X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jak się czujesz ?🥺

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Werzol Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się już chyba przyzwyczaiłam do prenalenu. Z drugiej strony nie przeszkadza mi smak czosnku, teraz codziennie jadamy na wieczór kanapki z czosnkiem i nawet mąż przestał narzekać 😅

Miałam jakąś średnią noc dzisiaj, przebudziłam się o 24 i wierciłam przez 2 godziny. Mała też buszowała w brzuchu, więc chociaż porozczulałam się nad kopniaczkami

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
    Paulina, nadal trzymamy kciuki, daj znać co u ciebie.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    Mam to samo, chusty wydaja sie super rozwiazaniem, ale jak tak cos zle sie chyci czy cos...
    Nosidla tez sa spoko, wydaja sie bardziej stabilne. Bardzo podobaja mi sie marki Artipoppe, ale ceny jak za nowy wozek

Ja polecam konsultację z panią od chustonoszenia, super sprawa :) jednak profesjonalistka wyłapie wszystkie nieprawidłowości. Nam też od razu odradziła chustonoszenia córki i skierowała do fizjoterapeutki, dzięki niej wykryliśmy u młodej nadmierne napięcie mięśniowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:25

Kozina01, Margareetka, awokado 🥑, Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi chustami, to najpierw kilka razy jak pierwszy raz się motałam mąż mi pomagał włożyć córkę, bo też się bałam, a potem to już jest tak proste i przećwiczone, że nie wiem jak te dziecko miałoby wypaść. Je się już wkłada, jak chusta jest częściowo zamotana, tylko trzeba dociągnąć materiał do dziecka. Takie to samo skomplikowane, jak włożenie dziecka w nosidło, serio. Jak coś my mamy tule i polecam ;) niezniszczalne, można dopasować do każdego dziecka i jest bardzo wygodne dla mamy :)

Margaretka myślę, że spotkanie z doradcą to zawsze dobry pomysł. Też zaliczyłam na samym początku takie spotkanie i pomogło mi to się odnaleźć w chustach i znaleźć ulubione wiązanie :)

Tanashi powodzenia w wypełnianiu dnia przed wizytą. I wszystkim powodzenia na wizytach oczywiście ❤️

Paulinka dawaj znać jak Ci minęła noc w szpitalu :)

Margareetka, Tanashi, Klaudek11 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motania i dociągania chusty faktycznie musi nauczyć ktoś kto się na tym zna. W szkołach rodzenia często są zajęcia z chustonoszenia,nam to wystarczyło.

Ja też się bałam nosić w chuscie i tuli. Dwa razy pieprznęłam na schodach pod blokiem z dzieckiem. Już widziałam w wyobraźni jego głowę rozbitą na miazgę. W górach mąż nosił bo ja się bałam. Póki trzeba było nosić z przodu to on ogarniał w Tatrach bo ja miałam traumę . Ja się odblokowałam w momencie noszenia na plecach. Po mieście dawałam radę bo spacery kończyły się chustą ale schody omijałam.

Ja polecam jednak kupić chuste tkaną a nie zabawe w elastyczną, z niej się taki wór robi z dzieckiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:51

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nadzieję że rano znajdę info od Paulina...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, kciuki za dobre wymazy!

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też dziś taka dobijająca aura za oknem? W Krakowie ciemno i szaro :( aż musiałam sobie światła pozapalać, żeby nie usnąć nad laptopem

Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że najlepiej spotkać się z kimś kto na żywo pokaże jak sobie radzić z tą chustą i maluchem :)

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Czy u Was też dziś taka dobijająca aura za oknem? W Krakowie ciemno i szaro :( aż musiałam sobie światła pozapalać, żeby nie usnąć nad laptopem

Utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że najlepiej spotkać się z kimś kto na żywo pokaże jak sobie radzić z tą chustą i maluchem :)
    W Katowicach wczoraj i dzisiaj taka gówniana pogoda. Wczoraj to sipił deszcz ze smogiem

Mam ciekawe rozwiązanie dla miejskich mam jeśli chodzi o wózek
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece-p-joolz-aer-wozek-2w1?kolor=1692&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BHBGR%5D%5BP_Max%5D%5BCSS_Hbgr%5D%20W%C3%B3zki%20dzieci%C4%99ce%20-%20bez%20KK&utm_id=17832587165&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA2JG9BhAuEiwAH_zf3kvtQmIKbjdnfQabQwW_XWTIIyOjwW_3w2LzreUkLCVWIqxiTcnEsBoC3UYQAvD_BwE

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina czekamy na wieści! Również zajrzałam, bo myślałam, że jakieś dobre wiadomości już są.

Mnie chustonoszenie nie przekonuje w ogóle. Przynajmniej nie w okresie letnim. Nie cierpię lata i upałów, bardzo się męczę w tym okresie, puchnę, źle się czuję, no nie mój klimat. Jak wyobrażam sobie, że w takim upale miałabym jeszcze na siebie założyć chustę i w nią dziecko, to widzę jak ja się gotuję i dziecko razem ze mną… Poradzimy sobie bez tego. ☺️

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    W Katowicach wczoraj i dzisiaj taka gówniana pogoda. Wczoraj to sipił deszcz ze smogiem

Mam ciekawe rozwiązanie dla miejskich mam jeśli chodzi o wózek
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece-p-joolz-aer-wozek-2w1?kolor=1692&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=%5BHBGR%5D%5BP_Max%5D%5BCSS_Hbgr%5D%20W%C3%B3zki%20dzieci%C4%99ce%20-%20bez%20KK&utm_id=17832587165&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA2JG9BhAuEiwAH_zf3kvtQmIKbjdnfQabQwW_XWTIIyOjwW_3w2LzreUkLCVWIqxiTcnEsBoC3UYQAvD_BwE

Jakie mikrokółka ma 😂

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Bardzo bym chciała nosić małego w chuście, ale strasznie się boję, że mi wypadnie podczas wkładania, czy noszenia. Widziałam, że idzie się nauczyć tego z filmików w internecie ale chyba postawię jednak na wizytę stacjonarną, żeby ktoś mi pokazał na żywo i nauczył wszystkiego.
    Ja planuje ściągnąć do domu właśnie babkę od chust, żeby nas nauczyła. Ale to można dopiero jak dziecko na świecie będzie
    Co do nosideł - one są już na później, ja muszę się zachustowac pewnie jakoś w 3cim miesiącu życia
    Mam tylko nadzieję że młoda się da

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja planuje ściągnąć do domu właśnie babkę od chust, żeby nas nauczyła. Ale to można dopiero jak dziecko na świecie będzie
    Co do nosideł - one są już na później, ja muszę się zachustowac pewnie jakoś w 3cim miesiącu życia
    Mam tylko nadzieję że młoda się da

Kavka wprowadziła w zeszłym roku nosidło 0-24 mc 🤗 ja właśnie takie planuję kupić teraz zamiast chusty. Mam od nich nosidełko od 6 m.z. i jest mega wygodne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:23

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

U nas też turbo szaro, a ja sobie wymyśliłam piknik i wyprawę na daleki plac zabaw, mam tylko nadzieję, że nie zacznie padać 🫣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że czasem życie weryfikuje wyobrażenia o macierzyństwie samo. Moja młodsza córka była totalnie antygondola od początku. 5 minut po wyjściu z domu płacz w niebogłosy. Jakby nie chusta, to nie wiem jakbym z nią przeżyła pierwszą wiosnę i lato 😅 dzięki niej też codzień przez pierwsze pół roku oglądałam wschody słońca, bo uparcie wstawała o 5 🤣🤣🤣 na szczęście teraz do 6.30 pośpi 👌

Moja tula też ma wkładkę do nosidła z siateczki dla maluszków, niby od pierwszych dni życia, ale jakoś nie byłam przekonana do tej wkładki

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:34

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Motania i dociągania chusty faktycznie musi nauczyć ktoś kto się na tym zna. W szkołach rodzenia często są zajęcia z chustonoszenia,nam to wystarczyło.

Ja też się bałam nosić w chuscie i tuli. Dwa razy pieprznęłam na schodach pod blokiem z dzieckiem. Już widziałam w wyobraźni jego głowę rozbitą na miazgę. W górach mąż nosił bo ja się bałam. Póki trzeba było nosić z przodu to on ogarniał w Tatrach bo ja miałam traumę . Ja się odblokowałam w momencie noszenia na plecach. Po mieście dawałam radę bo spacery kończyły się chustą ale schody omijałam.

Ja polecam jednak kupić chuste tkaną a nie zabawe w elastyczną, z niej się taki wór robi z dzieckiem

Moja mama poleciała ze mną ze schodów jak miałam jakoś 5 miesięcy. Pojechali do szpitala, w szpitalu stwierdzili, że wszystko ok. Wrócili do domu przy przebieraniu się rozwyłam jak mnie złapała za nogę, więc zwrotka do szpitala - piszczel złamany 🙈 wsadzili w gips, rodzice szukali tego lekkiego, gdzie w latach 90 to nie było takie proste - ale jak już znaleźli to większym problemem okazało się znalezienie kogoś kto umie go zakładać 🤡 ostatecznie pamiątkę mam do dziś, 2cm dłuższa nogę, o czym dowiedziałam się dopiero na badaniu medycyny pracy w wieku 19 lat, a czkawką odbiło się dopiero jak miałam 24 i zrobiła mi się torbiel obrąbka stawy biodrowego 🙈

Taki offtop przygód bardzo małych dzieci 🤣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale przygoda 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Moja mama poleciała ze mną ze schodów jak miałam jakoś 5 miesięcy. Pojechali do szpitala, w szpitalu stwierdzili, że wszystko ok. Wrócili do domu przy przebieraniu się rozwyłam jak mnie złapała za nogę, więc zwrotka do szpitala - piszczel złamany 🙈 wsadzili w gips, rodzice szukali tego lekkiego, gdzie w latach 90 to nie było takie proste - ale jak już znaleźli to większym problemem okazało się znalezienie kogoś kto umie go zakładać 🤡 ostatecznie pamiątkę mam do dziś, 2cm dłuższa nogę, o czym dowiedziałam się dopiero na badaniu medycyny pracy w wieku 19 lat, a czkawką odbiło się dopiero jak miałam 24 i zrobiła mi się torbiel obrąbka stawy biodrowego 🙈

To w sumie się może zdarzyć każdemu się z dzieckiem wywalić
    Miałaś te powikłania kurde,nie ma co

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

O grubo 😂

Mnie nacięli przy porodzie bo im się omsknął skalpel za daleko xD do tej pory mam szramę na plecach xD
    Oberwałam kilka razy wanienka w głowę jak tam miałam miesiąc czy dwa xD ot, cała moja mama której się zawsze wszędzie spieszy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:01

Kkk77 lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdarza się choćby człowiek był niewiadomo jak ostrożny.

Dlatego jak ktoś się boi chusty to chyba zawiązywałabym na początku stojąc przy łóżku, przynajmniej lądowanie będzie bardziej miękkie 🙈 ale doradcę to sobie do domu na pewno ściągnę

preg.png
‹‹ 816 817 818 819 820
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ