X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Hej dziewczyny, dzięki za takie wsparcie ❤️❤️
    Podejmują próbę ratowania, zaraz jadę na blok i będą zakładać szew. Jest nadzieja!
    Ogromne kciuki za Was 🤞🤞🤞🤞🍀🤞🍀🍀

Ja czekam w kolejce do prowadzącego. Coś szybko nie będzie dzisiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 10:19

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mocne kciuki! ✊🏻

Ja czekam właśnie do rodzinnej, ale jak to z moim szczęściem bywa jest awaria systemu w Luxmedzie i jest opóźnienie 😒

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, trzymamy kciuki! Musi być dobrze, nie ma innej opcji 🍀🤞

Zamówiłam sobie wczoraj 4 koszule dolce sonno na promocji. Właściwie to dwa modele w dwóch kolorach, więc jeśli będą fajne zostawię sobie po jednym kolorze danego modelu. Ciekawa jestem tej muślinowej z nowej kolekcji, Karola chyba wysyłała link do granatowej niedawno.
    Ja też jestem team “jak w domu” a nie “pacjent szpitala”, więc mocno liczę, że będzie fajnie wyglądała 😄

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kupcie ktoś tą muslinową i dajcie znać 😅

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaa trzymamy kciuki!
    Ja po normalnej wizycie, chlopak kolo 400g juz :o, nosek widzieliśmy i rozmazaną buźkę ale siusiora to zawsze elegancko pokazuje. Wszystko ok w rozwoju.
    Mi skoczyło tsh i mam tez zrobić z krwi badania czemu ciagle mnie mdli. Połówkowe lada dzień moze cos więcej pokaze :)

Margareetka, koktajlowa, Elza1234, Maj.a, eeemakarena, xSmerfetkax, Alex_92, Lauraa, Nosa, przygodami66, Klaudek11, Revolutionary , amoze, CelinaJan, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No to kupcie ktoś tą muslinową i dajcie znać 😅
    Ja wzięłam, granatowa i beżowa 😅 wstawię foty jak przyjdą.

Katikat lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 7 lutego, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak zastanawiam. Młody ma jutro zawody. Tzn będzie pełna hala dzieci i ich rodzin. Wszyscy razem przez jakieś 5 godzin. Na końcu będzie tych ludzi 2 x więcej bo będę się zmieniać grupy. Jeden na drugim.
    Ja nie miałam grypy,chłopaki mieli. I tak coś czuje opór żeby się tam pchać. Z jednej strony synowi będzie przykro ale zaczynam się bać ,że coś tam złapię

event.png

Wysłany: 7 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja wzięłam, granatowa i beżowa 😅 wstawię foty jak przyjdą.
    Oooo to koniecznie daj znać

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak zastanawiam. Młody ma jutro zawody. Tzn będzie pełna hala dzieci i ich rodzin. Wszyscy razem przez jakieś 5 godzin. Na końcu będzie tych ludzi 2 x więcej bo będę się zmieniać grupy. Jeden na drugim.
    Ja nie miałam grypy,chłopaki mieli. I tak coś czuje opór żeby się tam pchać. Z jednej strony synowi będzie przykro ale zaczynam się bać ,że coś tam złapię
    Ja w takich sytuacjach zakładam maseczkę tą grubszą :) zakładam ciasną sukienek, głaszcze sie po brzuchu i nikt nie ma pytań 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 11:06

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super ! Trzymam kciuki mocno ❤️

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3

Wysłany: 7 lutego, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja w takich sytuacjach zakładam maseczkę tą grubszą :) zakładam ciasną sukienek, głaszcze sie po brzuchu i nikt nie ma pytań 😅
    Nie nosze sukienek,zwłaszcza na zawody gdzie z młodym dużo schylania,siedzenia na materacu, pomaganiu w rozgrzewce, nie głaszcze się po brzuchu a w maseczce zemdleje😅

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Powiem Ci że ja cały czas chodzę na mszę co niedziele i nic nie złapałam, ani razu nie byłam chora w tej ciąży, nawet kataru. Oczywiście jak siada ktoś obok kto planuje wykaszlec swoje płuca to się przesiadam, ale ogólnie luz. No ale na grypę się szczepiłam, więc się o to też jakoś nie martwię bardzo :)

Za tydzień też idziemy na koncert symfoniczny dla dzieci i tam będzie też masa dzieci 0-6 lat, więc liczę na to, że wrócimy bez drobnoustrojów w pakiecie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 11:14

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propos wpadek, to znajomej pediatra powiedział, że są rodzice dzieci, które spadły z łóżka i są rodzice, którzy kłamią, że nigdy nie spadło 😅😅

U mnie też był upadek, ale naszczęscie w wynajętym mieszkaniu podczas remontu, gdzie łóżko było bardzo niskie, a podłoga plastikowa. Dwa razy też nie zapięłam córki w foteliku na rowerze :/ masakra.

Paulina, trzymamy kciuki. Oby szew pomógł na jak najdłużej ❤️

Co do chorowania, to też jakimś cudem ominęło w tej ciąży. No ale pracuje zdalnie, nie robie zakupów w sklepach, nie chodze do kościoła. Ten Paryż był dla mnie wyskokiem. Tyle, że moja córka i facet chodzą do przedszkola/biura. Wiec nie wiem czy moja asceza ma jakieś znaczenie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 11:49

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nosze sukienek,zwłaszcza na zawody gdzie z młodym dużo schylania,siedzenia na materacu, pomaganiu w rozgrzewce, nie głaszcze się po brzuchu a w maseczce zemdleje😅
    A no to nie pomogę
    To już ryzyk fizyk, złapiesz albo nie złapiesz jak pójdziesz :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a mąż ma szansę Cię zastąpić tam? Ja bym się nie pchała w tłumy

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie coś złapać to złapiecie i w kolejce do kasy w sklepie. ☺️

Korzystajmy z takich atrakcji typu koncerty, kino póki możemy.

Paulina kciuki ! ❤️

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ranyyy mi córka moja spadła kiedyś w nocy bo zasnęła na kraju łóżka, a nie od ściany, nie wiem jak to się stało wtedy bo zawsze pilnowałam żeby spała od ściany no ale popłakała i się pozbierała 😅
    Ile razy przywaliła głową o coś to nie zliczę..

A i hit mój brat może jak raczkował już to ja miałam z 12 lat, jakoś się z nim bawiłam siedziałam na podłodze i podniosłam go nie wiem w sumie czemu czy chciałam go podnieść czy podrzucić do góry i mi wyjechał z rąk normalnie 🫣 taki huk był że ja pieeerrrr… 😅

A jeszcze lepszy hit, to opowiadała mi moja mama, że miałam może z rok/1,5 to ojciec wrócił z pracy i mnie wziął na ręce i chciał podrzucić do góry a zapomniał że jest niski sufit, jak jeb… to mama myślała że mam wstrząs mózgu czy połamane kręgi 😆🫣 do teraz ojciec mi mówi że przez to mam tak nasrane w głowie bo mi się wtedy jak uderzyłam pomieszało 🤣🤣🤣

eeemakarena lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trzymam kciuki ❤️

u mnie z objawow wczoraj cały dzień takie kilkusekundowe twardnienie brzucha, nie wiem czy macica się powiększa ale czuję że jakby brzuchol dzisiaj większy. Do tego zaparcia mnie chcą wykończyć w tej ciąży a próbuje już wszystkiego 😵‍💫

Piękne brzuszki macie 😍

Oglądam sobie wanienki z primabobo, macie takie ze podczas kąpieli wkładacie je do Waszej wanny czy korzystacie z jakiegoś stelaża do wanienki?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png

Wysłany: 7 lutego, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Karola, a mąż ma szansę Cię zastąpić tam? Ja bym się nie pchała w tłumy
    My razem jeździmy na zawody. Nigdy pojedynczo 😃

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    O ranyyy mi córka moja spadła kiedyś w nocy bo zasnęła na kraju łóżka, a nie od ściany, nie wiem jak to się stało wtedy bo zawsze pilnowałam żeby spała od ściany no ale popłakała i się pozbierała 😅
    Ile razy przywaliła głową o coś to nie zliczę..

u mnie było tak, że ją karmiłam na leżąco i oczywiście później zasnęłam a ona nie chyba. wiec albo podczas zabawy spadła, albo też zasnęła i się sturlała. Miała wtedy ok. 9 msc wiec nie taki maluszek.

age.png

age.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ