, ale hemoglobina wysoko bo 13,9. Na badaniach pod koniec roku hemoglobina mi spadła na 13,2 ale pojawiły się częste migreny, powiedziałam to lekarzowi ale stwierdził że dopóki hemoglobina w porządku nie ma się co martwić 🙈
Co do żelaza mi Sorbifer też ewidentnie nie służył i zmieniłam na hemofer i o dziwo ten mogłam brać bez żadnych zbędnych rewolucji -
awokado 🥑 wrote:Taaak, myślałam że mi się wydaje, ale od kilku dni po spacerach szczypią mnie oczy! Więc to nie moje zwidy, że w styczniu coś już zaczęło pylić
Leszczyna i olcha pylą w lutym, także no...
Tfu, tfu ja odpukać od paru dobrych dni nie brałam zyrtecu...
Zobaczymy jak będzie marzec-kwiecien .
Normalnie to brałam w sumie cały rok.
Zostały mi wziewy:) I oby tak do końca ciąży, bo jakoś nie widzę tego...skurcz, kichnięcie, duszność, skurcz, kichnięcie....🤣🤣🤣 -
Moooniii wrote:U mnie to samo. Ferrytyna na początku ciąży 15, ale hemoglobina wysoko bo 13,9. Na badaniach pod koniec roku hemoglobina mi spadła na 13,2 ale pojawiły się częste migreny, powiedziałam to lekarzowi ale stwierdził że dopóki hemoglobina w porządku nie ma się co martwić 🙈
Co do żelaza mi Sorbifer też ewidentnie nie służył i zmieniłam na hemofer i o dziwo ten mogłam brać bez żadnych zbędnych rewolucji
Rozumiem to czekam na morfologię i nie wyrokuje na zapas 🫣😀 -
awokado 🥑 wrote:Ja się melduję po szczepieniu na grypę, panie kazały mi posiedzieć 15 minut w poczekalni, a koło mnie kobieta kaszle nie zasłaniając ust, podchodzi do rejestracji i mówi „po test na grypę miałam się zgłosić”… no coś mnie strzeli zaraz 😡
Ja poszłam do lab w maseczce. Bo jak ci ludzie kaszlałam koło mnie to mnie trafią... -
awokado 🥑 wrote:Dzięki za odpowiedzi! No właśnie może przejazd w maseczce i okularach do studia by jakoś uszedł + dobra obróbka to chyba rzeczywiście podstawa 😅
Weronka - wooow jakie super wizualizacje 😍 robiliście to w jakimś profesjonalnym programie? Przecudny pokój!
To wizualizacje robione w Lumionie . Nie robiłam ich sama, mam koleżankę projektantkę, z którą opykałam w sumie cały dom i tak sobie teraz powoli realizujemy wszystko.
Ogólnie ja się interesuje wnętrzami i mam na tym punkcie fizia. Mogę nie jechać na wakacje, bo wolę sobie coś fajnego we wnętrzu albo ogrodzie zrobić. 😅
Po studiach chciałabym w to iść głębiej. Teraz mam dostępy studenckie do programów to mogę się trochę bawić, ale wbrew pozorom bez szkoleń wcale tak łatwo nie jest, to już jednak profesjonalne programy, które normalnie kosztują po kilka-kilkanaście tysięcy rocznie i mają masę opcji. 😁 Może po macierzyńskim w siebie zainwestuje.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
xSmerfetkax wrote:Ja ostatnio miałam hemoglobinę 11,5, dostałam na wizycie jedną tabletkę bioder i dzisiaj hemoglobina 11,3, chyba muszę się przywitać z zakwasem 🫣
Jeny ja tych wyników w ogóle nie interpretuje, nawet nie wiem, czy lekarz mi bada te różne rzeczy. 😬 Mówi, że jest ok, to ufam, że jest ok. Teraz mam wizytę w ogóle bez badań krwi. Zobaczymy, czy zleci mi teraz coś więcej.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
kasssia wrote:Skąd ja to znam 🤣
Karola, te pluskwy w Paryżu to są już od x lat, parę razy w tym czasie byłam i nie widziałam ani jednej.
Ja też się trochę obłowiłam ciuszkowo na wyjeździe, później się pochwalę 😛
A ja lubię księżniczki. I moja też. Wiec radośnie kupujemy zlote brokatowe balerinki, cekinowe sukienki i tiule:) moja to aż przesadza ostatnio na ćwiczenia założyła tiulowa spódniczkę do legginsów. Bo legginsy byly za sportowe...I mam zdjęcie z przedszkola jak leży na macie na zajęciach ruchowych z nogą w górze, głowa do brzucha a na twarz zawiewa tiul. Myślałam że padne:) panie w przedszkolu mówią że jsk coś jej się nie podoba w stroju to mówi że udzie do toalety i się przebiera w szatni. Koleżanka też mi mówiła że wchodzi do szatni a moja w majtkach zmienia sobie bluzke... -
kasssia wrote:Ja odkąd dowiedziałam się że jestem kolorystycznie jesieną, celuje w brązy, butelkowe zielenie, bordo i faktycznie dobrze się w nich czuję.
Podobno trzeba być wiernym swojej kolorystyce nawet jest to są kolory kupy 🤣🤣
Haha. W q ogóle ubieram się do pory roku raczej. W okresie świątecznym czerwień u butelkowa zieleń, wiosna to jasny zielony, niebieski itp lato jasne kolory a jesien pomarańcze:p w zimie biały, niebieski jasny...