CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak urodziłam pierwszą córkę mój mąż pracował 8-16 a w weekendy miał zjazdy, bo studiował zaocznie. Wyjeżdżał jak spałam i wracał często po dwudziestej. Nie wspominam tego jako czegoś traumatycznego, choć nie miałam totalnie wsparcia rodziny. Pewnie zależy od osoby i sytuacji, na pewno też od dziecka, ale da się to przeżyć i nie zwariować
Pytanie co jest dla Ciebie ważniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 22:04
-
Awokado, gratulacje! Ogarniecie strategiczne pomieszczenia, a reszta może poczekać, ale już będziecie na swoim
zwłaszcza skoro piszesz o psiaku, co to by było jeszcze z wózkiem
W temacie włosów to u mnie też jest super, w końcu mogę bez skrupułów myć je co drugi dzień i nie wyglądają tragicznieawokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Herbaciana wrote:Dziewczyny, poradzcie, mąż dostał propozycję pracy dodatkowej od marca na rok czasu. No i wiadomo pieniadze by sie przydały, ale w połączeniu z etatową pracą i dojazdami od poniedziałku do piątku praktycznie nie byłoby go w domu. No i mamy dylemat.... Maluch to nasze piersze dziecko więc pojęcia nie mam co nas czeka i tu pytanie, czy myślicie, że dam radę sama z takim maluchem? Troche mnie to przeraża, no ale sama nie wiem
Na jakąs drobną pomoc rodziny myślę, że mogę liczyć, ale to raczej pojedyncze godziny by wchodziły w grę
-
Herbaciana wrote:Dziewczyny, poradzcie, mąż dostał propozycję pracy dodatkowej od marca na rok czasu. No i wiadomo pieniadze by sie przydały, ale w połączeniu z etatową pracą i dojazdami od poniedziałku do piątku praktycznie nie byłoby go w domu. No i mamy dylemat.... Maluch to nasze piersze dziecko więc pojęcia nie mam co nas czeka i tu pytanie, czy myślicie, że dam radę sama z takim maluchem? Troche mnie to przeraża, no ale sama nie wiem
Na jakąs drobną pomoc rodziny myślę, że mogę liczyć, ale to raczej pojedyncze godziny by wchodziły w grę
Nie wiem jaką macie sytuację finansową, jeśli nie jest podbramkowa, to ja z mojego dość skrajnego doświadczenia wolałabym jednak męża w domu. Jak córka miała kolki przez 5 miesięcy non stop, to psychicznie bym nie wyrobiła bez drugiego dorosłego w domu, sama z płaczącym do utraty tchu dzieckiem od 9 do 20. Fizycznie też było ciężko jak małej nie dawało się odłożyć nawet na sekundę, wszystko łącznie z korzystaniem z toalety z dzieckiem na rękach. Nie chcę też straszyć i absolutnie życzę Ci super spokojnego bobasa bez żadnych problemów, bo wiadomo, nie każde dziecko ma kolki itd., ale no jak się trafi taki egzemplarz, to może być różnie. -
kasssia wrote:Jezu dziewczyny wy piszecie ciągle o zakupach ciuszków dla dziecka, a ja non stop ciągle kupuje coś dla siebie 🤣 bo mam jakąś potrzebę żeby dobrze wyglądać, normalnie jak nie ja
kasssia, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Awokado gratulacje, mega wiadomość o kluczach 😊 nie ma to jak swój kąt jednak! Jakkolwiek i kiedykolwiek zostanie wykończony 😁
Kkk, przebiłaś tu wszystkie bejbiki i rozbilas bank 😅 jaki kosmos, że dzidzius już tej wielkosci, normalnie z ciasta drożdżowego czy co? 😆 co by powiedziała apka? 🤔 🍆 czy 🌽? 😁awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
-
Nosa wrote:To jest fantastyczne, ze w tym wszystkim pamiętasz o sobie! Obstawiam, że jak bobo nr 2 się urodzi to zapomnisz by jesc nawet odpowiednio dużo i często, nie mówiąc o kupowaniu sobie czegoś. Bez skrupułów kobieto 😁
Kurcze, czar prysł bo przymierzyłam właśnie jeansy, które odebrałam dzisiaj od krawcowej po skróceniu i chyba jednak nie wyglądam w nich dobrze 😭 damn.
Z tym jedzeniem to trochę mam nadzieję, bo muszę schudnąć jeszcze po pierwszej ciąży 😶 -
Nosa wrote:Awokado gratulacje, mega wiadomość o kluczach 😊 nie ma to jak swój kąt jednak! Jakkolwiek i kiedykolwiek zostanie wykończony 😁
Kkk, przebiłaś tu wszystkie bejbiki i rozbilas bank 😅 jaki kosmos, że dzidzius już tej wielkosci, normalnie z ciasta drożdżowego czy co? 😆 co by powiedziała apka? 🤔 🍆 czy 🌽? 😁
Dziewczyny się martwią czy nie mają za małych a ja się martwię czy nie jest za duży - nie ma w ciąży kurde jakiś optymalnych rozwiązań, tylko człowiek musi się wiecznie o coś martwić 🙈 na pewno do zrobienia mam krzywą cukrową po 25t z tej okazji 😬
Apka pokazuje małego pingwina albo papaję - patrząc co wyprawia ostatnie dni to bez kitu - jest to mały pingwin 🐧 a wg terminu z om to sowa płomykówką i chlebowiec (wtf czymkolwiek jest xd) w ogóle te apki to mają jakiś srogi rozjazd w tych porównaniach, jeszcze w przypadku takich wielkich dzieci 🙈
Aaaaa i jak coś - nie badajcie cholesterolu - w ciąży to ten wynik można sobie wsadzić w dupę xD jak to mówiła nasza pani z dziekanatu na studiach - nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 23:22
przygodami66, Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Padłam spać wcześnie wieczorem, obudziłam się i teraz od godziny nie mogę zasnąć... Ciekawe jak będę żyć jutro w pracy. Za to w brzuchu jakieś szaleństwo, wygląda na to, że codziennie mogę przesypiać ten pik aktywności
Wyskoczyły mi koszulki ciążowe, że są znowu dostępne w sprzedaży i poszło zamówienie, jakoś tak samo wpadło jeszcze kilka sukienek 🤭🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
31.01. 347g
06.02. 360g
🩺 05.03.2025
🧬 07.04.2025
-
Pingwiny i chlebowce? Dobre😅 Co do chlebowca to w Katowicach jest knajpa Żurownia i tam były kluski nadziewane chlebowcem w opcji Vege. Niby smakują mięsem ale nim nie są. Chyba już tego nie mają w ofercie.
U nas znowu spadł śnieg. Wczoraj stopniał a dzisiaj dostawa świeżego. A ja musze wyjść z domu za chwilę.....buuuu
Co do ubrań to ja sobie musiałam kupić dwie pary spodni XS ciążowych bo te S/M które były dobre spadają mi z tyłka. Ale to na szmatach kupiłam. Trochę żałuję że powyrzucałam niedawno te spodnie xs po poprzedniej ciąży, ale kto by się spodziewał ze schudnę do nich. -
Te aplikacje to same nie wiedzą jak te owoce chyba wyglądają xD raz miałam w jednej wielkość ziemniaka a w drugiej chyba kokosa
Co do pracy - ja się zgadzam z dziewczynami przede mną. Pytanie jaką macie sytuację finansową. Jeśli to mus - to wiadomo że wytrzymasz. Jeśli nie - nie chciałabym zostać sama w domu na rok (przecież poza dzieckiem są jeszcze zakupy, sprzątanie, obiad itd) plus przede wszystkim nie chciałabym żeby mój mąż w sumie w najważniejszym dla nas roku widział dziecko tylko przez zdjęcia. Bardzo mi zależy żeby on był tatą na pełen etat - bo mój takim nie był i nie mam z nim żadnych wspomnieć poza tymi ze mnie wkurwial samym sobą, mimo że moi rodzice są do dziś razemWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 07:50
Anabbit, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, witam się kawusią ☕️ w ten walentynkowy dzień 🥰
U mnie dziś aktualizacja wagi, od poprzedniego tygodnia 300g doszło 😜 także szału nie ma
Co do ubrań, to ja mam tylko ciążowe legginsy 2 pary, muszę dokupić jeszcze jakieś bo przecież całą wiosnę nie będę popieprzyła w 2 parach na zmianę no a tak to bluzki koszule itd to mam normalne, nie ciążowe ale tak jak kiedyś już pisałam lubię styl dłuższa koszula oversize rozpięta lub związana np a pod tym bluzka basic na ramiączkach lub z krótkim rękawem. Ewentualnie jakiś sweterek rozpinany zamiast koszuli i jakoś sobie radzę 😜 jedynie co będę szukała sukienek takich na wiosnę później na lato takich babydoll albo takich odcinanych pod biustem mogą być zwiewne dłuższe.
Nie kupuję nic specjalnego ze względu na to że i tak po ciąży ogólnie biorę się za siebie i pewnie po roku będę wymieniała garderobę całą bo nie ukrywam przed ciążą nie miałam żadnej motywacji i trochę sie „zapuściłam” 😳
amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:Jezu dziewczyny wy piszecie ciągle o zakupach ciuszków dla dziecka, a ja non stop ciągle kupuje coś dla siebie 🤣 bo mam jakąś potrzebę żeby dobrze wyglądać, normalnie jak nie ja
kasssia, Cel95, Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami
Ja się dziś tak jaram tym, że są walentynki, że szok 😎 jak debil jakiś 😂
Właściwie to będą nasze pierwsze, wspólnie spędzone walentynki od chyba 4 lat, plus to, że ostatni raz spędzamy je we dwójkę 🥰
Ja wiem, że to tylko jeden dzień w roku i generalnie to co się daje od siebie i odbiera od drugiej osoby jest ważniejsze na co dzień i nie mówię tu, że u nas tak nie jest, bo jest, za co jestem ogromnie wdzięczna mojemu mężowi, ale jakoś tak ten 14 luty w tym roku jest dla mnie mega ważny i wyjątkowy
Mężu nawet dziś zamiast o 20, to kończy pracę o 14 i śmigamy do kina, później spacer, kolacja w restauracji i kolejny spacer, a wieczorem seans filmowy z mamma mią
I muszę się Wam pochwalić, bo dziś po mega nieprzespanej nocy i z bólem bioder chyba z każdej strony bardzo miłym gestem od niego był bukiet tulipanów i śniadanko z kawką do łóżka, które i tak finalnie zjedliśmy przy stole, bo z trójką naszych psich dzieci inaczej się nie dało 😅
Życzę Wam, abyście ten dzień spędziły wyjątkowo w towarzystwie swoich mężczyzn i żeby serio takie wyjatkowe chwilę powtarzały się przynajmniej kilka razy w miesiącu, a nie raz w roku.
Dużo miłości Babeczki! ❤️❤️❤️
Ps. Było pyszne!
https://zapodaj.net/plik-IULobuX6ll
przygodami66, kasssia, Elza1234, magdalena321, Cel95, awokado 🥑, Anabbit, Klaudek11, xSmerfetkax, Werzol, KasiaGosiaWerka, eeemakarena, Nosa, Alex_92, Revolutionary , CelinaJan, Lauraa, Anuncja lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
kasssia wrote:Dziewczyny, jakie paski kupujecie do testowania wód płodowych?
Podziwiam tych co mają dzisiaj odwagę pchac się między ludzi. Wczoraj się wystalam w kolejce do rossmana bo faceci kupowali czerwone majki i inne takie😅 -
Udanych walentynek ❤️
Ja dziś mam walentynki głównie z córką, mamy książkę z zadaniami walentynkowymi i zrobimy różową ciastoline na życzenie 🤣 A z mężem i bąblem idziemy w niedzielę na obiad. Na samotne świętowanie nie ma szans, bo babcia okupowana przez trójkę pozostałych wnuków od piątku do niedzieli xDCel95, amoze lubią tę wiadomość
-
Milego dnia wszystkim!
My na walentyki sprawilismy sobie wizyte na echo, aby zobaczyc mala, a potem wyjscie do restauracji, chyba pierwszy wspolny wieczor od paru miesiecy, bo remont i balagan cakowicie nas zajal.Cel95, amoze, Nosa, Alex_92, KarolaKinga lubią tę wiadomość
👱🏻♀️34👦🏻40
8-6-25 💗 Lotte