CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:U mnie też nie podają w centylach, tylko na badaniu prenatalnym. Ale wychodzę z założenia, że to wiedza dla lekarza, jakby było blisko dolnej czy górnej granicy, to by poinformował
Witam się w kolejnym dniu diety płynnej. Nie wiem jak dotrwam, jestem tak głodna, że chce mi się płakać 🥲 mam wrażenie, że to zmiksowane jedzenie wchłania się w 15 min i żołądek od razu czeka na więcej xD
Może spróbuj nutridrinki? -
Tanashi wrote:U mnie też nie podają w centylach, tylko na badaniu prenatalnym. Ale wychodzę z założenia, że to wiedza dla lekarza, jakby było blisko dolnej czy górnej granicy, to by poinformował
Witam się w kolejnym dniu diety płynnej. Nie wiem jak dotrwam, jestem tak głodna, że chce mi się płakać 🥲 mam wrażenie, że to zmiksowane jedzenie wchłania się w 15 min i żołądek od razu czeka na więcej xD -
U Was też śnieg spadł? U mnie biało. A jak na złość mam kupę biegania dzisiaj. Muszę zanieść dokument do pracy,później na miasto pokupować prezenty dla dzieci bo przyjeżdżają do nas w weekend,później mam tego wyczekiwanego ginekologa. Auto zostaje na stacji i jadę pociągiem bo mąż mi tak kazał. Mówi, że same wypadki po drodze i mam się autem nie wypuszczać. Boi się chłop. Najgorzej, że wyjdę z domu i 9 a wrócę o 16....
-
Gdybyście nie napisały o pełni to nawet bym nie wiedziała, tak dobrze spalam 😳 a zazwyczaj się wierciłam całą noc
U mnie też nie ma w ogóle mowy o centylach, nawet na prenatalnych mówią tylko czy wszystko jest ok jak na ten tydzień
Ja już się chyba pogodziłam z tym, że notorycznie brakuje mi słów i nie ogarniam życia 😂 chociaż wiem kto mi podkrada te zdolności 😃
Elza, bierzesz magnez? Też miałam takie napięcie w nogach, u mnie zaczęło się jakoś w grudniu. Teraz biorę magnez bo już kilka razy budziły mnie bolesne skurcze w łydkach -
SZKODNIK wrote:Może spróbuj nutridrinki?
No chyba wyprawię męża po nutridrinki, bo na samych zupach krem i jogurtach nie przetrwam xd
U nas też zaczęło padać i też miałam w planach wyjście po paczki i wizytę w drukarni, ale chyba sobie dziś daruję, bo na razie słabo się czuję przez tą wątpliwą dietę. 🥴 Ale młoda ma radochę i stoi z nosem w oknie. -
Moje też mają radochę i czekają aż tata wróci z pracy i je weźmie na sanki, bo ja dwóch na tym etapie ciąży już nie ciągnę na pewno 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 09:30
-
U mnie babka z USG zawsze przekazuje dane poloznej, ktora potem wypelnia to w tabeli. I po kazdej wizycie z mierzeniem moge widziec przyrost wszystkiego i czy miesci sie w normie. Zawsze te normy maja jakies minimum i maximum, takze jesli lekarz mowi, ze jest okej to nie ma sie co martwic👱🏻♀️34👦🏻40
8-6-25 💗 Lotte
-
Elza1234 wrote:Na ostatniej wizycie zmierzył mi główkę, brzuszek i powiedział że kość udowa jest długa, chyba wyprzedzała z 6 dni tc. Żadnych centyli
U nas też kość udowa długa jestElza1234 lubi tę wiadomość
-
A u mnie mroźno i smog ale dobry timing bo akurat potrzebuje sobie odpocząć. Śnieg ma w weekend padać 😁
Jutro ma być już dobre powietrze 😊
Blackapple, wybierasz się jutro na piłki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 09:09
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja muszę się zabrać za pisanie pozwu o alimenty dla córki, muszę klepnąć podwyższoną kwotę na papier zanim urodzę malucha bo później nie chce sie tarmosić z noworodkiem po sądach i skupiać sie na takich rzeczach tylko odpoczywać.
W przyszłym tygodniu jadę do rodziców na 3 dni, też mam każdy ten dzień zaplanowany jak nie lekarze to kosmetyczka, nagle też wszyscy chcą się ze mną spotkać koleżanki dwie, rodzina, rozdwoić się nie rozdwoję nie wiem jak zrobić żeby każdy był zadowolony 🫣 -
U mnie śniegu brak, mróz mniejszy, szyby w samochodzie nie musiałam skrobać💪ale przynajmniej słońce świeci.
Za tydzień jedziemy do Pragi i mam nadzieję, że nie będzie tam padać ani nie będzie mrozu, bo nie chce mi się pakować grubych rzeczy. -
Truuskaawka wrote:Na ostatnim usg to nawet nie dostałam żadnego opisu 😅 Lekarz tylko powiedział że to co widzi jest prawidłowe,wyszłam bez zdjęcia bo nie dał bobas sobie zrobić 🤷🏼♀️
@Kindziukowa wierzę że wszystko jest dobrze 🤗
@Kkk77 u mnie baby brain wjechał na pełnej. Ostatnio chciałam podsmażyć nalesniki-wyjelam talerz z lodówki i postawiłam go na gaz... A co,na talerzu od razu będę smażyć 🙈 Zapominam dużo,wyslowic się nie potrafię. Kupiłam krzyżówki zebyc ćwiczyć mózg 🤣
Zadyszki u mnie też już zawitały. W tamtym tygodniu była u mnie siostra I zrobiłyśmy sobie maraton do prawie 3 w nocy. Ojj jaki to był błąd... Cały dzień umierałam jakbym była na jakimś najgorszym kacu życia. Gdzie kiedyś nie spać do 3 to była norma 🙈
Dzisiaj z rana impreza w brzuchu,i nawet udało się pierwszy raz nagrać kopniaczka. Jakoś tak wzruszyło mnie to 🥹
Dziewczyny jakby któraś chciała to jest promka 🙂
https://zapodaj.net/plik-JS1RbCGNPL
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Gusia_ wrote:Magda najlepiej to zrób tak, żebyś Ty była zadowolona 😅
Czyli najchętniej nigdzie bym nie pojechała tylko została w domu 🤣
Ale to jedyny czas w ferie kiedy mogę to jakoś połapać logistycznie 🫣 -
magdalena321 wrote:Ja muszę się zabrać za pisanie pozwu o alimenty dla córki, muszę klepnąć podwyższoną kwotę na papier zanim urodzę malucha bo później nie chce sie tarmosić z noworodkiem po sądach i skupiać sie na takich rzeczach tylko odpoczywać.
W przyszłym tygodniu jadę do rodziców na 3 dni, też mam każdy ten dzień zaplanowany jak nie lekarze to kosmetyczka, nagle też wszyscy chcą się ze mną spotkać koleżanki dwie, rodzina, rozdwoić się nie rozdwoję nie wiem jak zrobić żeby każdy był zadowolony 🫣