CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, miłej niedzieli 😊
Ja miałam jakieś koszmary, jeden, że poszłam do szpitala na betę teraz a tam wynik - 15 🤪 i potem się załamałam i chodziłam po plantach smutno patrząc na wózki. Inne jakieś gorsze ale to wypieram xD
Zawsze strasznie poważnie odbieram sny i czuje emocje które w nich przeżywam a jak na złość żaden miły się dawno nie trafił
Magda, dobrze, że się obudziłaś. Też wierzę w to, że ktoś nad nami czuwa. Ja kiedyś zostałam sama w domu jako mastolatka i zaczęła płonąć.. nowiutka zmywarka ustawiona na czyszczenie. Przyjechały 3 wozy do niej, ale na szczęście ucierpiała tylko ta zmywara.
Powodzenia na wizytach, Truskawka życzę odkrycia hamburgera ♀️ lub żółwika ♂️ na usg 😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
kasssia wrote:Magda, co za historia. Dobrze że był ten horror.
My dzisiaj spaliśmy od jakiejś 21:30 😁 już na naszym mini urlopie w Sopocie. Zaraz idziemy na śniadanko, boże jak super, że dzisiaj nawet nie tknę gara ani zlewu w kuchni 🤪🤪
Kasia, jak super! Miłego i smacznego 😁 urlopukasssia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Gusia_ wrote:O kurczę Magda co za historia. Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło i faktycznie nie spałaś… Macie ubezpieczenie domu?
Tak tak, mamy na szczęście ubezpieczenie.
Ja jestem w szoku jak to się stało że ja nie spałam gdzie prawie zawsze to ja przysypiam pierwsza wieczorem i nie oglądam w ogóle ostatnimi czasy horrorów 😳 -
Cześć Dziewczyny! Dopiero ponadrabialam ostatnie strony bo wczoraj miałam intensywny dzień. Fajnie poczytać o Waszych różnych planach Walnetynkowych aktywności no i o udanych wizytach 🙂 powodzenia dla wizytujących dzis!
Magda, co za story, szczęście że to sie dobrze skończyło!
My z mężem postanowiliśmy wyjechać sobie na weekend do fajnego hotelu, ma basen więc pierwszy raz w ciąży bylam sobie popływać - wspaniala sprawa 😁 a po drodze wcześniej zahaczyliśmy o sklep z artykułami dziecięcymi w naszej mieścinie bo mieli dzień otwarty, mega fajne rabaty i spotkania z przedstawicielami różnych marek no i zakupiliśmy pojazd i fotelik dla młodego 😁 mąż mnie pochwalił bo poszlam z konkretną lista modeli do sprawdzenia, pytań do zadania - mówi wow, Ty na prawde ogarniasz temat 😂 no ktoś musi 😂
Dobrego dnia!Alex_92, eeemakarena, KasiaGosiaWerka, przygodami66, Nosa, Revolutionary , Anuncja lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Nie wiem jak to się stało ale ten jeden jedyny dzień od dawien dawna nie spałam i oglądałam głupi horror. Stary spał w najlepsze i mówię dobra gaszę to idę spać ale czuję że coś śmierdzi dymem. Schodzę na dół dalej śmierdzi wyglądam przez okno a tu ogień na dachu! Lecę po starego budzę okazało się że sadze w kominie się zapaliły. Straż przyjechała ogarnęła teraz czyszczą ten komin…
Nie wiem czy to od Boga czy mój anioł stróż czyli mój ukochany dziadziuś czuwa nade mną i nie pozwolił mi dziś zasnąć tak długo aż nie sprawdzę co się dzieje ale ewidentnie czułam dziś czyjąś obecność i opiekę 😳😢
To jest aż niemożliwe.
Jestem wierząca ale jakoś nigdy do kościoła nie jest po drodze, tylko od święta, wesela czy pogrzebu.
Teraz położyłam się w łóżku serce mi bije jak szalone i aż się pomodliłam w podziękowaniu…
Bo nie wiem czy byśmy się rano obudzili albo czy do któregoś momentu w nocy aż byśmy nie poczuli przez sen nie spaliłoby się już 3/4 domu…
Całe szczęście że tak to się skończyło 🫣 -
xSmerfetkax wrote:My dzisiaj byliśmy na zakupach w Ikea i kupiliśmy komodę hemnes do pokoju małego 😁 czy ktoś też ma? Jaką szafę dobrałyście? 🫢
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
KarolaKinga wrote:Cześć Dziewczyny! Dopiero ponadrabialam ostatnie strony bo wczoraj miałam intensywny dzień. Fajnie poczytać o Waszych różnych planach Walnetynkowych aktywności no i o udanych wizytach 🙂 powodzenia dla wizytujących dzis!
Magda, co za story, szczęście że to sie dobrze skończyło!
My z mężem postanowiliśmy wyjechać sobie na weekend do fajnego hotelu, ma basen więc pierwszy raz w ciąży bylam sobie popływać - wspaniala sprawa 😁 a po drodze wcześniej zahaczyliśmy o sklep z artykułami dziecięcymi w naszej mieścinie bo mieli dzień otwarty, mega fajne rabaty i spotkania z przedstawicielami różnych marek no i zakupiliśmy pojazd i fotelik dla młodego 😁 mąż mnie pochwalił bo poszlam z konkretną lista modeli do sprawdzenia, pytań do zadania - mówi wow, Ty na prawde ogarniasz temat 😂 no ktoś musi 😂
Dobrego dnia!Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
➡️Starania od 2019.
-AMH 4.60
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
beta 0 😥
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
36 dpt CRL 1.11cm
-
xSmerfetkax wrote:Mamy dokładnie taki sam plan! Już zaczęłam się rozglądać za uchwytami 🥹
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
➡️Starania od 2019.
-AMH 4.60
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
beta 0 😥
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
36 dpt CRL 1.11cm
-
Magdalena, współczuję tyle stresu… naprawdę dobrze że byłaś na nogach i coś nie dawało ci zasnąć. Też wierzę w to, że ktoś nad nami czuwa.
Truskawka, powodzenia na wizycie, trzymamy kciuki!
Nineq, jak ustawiasz opóźnienie czasu to ustawia się czas zakończenia. Ale nie przepadam za tym, fajnie mieć ogarniete pranie na 7, zwłaszcza jak wiosną są jakieś prognozy na deszcz po południu, ale mnie zawsze pralka budzi.
W temacie żelaza, u mnie nie było problemu z dostępnością feroplexu. Może to był jakiś przejściowy kryzys.
My wczoraj byliśmy na filmie światłoczuła, był ekstra. Tylko musiałam kilka razy ocierać łzy, bo w ciąży mocno się wzruszam
-
Alex_92 wrote:I na jaki się zdecydowaliście? Boże ja to już dostaję oczopląsu. Sama już nie wiem na co patrzeć, o co pytać 🫣 u nas w bobowózki jest promka do poniedziałku na zestawy, że mogą Ci dorzucić rabacie dodatkowy. Z kolei w kolejny weekend jest przedstawiciel Venicci a bardzo mi się ich wózki podobają. No i teraz sama nie wiem, czy jechać dzisiaj czy w następnym tygodniu. Miała z was któraś przyjemność rozmowy z przedstawicielem konkretnej marki? Daje to coś?
Co do ikei, to mnie z kolei podoba się ta komoda z przewijakiem z serii Sundvik, tylko ta szafa z tej serii mnie nie przekonuje i znalazłam na internecie jakaś serię Sophie, zestaw mebli u Arus, bo właśnie komody w ikei są fajne, ale ciężko zrobić taki komplet łóżeczku, szafa i komoda, a już bym chciała wszystko z jeden serii. -
Dziewczyny a kiedy pokazał się u Was brzuszek? Ja 22 tydzień i nic, z jednej strony to rozumiem i lekarz się śmieje że niech się cieszę bo później będę narzekać że przeszkadza ale z drugiej trochę przykro że nic nie widać. Czytałam, że w pierwszej ciąży może się późno pojawić plus do szczupłych nie należę 160cm/76 kg aktualnie, a startowałam z 73
-
KasiaGosiaWerka wrote:My byliśmy z mężem wczoraj w bobowozki i dostaliśmy informację, że jak będzie spotkanie z przedstawucieliem czy to Venicci czy Muvo to zawsze będzie troszkę taniej, bo wtedy Ci przedstawilicie troche schodzą z ceny. My chyba będziemy decydować się na Muvo 4.0 i właśnie 14-15.03 będzie takie spotkanie i na pewno mają zrobić lepsza cenę, wiec sie wybieramy. Venicci Tinum też skradł moje serce, ale mąż uważa, że lepiej mu się prowadzi Muvo. Któraś z Was również decyduje się ma Muvo?
Co do ikei, to mnie z kolei podoba się ta komoda z przewijakiem z serii Sundvik, tylko ta szafa z tej serii mnie nie przekonuje i znalazłam na internecie jakaś serię Sophie, zestaw mebli u Arus, bo właśnie komody w ikei są fajne, ale ciężko zrobić taki komplet łóżeczku, szafa i komoda, a już bym chciała wszystko z jeden serii.
U nas wybór padł na muvo 4.0 😊
Wózek już w domku.
Patrzyłam również na roan czy venicci ale nam też się lepiej prowadził muvo.
Chyba jednak prawa jest taka, że każdy musi dobrać pod siebie i swoje potrzeby wózek. 😊
Dla nad też plus taki, że jest lekki. 😉
KasiaGosiaWerka, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
U mnie wczoraj była polozna. Przyniosła mi rozpiskę co powinna ogarnac dla malucha a co mi się nie przyda , co do szpitala i co w torbie podręcznej w wózku.
Mowila o noszeniu malucha w chuscie i napewno z tego skorzystamy.
Połowa rzeczy o których myślałam jest bez pożytku.
Dużo o tym rozmawiałyśmy.
Dostalam próbki kosmetyków i ściereczki do przemywania. Mam nic nie kupować najpierw wypróbować próbki o zobaczyć jak skora reaguje bo każde dziecko jest inne.
Zbadała mi tetno małej bylo od 110 do 140 w zależności od jej ruchów oraz wielkość macicy i obwód brzucha.eeemakarena, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Alex_92 wrote:I na jaki się zdecydowaliście? Boże ja to już dostaję oczopląsu. Sama już nie wiem na co patrzeć, o co pytać 🫣 u nas w bobowózki jest promka do poniedziałku na zestawy, że mogą Ci dorzucić rabacie dodatkowy. Z kolei w kolejny weekend jest przedstawiciel Venicci a bardzo mi się ich wózki podobają. No i teraz sama nie wiem, czy jechać dzisiaj czy w następnym tygodniu. Miała z was któraś przyjemność rozmowy z przedstawicielem konkretnej marki? Daje to coś?
-
Magdalena ale przypał.....dobrze że wyczułaś. Ja myślę ,że tu zadziałało przeczucie,nam parę razy uratowało dupe.
Cel ten komentarz o żółwiku i hamburgerze zaczerpnięty z ig Cybulskiej ?
Truskawka powodzenia dzisiaj na badaniach !
Kassia udanego wypadu!
Klakar jak nie masz brzucha to co zrobisz? Nic. Nie masz to nie masz,jak będzie to będzie. Przecież sztucznego nie założysz ,żeby Ci przykro nie było.
kasssia lubi tę wiadomość
-
CelinaJan wrote:U nas wybór padł na muvo 4.0 😊
Wózek już w domku.
Patrzyłam również na roan czy venicci ale nam też się lepiej prowadził muvo.
Chyba jednak prawa jest taka, że każdy musi dobrać pod siebie i swoje potrzeby wózek. 😊
Dla nad też plus taki, że jest lekki. 😉 -
Karola3xJ:D wrote:Magdalena ale przypał.....dobrze że wyczułaś. Ja myślę ,że tu zadziałało przeczucie,nam parę razy uratowało dupe.
Cel ten komentarz o żółwiku i hamburgerze zaczerpnięty z ig Cybulskiej ?
Truskawka powodzenia dzisiaj na badaniach !
Kassia udanego wypadu!
Klakar jak nie masz brzucha to co zrobisz? Nic. Nie masz to nie masz,jak będzie to będzie. Przecież sztucznego nie założysz ,żeby Ci przykro nie było.
No pewnie też coś w tym jest że jakieś przeczucie zadziałało bo coś mnie tak kusiło żeby sprawdzić skąd ten smród i nie dawało mi to spać, też trochę strach bo jak ja już coś czuję co jest dla mnie niepokojące i wiem że na codzień tego nie ma a nagle się pojawia to analizuje co to skąd i gdzie.