X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Też muszę ponownie zbadać tokso, bo nie miałam żadnych przeciwciał w pierwszym trymestrze 🙄 ze wszystkich badań to stresuje najbardziej 🫣 no i cytomegalia

Na cyto na szczęście mam przeciwciała.

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty dziewczyny.

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Szkodnik, a miałaś igg poprzednio przy toxo?

Ja mam od lat wysoki poziom igg więc się tym tak nie przejmuje. Lata życia ze zwierzakami pewnie.

To prawda, dlugo trwało to badanie i mega dużo rzeczy lekarz sprawdzał u takiej Kruszynki. Może dziewczyny spytajcie na badaniu o szyjkę, ja się tym tak nie przejmowałam bo założyłam że musiał zerknąć ale miałam parę dni później wizytę u prowadzącego

Nie miałam, teraz właśnie tylko IGG robię, kota mam i miałam od zawsze, ale ryzyko zarażenia od kota wynosi podobno 10%. Szybciej można się zarazic przez zjedzenie brudnych warzyw czy owoców.

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Nie miałam, teraz właśnie tylko IGG robię, kota mam i miałam od zawsze, ale ryzyko zarażenia od kota wynosi podobno 10%. Szybciej można się zarazic przez zjedzenie brudnych warzyw czy owoców.

A masz wychodzącego? Na pewno jak tak długo nic nie złapałaś to jest ok. Mi cmv wyszło niereaktywne koło grudnia ale lekarz nie kazał powtarzać.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja sobie zrobiła wczoraj do 24 eldorado
    Potem nie mogłam usnąć, usnęłam może na 2 h. Od 4tej znowu miałam w brzuchu eldorado. I spałam potem może z 3 h, także fajną nockę dziś miałam
    Mój mózg jakoś nie umiał się wyciszyć także ja się śmieje że miałam skok rozwojowy z dzieckiem

Ooo to nocny marek :)

U mnie w nocy zupełny spokój za to przywitała się ładnie rano 🥰

Ostatnio jakoś udaje mi się przespać od 22 do 7 z nie więcej niż 2x wstawaniem do lazienki. Zwykle budzę się koło 24 i potem ok 3,4 i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 09:00

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Ja tokso przechodziłam w pierwszej ciąży 🙉, w tej ciąży drżę o wynik CMV.. tym bardziej, że mam styczność z dzieciakami w wieku przedszkolnym dość często.

Miałaś toxo w ciąży? O kurde i co na to dostałaś, jakieś skutki uboczne? 🫣🫣 ja się tego tak bałam i boję bo moja kierowniczka ze starej pracy złapała toxo (fakt prawie 30 lat temu) i wtedy poroniła, w sensie nie chce opowiadać szczegółów jakie wiem ale mówiła tylko że płód nie wyglądał jak dziecko a to był już 5 czy 6 miesiąc. I niby lekarze badali i powiedzieli że to właśnie od toxo.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Werzol Koleżanka

Wysłany: 10 lutego, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik, u mnie też jest więcej wydzieliny. Lekarz mówił że może tak być plus tydzień temu odstawiłam utrogestan. Więc może po prostu zauważam więcej wydzieliny, bo wcześniej było też sporo resztek tej globulki.

Dziewczyny z Warszawy, znacie jakieś opinie o uczkin? Mój prowadzący tam pracuje i ma bardzo dobre opinie w temacie cc. Jeśli będą wskazania to na pewno się z nim umówię, ale nie wiem czy zostać przy tym szpitalu w przypadku sn.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standard w nocy eldorado, do późnego wieczora a później w nocy jak się przebudzam albo przekręcam z boku na bok to zawsze czuję że ona też tam się wierci. A najlepiej jeszcze wczoraj wieczór chwila spokoju nic nie czuję a mój mąż głaszcze mnie po brzuchu i mówi „Hania śpi bo tatuś ją głaszcze i ona zasypia” no i cyk, jak różdżką dziecko zaczęło się ruszać i kopać w pęcherz 🤣 wiedziałam że tak będzie bo mam wrażenie że ona czuje jak ja czy stary dotykamy ciepłymi rękami brzucha i ona wtedy się uaktywnia 😜

Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Klaudek11 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, dziewczyny! Trzymam mocno kciuki! Ja u swojego lekarza będę w przyszłym tygodniu. Jestem ciekawa, czy moja szyjka stabilnie. Mam nadzieję, że tak, ale jeszcze się nie wkręcam myślowo w ten temat, tylko na spokojnie.

Ktoś pytał, czy to obowiązek badać szyjkę macicy na połówkowych: tak, jest taki zapis w opiece nad ciężarnymi od kilku lat :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na badaniach dzis dziewczyny! Niech to będzie udane rozpoczęcie tygodnia 😀

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dzisiaj! 😍

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na drugich prenatalnych nie mierzyliśmy szyjki celowo. Zwyczajnie ja uchwycił i powiedział że szyjka okej.

Co do tych gotowych wyprawek to porażka. Mi się to kojarzy z taką patologią,która kupuje wyprawkę jak już się dziecko rodzi. Może przez to, że znam dwie takie rodziny które tak samo zrobiły. I obydwie pato.
    Do paznocki to ja lubię malutkie cążki z canpol babies. Super są. Nożyczek nie umiem używać do paznokci to sie nie wypowiem.

Muszę zacząć więcej się ruszać bo mam życie foki. Zjem coś i chlas na kanape,później wstanę zaś coś zjem i zaś chlas do barłogu. I tak cały weekend. Tzn w sob od rana robiłam w domu ale co to jest te parę godzin ruchu.

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Szkodnik, u mnie też jest więcej wydzieliny. Lekarz mówił że może tak być plus tydzień temu odstawiłam utrogestan. Więc może po prostu zauważam więcej wydzieliny, bo wcześniej było też sporo resztek tej globulki.

Dziewczyny z Warszawy, znacie jakieś opinie o uczkin? Mój prowadzący tam pracuje i ma bardzo dobre opinie w temacie cc. Jeśli będą wskazania to na pewno się z nim umówię, ale nie wiem czy zostać przy tym szpitalu w przypadku sn.

Uczkin to chyba ten szpital co mamaginekolog pracuje? 🙈

preg.png
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach! 😘

A co do wózka i fotelika to u nas wózek Anex Iq, a fotelik Cybex Cloud T z bazą :)

• Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Na drugich prenatalnych nie mierzyliśmy szyjki celowo. Zwyczajnie ja uchwycił i powiedział że szyjka okej.

Co do tych gotowych wyprawek to porażka. Mi się to kojarzy z taką patologią,która kupuje wyprawkę jak już się dziecko rodzi. Może przez to, że znam dwie takie rodziny które tak samo zrobiły. I obydwie pato.
    Do paznocki to ja lubię malutkie cążki z canpol babies. Super są. Nożyczek nie umiem używać do paznokci to sie nie wypowiem.

Muszę zacząć więcej się ruszać bo mam życie foki. Zjem coś i chlas na kanape,później wstanę zaś coś zjem i zaś chlas do barłogu. I tak cały weekend. Tzn w sob od rana robiłam w domu ale co to jest te parę godzin ruchu.

My będziemy kompletować wyprawkę tuż przed narodzinami :)
    Czy Wam ginekolog na każdej wizycie sprawdza szyjkę ?? Moja ostatnio nie chciała, stwierdziła że nie będzie mnie “nakręcać” i poczeka z tym do kolejnej wizyty (za dwa tygodnie), czyli dzisiaj. Wywnioskowałam że przy usg przez brzuch może ja widziała i nie zauważyła nic nie pokojacego. Ale po historii jednej z Was, która nagle wylądowała w szpitalu mam troszkę schize, bo podczas pobytu w szpitalu (13 tc i silny krwotok) miała ona tylko 3 cm więc tak na styk…

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Progesteron Bensis,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 cm to jest szyjka macicy w normie, za patologie uznaje się jak ma poniżej 2,5 cm. Więc masz szyjke w normie :) A co do badania, tak, u mnie lekarz na każdej wizycie bada szyjke macicy

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    My będziemy kompletować wyprawkę tuż przed narodzinami :)
    Czy Wam ginekolog na każdej wizycie sprawdza szyjkę ?? Moja ostatnio nie chciała, stwierdziła że nie będzie mnie “nakręcać” i poczeka z tym do kolejnej wizyty (za dwa tygodnie), czyli dzisiaj. Wywnioskowałam że przy usg przez brzuch może ja widziała i nie zauważyła nic nie pokojacego. Ale po historii jednej z Was, która nagle wylądowała w szpitalu mam troszkę schize, bo podczas pobytu w szpitalu (13 tc i silny krwotok) miała ona tylko 3 cm więc tak na styk…
    Od 18 tc na każdej. Na połówkowych też chociaż odnoszę wrażenie, że mierzenie przez brzuch jest niedokładne. Na wizycie kontrolnej było dopochwowo i 3.5 cm więc w normie. Poniżej 3 cm chyba jest zalecenie większej kontroli 🤔

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, od 3 cm do 2,5 jest szyjka macicy do szczegółowej obserwacji, ale jeszcze się nie uważa tego za patologię :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Zanka88 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po weekendzie 😄 my wróciliśmy z Zakopanego 🥰 piękna pogoda była.
    Muszę nadrobić Wasze wiadomości 🙈 miłego dnia i powodzenia na wizytach 🙏🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 10:01

Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

11.2023 Angelius Dr.MP
    06.2024 Laparo
    08.2024 start invitro
    28.09.24r. Transfer 🤞🥹
    5dpt - 18,72
    7dpt- 77,22
    10dpt-244,08
    13dpt - 975,89
    18dpt- 7038
    23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
    9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
    10tc+5 4,65cm ❤️
    12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
    14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹
    21tc połówkowe, wszystko ok 🤞
    preg.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ