CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Tak, do nebulizacji
I logicznie wiem że to jest dostępne dla kobiet w ciąży. Ale czasem przemawia przez chwilę przeze mnie część nielogiczna
Ja tez bym musiała iść do okulisty bo mam jaskrę. Fakt ze miałam zabieg na oczy ale ze dwa lata mnie tam nie widzieliWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:26
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ile kciuków:) ja już czekam, lekkie opóźnienie jest👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Kkk77 wrote:Powodzenia wszystkim 🍀
Ja mam jutro o 11.30, ale staram się być dobrej myśli i nie panikować, zobaczymy jak długo wytrzymam 🤣
Mam nadzieję, że tym razem też będzie pełna współpraca, bo kumpela mi ostatnio opowiadała, że robiła pajacyki, piła czekoladę i ostatecznie wyszła jeszcze na spacer i to wszystko trwało prawie 3h 🤣
Fakt, że jak się zaczyna czuć ruchy to lepiej to robi na głowę, przez ostatnie kilka tygodni nie wyciągnęłam nawet detektora 🙈
Ja tak samo! Detektor leży bo dość mocno małą czuję i to często, mam wrażenie że ona rzadko kiedy śpi 🤪
W nocy się przebudzę -buszuje
Nad ranem się przebudzę -kopnie albo puknie kilka razy
Rano wstanę i do teraz naparza mnie tam ostro aż czuję jak mi jeździ po powłoce brzusznej z przodu jakby salta tam robiła
Popołudniu ciut mniej, jakby drzemka
Wieczorem tak optymalnie a na noc po kąpieli i do 23 znowu tam jakieś sztuki walki są w tym brzuchu 🫣😁😆Kkk77, Revolutionary , Anuncja, Werzol lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:A co do porodu to kompletnie nic nie czytam, bo w necie znajdę tylko te najgorsze historie w dziejach, bo tylko takimi ludzie się lubią dzielić
Idę za to dziś do okulisty zobaczyć czy wg mogę rodzić naturalnie, mam bardzo duży astygmatyzm więc teoretycznie powinnam moc, ale lekarz i tak mi kazał sprawdzić
Witaj w klubie, ślepych kur u mnie też astygmatyzm, ale tego nawet braliśmy jako przeciwwskazania pod uwagę. -
magdalena321 wrote:Haha do mnie też zaczyna docierać. Tzn bardziej niepotrzebnie czytam głupie historie na temat cesarek że można się wykrwawić ze jakiegoś zakażenia dostać że sepsa że inne rzeczy, głupia jestem wiem czego się boję jak już jedną miałam 🤪
No i o karmienie później najbardziej się boję czy się rozkręci czy będę mogła małą karmić.
Człowiek po tych 10 latach prawie to się czuje jakby był w ciemię bity i sieczka w głowie 🫣 jak ja to jedno wychowałam a teraz nie wiem jak drugie wychować? Normalnie jaja 😝😝
To ja mam 15 lat przerwy, z karmieniem ja po pierwszym "extra" porodzie nie miałam pokarmu 5 dni, a później karmiłam 3 lata, także luzik.
Widzę, że my tak podobnie 😅magdalena321 lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Trzymam kciuki za wizyty!
A ja wam powiem że jakoś temat porodu mnie jeszcze nie rusza, ciekawe do kiedy 🤣 -
SZKODNIK wrote:To ja mam 15 lat przerwy, z karmieniem ja po pierwszym "extra" porodzie nie miałam pokarmu 5 dni, a później karmiłam 3 lata, także luzik.
Widzę, że my tak podobnie 😅
Ooo no to może nie będzie tak źle może jest nadzieja dla mnie z karmieniem 😆😆
Noo tak też właśnie zauważyłam że podobnie 🤪 -
SZKODNIK wrote:To ja mam 15 lat przerwy, z karmieniem ja po pierwszym "extra" porodzie nie miałam pokarmu 5 dni, a później karmiłam 3 lata, także luzik.
Widzę, że my tak podobnie 😅
A u mnie też CC, miesiąc przed terminem, mała 2,5 kg. nie miała siły ssać przez 2 tygodnie a potem hiperlakatacje miałam przez rok 🤣
Laktator w szpitalu zrobił robotę.
Z karmieniem to mam wrażenie, że im mniej wiemy wcześniej tym lepiej.
Wokół mnie same koleżanki, które bardzo chciały karmić, bardzo im zależało i nic z tego nie wyszło..pewnie ze stresu.
Więc ja znów idę w Yolo, nic nie czytam, nie edukuje sie, będzie co będzie.
Cel i inne dziewczyny, powodzenia! Czekamy na wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:51
-
A powiedzcie te które mają małe dzieci bądź pamiętają jeszcze co używały „na czasie” do kąpieli do wanienki dla takiego maluszka? Ja mojej córce pamiętam że Oilatum kupowałam bo to polecała mi położna chyba ale to takie bez zapachu tłuste było no i w sumie tylko tym.. Żadnych balsamikow oliwek itd nic. Teraz jest tego tyle że nie wiadomo na co zwrócić uwagę 🫣🧐
-
xSmerfetkax wrote:Trzymam kciuki za wizyty!
A ja wam powiem że jakoś temat porodu mnie jeszcze nie rusza, ciekawe do kiedy 🤣
Haha ja ostatnio “pocieszałam” nieciężarne koleżanki, bo mówiły, że je poród rak przeraża że przez to odkładają macierzyństwo 😂 myślę, że do mnie wciąż nie dociera, co mnie czeka, w ogóle o tym nie myślę.
A swoją drogą odnośnie wzroku, wiecie może jak to jest w przypadku bardzo dużych wad wzroku? Wiem, że powinnam iść do okulisty na konsultację, ale nie wiem kiedy to będzie najbardziej miarodajne, kwiecień/ maj?
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Wybaczcie, ja dopiero wstałam 🙈 . Uwielbiam to, że codziennie gdy wstaje, wy już nabijacie 2-3 nowe strony wpisów 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:04
-
Witam się z połowy mojej ciąży 😶 Kiedy to zleciało nie mam pojęcia 🤭
Teraz już z górki... 😶🤯
Dzisiaj obudziłam się jak mój wychodził do pracy 6:30 i tyle ze spania 🙄 A pogoda taka że pewnie w ciągu dnia mnie zetnie na drzemkę 🥱
Moje dziecię coraz mocniej bryka również w nocy niestety, dzisiaj jak się przebudzałam to też go czułam, teraz też pojedyncze kopniaki idą, no czuje że będzie dobry gagatek 🤭🙈
Widzę SZKODNIK że nasze dzieciaki mają podobny "tryb" 🙈
Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj! 🙏Elza1234, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Co do porodu - ja z moim właśnie rozmawiałam na ten temat w sobotę i do mnie też to chyba aż tak nie dociera 🙈
Tzn ja ogólnie się nie boję i nie martwię na zapas, wręcz jestem trochę ciekawa tego przeżycia 😄😶
Bardziej się boję tego wszystkie dookoła - wiecie, że coś pójdzie nie tak itd... Samego bólu jakoś nie, bo wiem, że to ma cel i prowadzi do poznania bobasa
Damy radę dziewczyny, kto jak nie my?! 🙋♀️😉 Zresztą... Trochę nie mamy już wyboru, urodzić jakoś trzeba 🙈😄Elza1234, Margareetka, Alex_92, Werzol lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Anabbit wrote:Haha ja ostatnio “pocieszałam” nieciężarne koleżanki, bo mówiły, że je poród rak przeraża że przez to odkładają macierzyństwo 😂 myślę, że do mnie wciąż nie dociera, co mnie czeka, w ogóle o tym nie myślę.
A swoją drogą odnośnie wzroku, wiecie może jak to jest w przypadku bardzo dużych wad wzroku? Wiem, że powinnam iść do okulisty na konsultację, ale nie wiem kiedy to będzie najbardziej miarodajne, kwiecień/ maj?
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Wybaczcie, ja dopiero wstałam 🙈 . Uwielbiam to, że codziennie gdy wstaje, wy już nabijacie 2-3 nowe strony wpisów 😆
Moja przyjaciółka ze sporą wadą minusową, miala jakiś laserowy zabieg na siatkówkę w 2 trymestrze, na wypadek żeby jej się nie odklejała podczas porodu SN. Okulista jej tak zalecił podczas kontroli. Ja jakoś teraz się będę też zapisywać na wizytę kontrolną, bo wszystko robię na nfz, więc wolę mieć troszkę zapasu czasu -
Revolutionary wrote:Co do porodu - ja z moim właśnie rozmawiałam na ten temat w sobotę i do mnie też to chyba aż tak nie dociera 🙈
Tzn ja ogólnie się nie boję i nie martwię na zapas, wręcz jestem trochę ciekawa tego przeżycia 😄😶
Bardziej się boję tego wszystkie dookoła - wiecie, że coś pójdzie nie tak itd... Samego bólu jakoś nie, bo wiem, że to ma cel i prowadzi do poznania bobasa
Damy radę dziewczyny, kto jak nie my?! 🙋♀️😉 Zresztą... Trochę nie mamy już wyboru, urodzić jakoś trzeba 🙈😄
Ja też mam świadomość, "że co wlazło musi wyleźć", ale chyba też wiek u mnie robi swojeRevolutionary lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Haha ja ostatnio “pocieszałam” nieciężarne koleżanki, bo mówiły, że je poród rak przeraża że przez to odkładają macierzyństwo 😂 myślę, że do mnie wciąż nie dociera, co mnie czeka, w ogóle o tym nie myślę.
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Wybaczcie, ja dopiero wstałam 🙈 . Uwielbiam to, że codziennie gdy wstaje, wy już nabijacie 2-3 nowe strony wpisów 😆
Mam znajomą której w 7 miesięcy się zaczęła rozwarstwiać siatkówka od ciśnienia właśnie i tak jakoś mam ją z tyłu głowy i wole iść dwa razy najwyżej -
magdalena321 wrote:A powiedzcie te które mają małe dzieci bądź pamiętają jeszcze co używały „na czasie” do kąpieli do wanienki dla takiego maluszka? Ja mojej córce pamiętam że Oilatum kupowałam bo to polecała mi położna chyba ale to takie bez zapachu tłuste było no i w sumie tylko tym.. Żadnych balsamikow oliwek itd nic. Teraz jest tego tyle że nie wiadomo na co zwrócić uwagę 🫣🧐
Ja planuje na strat greckie mydełko z oliwa z oliwek, wychodzę z założenia że na start im mniej będę go konserwować tym lepiej.
W razie potrzeby pójdziemy w eloderm, fajnie się nam sprawdza u starszaków, a jest od 1 dnia życia.
Wczoraj zagłębiałam się w temat, bo takiego malucha w maju/czerwcu będzie już trzeba smarować jakas ochronka z filtrem ? Czy się mylę?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:19