X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja przychodzę z chwali postem. Pisałam rano, że mamy 9 rocznicę związku, dostałam zatem 9 róż od męża plus jedna dla córeczki 🩷 w ciągu ostatnich dwóch dni dosłownie w końcu pojawił się u mnie brzuch, także wrzucam chwali zdjęcie 😂😊
    https://ibb.co/j9cCN7d0

Pięknie ❤️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dziwny lekarz, serio 🤯🤯🤯

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ja jeszcze dwa miesiące temu byłam pewna, źe nie chcę żeby facet był ze mną w czasie porodu, teraz zaczynam myśleć, że może fajnie by było być we dwójkę. Właśnie żeby może czas minął szybciej.

Anabbit, Elza1234, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Biorę Tardyferon 1 x dziennie naczczo.

Ja po tadryferonie miałam biegunki (to przed ciążą) i go generalnie miałam od internistki, moja Pani ginekolog potem mi zmieniła na sorbifer, ale generalnie właśnie żelazo często powoduje zaparcia i jak ktoś pisał o sanprobi ibs to chyba pomaga, bo ja przy tym sorbiferze nie miałam, a w sumie brałam duże dawki. Teraz zdarzają mi się zaparcia od początku ciąży, nawet jak jeszcze nie brałam żelaza i generalnie najbardziej chyba mi pomaga pilnowanie, żeby wypić z 2.5 litra wody i jeszcze zjeść zupę na obiad oraz biorę błonnik pokarmowy rano (jest paskudny, ale chyba też działa), a jakby było już bardzo tragicznie to laktuloze (zwykle wystarcza dawka jak dla dziecka, to jest bezpieczny srodek w ciąży, ale jak się wezmie za dużo to można mieć przeciwny efekt).

preg.png
  • Klakar Nowa

Wysłany: 14 lutego, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem w 22+2 tc, od około tygodnia czuję ruchy, wczoraj powiedziałabym że wręcz dzidzia szalała a dziś słabiutko - coś tam delikatnie z rana, później jak leżałam i zjadłam coś słodkiego to może 2/3 kopniaczki i tyle. Czy to normalne? To moja pierwsza ciąża, u lekarza byłam tydzień temu wszystko było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 18:26

amoze lubi tę wiadomość

• Anabbit Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakar wrote:
    Hej dziewczyny, jestem w 22+2 tc, od około tygodnia czuję ruchy, wczoraj powiedziałabym że wręcz dzidzia szalała a dziś słabiutko - coś tam delikatnie z rana, później jak leżałam i zjadłam coś słodkiego to może 2/3 kopniaczki i tyle. Czy to normalne? To moja pierwsza ciąża, u lekarza byłam tydzień temu wszystko było dobrze

Ja tak czasem mam. Wydaje mi się, że na tym etapie normalne.

Klakar lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakar wrote:
    Gdzieś widziałam na forum czy w internecie, nie ważne... gdybyś Ty szalała cały dzień/noc to kolejnego tez byś odpoczywała. Te dzieciaki śpią ok. 20h na dobę. Albo odwróciło się w drugą stronę tak, że nie czujesz.

Klakar lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakar wrote:
    Moja pani dr twierdzi, że na tym etapie to norma. U mnie jest podobnie jednego dnia szaleństwo, w później odpoczynek.

Klakar lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakar wrote:
    Jak na pierwszą ciaze to wszystko ok. Wszystko zależy jak piszą koleżanki od ułożenia i łożyska.

Dopiero od 28 tc liczymy ilość ruchów. Teraz to normalne że raz są słabsze raz mocniejsze.

Klakar lubi tę wiadomość

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klakar wrote:
    Pewnie się ułożyła plecami do Twojego pępka i kopie w łożysko.

Luna30 żyjesz?

Klakar lubi tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wczoraj mieliśmy taki hardcorowy dzień (10 godzin w ciągłym biegu, zero chwili na odpoczynek) i wieczorem zaczęła mnie boleć szyjka macicy. Dzisiaj niestety bóle nie ustały i co jakiś czas łapie mnie taki nieprzyjemny ból, mocniej niż wczoraj. Ani na połówkowych, ani na ostatniej wizycie nie miałam mierzonej długości szyjki macicy - myślicie, że warto umówić się do lekarza na jakąś kontrolę tej szyjki? Najszybciej znalazłam jakiegoś randomowego lekarza na poniedziałek wieczór, ale weekend też mieliśmy zaplanowany dość intensywny i teraz nie wiem czy nie lepiej podjechać na izbę i powiedzieć, że czuje dziwne bóle i proszę o kontrolę? Nie wiem, może wariuję, ale serio nieprzyjemnie mnie boli, a szyjki nie miałam mierzonej od miesiąca

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam już zalecenie suplementacji żelaza, ale wyłamuje się ze schematu bo ja biorę syrop Innofer😊 nie mam biegunek,zaparć ani bólów brzucha po nim. Młodemu też podawałam profilaktycznie ale Innofer Baby i też dobrze był tolerowany.
    Awokado jak cię niepokoją bóle to jak najbardziej IP wskazana, lepiej za dużo niż raz za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 20:31

Gusia_, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne✊️✊️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronk@ to mamy inne doświadczenia totalnie z Innoferem. Dawałam to córce przez kilka dni i okropnie zwracała po tej tłustej zawiesinie. Nam się za to sprawdzały krople Actiferol baby. Ale dla dorosłych mają tylko tabletki i to nie jest lek z tego, co widziałam.

Awokado pewnie po prostu przesadziłaś z aktywnością w ciąży, ale podjechać zawsze można. Niemniej powtórzę: jak sie skraca szyjka macicy to tego nie czuć :) Ja bym pewnie zamiast szaleć w weekend poleżała w domu w takiej sytuacji :) to już moim zdaniem czas, gdzie jak człowiek się gorzej czuje powinien przystopować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 20:35

SZKODNIK, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado ja bym pojechała, lepiej o raz za dużo;)
    Może po prostu się przeforsowalas, ale dla spokojnej głowy lepiej jechać 🍀

Gusia_, awokado 🥑 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jaka ta nowa Bridget Jones jest super! Nawet się wzruszyłam na koniec

amoze lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy skracającej szyjce były bóle, ale takie jakbym miała „zmęczony” brzuch, delikatnie jak przy miesiączce. Nie wiem co to znaczy ból szyjki. Więc awokado, zależy jak bardzo się stresujesz. Jeśli bardzo to idź, jeśli mniej to poczekaj do pon.

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja też planuję iść, także proszę bez spojlerów 😅

Awokado jak ma Cię to uspokoić to podjedź i sprawdź. Ja zauważyłam, że jak za dużo latam to potem boli mnie wszystko.

Ogląda któraś z was kwalifikacje do Eurowizji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 21:39

Elza1234 lubi tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ja też planuję iść, także proszę bez spojlerów 😅

Awokado jak ma Cię to uspokoić to podjedź i sprawdź. Ja zauważyłam, że jak za dużo latam to potem boli mnie wszystko.

Ogląda któraś z was kwalifikacje do Eurowizji?
    Ojej nie wiedziałam że dziś są
    Ale na samą Eurowizję już czekam przebierając stopami!

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    To fajnie że się podobał film,też się wybieram. Uwielbiam Bridget

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakiś patent na to jak Bobo kopie Was po pęcherzu? Bo mój ostatnio widzę ma takie hobby a jest to dla mnie tak bardzo nieprzyjemne że nie mogę... Właściwie to czasem w pecherz dostaje a czasem nie wiem w co ale czuję to na cewce moczowej co jest jeszcze gorsze niż ten pecherz. Próbuje tego małego tam szturchać,pukać żeby się jakoś przesunął ale na niewiele się to zdaje... Się nie słucha matki kompletnie 🙈

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ