CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć po weekendzie
u nas minął on intensywnie na odwiedzinach u jednych i drugich rodziców.
Dziś prenatalne na 16:30, od wczoraj wjechał mi już stres niestety. Obudziłam się dziś z bolącym gardłem, a jak wstałam z łóżka to poszła mi krew z nosa... mam nadzieję, że to tylko ze stresu i jutro już wstanę zdrowa jak ryba.
jowmat lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Magdalena, powodzenia
U nas tylko usg, chyba rzadko krew się pobiera i by Ci wcześniej wspomnieli.
Oceniają po kolei budowę głowy, narządów, kończyn, twarzy itp
Czaję 😆 i dostaje później znowu taką kartkę rozpiskę co i jak wszystkie parametry od ręki, czy czekać na coś będę jak na pappe?
Trzymajcie kciuki żebym z wrażenie znów nie zapomniała powiedzieć lekarzowi że chce 3d/4d bo na bank znowu zapomnę 🫣 -
Dziewczyny, znalazłam taką stronę z wyprawkami:
https://mega-wyprawka.com.pl/?srsltid=AfmBOornk_NB_9CJHpURn6oJ3_9oT5YL5KzKfmcgP5UL0nGx_ArbgPNn
Któraś z Was zapoznawała się z ich ofertą? Bo zastanawiam się, czy to po prostu nie jest naeał niepotrzebnych rzeczy... -
Macie tak, że w nocy leżąc na boku ciągnie Was od tej strony od góry? Z SN na nd to nie umiałam sobie znaleźć jakiejś akceptowalnej pozycji, teraz z nd na pn jak już po poprzedniej nocy załapałam, że jak się będę przekręcać prawa / lewa albo tak na wpół to czuję ulgę 🤔
Co do fotelika to u nas jest cybex cloud T i wózek w spadku hartan racer gt 😅 -
Witam się po przerwie.
U mnie sesja nadal w toku, ale już bliżej niż dalej i będzie ten semestr z głowy.
Młody kopie jak szalony i odnoszę wrażenie, że pozycję zmienia kilkanaście razy dziennie 😅.
Jutro połówkowe i to od rana więc raz dwa będzie po 🙂.
Co któryś tam dzień Was podczytuję i widzę, że u Was wyprawka już pełną parą ruszyła.
My póki co mamy wózek i trzy takie rampersy na długie rękawy (nie wiem co mnie naszlo żeby z długim kupić). Po córce mam jeszcze podgrzewacz do pokarmu i to w sumie tyle.
Czekam na operację męża, która już w piątek i na zakończenie sesji ostatni egzamin 22.02 i wtedy zabiorę się już na poważnie za zakupy.
Miłego dnia dziewczyny 🙂 -
magdalena321 wrote:Czaję 😆 i dostaje później znowu taką kartkę rozpiskę co i jak wszystkie parametry od ręki, czy czekać na coś będę jak na pappe?
Trzymajcie kciuki żebym z wrażenie znów nie zapomniała powiedzieć lekarzowi że chce 3d/4d bo na bank znowu zapomnę 🫣
Tak
Ja mam biometria/anatomia i tam wymiary związane z mózgiem, kończynami, masą Dziecka
Położenie płodu, lokalizacja lozyska, płyn owodniowy
AFI
Budowa głowy (kości czaszki, sierpień mózgu, symetrycznosc splotow)
Mózgowie (jakieś rogi, sploty, wzgórza, tył, półkule, robak, jama)
Twarz (profil, kosc nosową, warga, oczodoly)
Kręgosłup i skóra nad nim
Szyja/skóra i kark
Klatka piersiowa i płuca
Serce- położenie, wielkość, oś, drogi wypływu, naczynia, 3vvt, rytm, odpływy, obraz naczyń
Układ pokarmowy - żołądek, pęcherzyk żółciowy, watroba, układ naczyń
Układ moczowy - struktury nerek, pęcherz
Kończyny
Narządy płciowe
Szyjki o dziwo nie mam na kartce ale czytałam że muszą sprawdzac od któregoś tam roku, pewnie po prostu nie mam na papierku
Margaretka kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 07:45
Margareetka lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
jowmat wrote:Dziewczyny, znalazłam taką stronę z wyprawkami:
https://mega-wyprawka.com.pl/?srsltid=AfmBOornk_NB_9CJHpURn6oJ3_9oT5YL5KzKfmcgP5UL0nGx_ArbgPNn
Któraś z Was zapoznawała się z ich ofertą? Bo zastanawiam się, czy to po prostu nie jest naeał niepotrzebnych rzeczy...
Moim zdaniem to zależy czego planujesz używać 😅
Osobiście nie kupiłabym poduszek dekoracyjnych, ochraniaczy i podusi dla niemowlaka, bo jest ryzyko, że coś na siebie ściągnie w łóżeczku i się udusi. Tak samo zestawy do manicure dla niemowlaka to moim zdaniem nieporozumienie, te paznokcie są cienkie jak papier i zwykle zaokrąglone nożyczki w zupełności wystarczą. Osobiście też nie używam pościeli dla takiego malucha, wolę rożek na początku, a potem śpiworek, to bezpieczniejsza opcja. Pościel kupiłam dopiero gdy córka ukończyła 2.5 roku.
Nie używam też kokona, ale tu dziewczyny sobie chwalą, więc pewnie trzeba samemu przetestowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 07:55
Cel95, jowmat lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Tak
Ja mam biometria/anatomia i tam wymiary związane z mózgiem, kończynami, masą Dziecka
AFI
Szyja/skóra i kark
Klatka piersiowa i płuca
Serce- położenie, wielkość, oś, drogi wypływu, naczynia, 3vvt, rytm, odpływy, obraz naczyń
Kończyny
Narządy płciowe
Szyjki o dziwo nie mam na kartce ale czytałam że muszą sprawdzac od któregoś tam roku, pewnie po prostu nie mam na papierku
Margaretka kciuki!
Wow to faktycznie, dużo tego 🤗
Teraz sprawdziłam z ciekawości z prenatalnych drugich z córką ten rozpis to te 10 lat temu jakoś mniej tego sprawdzali, tzn jakoś tak „skromniej” rozpisane 😅 -
Cel95 wrote:Tak
AFI
Szyja/skóra i kark
Klatka piersiowa i płuca
Kończyny
Narządy płciowe
Margaretka kciuki!
Wow ile tego jest :o
Dla mnie szok za każdym razem, że na takim nadal jakby nie patrzeć małym dzieciątku są w stanie sprawdzić te wszystkie miniaturowe narządy
Na połówkowych zawsze sprawdzają szyjkę, czy to zależy od lekarza? -
Cześć,
Powodzenia na wizytach.
Ja właśnie wrocilam z badań, morfologia, mocz i ta nieszczesna toxo. Zawsze jakoś się boję wyniku 😅.
U mnie mlody na pewno zmienił pozycje. Teraz jest plecami do brzucha (na zewnątrz), bo czuje, ze kopie do środka i brzuch tak śmiesznie caly skacze.
Ktoś ostatnio pytał o cycki, u mnie to dramat, żadnego stanika nie potrafię dopasować. Bez stanika nie mogę chodzić, bo mnie bolą od razu mięśnie pod pachami...
Tak na prawdę to nawet nie wiem jaki rozm na te wielkie kwadratowe cycki kupić.
Z ciekawostek zwiększyła mi się ilość wydzieliny i wrocila senność 🤭
Nie wiem czy pisałam czy nie, u nie III prenatalne 350 zł. -
Margareetka wrote:Wow ile tego jest :o
Dla mnie szok za każdym razem, że na takim nadal jakby nie patrzeć małym dzieciątku są w stanie sprawdzić te wszystkie miniaturowe narządy
Na połówkowych zawsze sprawdzają szyjkę, czy to zależy od lekarza?
Mi nie sprawdzał, ale mam wizytę w czw u swojej gin, więc też nie dopytywałam 🙈 -
Szkodnik, a miałaś igg poprzednio przy toxo?
Ja mam od lat wysoki poziom igg więc się tym tak nie przejmuje. Lata życia ze zwierzakami pewnie.
To prawda, dlugo trwało to badanie i mega dużo rzeczy lekarz sprawdzał u takiej Kruszynki. Może dziewczyny spytajcie na badaniu o szyjkę, ja się tym tak nie przejmowałam bo założyłam że musiał zerknąć ale miałam parę dni później wizytę u prowadzącegoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 08:27
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Moja sobie zrobiła wczoraj do 24 eldorado
Potem nie mogłam usnąć, usnęłam może na 2 h. Od 4tej znowu miałam w brzuchu eldorado. I spałam potem może z 3 h, także fajną nockę dziś miałam
Mój mózg jakoś nie umiał się wyciszyć także ja się śmieje że miałam skok rozwojowy z dzieckiem
przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
jowmat wrote:Dziewczyny, znalazłam taką stronę z wyprawkami:
Któraś z Was zapoznawała się z ich ofertą? Bo zastanawiam się, czy to po prostu nie jest naeał niepotrzebnych rzeczy...
A za mało pieluch, ubranek - chyba bym tę stronę bardziej jako inspiracje używała niż zamówiłajowmat lubi tę wiadomość