CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:To ja chyba zamknę ten tydzień prenatalnych, bo mam w piątek po 15, ktoś ma później? Na szczęście w tym tygodniu córka też ma dentystę, zamawiamy kuchnię w IKEI, będzie co robić poza pracą xd
Ale te 2 tyg mam intensywne, koniec chorowania. Także liczę że szybko zleci
Melduję że brzuch przestał boleć ale uważam że znowu jest większy
Za to plecy dramat -
Tanashi wrote:To ja chyba zamknę ten tydzień prenatalnych, bo mam w piątek po 15, ktoś ma później? Na szczęście w tym tygodniu córka też ma dentystę, zamawiamy kuchnię w IKEI, będzie co robić poza pracą xd
10.02 liczy się jako później? 🤪
Kurczę stresuję się tych prenatalnych właśnie. Pierwszych się tak nie bałam…
Mąż chce iść ze mną! Pierwszy raz zobaczy małą na usg 😊Malinaaa2024 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:10.02 liczy się jako później? 🤪
Kurczę stresuję się tych prenatalnych właśnie. Pierwszych się tak nie bałam…
Mąż chce iść ze mną! Pierwszy raz zobaczy małą na usg 😊
a dej spokój, myślałam, że się nie będę tak stresować a z nerwów aż mi niedobrze xD
niby echo serca było, ale doktor wtedy zrobił takie jakby polowkowe tez, w szpitalu tez mierzyli dzieciatko wzdluz i wszerz xD
ale mimo wszystko, zesram się zaraz w gacie xD💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Cześć i powodzenia! 🍀 Niech ten luty rozpocznie piękne i udane wizyty
eeemakarena, Maj.a, Cel95 lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Powodzenia na wizytach!
Ja się nie stresuje w ogóle tymi prenatalnymi. Ostanio oglądała na zwykłej wizycie nerki,żołądek,serce i było ok.
Miala white spot na serduszku ale to się tym nie przejmujeWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:13
eeemakarena, Cel95 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny udanych wizyt 😊
Ja dzisiaj chyba po raz pierwszy poczułam, że coś tam w tym brzuchu jednak jest. Jak robiłam zastrzyk z heparyny to po drugiej stronie brzucha bombelki takie śmieszne, że aż się brzuch ruszał. No będę obserwować 😄
Żeby nie było tak super to od wczoraj mam okropny ból gardła i spływa wszystko z zatok 😒 kiedy w końcu będzie ciepełko …eeemakarena, amoze, Cel95 lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
eeemakarena wrote:a dej spokój, myślałam, że się nie będę tak stresować a z nerwów aż mi niedobrze xD
niby echo serca było, ale doktor wtedy zrobił takie jakby polowkowe tez, w szpitalu tez mierzyli dzieciatko wzdluz i wszerz xD
ale mimo wszystko, zesram się zaraz w gacie xD
Ja tak samo żołądek w gardle i sraczka już blisko 😆😆😆eeemakarena lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Powodzenia na wizytach, spokoju dla Was 🍀
U mnie jest tak samo, brzuch boli, boli i nagle skok znów większy.
W temacie jedzenia widzę, że wszystkie mamy etap " zelmer".Na chwilę miałam problem z jedzeniem, a teraz? Muszę się hamować.
Gdzieś czytałam, że dziecko na tym etapie zaczyna mieć swoje cykle dnia....no to u mnie nie wygląda to za dobrze, kopie wieczór, w nocy i z rana . Chyba że po prostu nie wyłapuje w dzień bo jestem w ruchu.
Zaczyna docierać do mnie temat porodu, boję się że nie dam rady SN z moją astmą. W ogóle zaczynam mieć stracha 😅. Bardzo nie chce mieć cesarki, ale czuję, że nie potrzebnie się nakręcam.Cel95, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Cześć,
Powodzenia na wizytach, spokoju dla Was 🍀
U mnie jest tak samo, brzuch boli, boli i nagle skok znów większy.
W temacie jedzenia widzę, że wszystkie mamy etap " zelmer".Na chwilę miałam problem z jedzeniem, a teraz? Muszę się hamować.
Gdzieś czytałam, że dziecko na tym etapie zaczyna mieć swoje cykle dnia....no to u mnie nie wygląda to za dobrze, kopie wieczór, w nocy i z rana . Chyba że po prostu nie wyłapuje w dzień bo jestem w ruchu.
Zaczyna docierać do mnie temat porodu, boję się że nie dam rady SN z moją astmą. W ogóle zaczynam mieć stracha 😅. Bardzo nie chce mieć cesarki, ale czuję, że nie potrzebnie się nakręcam.
Haha do mnie też zaczyna docierać. Tzn bardziej niepotrzebnie czytam głupie historie na temat cesarek że można się wykrwawić ze jakiegoś zakażenia dostać że sepsa że inne rzeczy, głupia jestem wiem czego się boję jak już jedną miałam 🤪
No i o karmienie później najbardziej się boję czy się rozkręci czy będę mogła małą karmić.
Człowiek po tych 10 latach prawie to się czuje jakby był w ciemię bity i sieczka w głowie 🫣 jak ja to jedno wychowałam a teraz nie wiem jak drugie wychować? Normalnie jaja 😝😝
-
Karola3xJ:D wrote:Powodzenia na wizytach!
Ja się nie stresuje w ogóle tymi prenatalnymi. Ostanio oglądałam na zwykłej wizycie nerki,żołądek,serce i było ok.
Miala white spot na serduszku ale to się tym nie przejmuje -
A co do porodu to kompletnie nic nie czytam, bo w necie znajdę tylko te najgorsze historie w dziejach, bo tylko takimi ludzie się lubią dzielić
Idę za to dziś do okulisty zobaczyć czy wg mogę rodzić naturalnie, mam bardzo duży astygmatyzm więc teoretycznie powinnam moc, ale lekarz i tak mi kazał sprawdzić -
W środę mam wizytę której się już doczekać nie mogę , 4 tyg to zdecydowanie za duża przerwa no i mam nadzieję ,że już na 100 procent powie ,że nasz synek jest synkiem 🤣 ostatnio powiedziała na 95% więc czekam na 100 procent, choć już wpadłam w szła zakupów 🫣🫣Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:U mnie ostatnio na wizycie też oglądał narządy po kolei i wszystko było ok, ale i tak się boje trochę przez to, że byłam teraz chora, brałam te inhalacje ze sterydów a ona słabo kopie i prawie wg jej nie czuję ostatnio
Mniej czujesz ruchy bo pewnie się dziecko obróciło i kopie gdzieś gdzie nie czujesz -
Elza1234 wrote:A co do porodu to kompletnie nic nie czytam, bo w necie znajdę tylko te najgorsze historie w dziejach, bo tylko takimi ludzie się lubią dzielić
Idę za to dziś do okulisty zobaczyć czy wg mogę rodzić naturalnie, mam bardzo duży astygmatyzm więc teoretycznie powinnam moc, ale lekarz i tak mi kazał sprawdzić
Byłam u okulisty tydzień temu i kazała mi przyjść jeszcze na przełomie kwietnia/maja, bo nie chciała mi kropić oczu tymi kroplami rozszerzającymi źrenice teraz. Na ten moment nie mam przeciwskazań do porodu SN i mam wielką nadzieję, że tak zostanie, bo nie wiedzieć czemu boję się CCElza1234 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:No ale co brałaś, budezonid?
Mniej czujesz ruchy bo pewnie się dziecko obróciło i kopie gdzieś gdzie nie czujesz
I logicznie wiem że to jest dostępne dla kobiet w ciąży. Ale czasem przemawia przez chwilę przeze mnie część nielogiczna -
Powodzenia wszystkim 🍀
Ja mam jutro o 11.30, ale staram się być dobrej myśli i nie panikować, zobaczymy jak długo wytrzymam 🤣
Mam nadzieję, że tym razem też będzie pełna współpraca, bo kumpela mi ostatnio opowiadała, że robiła pajacyki, piła czekoladę i ostatecznie wyszła jeszcze na spacer i to wszystko trwało prawie 3h 🤣
Fakt, że jak się zaczyna czuć ruchy to lepiej to robi na głowę, przez ostatnie kilka tygodni nie wyciągnęłam nawet detektora 🙈Cel95, eeemakarena lubią tę wiadomość