CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit wrote:Ja przychodzę z chwali postem. Pisałam rano, że mamy 9 rocznicę związku, dostałam zatem 9 róż od męża plus jedna dla córeczki 🩷 w ciągu ostatnich dwóch dni dosłownie w końcu pojawił się u mnie brzuch, także wrzucam chwali zdjęcie 😂😊
https://ibb.co/j9cCN7d0
Pięknie ❤️ -
Malwinka14 wrote:Biorę Tardyferon 1 x dziennie naczczo.
Ja po tadryferonie miałam biegunki (to przed ciążą) i go generalnie miałam od internistki, moja Pani ginekolog potem mi zmieniła na sorbifer, ale generalnie właśnie żelazo często powoduje zaparcia i jak ktoś pisał o sanprobi ibs to chyba pomaga, bo ja przy tym sorbiferze nie miałam, a w sumie brałam duże dawki. Teraz zdarzają mi się zaparcia od początku ciąży, nawet jak jeszcze nie brałam żelaza i generalnie najbardziej chyba mi pomaga pilnowanie, żeby wypić z 2.5 litra wody i jeszcze zjeść zupę na obiad oraz biorę błonnik pokarmowy rano (jest paskudny, ale chyba też działa), a jakby było już bardzo tragicznie to laktuloze (zwykle wystarcza dawka jak dla dziecka, to jest bezpieczny srodek w ciąży, ale jak się wezmie za dużo to można mieć przeciwny efekt). -
Hej dziewczyny, jestem w 22+2 tc, od około tygodnia czuję ruchy, wczoraj powiedziałabym że wręcz dzidzia szalała a dziś słabiutko - coś tam delikatnie z rana, później jak leżałam i zjadłam coś słodkiego to może 2/3 kopniaczki i tyle. Czy to normalne? To moja pierwsza ciąża, u lekarza byłam tydzień temu wszystko było dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 18:26
amoze lubi tę wiadomość
-
Klakar wrote:Hej dziewczyny, jestem w 22+2 tc, od około tygodnia czuję ruchy, wczoraj powiedziałabym że wręcz dzidzia szalała a dziś słabiutko - coś tam delikatnie z rana, później jak leżałam i zjadłam coś słodkiego to może 2/3 kopniaczki i tyle. Czy to normalne? To moja pierwsza ciąża, u lekarza byłam tydzień temu wszystko było dobrze
Ja tak czasem mam. Wydaje mi się, że na tym etapie normalne.Klakar lubi tę wiadomość
-
Klakar wrote:Hej dziewczyny, jestem w 22+2 tc, od około tygodnia czuję ruchy, wczoraj powiedziałabym że wręcz dzidzia szalała a dziś słabiutko - coś tam delikatnie z rana, później jak leżałam i zjadłam coś słodkiego to może 2/3 kopniaczki i tyle. Czy to normalne? To moja pierwsza ciąża, u lekarza byłam tydzień temu wszystko było dobrze
Klakar lubi tę wiadomość
-
Klakar lubi tę wiadomość
-
Dopiero od 28 tc liczymy ilość ruchów. Teraz to normalne że raz są słabsze raz mocniejsze.Klakar lubi tę wiadomość
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Luna30 żyjesz?Klakar lubi tę wiadomość
-
Kurcze, wczoraj mieliśmy taki hardcorowy dzień (10 godzin w ciągłym biegu, zero chwili na odpoczynek) i wieczorem zaczęła mnie boleć szyjka macicy. Dzisiaj niestety bóle nie ustały i co jakiś czas łapie mnie taki nieprzyjemny ból, mocniej niż wczoraj. Ani na połówkowych, ani na ostatniej wizycie nie miałam mierzonej długości szyjki macicy - myślicie, że warto umówić się do lekarza na jakąś kontrolę tej szyjki? Najszybciej znalazłam jakiegoś randomowego lekarza na poniedziałek wieczór, ale weekend też mieliśmy zaplanowany dość intensywny i teraz nie wiem czy nie lepiej podjechać na izbę i powiedzieć, że czuje dziwne bóle i proszę o kontrolę? Nie wiem, może wariuję, ale serio nieprzyjemnie mnie boli, a szyjki nie miałam mierzonej od miesiąca
-
Ja też dostałam już zalecenie suplementacji żelaza, ale wyłamuje się ze schematu bo ja biorę syrop Innofer😊 nie mam biegunek,zaparć ani bólów brzucha po nim. Młodemu też podawałam profilaktycznie ale Innofer Baby i też dobrze był tolerowany.
Awokado jak cię niepokoją bóle to jak najbardziej IP wskazana, lepiej za dużo niż raz za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 20:31
Gusia_, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Biedronk@ to mamy inne doświadczenia totalnie z Innoferem. Dawałam to córce przez kilka dni i okropnie zwracała po tej tłustej zawiesinie. Nam się za to sprawdzały krople Actiferol baby. Ale dla dorosłych mają tylko tabletki i to nie jest lek z tego, co widziałam.
Awokado pewnie po prostu przesadziłaś z aktywnością w ciąży, ale podjechać zawsze można. Niemniej powtórzę: jak sie skraca szyjka macicy to tego nie czućJa bym pewnie zamiast szaleć w weekend poleżała w domu w takiej sytuacji
to już moim zdaniem czas, gdzie jak człowiek się gorzej czuje powinien przystopować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 20:35
SZKODNIK, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Jejku jaka ta nowa Bridget Jones jest super! Nawet się wzruszyłam na koniec
Awokado jak ma Cię to uspokoić to podjedź i sprawdź. Ja zauważyłam, że jak za dużo latam to potem boli mnie wszystko.
Ogląda któraś z was kwalifikacje do Eurowizji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 21:39
Elza1234 lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:Ja też planuję iść, także proszę bez spojlerów 😅
Awokado jak ma Cię to uspokoić to podjedź i sprawdź. Ja zauważyłam, że jak za dużo latam to potem boli mnie wszystko.
Ogląda któraś z was kwalifikacje do Eurowizji?
Ale na samą Eurowizję już czekam przebierając stopami! -
Dziewczyny a macie jakiś patent na to jak Bobo kopie Was po pęcherzu? Bo mój ostatnio widzę ma takie hobby a jest to dla mnie tak bardzo nieprzyjemne że nie mogę... Właściwie to czasem w pecherz dostaje a czasem nie wiem w co ale czuję to na cewce moczowej co jest jeszcze gorsze niż ten pecherz. Próbuje tego małego tam szturchać,pukać żeby się jakoś przesunął ale na niewiele się to zdaje... Się nie słucha matki kompletnie 🙈Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring