CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się pakuje w taką średnią walizkę i na górze daje torbę do porodu
Bo jednak chce wziąć swoje pieluchy, żeby mała od początku była do nich przyzwyczajona, choć mój szpital pierwszego wyboru zapewnia, ale wolę, żeby od początku była w naszych. I podkłady też biorę swoje, bo w szpitalu są bez kleju i to jest potwornie wkurzające. Więc zawsze biorę średnią walizkę (nieco większa niż kabinowka) i na wierzchu jest torba z rzeczami na poród
taka mała jak na siłownię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 09:51
-
Gusia_ wrote:Ja się pakuje w taką średnią walizkę i na górze daje torbę do porodu
Bo jednak chce wziąć swoje pieluchy, żeby mała od początku była do nich przyzwyczajona, choć mój szpital pierwszego wyboru zapewnia, ale wolę, żeby od początku była w naszych. I podkłady też biorę swoje, bo w szpitalu są bez kleju i to jest potwornie wkurzające. Więc zawsze biorę średnią walizkę (nieco większa niż kabinowka) i na wierzchu jest torba z rzeczami na poród
taka mała jak na siłownię
Bałam się że to będzie za dużo 🫣 ja ogółem mam zawsze problem z zapakowaniem siebie i biorę za dużo a czas najwyższy już kupić walizkę 🫣Cel95 lubi tę wiadomość
-
Werzol wrote:Gdybyście nie napisały o pełni to nawet bym nie wiedziała, tak dobrze spalam 😳 a zazwyczaj się wierciłam całą noc
U mnie też nie ma w ogóle mowy o centylach, nawet na prenatalnych mówią tylko czy wszystko jest ok jak na ten tydzień
Ja już się chyba pogodziłam z tym, że notorycznie brakuje mi słów i nie ogarniam życia 😂 chociaż wiem kto mi podkrada te zdolności 😃
Elza, bierzesz magnez? Też miałam takie napięcie w nogach, u mnie zaczęło się jakoś w grudniu. Teraz biorę magnez bo już kilka razy budziły mnie bolesne skurcze w łydkach
Ja już się chyba stresuję poniedziałkiem po prostumam taki lęk że lekarz powie że ona jest za mała i nie rośnie i że to hipotrofia. Tak mnie martwi że słabo czuję jej ruchy, naprawdę kiepsko się czuję psychicznie
-
xSmerfetkax wrote:A w co się pakujecie do szpitala? Walizka kabinowa czy torba? A może to i to? 🫣 jestem kompletnie zielona w temacie
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja tonsoe tak zabierałam do pisania pozwu,że młoda ma 20 lat i żadnych zasądzonych alimentów 😅
O jaaa 🫣 nie no to ja już będę teraz miała 3 rozprawę.
1 była rozwodowa z alimentami w 2018
2 była o podwyższenie w 2021 chyba
No i teraz 3 rozprawa żeby kolejne podwyższenie na papier dać bo ogólnie kwotę podwyższona ojciec dziecka przelewa jej już od prawie roku ale że nie było problemów nigdy to nie pisałam do sądu a teraz wolę jednak to klepnąć bo nie wiadomo co będzie dalej tym bardziej że on już od roku nie ma z młodą kontaktu żadnego to nie wiem czy za chwilę nie wpadłby na pomysł żeby przestać płacić albo płacić tak jak było wcześniej i będę sobie mogła wsadzić w du… całe moje podwyższenie 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 10:04
-
U mnie lekarz też nie podaje mi centyli, tylko pomiary i szacowaną wagę. Na USG tylko widzę, że podgląda jak pomiar wygląda na siatce centylowej i tylko mówi, że jest ok. Na prenatalnych dokładnie tak samo, mówił tylko jeszcze że wszystkie pomiary ładnie wychodzą +/- 2 dni do planowanej daty porodu, więc się domyślam, że idziemy środkiem
Z ciekawości sprawdziłam sobie w tym kalkulatorze, który podlikowała Cel i mamy 48 centyl wg wagi
Wzięliśmy dziś z mężem dzień urlopu, żeby zrobić sobie "walentynki" i pojechać pooglądać wózki, foteliki to niestety coś go od wczoraj rozkładacałe szczęście, że się szczepił na grypę, więc to raczej przeziębienie, gorączki nie ma, tylko okropny katar i ogólnie takie osłabienie.
Powodzenia dziś na wizytach -
xSmerfetkax wrote:A w co się pakujecie do szpitala? Walizka kabinowa czy torba? A może to i to? 🫣 jestem kompletnie zielona w temacie
Możliwe że trochę kontrowersyjnie,ponieważ wczoraj zamówiłam torbę na shein. Miałam jeszcze jakiś kupon,więc wyszła za 32zł.
https://zapodaj.net/plik-lYEFNW4Hh6
Jeszcze nie wiem w 100% czy wezme ją ze sobą do szpitala czy kupie jakąś walizke. Planuje wszystkie rzeczy bobasa jeszcze dodatkowo popakować w woreczki strunowe. -
Ja biorę taką małą walizkę na kółkach i torbę na ramię, w torbę spakuję siebie na poród, a w walizkę siebie i bobcia na oddział. U nas trzeba zabrać ciuszki dla malucha, podkłady i podpaski też biorę swoje tak jak Gusia, bo szpital te słabsze zapewnia.
Gusia_, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:@Truuskaawka te torby to ostatnio jakiś hit instragramerek do porodu
też nad nią myślałam, bo po prostu jest taka fajna
Ale ich chyba są z innych marek niz shein 🤣 Recenzje ma dobre,zdjęcia wstawiają dziewczyny tam też wyglądają spoko. Zobaczymy,za 30zł to nie szkoda. Pokaże wam jak przyjdzie 😉 -
U mnie noc jak każda inna 😅
Już jestem pod gabinetem.
Powiem wam że wczoraj byłam w biurze i lepiej się czułam niż jak w domu pracuje. Bo tu zawsze coś… wstawić pranie, powiesić, umyć gary… a tam cały dzień przy biurku, tylko wycieczki do WC i na lunch. A w domu ciągle mi się spina brzuch.
Ogolnie u mnie super, żadnych zadyszek raczej, no tylko ten twardniejący brzuch i doszły teraz jeszcze delikatne bóle jak przy miesiączce
Tanashi, może spróbuj jakiś koktail z masłem orzechowym? Dużo tłuszczu i kalorii -
Ja biorę walizkę i małą torbę. Spakowanie się w same torby to samobójstwo. Nosić to trzeba ,albo personel musi to tachać a kregoslup jest cenny u każdego.
Z tym że ja nie biorę zapasów jak na wojnę. Paczkę podpasek, parę podkładów,nie cała paczkę,mała paczkę pieluch,kilka wkładek laktacyjnych ,z 3 pary szortow i koszulek. Reszta będzie w domu,mąż dowiezie. -
Gusia_ wrote:Elza ale masz jakiś przesłanki, żeby sądzic, że ma hipotrofię?
A że miałam w bliskim otoczeniu hipotrofie, to wg o niej wiem 🤡
Tak, wiem, brak słów -
Pewnie Karola, u mnie też jak się pobyt przedłużał pierwszej córki to mąż dowoził pieluchy itd bo nie ma sensu ze sobą targać nie wiadomo ile tego. Tak czy siak pampersy, podkłady, jakiś ręcznik, kosmetyczka, ciuchy - to i tak się nie mieści w kabinowke niestety 🤷♀️ Ale u mnie nikt nigdy nie komentował wielkości walizki i na luziku mi wchodziła rozłożona pod łóżko więc też nie zawadzała nawet jak leżałam dłużej na patologii ostatnim razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 10:21
-
https://www.omnicalculator.com/pl/zdrowie/waga-plodu
U mnie wychodzi bejbik w 50 percentylu.
Kość udowa wyprzedza niby wiek ciąży o ponad 2 tygodnie, ale sądzę że to błąd pomiaru przez tłuszczyk na brzuchu🤣 reszta wymiarów albo parę dni młodsza albo w odpowiednim tygodniu.
Jeśli chodzi o torbę to ja biorę zwykłą jak na siłkę i do tego kosmetyczka. Jakaś woda, przekąska i sztućce własne.
Ciuszki na wyjście dla bejba i dla mnie mąż przywoził w dniu wypisu.